X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy wam też tak bardzo krwawią dziąsła przy myciu zębów?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

Mi bardzo :( w pierwszej ciąży też tak miałam.

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc melduję się po wizycie :)

Mój szkrabek ma 20 cm i 300 g wagi :) Jest śliczny i smacznie spał. Pytał mnie lekarz o ruchy od razu dodając, że pewnie nie czuję, na co powiedziałam, że wg mnie już czuję bo zawsze koło 23 wierci mi się coś w brzuchu i nie zakładam, że to obiadek :) uśmiał się dobrze i mówi, że faktycznie o tej godzinie to maluch będzie bo one lubią takie nocne życie :D. Życzył mi dobrego lotu, i że liczy na tak samo dobrą formę za dwa tygodnie na wizycie ;) Buzia całą drogę mi się cieszy, że mój bąbelek jest już taki duży i cały zdrowy!

mana, Caro, madlene88, Natikka123, patulla, Zielona_konczynka, aaniluap, kiti, Pampcia, Bella_Bella, dżdżownica, Dziobuś, czekajacanacud1, Anuśka19, Treselle, monaJa, E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po 10 latach uaktywnila mi sie teraz, w 19 tyg., opryszczka wargowa...bardzo sie boje...mam masc harpex ale nie wiem czy smarowac....moja gin mi nie odpisuje....zaraz umowie sie do lekarza poz, ale watpie czy mi cos pomoze.. Czy ktoras z was miala opryszczke w ciazy

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Dziewczyny po 10 latach uaktywnila mi sie teraz, w 19 tyg., opryszczka wargowa...bardzo sie boje...mam masc harpex ale nie wiem czy smarowac....moja gin mi nie odpisuje....zaraz umowie sie do lekarza poz, ale watpie czy mi cos pomoze.. Czy ktoras z was miala opryszczke w ciazy
    Ja mialam w 14czy 15tyg teraz niedawno,i z czystym sumieniem moge ci polecoc tylko.masc erazaban i plastry na opryszczke coomped.Tylko z masci erazaban jest bezpieczny.A uwierz mi.ze schodzilam chyba z 15aptek wtedy.Takze tylko to.Zadnych hascovirow,herpexow itd.Jezeli bys miala opryszczke 1raz wtedy jesy grozna dla plodu,natomiast jezeli juz jestes nosicielem.wirusa niemasz sie czym martwic.Tylko.cholernie uwazaj myj rece za kazdym razem jak dotkniesz opryszczki przy smarowaniu itd zeby nie przeniesc na narzady plciowe.To priorytet w uwadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 10:10

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Więc melduję się po wizycie :)

Mój szkrabek ma 20 cm i 300 g wagi :) Jest śliczny i smacznie spał. Pytał mnie lekarz o ruchy od razu dodając, że pewnie nie czuję, na co powiedziałam, że wg mnie już czuję bo zawsze koło 23 wierci mi się coś w brzuchu i nie zakładam, że to obiadek :) uśmiał się dobrze i mówi, że faktycznie o tej godzinie to maluch będzie bo one lubią takie nocne życie :D. Życzył mi dobrego lotu, i że liczy na tak samo dobrą formę za dwa tygodnie na wizycie ;) Buzia całą drogę mi się cieszy, że mój bąbelek jest już taki duży i cały zdrowy!
    Kochana a co ci powiedzial odnosnie plci,?????

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży opryszczki jeszcze nie miałam. Ale w poprzedniej i erazaban

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Kochana a co ci powiedzial odnosnie plci,?????

Chłopak ;) Już trzech lekarzy tak twierdzi więc nie mam złudzeń. Odnotowano nie tylko właśnie frędzla ale również jajeczka więc myślę, że się nie zmieni. Słyszałam natomiast jeszcze, że podobno dziewczynki są później "wykrywane", ale ile w tym prawdy to trudno powiedzieć :)

Mimo, że na początku bardzo chciałam dziewczynkę teraz nie wyobrażam sobie, żeby Krzyś został jednak Julią lub Hanią :D

Pochwalę się jeszcze jaki komplecik kupiłam na zalando :)
    https://www.zalando.pl/carter-s-set-bluza-rozpinana-grey-melange-cj224d061-c11.html

Ależ mi dobry humor dopisuje dzięki tej wizycie! Uwielbiam wizyty rano!

kiti, madlene88, dżdżownica, Dziobuś, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy wam też tak bardzo krwawią dziąsła przy myciu zębów?
    tak, krwawią. chyba trzeba zakupić najbardziej miękką szczoteczkę, chociaż podejrzewam że i tak będą krwawić mimo miękkiej szczoteczki.

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może by... o matko! 20cm!? ekstra! ale duży :)

A może by... lubi tę wiadomość

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze by... to.juz na 100%synuś:)

A może by... lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

Ja miałam opryszczka na początku ciąży. Jeśli nie jest to Twoja pierwsza opryszczka to nie jest niebezpieczna, jednak skonsultuj z lekarzem lub farmaceutą co możesz użyć.
    Jeśli nigdy wcześniej nie miałaś to jak najszybciej zgłoś się do lekarza.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja po wizycie:)
    Wyniki mam książkowe :)
    Usg gin włączył tylko żeby zdobyć szyjki i czy serduszko puka i szynka jak na razie długa i trzyma.
    Profilaktycznie zostajemy przy luteinie 100, kwasów dha więcej i acard.
    I tu mam do Was pytanie, bo zapomniałam gin zapytać, po co dokładnie ten Acard?

aaniluap, Natikka123, dżdżownica, Dziobuś, kiti, Zielona_konczynka, monaJa, Kimmy lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica bardzo Ci dziękuję za nazwę tego olejku i jego polecenie. Ma widocznie lepsza miszanke i już czuję małą poprawę. Siedzę i wdycham. Woda już nie gorąca ale zostawiłam miseczkę obok siebie żeby działało cały czas. Wieczorem mi się nasila, mam nadzieję że wtedy też pomoże. Dziękuję <3

dżdżownica lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To i ja po wizycie:)
    Wyniki mam książkowe :)
    Usg gin włączył tylko żeby zdobyć szyjki i czy serduszko puka i szynka jak na razie długa i trzyma.
    Profilaktycznie zostajemy przy luteinie 100, kwasów dha więcej i acard.
    I tu mam do Was pytanie, bo zapomniałam gin zapytać, po co dokładnie ten Acard?

Acard rozrzedza krew i działa przeciwzakrzepowo. Ja go biorę ze względu na wcześniejsze poronienie. Lekarz nie wytłumaczył Ci dlaczego zaleca Acard w Twoim przypadku?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduje się po wizycie:) bobus ma już 220 gramów i nadal jest tydzień starszy. Mamy takie pięknie zdjęcie ze juz nie ma wątpliwości że będzie chłopak :)
    Dziś mi pobral cytologie ale mówił że wygląda wszystko w porządku. Szyjke mam lekko otwarta na końcu ale dr mówił że już tak mam po operacji i po poronieniu.

Połówkowe umówione na 26.05 :)

Jeśli chodzi o krwawienie dziąseł to ja już dawno musiałam odstawić szczoteczkę elektryczną i kupić zwykła bardzo miękka. Teraz kupiłam paste jasminowa marvel i zdecydowanie mniej mi krwawia.

Pampcia, Dziobuś, Natikka123, aaniluap, Anuśka19, A może by..., kiti, Zielona_konczynka, monaJa, Kimmy lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas polowkowe umówione na 12.06 :) to będzie 21+6 ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*[/QUOTE
    Mi też bardzo krwawia, nawet pomimo tego, że już zmieniłam szczoteczkę na miękką.

Podczas mojego przeziębienia też mam więcej wydzieliny, moze nie jest zolta ale jest jej sporo i brzuch mnie bardziej pobolewa. Poszłam w końcu wczoraj do lekarza z tym moim kaszlem ale osłuchowo jest wszystko okej wiec mam.sie leczyć syropem prawoslazowym i tabletkami z propolisem. A dusi mnie w nocy nadal :/ m nadzieję, ze dzidzi to nie zaszkodzi naprawdę, bo już schizuje momentami :P
    Wyprawkowe listy super, mi niedoświadczonej na pewno bardzo się przydadza, dzięki! :)
    Moje lozysko też na przedniej ścianie i też nic.nie czuje, choć czasem jak.lezalam, wydawało mi sie, że coś tam mi puka, ale równie dobrze może być to moja wyobraźnia więc czekam dalej :P
    Co do wyprawki to ja mam parę ciuszkow z lidla, rozmiar 50/56 i jedno body 62, coś tam.od koleżanki przypadkiem dostalam, kupilam chusteczki nawilżane bo były w Rossmanie w promocji, zamówiłam ten kokon co wcześniej pisalam, a we wtorek kupiłam w Lidlu pościel. I to tyle na razie ale też mnie przeraża ile tego trzeba kupić bo też jak parę z Was nie mam po kim czegokolwiek "odziedziczyć" :) i tyyyyyle tego wszystkiego do wyboru, że już nie wiem co przeglądać :P
    Ściskam Was Kochane i miłego dnia! :*

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    a może by... o matko! 20cm!? ekstra! ale duży :)

Jak tylko zaszłam w ciążę a ginekolog zobaczyła mojego męża to stwierdziła, że jak będzie chłopak to na pewno duży :) więc nie jestem mocno zaskoczona, ale rośnie szybko. Dwa tygodnie temu miał 16 cm. Pewnie dlatego tak szybko poczułam ruchy.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Jak tylko zaszłam w ciążę a ginekolog zobaczyła mojego męża to stwierdziła, że jak będzie chłopak to na pewno duży :) więc nie jestem mocno zaskoczona, ale rośnie szybko. Dwa tygodnie temu miał 16 cm. Pewnie dlatego tak szybko poczułam ruchy.
    To chyba nie ma co zaczynać od ciuszków 56 :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 29.05 czyli 19w6d.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ