X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może coś Tobie "siedzi" na żołądku? Niezawodnym sposobem jest wypicie szklanki wrzątku małymi łyczkami. Albo wyplucze to co tam zalega albo zwymiotujesz i będzie Tobie od razu lżej. Bo żołądek nie może boleć z głodu jeśli jadlas :)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stałam dziś w kolejce w cukierni (jedynej która ma marlenke bezglutenowa) i poprosiłam panią żeby mnie obsłużyla poza kolejnością bo ciężko mi stać (a tak serio to się spieszylam żeby już zjeść ciacho). I pani mi mowi ze bardzo szczupło wyglądam i że w życiu by nie powiedziała że jestem w ciąży:)

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A może coś Tobie "siedzi" na żołądku? Niezawodnym sposobem jest wypicie szklanki wrzątku małymi łyczkami. Albo wyplucze to co tam zalega albo zwymiotujesz i będzie Tobie od razu lżej. Bo żołądek nie może boleć z głodu jeśli jadlas :)
    i
    będę działać, bo już mam dość tego uczucia... dzieki za radę. :-)

dżdżownica lubi tę wiadomość

age.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że maseczka z drożdży w czasie ciąży będzie bezpieczna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 14:43

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny myślicie, że maseczka z drożdży w czasie ciąży będzie bezpieczna?
    Niemam pojecia,ale ostatnio moja kolezanka(nie ciezarna)zastosowala kuracje z drożdży,polecona przez aptekarke pila codziennie i po okolo 2tygodniach jej cala twarz i plecy zsypalo malymi chrostami,Boze to bylo okropne,tylko antybiotyk pomogl
    .masakraa.Wiec w ciazy skora jest jeszcze bardzoej wrazliwa wiec raczej Warto uwazac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 14:47

ckai9n73kv974yz0.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    dziewczyny, ja jak zwykle mam dziwne pytanie do Was... mam takie dziwne uczucie od wczoraj że nie moge sie najeść. jem normalnie, powiedzialabym nawet sporo, a ciagle czuje niedosyt i az mi niedobrze i slabo z glodu, jakbym tydzien nie jadla. to uczucie mam nawet jak zjem na raz baaaardzo duzo... nie wiem juz o co chodzi... az mnie skreca z głodu
    ... normalne to to?

ja mam coś takiego niemal codziennie ok. 4 w nocy! wstaje do toalety i nie mogę zasnąć z głodu :( czasem troszkę kimnę. walczę, żeby nie jeść w nocy, już się do tego przyzwyczaiłam nawet, bo najpierw muszę wziąć euthyrox, a dopiero później śniadanko. od kilku dni mam też rano znowu mdłości, ale do wytrzymania :)

byłam dziś z Mężem oglądać wózki i oboje zakochaliśmy się w jednym - camarelo carera <3 gdybyśmy mieli całą kaskę przy sobie, to byśmy go pewnie nawet zakupili, bo Mąż chciał jechać po gotówkę, ale go powstrzymałam, żeby jesio troszkę poczekać :) ktoś zna, poleca, odradza ten wózek?

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i byliśmy też w pepco, a tam reklama, że od 19 05 będą ubrania dla niemowląt, trzeba zapisać w kalendarzu :)

madlene88, Anuśka19, Treselle lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwilkę . Myśle że nie do końca jest się jak sugerować rozmiarówką ;-) na foto wcześniej wrzuciłam 3 pary pół śpiochów ;-) wszystkie sa rozm56 każde z innej firmy i innego sklepu ;-) i każde się różnią... wszystko zależy od producenta ;-)

Co do szyjki mi na ostatniej wizycie przy badaniu ręcznym uznała ,że jest miękka i dlatego zrobiła usg nieplanowe :-/ myśle że usg nie daje pełnego obrazu co tam się dzieje. Ale to moje zdanie tylko :-)

A teraz uciekam. Małż wyciąga mnie na "randke" hehe ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Niemam pojecia,ale ostatnio moja kolezanka(nie ciezarna)zastosowala kuracje z drożdży,polecona przez aptekarke pila codziennie i po okolo 2tygodniach jej cala twarz i plecy zsypalo malymi chrostami,Boze to bylo okropne,tylko antybiotyk pomogl
    .masakraa.Wiec w ciazy skora jest jeszcze bardzoej wrazliwa wiec raczej Warto uwazac
    Pić drożdży w ciąży napewno nie można...zastanawiam się jak z maseczka...
    Mi już nic nie jest w stanie pogorszyć cery chyba...jest w strasznym stanie...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wysypu po drożdżach to jest pierwszy efekt :-p najpierwsz cały syf z organizmu wychodzi przez skóre potem jest dopiero poprawa.. ;-) wiem bo stosowałam :-p Ale wolałam wersje w tabletkach :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    i byliśmy też w pepco, a tam reklama, że od 19 05 będą ubrania dla niemowląt, trzeba zapisać w kalendarzu :)

z pepco trzeba uważać bo bodziaki i pajace lubią pękać przy napach. A i radzę brać materiały takie bardziej rozciągliwe. Dla syna brałam body z misiem i ani razu niestety nie ubrałam ani razu bo były za ciasne

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w 4 hurtowniach, ogólnie były głównie wózki bebetto- niektóre modele mi nawet wpadły w oko, chociaż oglądając w internecie byłam na nie :) adamex- w ogóle mi żaden model nie przypasował, mutsy igo był 1 model na wyprzedaży, ale kolor był słaby jak dla mnie taki ni to brązowy ni to kremowy i mała gondola, ta 74cm w tym modelu była... 2 modele evo i transporter były ładniejsze, gondola duża, ale około 3 tysiące + dokupić fotelik, więc drogo... x-lander- jakoś nie jestem przekonana do tych wózków...

Ostatni rodzaj jedo, zrobił na mnie wrażenie :) cena 1400-1800 w zależności jaki model, 2 w 1, lekki w prowadzeniu, podobnie jak mutsy... aczkolwiek waga całości do około 14,15 kg- trochę ciężko- 4 piętro, no ale koła pompowane i duża gondola, więc pewnie dlatego... ma fajne zawieszenie, można bujać dziecko, dużo miejsca na zakupy, poczytałam też opinie i ma dobre, pomijając wagę i ciężkość w składaniu (ale tego nie sprawdzałam).

Ogólnie już więcej nie bd jeździć za wózkami, bo mniej więcej już wiem co w każdej hurtowni jest, za jakieś 2-3 miesiące myślę, że już kupimy albo jedo albo bebetto albo mutsy (jeżeli zdecydujemy się dołożyć więcej kasy)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Pić drożdży w ciąży napewno nie można...zastanawiam się jak z maseczka...
    Mi już nic nie jest w stanie pogorszyć cery chyba...jest w strasznym stanie...

Szczerze mimo, że nie raz piszą że można stosować w ciąży to nie polecałabym. Jeśli masz poważny problem to udaj się do specjalisty. Tak jak Dziewczyny pisały może się pogorszyć po drożdżach. Fakt, że najpierw jako oczyszczenie Ale nasz organizm reaguje teraz inaczej i może Ci się wzmocnić problem. Jeśli masz problem z mocnym zanieczyszczeniem albo stanami ropnymi zapalnymi to polecam wizytę u specjalisty. Kosmetolog/dermatolog będzie wiedział co jest dla Ciebie bezpieczne i jak można pomóc skórze.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, durna ja... Od kilku dni mam tak, że jak zjem więcej to czuje się jakbym kamień połknęła, boli żołądek i w ogóle czuje mega dyskomfort :/ I po co tyle jadłam ? :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porownanie bodziakow
    Hm rozm 56 hm rozm 50 lidl rozm 50/56 i Endo rozm 62
    9741743b78d83838med.jpg

mana, smeg lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mi kiedyś dermatolog przepisał jakieś tabletki z drozdzami na trądzik i po 2 tygodniach stosowania okazało się że jestem uczulona na drożdże! Cała twarz mi spuchla i sofy miałam takie ze wyglądałam jak wulkan po erupcji!! Koszmar!!

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie polecam drożdży stosować w ciąży :) A poza ciąża najpierw robić test.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam problemów z cera przed ciążą...dopiero mniej więcej w 6/7 tygodniu się zaczęły...
    Juz nie wiem co robić...u dermatologa tez juz byłam...boje się ze porobią mi się paskudne blizny...
    Mówiłam, że omijają mnie dolegliwości ciążowe...ale chyba te syfy są wlasnie objawem ciążowym :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze na cere pomagalo bardzo slonce, teraz jeszcze nie ma upalow to mozna troche sie nasloneczniac bez obaw mysle

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja nie miałam tej wizyty wczoraj. Przełożyli mi ją na wtorek 9 maja.
    Potem mam 15 połówkowe, 22.05 kolejne polowkowe+echo serduszek.

Oliwcia a co na to małe przybieranie mówił lekarz? Jak dobrze pamiętam to z córeczka też miałaś chyba taki problem? Czy coś mi się pomyliło?

E.w.c.ia co u ciebie? Miałaś już amnio? Nie wiem czy czegoś nie przegapilam

W tym tygodniu jedziemy kupować wózek. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 17:00

KaroLove, mana lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ