Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
BurzaHormonów wrote:Mam tak samo, nie usnę z zapchanym nosem. A u lekarza byłaś? Wiesz, żeby ci się to przeziębienie nie rozwinęło w coś gorszego.
Bylam na pomocy doraźnej, tylko domowe sposoby i patacetamol przez 3 dni. Jak się nic nie zmieni to w poniedziałek idę do rodzinnego. -
dżdżownica wrote:W aptece. Wrzatek do miski, 3-4 krople olejku i wdychasz parę.
My nawet młodemu do wanny wlewamy jak się kąpie i cala wiosnę nie miał nawet raz kataru.
O 9:00 otwierają aptekę, idę od razu i robię parowke. Mam nadzieję że mnie trochę odetka bo zacznę wyć jak w końcu coś nie pomoże... -
Nieśmiała wrote:dziewczyny tak sobie myślę, że może dzisiaj moje maleństwo pokaże co ma między nóżkami.
I tu pytanie do Was. Jeśli chodzi o pomyłki o płci to czy według Was częściej dziewczynkom coś wyrasta czy czesciej chłopcom odpada?
Ja raczej kojarzę, że dziewczynkom coś wyrasta (3 moje koleżanki) niż chłopcom odpada. Jak doktor powiedział, że on to widzi jednak tam frędzelka i woreczek to nie mam większych wątpliwości.. -
Nieśmiała wrote:dziewczyny tak sobie myślę, że może dzisiaj moje maleństwo pokaże co ma między nóżkami.
I tu pytanie do Was. Jeśli chodzi o pomyłki o płci to czy według Was częściej dziewczynkom coś wyrasta czy czesciej chłopcom odpada?
Ja też mam dziś wizytę więc trzymam za nas kciuki
Słyszałam kilka historii w najbliższym otoczeniu że miał być chłopak a była dziewczynka, a na odwrót nie znam takich przypadków. Ja do samego porodu miałam być Kacperek a wyskoczylam ja -
Dzień doberek
powodzenia na wizytach
co do płci, to mi gin powiedziała, że na 60 % dziewczynka, ale może być tak, że jąderka są u góry (?) i ich jeszcze nie widaćZielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też na prenatalnych dowiedziałam się, że córka i Pani doktor powiedziała mi na sto procent. Ponad to gdy w środę wylądowałam w ambulatorium szpitala położniczego, tam też potwierdzili mi, że dziewczynka
Więc mam nadzieje, że nic się nie zmieni ponieważ róż pomału atakuje nasze mieszkanie
Zielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
U mnie 60% chłopiec, tak bylo na prenatalnych
jakoś 60% do mnie słabo przemawia
mimo to niebieskie śpiochy juz są
gdyby w poniedziałek okazało się, że jednak dziewczynka to będę miała czas żeby co nie które rzeczy jeszcze wymienić
ale nie mogłam się powstrzymać i musiałam juz coś kupić
Zielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
Agnesque usmialam sue z rana ze roz atakuje wasze mieszkanie:)u mnie tez
Wkrotce zaatakuje:)
Dziewczyny a jakie malujecie kolory w okoikach dzieciecych bo szukam natchnienia.Podloga jest jasno sosnowa narazie jest zolty kolor ale chyba pomaluje.pudrowy roz:)Agnesqe lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, powodzenia na wizytach.
Mi znajomy opowiadał, jak jakąś super specjalistka od USG zapewniała, że będzie miał córkę. Przez ponad miesiąc byli pewni, że to dziewczynka i się nastawili,a na kolejnym USG babka się pyta, czy chcą znać płeć, na co oni, że już wiedzą, że dziewczynka, a ona zaskoczona skąd takie informacje mają, bo przecież będzie chłopiec. Mówił, że przez kilka dni w takim szoku lekkim byli, bo już się też nastawili na dziewczynkę.
A na świętach ciocia męża opowiadała, że koleżanka córki niedawno była w ciąży i jak ją zobaczyła stwierdziła, że będzie chłopiec, na co ona, że już potwierdzone, że dziewczynka. Co się widziały, to ciocia mówiła, że nie może uwierzyć, bo jej na chłopca wygląda. Po czym dziewczyna urodziła jednak chłopca. To musi być szok, jak człowiek na inną płeć przygotowany, a tu taki zong. Wszystko pewnie w róż, a tu chłopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 08:57
-
Ja mam dziś wizytę, ale niby juz na ostatniej 100% chłopiec (na szpitalnym USG, więc dokładnym) to myślę, że nie będzie zmian
Ja mam po córci dużo różowych, część używanych od rodziny, więc te oddaje, a z moich takie np gładkie śpioszki 56 bez kwiatków, kokardek biało-różowe zostawiam po domu. Kupuje zazwyczaj białe, beżowe, szare czyli uniwersalne.
Ja się zdecydowałam, że kupuje laktator elektryczny medela. W pierwszej ciąży ni karmiłam długo, ale przez różne problemy bardzo dużo laktatora używałam i ręczny to straszne utrapieniesiedzenie po nocach i pompowanie
sukienki to ja kupuje takie zwiewne o luźnym kroju lub z rozciągliwej bawełny. Póki co nie przytyłam dużo 2-3kg, więc większość wygląda ok.
Pokoiku nie robimy bo nie mamy "wolnego" tzn córcia zajmuje dziecięcy, a maluch będzie na początku z nami. Jak będzie większy to będą razem. A jej pokoik jest zielony więc też uniwersalny
-
nick nieaktualnymadlene88 wrote:Agnesque usmialam sue z rana ze roz atakuje wasze mieszkanie:)u mnie tez
Wkrotce zaatakuje:)
Dziewczyny a jakie malujecie kolory w okoikach dzieciecych bo szukam natchnienia.Podloga jest jasno sosnowa narazie jest zolty kolor ale chyba pomaluje.pudrowy roz:)
A ja się decyduje na tapetę w pasy takie różowo-kremowe różowo-białe
-
W pierwszej ciąży w 14 tyg poznałam płeć dziecka i faktycznie urodził się chłopiec
Teraz już w sumie na dwóch usg lekarz zapewniał, że dziewczynka i mam nadzieje, że już tak zostanie, bo już trochę ubranek pokupowałam.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj a widziałam, że jest ich dużo
i czekam na relacje
Też dzisiaj stwierdziłam, że muszę zacząć się rozglądać za wyprawką dla dzidzi, bo póki co mam tylko kilka ubranek i rożek.
-
To mała przypominajka
05.05 Nieśmiała, patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy, A może by..., KasieHeBe, baassiia
Ja siedzę i czekam na swoją kolejkęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:42
Zielona_konczynka, Caro, mana, aaniluap lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny