X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Mam tak samo, nie usnę z zapchanym nosem. A u lekarza byłaś? Wiesz, żeby ci się to przeziębienie nie rozwinęło w coś gorszego.

Bylam na pomocy doraźnej, tylko domowe sposoby i patacetamol przez 3 dni. Jak się nic nie zmieni to w poniedziałek idę do rodzinnego.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A probowalyscie inhalacje z olejkiem Olbas Oil?

Nie, gdzie dostanę ten olejek? Znowu nie śpię całą noc :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie, gdzie dostanę ten olejek? Znowu nie śpię całą noc :(

W aptece. Wrzatek do miski, 3-4 krople olejku i wdychasz parę.
    My nawet młodemu do wanny wlewamy jak się kąpie i cala wiosnę nie miał nawet raz kataru.

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    W aptece. Wrzatek do miski, 3-4 krople olejku i wdychasz parę.
    My nawet młodemu do wanny wlewamy jak się kąpie i cala wiosnę nie miał nawet raz kataru.

O 9:00 otwierają aptekę, idę od razu i robię parowke. Mam nadzieję że mnie trochę odetka bo zacznę wyć jak w końcu coś nie pomoże...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ja mam na 11.00 wizytę, ale wejdę pewnie kolo 12.00.....
    dziś mogę powiedzieć, że stres mnie nie łapie. złapał juz wczoraj :-D
    miłego dnia i powodzenia innym wizytującym ;)

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak sobie myślę, że może dzisiaj moje maleństwo pokaże co ma między nóżkami.
    I tu pytanie do Was. Jeśli chodzi o pomyłki o płci to czy według Was częściej dziewczynkom coś wyrasta czy czesciej chłopcom odpada? ;-)

age.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    dziewczyny tak sobie myślę, że może dzisiaj moje maleństwo pokaże co ma między nóżkami.
    I tu pytanie do Was. Jeśli chodzi o pomyłki o płci to czy według Was częściej dziewczynkom coś wyrasta czy czesciej chłopcom odpada? ;-)

Ja raczej kojarzę, że dziewczynkom coś wyrasta (3 moje koleżanki) niż chłopcom odpada. Jak doktor powiedział, że on to widzi jednak tam frędzelka i woreczek to nie mam większych wątpliwości..

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Ja też mam dziś wizytę więc trzymam za nas kciuki :)
    Słyszałam kilka historii w najbliższym otoczeniu że miał być chłopak a była dziewczynka, a na odwrót nie znam takich przypadków. Ja do samego porodu miałam być Kacperek a wyskoczylam ja :D

1JyDp2.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) powodzenia na wizytach :)

co do płci, to mi gin powiedziała, że na 60 % dziewczynka, ale może być tak, że jąderka są u góry (?) i ich jeszcze nie widać :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalnych dowiedziałam się że będzie córa i chociaż wiem ze to bardzo wcześnie to już tak mocno pokochałam Anię że nie wyobrażam sobie żeby zmieniła się teraz w Borysa.

madlene88, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na prenatalnych dowiedziałam się, że córka i Pani doktor powiedziała mi na sto procent. Ponad to gdy w środę wylądowałam w ambulatorium szpitala położniczego, tam też potwierdzili mi, że dziewczynka :) Więc mam nadzieje, że nic się nie zmieni ponieważ róż pomału atakuje nasze mieszkanie :)

• Treselle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 60% chłopiec, tak bylo na prenatalnych :) jakoś 60% do mnie słabo przemawia :) mimo to niebieskie śpiochy juz są :) gdyby w poniedziałek okazało się, że jednak dziewczynka to będę miała czas żeby co nie które rzeczy jeszcze wymienić :) ale nie mogłam się powstrzymać i musiałam juz coś kupić :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesque usmialam sue z rana ze roz atakuje wasze mieszkanie:)u mnie tez
    Wkrotce zaatakuje:)
    Dziewczyny a jakie malujecie kolory w okoikach dzieciecych bo szukam natchnienia.Podloga jest jasno sosnowa narazie jest zolty kolor ale chyba pomaluje.pudrowy roz:)

Agnesqe lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, powodzenia na wizytach.
    Mi znajomy opowiadał, jak jakąś super specjalistka od USG zapewniała, że będzie miał córkę. Przez ponad miesiąc byli pewni, że to dziewczynka i się nastawili,a na kolejnym USG babka się pyta, czy chcą znać płeć, na co oni, że już wiedzą, że dziewczynka, a ona zaskoczona skąd takie informacje mają, bo przecież będzie chłopiec. Mówił, że przez kilka dni w takim szoku lekkim byli, bo już się też nastawili na dziewczynkę.

A na świętach ciocia męża opowiadała, że koleżanka córki niedawno była w ciąży i jak ją zobaczyła stwierdziła, że będzie chłopiec, na co ona, że już potwierdzone, że dziewczynka. Co się widziały, to ciocia mówiła, że nie może uwierzyć, bo jej na chłopca wygląda. Po czym dziewczyna urodziła jednak chłopca. To musi być szok, jak człowiek na inną płeć przygotowany, a tu taki zong. Wszystko pewnie w róż, a tu chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 08:57

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę, ale niby juz na ostatniej 100% chłopiec (na szpitalnym USG, więc dokładnym) to myślę, że nie będzie zmian :P

Ja mam po córci dużo różowych, część używanych od rodziny, więc te oddaje, a z moich takie np gładkie śpioszki 56 bez kwiatków, kokardek biało-różowe zostawiam po domu. Kupuje zazwyczaj białe, beżowe, szare czyli uniwersalne.

Ja się zdecydowałam, że kupuje laktator elektryczny medela. W pierwszej ciąży ni karmiłam długo, ale przez różne problemy bardzo dużo laktatora używałam i ręczny to straszne utrapienie :/ siedzenie po nocach i pompowanie :(

sukienki to ja kupuje takie zwiewne o luźnym kroju lub z rozciągliwej bawełny. Póki co nie przytyłam dużo 2-3kg, więc większość wygląda ok.

Pokoiku nie robimy bo nie mamy "wolnego" tzn córcia zajmuje dziecięcy, a maluch będzie na początku z nami. Jak będzie większy to będą razem. A jej pokoik jest zielony więc też uniwersalny ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Agnesque usmialam sue z rana ze roz atakuje wasze mieszkanie:)u mnie tez
    Wkrotce zaatakuje:)
    Dziewczyny a jakie malujecie kolory w okoikach dzieciecych bo szukam natchnienia.Podloga jest jasno sosnowa narazie jest zolty kolor ale chyba pomaluje.pudrowy roz:)

A ja się decyduje na tapetę w pasy takie różowo-kremowe różowo-białe :)

• Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży w 14 tyg poznałam płeć dziecka i faktycznie urodził się chłopiec :)
    Teraz już w sumie na dwóch usg lekarz zapewniał, że dziewczynka i mam nadzieje, że już tak zostanie, bo już trochę ubranek pokupowałam.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj a widziałam, że jest ich dużo :)
    i czekam na relacje :)

Też dzisiaj stwierdziłam, że muszę zacząć się rozglądać za wyprawką dla dzidzi, bo póki co mam tylko kilka ubranek i rożek.

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mała przypominajka ;)

05.05 Nieśmiała, patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy, A może by..., KasieHeBe, baassiia

Ja siedzę i czekam na swoją kolejkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:42

Zielona_konczynka, Caro, mana, aaniluap lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy wam też tak bardzo krwawią dziąsła przy myciu zębów?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i ja juz pomalu bede sie na polowkowe umawiac, a wy w ktorym tyg planujecie robic?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ