X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa, niesamowity Twój przypadek...
    A z córeczką teraz w porządku?

Ja po USG.
    Kamień z serca. Widziałam nóżki, rączki, serduszko. Wszystko wskazuje na to, że dzieciątko zdrowe i ciągle wyprzedza termin OM o 4 dni. 18 maja mam połówkowe u mojej ginekolog.
    No i wychodzi na to, że chłopiec chociaż był dość niekorzystnie ustawiony więc mam jeszcze cichą nadzieję, ze to była rączka albo coś :P

KasiaHaBe, Zielona_konczynka, dżdżownica, Caro, Dziobuś, Natikka123, Kimmy, kiti lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Treselle oczywiście że możesz tak naprawdę i do końca nie wiadomo tak po krótce opowiem jak to u mnie wyglądało : do tego feralnego tygodnia ciąża rozwijała się prawidłowo żadnych bóli skurczy leków nie brałam tego feralnego dnia obudziłam się rano na sisiu takie dziwne parcie na siku było i przy podcieraniu zobaczyłam krew ze śluzem od razu na szpital badanie i 3 cm rozwarcia kroplówki zaszczyki łóżko do góry nogami i tak przeleżałam całą noc rano przy podmywaniu położne stwierdziły że chyba wody odchodzą więc badanie i decyzja rodzimy na moje pytanie a co z dzieckiem dostałam tylko odpowiedź tu nie chodzi o dziecko tu chodzi o panią więc rodzimy byli pewni że dziecko nie żyje więc nawet nie powiadomili neonatologi że rodzi się wcześniak nikt nie był przygotowany na to że dziecko urodzi się żywe to była masakra latały i darły się jak w ulu a córka urodziła się żywa kwiliła bo takie dzieci nie płaczą a one nawet amby dla wcześniaka nie miały nie czekały na inkubator tylko zawinęły ja w pieluchę i darły z nią na oddział wcześniaków nie życzę nikomu takiej traumy .Jak się okazało wody były brudne ale błąd lekaży że nie sprawdzili czy tętno dziecka jest urodziła się z wagą 900 g od samego początku oddychała sama bez respiratora i po 3 burzliwych miesiącach z wagą 2100 do domu.Ja mam coś takiego że moja macica po 20 tyg na każdy ucisk jej reaguje skurczem którego ja nie odczuwam.A co najlepsze to moja córa urodziła się 1 czerwca taki prezent na dzień dziecka.
    Przy drugim dzieciątku musiałam uważać dosłownie na wszystko od ubrań po schylanie się i żeby czasami nie zawadzić brzuchem np.blad w kuchni.
    Trochę się wyżaliłam eh takie traumy latami siedzą w nas :-(
    Czytałam i bałam się dojść do końca powiem szczerze...Jak super ze dzieciątko dało się uratować! Dzielny maluch!

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Treselle oczywiście że możesz tak naprawdę i do końca nie wiadomo tak po krótce opowiem jak to u mnie wyglądało : do tego feralnego tygodnia ciąża rozwijała się prawidłowo żadnych bóli skurczy leków nie brałam tego feralnego dnia obudziłam się rano na sisiu takie dziwne parcie na siku było i przy podcieraniu zobaczyłam krew ze śluzem od razu na szpital badanie i 3 cm rozwarcia kroplówki zaszczyki łóżko do góry nogami i tak przeleżałam całą noc rano przy podmywaniu położne stwierdziły że chyba wody odchodzą więc badanie i decyzja rodzimy na moje pytanie a co z dzieckiem dostałam tylko odpowiedź tu nie chodzi o dziecko tu chodzi o panią więc rodzimy byli pewni że dziecko nie żyje więc nawet nie powiadomili neonatologi że rodzi się wcześniak nikt nie był przygotowany na to że dziecko urodzi się żywe to była masakra latały i darły się jak w ulu a córka urodziła się żywa kwiliła bo takie dzieci nie płaczą a one nawet amby dla wcześniaka nie miały nie czekały na inkubator tylko zawinęły ja w pieluchę i darły z nią na oddział wcześniaków nie życzę nikomu takiej traumy .Jak się okazało wody były brudne ale błąd lekaży że nie sprawdzili czy tętno dziecka jest urodziła się z wagą 900 g od samego początku oddychała sama bez respiratora i po 3 burzliwych miesiącach z wagą 2100 do domu.Ja mam coś takiego że moja macica po 20 tyg na każdy ucisk jej reaguje skurczem którego ja nie odczuwam.A co najlepsze to moja córa urodziła się 1 czerwca taki prezent na dzień dziecka.
    Przy drugim dzieciątku musiałam uważać dosłownie na wszystko od ubrań po schylanie się i żeby czasami nie zawadzić brzuchem np.blad w kuchni.
    Trochę się wyżaliłam eh takie traumy latami siedzą w nas :-(
    Ciesze się ze wszystko w porządku jej,no straszne to co piszesz...dlaczego niemysleli zeby sprawdzic funkcje zyciowe w brzuszku...może poprostu czas ik nie pozwolił...Dzielny maluch i dzielna mama!!!!!!!

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa, leżałam w szpitalu z kobietką, która urodziła w 26 tc i teraz chłopczyk ma już 4 latka i super sobie radzi, ale początki mieli trudne... Miło czytać takie pozytywne historie, fajnie, że i Wam się udało :)

Super dziewczyny, że wizyty udane:) Jeszcze nie mamy wszystkich info z dzisiaj :) Kimmy, KasiaHaBe ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 22:29

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Acard rozrzedza krew i działa przeciwzakrzepowo. Ja go biorę ze względu na wcześniejsze poronienie. Lekarz nie wytłumaczył Ci dlaczego zaleca Acard w Twoim przypadku?
    Generalnie to wszystko, aby przeciwdziałać ewentualnemu porodowi przedwczesnemu

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

08.05 Treselle
    09.05 zuzanna
    10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque, monaJa, Asiaa91, KaroLove
    11.05 mana, Mayes (połówkowe)
    12.05 Gabisonka
    15.05 Kimmy (połówkowe), JustNatalie (połówkowe), Kawuniaa
    16.05 smeg (połówkowe), Caro
    17.05 aaniluap, Myszaq, A może by... (połówkowe), Dziobuś
    18.05 Anulka87, Pampcia (połówkowe), Veira, Kawuniaa (połówkowe), Anuśka19, theagnes87 (połówkowe), candela (połówkowe)
    19.05 nadziejastru (połówkowe)
    22.05 nika1986 (połówkowe)
    23.05 BurzaHormonów, czekajacnacud1, Karola - mama Julci i ... (połówkowe), India26 (połówkowe)
    24.05 A może by..., Barbie24 (połówkowe) x2
    25.05 Natikka123 (połówkowe)
    26.05 dżdżownica (połówkowe)
    27.05 Kawuniaa (połówkowe)
    29.05 kiti (połówkowe), KaroLove (połówkowe), mimi87, mimoza (połówkowe)
    30.05 Caro, Karolina1309 (połówkowe)
    31.05 smeg (połówkowe), Bella_Bella, KasiaHaBe
    02.06 patulla
    05.06 Anulka87 (połówkowe)
    06.06 Agnesqe (połówkowe)
    08.06 aaniluap (połówkowe), KasiaHeBe (połówkowe), Nieśmiała
    12.06 Bella_Bella (połówkowe)

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 00:32

dżdżownica, JustNatalie lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Z maluchem wszystko dobrze, waży około 120g. Nie chciał się za bardzo pokazywać i odwracał się do nas czubkiem głowy. Ale nie ma żadnych nieprawidłowości, krwiaków tez juz całkiem brak. Z pomiarów wychodzi 15t1d. Na prenatalnych lekarz ocenił płeć na 90%, dzis się tylko potwierdziło że dziewczynka. Następna wizyta 31 maja :)

Treselle, dżdżownica, mimi87, Dziobuś, Natikka123, Kimmy, kiti lubią tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To i ja po wizycie:)
    Wyniki mam książkowe :)
    Usg gin włączył tylko żeby zdobyć szyjki i czy serduszko puka i szynka jak na razie długa i trzyma.
    Profilaktycznie zostajemy przy luteinie 100, kwasów dha więcej i acard.
    I tu mam do Was pytanie, bo zapomniałam gin zapytać, po co dokładnie ten Acard?
    Patulla tzn, ze lekarz jest w stanie za pomocą USG ocenić stan szyjki? Jakiś czas temu pisałam, że martwię się, że mój nie bada mnie "ręcznie"...może nie potrzebnie skoro na każdej wizycie mam USG i jest w stanie ocenić szyjkę na tej podstawie...hmmm juz sama nie wiem...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu sprawdzał szyjkę robiąc Usg dopochwowo.

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki rozmiar ubranek kupujcie? Kupiłam w h&m kilka rzeczy rozm 56 i takie duże mi się wydają . Może powinnam wymienić na rozm 50 ?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny jaki rozmiar ubranek kupujcie? Kupiłam w h&m kilka rzeczy rozm 56 i takie duże mi się wydają . Może powinnam wymienić na rozm 50 ?
    Ja dla corki kupowalam 56 i nie zalozyla ich ani razu od razu wskoczyla w rozm 62. Ale moja córcia duza byla. Wszystko zalezy od dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 23:59

• patulla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Patulla tzn, ze lekarz jest w stanie za pomocą USG ocenić stan szyjki? Jakiś czas temu pisałam, że martwię się, że mój nie bada mnie "ręcznie"...może nie potrzebnie skoro na każdej wizycie mam USG i jest w stanie ocenić szyjkę na tej podstawie...hmmm juz sama nie wiem...
    Za pomocą usg lekarz jest w stanie określić długość szyjki.
    Mój "ręcznie" też nie bada

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:

Ja kupuję 56 tylko kilka sztuk, reszta większą. Mniejszych na pewno nie ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Lekarz może sprawdzić długość i położenie szyjki wykonując usg dopochwowo. Czy rozwarcie to nie wiem.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaja dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo!!!

Ps. Ja się umowie jeszcze do lekarza 10 maja. Możecie mi dopisać wizytę a 17 skasować. Pójdę tydzień szybciej..... I już w tym tygodniu usłyszę serduszko :) nasza położna od 16 tc wysłuchaj już hihi a ja pójdę w 17 :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja cierpię na bezsenność ;( już od 5 nie śpię. Obudziłam się po 4 godzinach snu.. teoretycznie wyspana. Generalnie mam problemy ze snem ostatnio :(.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;) pogoda nawet ładna się zapowiada ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu;) Czas leci jak szalony.
    Miłej soboty!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Mój gin nigdy nie bada ręcznie. Wszystko na usg ocenia. Wczoraj robił mi cytologie to też tylko wziernik i pobral patykiem wymaz. i potem usg. Nigdy mi palucha nie wsadził ;)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Dzisiaj ja cierpię na bezsenność ;( już od 5 nie śpię. Obudziłam się po 4 godzinach snu.. teoretycznie wyspana. Generalnie mam problemy ze snem ostatnio :(.

A próbowałas pić melise? Ja też wcześniej kiepsko spalam a od kilku dni śpię jak niedźwiedź :)

1JyDp2.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ