Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
monaJa, niesamowity Twój przypadek...
A z córeczką teraz w porządku?
Ja po USG.
Kamień z serca. Widziałam nóżki, rączki, serduszko. Wszystko wskazuje na to, że dzieciątko zdrowe i ciągle wyprzedza termin OM o 4 dni. 18 maja mam połówkowe u mojej ginekolog.
No i wychodzi na to, że chłopiec chociaż był dość niekorzystnie ustawiony więc mam jeszcze cichą nadzieję, ze to była rączka albo cośKasiaHaBe, Zielona_konczynka, dżdżownica, Caro, Dziobuś, Natikka123, Kimmy, kiti lubią tę wiadomość
-
monaJa wrote:Treselle oczywiście że możesz tak naprawdę i do końca nie wiadomo tak po krótce opowiem jak to u mnie wyglądało : do tego feralnego tygodnia ciąża rozwijała się prawidłowo żadnych bóli skurczy leków nie brałam tego feralnego dnia obudziłam się rano na sisiu takie dziwne parcie na siku było i przy podcieraniu zobaczyłam krew ze śluzem od razu na szpital badanie i 3 cm rozwarcia kroplówki zaszczyki łóżko do góry nogami i tak przeleżałam całą noc rano przy podmywaniu położne stwierdziły że chyba wody odchodzą więc badanie i decyzja rodzimy na moje pytanie a co z dzieckiem dostałam tylko odpowiedź tu nie chodzi o dziecko tu chodzi o panią więc rodzimy byli pewni że dziecko nie żyje więc nawet nie powiadomili neonatologi że rodzi się wcześniak nikt nie był przygotowany na to że dziecko urodzi się żywe to była masakra latały i darły się jak w ulu a córka urodziła się żywa kwiliła bo takie dzieci nie płaczą a one nawet amby dla wcześniaka nie miały nie czekały na inkubator tylko zawinęły ja w pieluchę i darły z nią na oddział wcześniaków nie życzę nikomu takiej traumy .Jak się okazało wody były brudne ale błąd lekaży że nie sprawdzili czy tętno dziecka jest urodziła się z wagą 900 g od samego początku oddychała sama bez respiratora i po 3 burzliwych miesiącach z wagą 2100 do domu.Ja mam coś takiego że moja macica po 20 tyg na każdy ucisk jej reaguje skurczem którego ja nie odczuwam.A co najlepsze to moja córa urodziła się 1 czerwca taki prezent na dzień dziecka.
Przy drugim dzieciątku musiałam uważać dosłownie na wszystko od ubrań po schylanie się i żeby czasami nie zawadzić brzuchem np.blad w kuchni.
Trochę się wyżaliłam eh takie traumy latami siedzą w nas
-
monaJa wrote:Treselle oczywiście że możesz tak naprawdę i do końca nie wiadomo tak po krótce opowiem jak to u mnie wyglądało : do tego feralnego tygodnia ciąża rozwijała się prawidłowo żadnych bóli skurczy leków nie brałam tego feralnego dnia obudziłam się rano na sisiu takie dziwne parcie na siku było i przy podcieraniu zobaczyłam krew ze śluzem od razu na szpital badanie i 3 cm rozwarcia kroplówki zaszczyki łóżko do góry nogami i tak przeleżałam całą noc rano przy podmywaniu położne stwierdziły że chyba wody odchodzą więc badanie i decyzja rodzimy na moje pytanie a co z dzieckiem dostałam tylko odpowiedź tu nie chodzi o dziecko tu chodzi o panią więc rodzimy byli pewni że dziecko nie żyje więc nawet nie powiadomili neonatologi że rodzi się wcześniak nikt nie był przygotowany na to że dziecko urodzi się żywe to była masakra latały i darły się jak w ulu a córka urodziła się żywa kwiliła bo takie dzieci nie płaczą a one nawet amby dla wcześniaka nie miały nie czekały na inkubator tylko zawinęły ja w pieluchę i darły z nią na oddział wcześniaków nie życzę nikomu takiej traumy .Jak się okazało wody były brudne ale błąd lekaży że nie sprawdzili czy tętno dziecka jest urodziła się z wagą 900 g od samego początku oddychała sama bez respiratora i po 3 burzliwych miesiącach z wagą 2100 do domu.Ja mam coś takiego że moja macica po 20 tyg na każdy ucisk jej reaguje skurczem którego ja nie odczuwam.A co najlepsze to moja córa urodziła się 1 czerwca taki prezent na dzień dziecka.
Przy drugim dzieciątku musiałam uważać dosłownie na wszystko od ubrań po schylanie się i żeby czasami nie zawadzić brzuchem np.blad w kuchni.
Trochę się wyżaliłam eh takie traumy latami siedzą w nas -
monaJa, leżałam w szpitalu z kobietką, która urodziła w 26 tc i teraz chłopczyk ma już 4 latka i super sobie radzi, ale początki mieli trudne... Miło czytać takie pozytywne historie, fajnie, że i Wam się udało
Super dziewczyny, że wizyty udane:) Jeszcze nie mamy wszystkich info z dzisiajKimmy, KasiaHaBe ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 22:29
-
Bella_Bella wrote:Acard rozrzedza krew i działa przeciwzakrzepowo. Ja go biorę ze względu na wcześniejsze poronienie. Lekarz nie wytłumaczył Ci dlaczego zaleca Acard w Twoim przypadku?
-
08.05 Treselle
09.05 zuzanna
10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque, monaJa, Asiaa91, KaroLove
11.05 mana, Mayes (połówkowe)
12.05 Gabisonka
15.05 Kimmy (połówkowe), JustNatalie (połówkowe), Kawuniaa
16.05 smeg (połówkowe), Caro
17.05 aaniluap, Myszaq, A może by... (połówkowe), Dziobuś
18.05 Anulka87, Pampcia (połówkowe), Veira, Kawuniaa (połówkowe), Anuśka19, theagnes87 (połówkowe), candela (połówkowe)
19.05 nadziejastru (połówkowe)
22.05 nika1986 (połówkowe)
23.05 BurzaHormonów, czekajacnacud1, Karola - mama Julci i ... (połówkowe), India26 (połówkowe)
24.05 A może by..., Barbie24 (połówkowe) x2
25.05 Natikka123 (połówkowe)
26.05 dżdżownica (połówkowe)
27.05 Kawuniaa (połówkowe)
29.05 kiti (połówkowe), KaroLove (połówkowe), mimi87, mimoza (połówkowe)
30.05 Caro, Karolina1309 (połówkowe)
31.05 smeg (połówkowe), Bella_Bella, KasiaHaBe
02.06 patulla
05.06 Anulka87 (połówkowe)
06.06 Agnesqe (połówkowe)
08.06 aaniluap (połówkowe), KasiaHeBe (połówkowe), Nieśmiała
12.06 Bella_Bella (połówkowe)
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 00:32
dżdżownica, JustNatalie lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie. Z maluchem wszystko dobrze, waży około 120g. Nie chciał się za bardzo pokazywać i odwracał się do nas czubkiem głowy. Ale nie ma żadnych nieprawidłowości, krwiaków tez juz całkiem brak. Z pomiarów wychodzi 15t1d. Na prenatalnych lekarz ocenił płeć na 90%, dzis się tylko potwierdziło że dziewczynka. Następna wizyta 31 maja
Treselle, dżdżownica, mimi87, Dziobuś, Natikka123, Kimmy, kiti lubią tę wiadomość
-
patulla wrote:To i ja po wizycie:)
Wyniki mam książkowe
Usg gin włączył tylko żeby zdobyć szyjki i czy serduszko puka i szynka jak na razie długa i trzyma.
Profilaktycznie zostajemy przy luteinie 100, kwasów dha więcej i acard.
I tu mam do Was pytanie, bo zapomniałam gin zapytać, po co dokładnie ten Acard?
-
Dziewczyny jaki rozmiar ubranek kupujcie? Kupiłam w h&m kilka rzeczy rozm 56 i takie duże mi się wydają . Może powinnam wymienić na rozm 50 ?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnynatty85 wrote:Dziewczyny jaki rozmiar ubranek kupujcie? Kupiłam w h&m kilka rzeczy rozm 56 i takie duże mi się wydają . Może powinnam wymienić na rozm 50 ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 23:59
-
Treselle wrote:Patulla tzn, ze lekarz jest w stanie za pomocą USG ocenić stan szyjki? Jakiś czas temu pisałam, że martwię się, że mój nie bada mnie "ręcznie"...może nie potrzebnie skoro na każdej wizycie mam USG i jest w stanie ocenić szyjkę na tej podstawie...hmmm juz sama nie wiem...
Mój "ręcznie" też nie bada
-
Treselle wrote:Patulla tzn, ze lekarz jest w stanie za pomocą USG ocenić stan szyjki? Jakiś czas temu pisałam, że martwię się, że mój nie bada mnie "ręcznie"...może nie potrzebnie skoro na każdej wizycie mam USG i jest w stanie ocenić szyjkę na tej podstawie...hmmm juz sama nie wiem...
Lekarz może sprawdzić długość i położenie szyjki wykonując usg dopochwowo. Czy rozwarcie to nie wiem. -
Monaja dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo!!!
Ps. Ja się umowie jeszcze do lekarza 10 maja. Możecie mi dopisać wizytę a 17 skasować. Pójdę tydzień szybciej..... I już w tym tygodniu usłyszę serduszkonasza położna od 16 tc wysłuchaj już hihi a ja pójdę w 17
-
Mój gin nigdy nie bada ręcznie. Wszystko na usg ocenia. Wczoraj robił mi cytologie to też tylko wziernik i pobral patykiem wymaz. i potem usg. Nigdy mi palucha nie wsadził -
A może by... wrote:Dzisiaj ja cierpię na bezsenność ;( już od 5 nie śpię. Obudziłam się po 4 godzinach snu.. teoretycznie wyspana. Generalnie mam problemy ze snem ostatnio
.
A próbowałas pić melise? Ja też wcześniej kiepsko spalam a od kilku dni śpię jak niedźwiedź