Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę mnie pocieszyłyście z tą wagą. Jestem ciekawa co mi na to powie lekarz, wizyta dopiero 10 maja.

Kartę ciąży miałam zakładaną bardzo późno bo niespełna miesiąc temu, ponieważ zmieniłam lekarza i on dopiero mi ją założył w związku z tym nie mam tam wpisanej wagi początkowej a tą z 13 tygodnia ciąży.

Dziewczyny może macie racje z tym zatrzymaniem wody w organizmie. Czy są na to jakieś rady oprócz picia wody?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo ja w 1 trym tylam bardziej niz w 3 !!! Jeśli by tak liczyć poważnie.....w pierwszym było ze np waze 68 a 3 tyg później 75 .... takie skoki mialam!!!!! Hormony.....

Witam sie w 16 tc ♡ i uciekam do pracy :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej kochane :) Ja dzisiaj idę do pracy pierwszy raz po 3 tygodniowym wolnym! Aż się boje ;p Ale myślę, że nie na długo... Idę w sumie zrobić trochę porządki, w swoich rzeczach... Nie czuje sie na siłach... zreszta jeszcze nic nie mówię, ten tydzień będzie decydujący!
    Miłego dnia wam wszystkim życzę kochaniutkie :*

Kochana czyli nie będziesz pracować do końca roku szkolnego?
    Ja dopiero dziś informuję dyrekcję o ciąży ponieważ dyr. przebywała miesiąc na zwolnieniu lekarskim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 07:57

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do nawilżenia brzuszka jest jeszcze bardzo dobry podobno olej ze słodkich migdałów taki w czystej postaci. Właśnie planuje go sobie zakupić. A oprócz tego to od kilku dni smaruje się Balsamem z Palmersa i mimo mojej mega suchej skóry bardzo dobrze ją nawilża :-)

Ale macie piękne brzuszki! <3
    Jak będę się wybierać do gina i wyglądać jak człowiek to też zrobię i wstawię, bo tak to całe dnie w pidżamie leżę hehe :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Dziewczyny może macie racje z tym zatrzymaniem wody w organizmie. Czy są na to jakieś rady oprócz picia wody?

Gdzieś kiedyś wyczytałam, że na zatrzymanie wody w organiźmie dobre jest picie naparu z pokrzywy, bo działa on m.in moczopędnie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:25

Caro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Kochana czyli nie będziesz pracować do końca roku szkolnego?
    Ja dopiero dziś informuję dyrekcję o ciąży ponieważ dyr. przebywała miesiąc na zwolnieniu lekarskim.

Na prawdę nie wiem jak to będzie... W związku z problemami z nerkami, cały czas jestem na antybiotyku. Boje sie infekcji które przenoszą dzieci... Poza tym na prawdę nie czuje się na siłach... Przyszłam w tym tygodniu bo dzisiaj konferencja, a w środę specjalnie dla mnie dyrekcja zorganizowała zebranie bym poinformowała rodziców o swoim stanie. Tego boje sie bardziej niż rozmowy z dyrekcją. 10 maja mam wizytę i zobaczymy co wtedy gin powie, jak coś to zdrowie dziecka najważniejsze, wezmę l4 i tyle...

• almaanies Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Na prawdę nie wiem jak to będzie... W związku z problemami z nerkami, cały czas jestem na antybiotyku. Boje sie infekcji które przenoszą dzieci... Poza tym na prawdę nie czuje się na siłach... Przyszłam w tym tygodniu bo dzisiaj konferencja, a w środę specjalnie dla mnie dyrekcja zorganizowała zebranie bym poinformowała rodziców o swoim stanie. Tego boje sie bardziej niż rozmowy z dyrekcją. 10 maja mam wizytę i zobaczymy co wtedy gin powie, jak coś to zdrowie dziecka najważniejsze, wezmę l4 i tyle...

Współczuję zebrania, to musi być bardzo stresujące. Nie wyobrażam sobie abym miałam prowadzić zebranie tylko po to by powiedzieć o ciąży. Wolałabym iść na L4 i mieć święty spokój. Rozumiem, że rodzice dzieci muszą wiedzieć, to oczywiste ale żeby tak od razu zwoływać zebranie i się "tłumaczyć"?
    Koleżanki w mojej szkole nigdy tego nie praktykowały.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:

Nie stresuj się rodzicami, i nie czuj się winna oczywiście. Bo to trochę tak wygląda jakbyś się miała tłumaczyć:P mam nadzieję, że to chodzi raczej o sprawy organizacyjne, żeby rodzice wiedzieli kto się dalej zajmie ich pociechami. Powodzenia :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie tłumaczyłam się rodzicom. Poszłam na l4 i tyle. Napisałam im tylko informację na librusie. To tylko praca i do tego marnie płatna ;)
    Nie masz obowiązku tłumaczyć się przed rodzicami, ze jesteś w ciąży. Beznadziejny pomysł dyr z tym zebraniem. To jej obowiazek poinformować rodziców o zastępstwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 09:59

BurzaHormonów, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuch, pierwsze zdj 5t5d, a drugie dzisiejsze, czyli 14t6d. Jak widać trochę przytyłam, ale dużej różnicy nie ma, waga też w miejscu. Troszkę boczków dostałam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b88e810d909a.png

natty85, madlene88, Dziobuś, Bella_Bella, kiti lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do balsamów to ostatnio kupiłam mleczko nivea baby i muszę przyznać, że super się u mnie sprawdza:) Mam problem z suchością na nogach i fajnie nawilża. Lepiej niż te wszystkie neutrogeny i inne bardziej specjalistyczne balsamy. Oprócz tego miejscowo stosuję bio-oil - na brzuch i piersi.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Czy czujecie kłucie w boku? Mnie od wczoraj coś kłuje, jakby jajnik. Dzisiaj było ok, po czym zrobiłam zakupy i niosłam je z lewej strony i znów zaczęło boleć.

Mój brzuch ostatnio bardzo urósł, ale to przez to, że zaniedbałam picie siemienia lnianego. Miesiąc temu miałam taki duży i problem ze wzdęciami, zaczęłam pić i przeszło, a po świętach jakoś zapomniałam noi mam.

Ja już odliczam dni do wakacji. Zawsze lubiłam chodzić do pracy do moich dzieciaczków, a odkąd jestem w ciąży okropnie mi się nie chce. Cierpliwości też mam jakoś mniej i bardziej mnie dzieci irytują.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efefdcfa7d80.jpg
    Dzisiejsze zakupy z lumpeksu, za całe 7 zł ;)

BurzaHormonów, Caro, dżdżownica, Zielona_konczynka, Natikka123, nadziejastru, madlene88, Dziobuś, kiti, A może by... lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Dzień dobry :)
    Czy czujecie kłucie w boku? Mnie od wczoraj coś kłuje, jakby jajnik. Dzisiaj było ok, po czym zrobiłam zakupy i niosłam je z lewej strony i znów zaczęło boleć.

Mój brzuch ostatnio bardzo urósł, ale to przez to, że zaniedbałam picie siemienia lnianego. Miesiąc temu miałam taki duży i problem ze wzdęciami, zaczęłam pić i przeszło, a po świętach jakoś zapomniałam noi mam.

Ja już odliczam dni do wakacji. Zawsze lubiłam chodzić do pracy do moich dzieciaczków, a odkąd jestem w ciąży okropnie mi się nie chce. Cierpliwości też mam jakoś mniej i bardziej mnie dzieci irytują.

Ja często czuję kłucie jakby w jajnikach, zazwyczaj mija po kilku minutach, przed ciążą też tak miałam, może taka nasza uroda? :) A może przeciażyłaś się tymi zakupami. Powiedz o tym ginowi na następnej wizycie, chyba ze się nasili to nie czekaj.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ja często czuję kłucie jakby w jajnikach, zazwyczaj mija po kilku minutach, przed ciążą też tak miałam, może taka nasza uroda? :) A może przeciażyłaś się tymi zakupami. Powiedz o tym ginowi na następnej wizycie, chyba ze się nasili to nie czekaj.

Ja w pierwszym miesiącu tak miałam i minęło. Teraz wróciło i się zastanawiałam, czy na tym etapie miewacie kłucie.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efefdcfa7d80.jpg
    Dzisiejsze zakupy z lumpeksu, za całe 7 zł ;)
    Ooo wyglądają jak nowe :)
    Ja jeszcze nic nie kupiłam, nadal jakoś do mnie ta ciąża nie dociera i nie mogę w nią uwierzyć. Obawiałam się, że będziemy mieć problemy z zajściem, a tu za 2 razem się udało i wciąż w jakimś szoku jestem.

patulla lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kolejne rzeczy kupiłam :) gorzej jak się okaże że płeć się jednak zmieniła ...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc864d6ced63.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c8a535c7fab.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5c1b243b1cb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b5e9ed46d91.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 11:36

patulla, Natikka123, nick nieaktualny, nadziejastru, madlene88, Dziobuś, Treselle, kiti lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie klucia są raczej normalne jeżeli trwają chwilę i mijają. I mogą być skutkiem przesilenia, np. zbyt szybkiego obrocenie się. Na moje to mięśnie rozciągają się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 12:11

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, jak szybko zmienię pozycję, np wstanę to czasem mnie dosyć mocno zakłuje, tak jakby właśnie cos było za krótkie ;P

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ