X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Nie mialam problemów z cera przed ciążą...dopiero mniej więcej w 6/7 tygodniu się zaczęły...
    Juz nie wiem co robić...u dermatologa tez juz byłam...boje się ze porobią mi się paskudne blizny...
    Mówiłam, że omijają mnie dolegliwości ciążowe...ale chyba te syfy są wlasnie objawem ciążowym :)

Co zalecił dermatolog? A byłaś na jakimś zabiegu u kosmetologa?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Mi zawsze na cere pomagalo bardzo slonce, teraz jeszcze nie ma upalow to mozna troche sie nasloneczniac bez obaw mysle

Słońce i promienie uv najpierw "osuszaja" zmiany i pozornie tylko dają poprawe, ponieważ później nawrót problemu może być większy. Nie polecam opalać i nasloneczniać obszarów objętych zmianami ;) Oczywiście nie mówię tego żeby się wymądrzać czy podważać zdanie innych dziewczyn, mam nadzieję, że tak tego nikt nie odbierze <3 Po prostu taki mój zawód i praca więc staram się pomóc :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Patulla zgadzam się też z tym co wkleiłaś :-) Właśnie kończę opakowanie witamin PregnaPlus i zaczynym brać MamaDHA Premium + Dwie kapsułki dziennie to 800mg kwasów DHA. Położna mi poleciła.
    Ja biorę MamaDha Premium i lekarz powiedział, że w moim przypadku to wystarczy. Raz na jakiś czas staram się zjeść rybę, mimo że nie lubię :)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka ja też nie przepadam za rybami, chyba że ktoś przyrządzi mi naprawdę dobrego łososia hehehe ;-) Za to jestem totalnym warzywo i owocożercom.

I dzisiaj spełniłam swoją faktyczną pierwszą ciążową zachcianke - przez kilka dni Małż chodził do osiedlowego sklepu i za każdym razem mówiłam mu "zobacz czy są ogórki małosolne".. Wracał i nie było. A dzisiaj przywieźli! Świeżutkie, chrupiące, idealne! W punkt :-) Mniami!

Co do cery to mi od początku ciąży strasznie wyszedł trądzik.. Masakra. Nie miałam wcześniej aż takich problemów. I ciężko to schodziło. Od razu stawiałam na córkę hehehe :-P A od jakichś 3 dni naprawdę mam wrażenie że po pierwsze się polepszyło a po drugie cera jest jakaś taka promienna. Oby tak zostało ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że już większość z Was coś kupiła dla maluszków, a ja nadal nic.Dopiero się zbieram, żeby zrobić konkretną listę z tym czego nam będzie brakować.Ostatnio dni lecą jak szalone, na nic nie mam czasu i wszystko odwlekam.W takim tempie to za wyprawkę wezmę się we wrześniu :/ Przynajmniej moja mama już podobno kupiła jakieś różowe cudeńko.
    Cieszyłam się, że czuję ruchy, a chyba przez dwa dni nie mogłam wyczuć maleństwa i na poważnie się martwiłam.Na szczęście dało w końcu znać, że jest dobrze i pofikało w brzuszku <3
    Mnie męczy wilczy apetyt i to największą ochotę mam na to co niezdrowe i tuczące.Oszaleję przez to...

• Gabisonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Widzę, że już większość z Was coś kupiła dla maluszków, a ja nadal nic.Dopiero się zbieram, żeby zrobić konkretną listę z tym czego nam będzie brakować.Ostatnio dni lecą jak szalone, na nic nie mam czasu i wszystko odwlekam.W takim tempie to za wyprawkę wezmę się we wrześniu :/ Przynajmniej moja mama już podobno kupiła jakieś różowe cudeńko.
    Cieszyłam się, że czuję ruchy, a chyba przez dwa dni nie mogłam wyczuć maleństwa i na poważnie się martwiłam.Na szczęście dało w końcu znać, że jest dobrze i pofikało w brzuszku <3
    Mnie męczy wilczy apetyt i to największą ochotę mam na to co niezdrowe i tuczące.Oszaleję przez to...
    Ja właśnie teraz zabrałam się za listę wyprawkową dla mnie i malucha. Mam tylko 2 szt body z lidla i to wszystko. Ale cieszę się, że mam siostrę która doradza mi co potrzebne a co jest zbędne. Oferuje mi jakieś rzeczy po swoim synku, a co najlepsze szyje rzeczy na zamówienie (kocyki minky, kolderki, pluszaki, ubranka itp), więc nie muszę szukać po sklepach i to ona uszyje mi komplety do łóżeczka i wózka :) w takich momentach człowiek docenia swoich bliskich ;)

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z suchą skórą.Peeling pomaga na chwilę i zaraz znowu się łuszczę.Najgorzej to wygląda kiedy się pomaluję.A zaczęło się oczywiście wraz z ciążą i jest chyba efektem odwodnienia, bo nawet wody się nie mogłam napić, żeby nie zwymiotować.

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze miałam bardzo sucha skórę. Pomógł krem pharmaceris opatrunek do bardzo suchej skóry. Nawet był idealny pod makijaż.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Ja właśnie teraz zabrałam się za listę wyprawkową dla mnie i malucha. Mam tylko 2 szt body z lidla i to wszystko. Ale cieszę się, że mam siostrę która doradza mi co potrzebne a co jest zbędne. Oferuje mi jakieś rzeczy po swoim synku, a co najlepsze szyje rzeczy na zamówienie (kocyki minky, kolderki, pluszaki, ubranka itp), więc nie muszę szukać po sklepach i to ona uszyje mi komplety do łóżeczka i wózka :) w takich momentach człowiek docenia swoich bliskich ;)

Taka siostra to skarb :)
    Ja muszę przejrzeć, które rzeczy po synku nam się przydadzą, a czego faktycznie brakuje.Nie chcę kupować rzeczy zbędnych, ale jak to wyjdzie w praktyce to się okaże ;)

• Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica dzięki za radę, na pewno skorzystam, bo wkrótce szykuje nam się trochę imprez i jakoś trzeba wyglądać.
    W ogóle Ty masz radę i sposób na każdą dolegliwość.Podziwiam i zazdroszczę wiedzy.

dżdżownica lubi tę wiadomość

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku też miała baardzo suchą skórę, a teraz jakby się poprawia :) jak smarowałam się kremem, to aż mnie twarz szczypała :/

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Dżdżownica dzięki za radę, na pewno skorzystam, bo wkrótce szykuje nam się trochę imprez i jakoś trzeba wyglądać.
    W ogóle Ty masz radę i sposób na każdą dolegliwość.Podziwiam i zazdroszczę wiedzy.

Dziękuję :) jak się pracuje z ludźmi którzy się zwierzaja z różnych dolegliwości to coś tam wpada do głowy :)

Barbie24 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wiosna/lato/wczesna jesien mam wlasnie najlaniejsza cere i najlepiej wygladam. Lekko opalona, promienna. Teraz takie czasy, ze wszyscy w pracy, w czterech scianach, ale kiedys to praca na zewnatrz to byla norma i to jakby naturalne srodowisko czlowieka. Slonce jest z wielu powodow korzystne dla zdrowia, np. Naturalna wit d, udowodniono tez, ze w krajach o niskim naslonecznieniu jest wyzszy odsetek ludzi z depresja itp itd.
    Wiadomo, ze nie opala sie na suchara, ale tez slonca nie unikam. A pomimo 30 na karku, kazdy daje mi sporo mniej, wiec tez jakos wplywu na zmarszczki nie widze przy regularnej pielegnacji tj. Dobry krem wieczorem, aktywnosc fizyczna, w miare zdrowa dieta.

Swoja cere mam raczej sucha, ale wystarczy dobry krem na noc i nie mam przesuszen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 18:17

Bella_Bella lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Gabisonka ja też nie przepadam za rybami, chyba że ktoś przyrządzi mi naprawdę dobrego łososia hehehe ;-) Za to jestem totalnym warzywo i owocożercom.

I dzisiaj spełniłam swoją faktyczną pierwszą ciążową zachcianke - przez kilka dni Małż chodził do osiedlowego sklepu i za każdym razem mówiłam mu "zobacz czy są ogórki małosolne".. Wracał i nie było. A dzisiaj przywieźli! Świeżutkie, chrupiące, idealne! W punkt :-) Mniami!

Co do cery to mi od początku ciąży strasznie wyszedł trądzik.. Masakra. Nie miałam wcześniej aż takich problemów. I ciężko to schodziło. Od razu stawiałam na córkę hehehe :-P A od jakichś 3 dni naprawdę mam wrażenie że po pierwsze się polepszyło a po drugie cera jest jakaś taka promienna. Oby tak zostało ;-)
    Ja właśnie z powodu cery również stawiałam na córkę, ale podobno 60% chłopak, wiec nie ma reguły :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Co zalecił dermatolog? A byłaś na jakimś zabiegu u kosmetologa?
    Dostałam maść bezpieczna w ciąży, która oczywiście nie pomaga...nie byłam u kosmetologa...boje się ze będzie gorzej...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Ja mam problem z suchą skórą.Peeling pomaga na chwilę i zaraz znowu się łuszczę.Najgorzej to wygląda kiedy się pomaluję.A zaczęło się oczywiście wraz z ciążą i jest chyba efektem odwodnienia, bo nawet wody się nie mogłam napić, żeby nie zwymiotować.

Pij dużą ilość wody, nawet do 3 litrów dziennie tylko nie na raz a małymi łyczkami ;) Niestety hormony i wstręt do wody robią swoje.

Barbie24 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja w pierwszym trymestrze miałam bardzo sucha skórę. Pomógł krem pharmaceris opatrunek do bardzo suchej skóry. Nawet był idealny pod makijaż.

Też polecam ten krem, u mnie też się sprawdził ;)

dżdżownica, Barbie24 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dostałam maść bezpieczna w ciąży, która oczywiście nie pomaga...nie byłam u kosmetologa...boje się ze będzie gorzej...

Jeśli pójdziesz to kosmetologa to nie będzie gorzej. W tym zawodzie dużo opiera się na medycynie i dermatologii. Z tymże polecam kosmetologa, nie kosmetyczkę :) Jeśli jest naprawdę tak źle jak mówisz i nie czujesz się komfortowo to warto się poradzić specjalisty.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Polecam olejki pod prysznic. Ja używam najtańszego z Isany i jest genialny. Często po kąpieli nie mam ochoty się kremować, bo wszystko się klei. Więc te olejki to super rozwiązanie, u mnie po paru myciach znikł problem ze swedzącą i łuszczącą się skórą :)

dżdżownica, Barbie24 lubią tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Polecam olejki pod prysznic. Ja używam najtańszego z Isany i jest genialny. Często po kąpieli nie mam ochoty się kremować, bo wszystko się klei. Więc te olejki to super rozwiązanie, u mnie po paru myciach znikł problem ze swedzącą i łuszczącą się skórą :)

Podpisuje się obiema rękami i nogami :) ja używam olejku z yves rocher i też nie muszę już balsamu używać :) i od kilku dni zaczęłam masować brzuchol bio oil' em. Ładnie pachnie :)

1JyDp2.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ