Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trochę mnie pocieszyłyście z tą wagą. Jestem ciekawa co mi na to powie lekarz, wizyta dopiero 10 maja.
Kartę ciąży miałam zakładaną bardzo późno bo niespełna miesiąc temu, ponieważ zmieniłam lekarza i on dopiero mi ją założył w związku z tym nie mam tam wpisanej wagi początkowej a tą z 13 tygodnia ciąży.
Dziewczyny może macie racje z tym zatrzymaniem wody w organizmie. Czy są na to jakieś rady oprócz picia wody? -
Mo ja w 1 trym tylam bardziej niz w 3 !!! Jeśli by tak liczyć poważnie.....w pierwszym było ze np waze 68 a 3 tyg później 75 .... takie skoki mialam!!!!! Hormony.....
Witam sie w 16 tc ♡ i uciekam do pracy -
Agnesqe wrote:Hej kochane
Ja dzisiaj idę do pracy pierwszy raz po 3 tygodniowym wolnym! Aż się boje ;p Ale myślę, że nie na długo... Idę w sumie zrobić trochę porządki, w swoich rzeczach... Nie czuje sie na siłach... zreszta jeszcze nic nie mówię, ten tydzień będzie decydujący!
Miłego dnia wam wszystkim życzę kochaniutkie :*
Kochana czyli nie będziesz pracować do końca roku szkolnego?
Ja dopiero dziś informuję dyrekcję o ciąży ponieważ dyr. przebywała miesiąc na zwolnieniu lekarskim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 07:57
-
Dziewczyny, do nawilżenia brzuszka jest jeszcze bardzo dobry podobno olej ze słodkich migdałów taki w czystej postaci. Właśnie planuje go sobie zakupić. A oprócz tego to od kilku dni smaruje się Balsamem z Palmersa i mimo mojej mega suchej skóry bardzo dobrze ją nawilża
Ale macie piękne brzuszki!
Jak będę się wybierać do gina i wyglądać jak człowiek to też zrobię i wstawię, bo tak to całe dnie w pidżamie leżę hehepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
almaanies wrote:Dziewczyny może macie racje z tym zatrzymaniem wody w organizmie. Czy są na to jakieś rady oprócz picia wody?
Gdzieś kiedyś wyczytałam, że na zatrzymanie wody w organiźmie dobre jest picie naparu z pokrzywy, bo działa on m.in moczopędnie.
mana lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalmaanies wrote:Kochana czyli nie będziesz pracować do końca roku szkolnego?
Ja dopiero dziś informuję dyrekcję o ciąży ponieważ dyr. przebywała miesiąc na zwolnieniu lekarskim.
Na prawdę nie wiem jak to będzie... W związku z problemami z nerkami, cały czas jestem na antybiotyku. Boje sie infekcji które przenoszą dzieci... Poza tym na prawdę nie czuje się na siłach... Przyszłam w tym tygodniu bo dzisiaj konferencja, a w środę specjalnie dla mnie dyrekcja zorganizowała zebranie bym poinformowała rodziców o swoim stanie. Tego boje sie bardziej niż rozmowy z dyrekcją. 10 maja mam wizytę i zobaczymy co wtedy gin powie, jak coś to zdrowie dziecka najważniejsze, wezmę l4 i tyle...
-
Agnesqe wrote:Na prawdę nie wiem jak to będzie... W związku z problemami z nerkami, cały czas jestem na antybiotyku. Boje sie infekcji które przenoszą dzieci... Poza tym na prawdę nie czuje się na siłach... Przyszłam w tym tygodniu bo dzisiaj konferencja, a w środę specjalnie dla mnie dyrekcja zorganizowała zebranie bym poinformowała rodziców o swoim stanie. Tego boje sie bardziej niż rozmowy z dyrekcją. 10 maja mam wizytę i zobaczymy co wtedy gin powie, jak coś to zdrowie dziecka najważniejsze, wezmę l4 i tyle...
Współczuję zebrania, to musi być bardzo stresujące. Nie wyobrażam sobie abym miałam prowadzić zebranie tylko po to by powiedzieć o ciąży. Wolałabym iść na L4 i mieć święty spokój. Rozumiem, że rodzice dzieci muszą wiedzieć, to oczywiste ale żeby tak od razu zwoływać zebranie i się "tłumaczyć"?
Koleżanki w mojej szkole nigdy tego nie praktykowały.
-
Agnesqe wrote:Na prawdę nie wiem jak to będzie... W związku z problemami z nerkami, cały czas jestem na antybiotyku. Boje sie infekcji które przenoszą dzieci... Poza tym na prawdę nie czuje się na siłach... Przyszłam w tym tygodniu bo dzisiaj konferencja, a w środę specjalnie dla mnie dyrekcja zorganizowała zebranie bym poinformowała rodziców o swoim stanie. Tego boje sie bardziej niż rozmowy z dyrekcją. 10 maja mam wizytę i zobaczymy co wtedy gin powie, jak coś to zdrowie dziecka najważniejsze, wezmę l4 i tyle...
Nie stresuj się rodzicami, i nie czuj się winna oczywiście. Bo to trochę tak wygląda jakbyś się miała tłumaczyćmam nadzieję, że to chodzi raczej o sprawy organizacyjne, żeby rodzice wiedzieli kto się dalej zajmie ich pociechami. Powodzenia
-
Ja też nie tłumaczyłam się rodzicom. Poszłam na l4 i tyle. Napisałam im tylko informację na librusie. To tylko praca i do tego marnie płatna
Nie masz obowiązku tłumaczyć się przed rodzicami, ze jesteś w ciąży. Beznadziejny pomysł dyr z tym zebraniem. To jej obowiazek poinformować rodziców o zastępstwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 09:59
BurzaHormonów, mana lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
A to mój brzuch, pierwsze zdj 5t5d, a drugie dzisiejsze, czyli 14t6d. Jak widać trochę przytyłam, ale dużej różnicy nie ma, waga też w miejscu. Troszkę boczków dostałam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b88e810d909a.pngnatty85, madlene88, Dziobuś, Bella_Bella, kiti lubią tę wiadomość
-
A co do balsamów to ostatnio kupiłam mleczko nivea baby i muszę przyznać, że super się u mnie sprawdza:) Mam problem z suchością na nogach i fajnie nawilża. Lepiej niż te wszystkie neutrogeny i inne bardziej specjalistyczne balsamy. Oprócz tego miejscowo stosuję bio-oil - na brzuch i piersi.
-
Dzień dobry
Czy czujecie kłucie w boku? Mnie od wczoraj coś kłuje, jakby jajnik. Dzisiaj było ok, po czym zrobiłam zakupy i niosłam je z lewej strony i znów zaczęło boleć.
Mój brzuch ostatnio bardzo urósł, ale to przez to, że zaniedbałam picie siemienia lnianego. Miesiąc temu miałam taki duży i problem ze wzdęciami, zaczęłam pić i przeszło, a po świętach jakoś zapomniałam noi mam.
Ja już odliczam dni do wakacji. Zawsze lubiłam chodzić do pracy do moich dzieciaczków, a odkąd jestem w ciąży okropnie mi się nie chce. Cierpliwości też mam jakoś mniej i bardziej mnie dzieci irytują. -
mimoza wrote:Dzień dobry
Czy czujecie kłucie w boku? Mnie od wczoraj coś kłuje, jakby jajnik. Dzisiaj było ok, po czym zrobiłam zakupy i niosłam je z lewej strony i znów zaczęło boleć.
Mój brzuch ostatnio bardzo urósł, ale to przez to, że zaniedbałam picie siemienia lnianego. Miesiąc temu miałam taki duży i problem ze wzdęciami, zaczęłam pić i przeszło, a po świętach jakoś zapomniałam noi mam.
Ja już odliczam dni do wakacji. Zawsze lubiłam chodzić do pracy do moich dzieciaczków, a odkąd jestem w ciąży okropnie mi się nie chce. Cierpliwości też mam jakoś mniej i bardziej mnie dzieci irytują.
Ja często czuję kłucie jakby w jajnikach, zazwyczaj mija po kilku minutach, przed ciążą też tak miałam, może taka nasza uroda?A może przeciażyłaś się tymi zakupami. Powiedz o tym ginowi na następnej wizycie, chyba ze się nasili to nie czekaj.
-
BurzaHormonów wrote:Ja często czuję kłucie jakby w jajnikach, zazwyczaj mija po kilku minutach, przed ciążą też tak miałam, może taka nasza uroda?
A może przeciażyłaś się tymi zakupami. Powiedz o tym ginowi na następnej wizycie, chyba ze się nasili to nie czekaj.
Ja w pierwszym miesiącu tak miałam i minęło. Teraz wróciło i się zastanawiałam, czy na tym etapie miewacie kłucie. -
patulla wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efefdcfa7d80.jpg
Dzisiejsze zakupy z lumpeksu, za całe 7 zł
Ja jeszcze nic nie kupiłam, nadal jakoś do mnie ta ciąża nie dociera i nie mogę w nią uwierzyć. Obawiałam się, że będziemy mieć problemy z zajściem, a tu za 2 razem się udało i wciąż w jakimś szoku jestem.patulla lubi tę wiadomość
-
Ja też kolejne rzeczy kupiłam
gorzej jak się okaże że płeć się jednak zmieniła ...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc864d6ced63.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c8a535c7fab.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5c1b243b1cb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b5e9ed46d91.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 11:36
patulla, Natikka123, mana, nadziejastru, madlene88, Dziobuś, Treselle, kiti lubią tę wiadomość
-
Takie klucia są raczej normalne jeżeli trwają chwilę i mijają. I mogą być skutkiem przesilenia, np. zbyt szybkiego obrocenie się. Na moje to mięśnie rozciągają się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 12:11
BurzaHormonów lubi tę wiadomość