X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    To chyba nie ma co zaczynać od ciuszków 56 :)

Nie zaczynamy właśnie. Startujemy z rozmiarem raczej 62 a kilka ciuszków może na sam początek kupimy 56, dwa czy cztery body i śpioszki jakieś. Najwyżej przez tydzień podwiniemy rękawki. Być może dostaniemy w prezencie jakieś ciuszki chociaż nie zanosi się na to.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak się czasami zastanawiam dlaczego wszystko mnie omija...wymioty, nudności, zapchany nos, krwawiące dziąsła...pierwsza ciąża, a można powiedzieć, że zupełnie bezobjawowa...wiem, że powiecie, żeby się cieszyć, ale mi jakoś nie daje to spokoju...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 12:32

dqpr3e5e0v8168du.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, tak się czasami zastanawiam dlaczego wszystko mnie omija...wymioty, nudności, zapchany nos, krwawiące dziąsła...pierwsza ciąża, a można powiedzieć, że zupełnie bezobjawowa...wiem, że powiecie, żeby się cieszyć, ale mi jakoś nie daje to spokoju...

Mam to samo co ty i się tym zupełnie nie przejmuje, w końcu chodzę na wizyty i kontroluje co się dzieje. Cieszę się z tego, że tak dobrze się czuję ;)

Treselle, KasiaHaBe, Caro lubią tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Podobno taki organizm jak omija. Koleżanka która ma termin na początek października też mówi, że gdyby nie brzuch ciążowy to by nie wiedziała, że jest w ciąży. Ja za to mam wszystkie klasyki, na początek spałam milion godzin dziennie z przerwą na toaletę i rozmowę z porcelaną, teraz mnie bolą plecy i jestem lekko klapnięta, miałam zawroty głowy, czuję większe zmęczenie itd. a ciąża super się rozwija i lekarz zachwycony. Nie ma reguły wg mnie i lekarza, którego pytałam w drugą stronę "czemu muszę mieć wszystkie objawy?".

Treselle lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Podobno taki organizm jak omija. Koleżanka która ma termin na początek października też mówi, że gdyby nie brzuch ciążowy to by nie wiedziała, że jest w ciąży. Ja za to mam wszystkie klasyki, na początek spałam milion godzin dziennie z przerwą na toaletę i rozmowę z porcelaną, teraz mnie bolą plecy i jestem lekko klapnięta, miałam zawroty głowy, czuję większe zmęczenie itd. a ciąża super się rozwija i lekarz zachwycony. Nie ma reguły wg mnie i lekarza, którego pytałam w drugą stronę "czemu muszę mieć wszystkie objawy?".
    Na szczęście wizyta juz w poniedziałek...mam nadzieje, ze mnie uspokoi :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Tez o tym myslalam.Ale sie ciesze u nas raczej rodzinne:)
    Zero wymiotow,czasami moj maz jak biegne za psem to mi mowi jezu zwolnij dziewczyno w ciazy jestes:)Zapominam poprostu,teraz brzuch rosnie to widze to i zaczynam sapac wiec zwolnilam tepo.Ostatnio jak jechałam na komunie do nowego sacza,jakies 55km to mi.sie niedobrze zrobilo,ale to na palcach policzyć,czasem brzuch boli,czasem dziasla spuchniete to bardziej teraz w polowie ciazy,Cieszmy sie obie:)Choc nie ukrywam ze czasem sie zastanawiam gdzie jest haczyk ;)

ckai9n73kv974yz0.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle ciesz się Kobieto, że tak bezproblemowo przychodzisz ciążę, to się chwali :-) U mnie właściwie oprócz problemów z plamieniem i krwawieniem to z klasycznych objawów nie miałam ani wymiotów, ani mi dziąsła nie krwawią, nos też nie jest zapchany, choć jestem dodatkowo alergikiem hehe :-)
    Także póki co można się tylko cieszyć :-D Kto wie co czeka Nas w drugiej połowie ciąży hihi :-P

madlene88, Treselle lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Ja raczej też tak mam :) Nic tylko się cieszyć, że można normalnie funkcjonować.

Brzuch mam póki co raczej taki 'obtłuszczony' a nie ciążowy. Gdyby nie obraz na usg to chyba w życiu bym nie podejrzewała, że jestem w ciąży do teraz :)

Październik 2017 synek <3
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Ja raczej też tak mam :) Nic tylko się cieszyć, że można normalnie funkcjonować.

Brzuch mam póki co raczej taki 'obtłuszczony' a nie ciążowy. Gdyby nie obraz na usg to chyba w życiu bym nie podejrzewała, że jestem w ciąży do teraz :)
    Ja tak samo, nawet po brzuchu nic nie widać.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Karolina1309 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wlasnie wrociłam od lekarza :) maluch rozwija sie prawidłowo, wazy sobie 176 g :D

Patulla, moge prosic o dopisanie usg połówkowego na 30 maja ? Z gory dziekuje :)

Wizytę mam dopiero o 18, więc mój mąż w końcu będzie mógł zobaczyć na żywo synka, a nie tylko na zdjęciach ;)

A i zdecydowanie płec została dzis potwierdzona, wiec poszlam sobie poogladac ciuszki po sklepach i kilka kupiłam, zaczelam od rozm 56 , bo na 62 body udalo mi sie kupic jeszcze jak były promocje w lidlu.

56
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6d1fcad54ec.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99fd332e5c66.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e31a73b06a28.jpg

62

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f94ee140457.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:22

Zielona_konczynka, madlene88, kiti, dżdżownica, Natikka123, Lola83, Dziobuś, Kimmy lubią tę wiadomość

oeuadqk3v6v9gqza.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Chętnie się zamienię, zabierz sobie mój katar i zatkany nos, oddam za darmo :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1309 wrote:
    Hej dziewczyny :) wlasnie wrociłam od lekarza :) maluch rozwija sie prawidłowo, wazy sobie 176 g :D

Patulla, moge prosic o dopisanie usg połówkowego na 30 maja ? Z gory dziekuje :)

Wizytę mam dopiero o 18, więc mój mąż w końcu będzie mógł zobaczyć na żywo synka, a nie tylko na zdjęciach ;)

A i zdecydowanie płec została dzis potwierdzona, wiec poszlam sobie poogladac ciuszki po sklepach i kilka kupiłam, zaczelam od rozm 56 , bo na 62 body udalo mi sie kupic jeszcze jak były promocje w lidlu.

56
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6d1fcad54ec.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99fd332e5c66.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e31a73b06a28.jpg

62

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f94ee140457.jpg
    To moj maluch jest grubaskiem :D tydzień temu, czyli w 17 tygodniu wazyl 175g :)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściary. Ja wczoraj znów wymiotowałam.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Treselle ciesz się Kobieto, że tak bezproblemowo przychodzisz ciążę, to się chwali :-) U mnie właściwie oprócz problemów z plamieniem i krwawieniem to z klasycznych objawów nie miałam ani wymiotów, ani mi dziąsła nie krwawią, nos też nie jest zapchany, choć jestem dodatkowo alergikiem hehe :-)
    Także póki co można się tylko cieszyć :-D Kto wie co czeka Nas w drugiej połowie ciąży hihi :-P
    Oby do końca było tak super :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że już kiedyś pojawił się gdzieś ten temat, ale się pewnie nie dokopię do tego :) Z jakich programów korzystałyście jeśli chodzi o darmowe próbki dla mam i maluszków?

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się po wizycie. z maluszkiem wszystko ok :) mama też się dobrze czuje ;)
    patulla, kolejną wizytę mam 8.06, dopisz mi proszę :)

Bella_Bella, Zielona_konczynka, madlene88, Caro, Treselle, dżdżownica, Anuśka19, Natikka123, Lola83, Dziobuś, Kimmy, kiti lubią tę wiadomość

age.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    To moj maluch jest grubaskiem :D tydzień temu, czyli w 17 tygodniu wazyl 175g :)

Mój wczoraj ważył prawie 200g a był to 16tc+2 :P

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mój wczoraj ważył prawie 200g a był to 16tc+2 :P
    No to duza dzidzia rzeczywiście bo u mnie w 17t2d malutka 220wazyla takze super Bella:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • Karolina1309 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz zaczęłam czytać ile wasze maleństwa ważą to sie zaczynam zastanawiać czy moj jest w normie... Lekarz mówił, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale przy waszych bobasach to mój jest daleko w tyle ;)

Myszaq ja sie rejestrowałam w bebiprogram i otrzymałam tam takie info:
    "zestaw dla przyszłej mamy z praktyczną teczką na wyniki badań z ciąży, kocykiem sensorycznym oraz poradnikiem, otrzymasz w ciągu 30 dni od daty rejestracji w naszym serwisie.", ale jeszcze nic nie dostałam.
    wczoraj wieczorem sie zarejestrowałam w hipp i tam maja wyslac zawieszke do samochodu a z pampersa dostałam kupon rabatowy 19 zł.

Znalazłam też ostatnio artykuł w mjakmama (maj 2017) "wyprawka za darmo", gdzie tezwskazuja strony na jakie mozna sie rejestrowac:
    bebiprogram/rejestracja
    enfamil
    bobovita/dolacz-do-klubu-bobovita
    klub maluszka hipp
    nestle: zdrowystartwprzyszlosc.pl/testowanie-produktow
    pampers/ oferty kuponow

oeuadqk3v6v9gqza.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spojrzałam do Was na pierwszą stronę i zobaczyłam, że jestem na liście osób do weryfikacji.
    Więc informuję, że pomimo iż OF na początku wyznaczył mi termin na 31.10. to jednak ostatecznie wylądowałam w wątku listopadowym (3.11.). Można mnie z października teoretycznie wypisać :)
    Chociaż nie ukrywam, że wolałabym, by moje dziecię wykluło się w październiku :D

E_w_c_i_a, smeg, Kimmy lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ