Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Z rozstepami to dziewczyny loteria... ja w 1 ciazy nie dostalam, ale ogolnie mialam maly brzuch przez caly czas, dlugo nie wygladalam ciazowo. Corka urodzila sie w 40t3d z waga 3100g wiec tez byla z tych mniejszych. Smarowalam sie codziennie wieczorem maslem kakaowym Palmers (wg mnie fajniejsze niz balsam) z tym ze wiadomo, ze tluste i na dzien nie bardzo bo brudzi ubrania. Przytylam 13-14kg.
Teraz wygladam i tyje bardzo podobnie, wiec z lenistwa smaruje sie rzadziej bo jakos tak wydaje mi sie, ze ta skora juz taka przyzwyczajona na rozciagniecie :p
-
Dzień doberek:)
u mnie też w sumie brzucha nie widać smaruję się (w sumie to Mąż mnie smaruje, bo dla mnie masło shea - tego używam, śmierdzi), jak mu się zachce, kilka razy w tygodniu. Ale muszę zacząć chyba częściej, bo ostatnio czuję, że skóra mnie swędzi, a piersi czasami strrasznie bolą!
miłego dnia Mamusie -
JustNatalie wrote:KaroLove, ja też byłam zdziwiona, jak pierwszy raz czułam ruchy, że to aż tak nisko
Dziś z kolei widziałam i czułam wędrujący "obiekt" pod pępkiem z jednej strony brzucha na drugą. A otworzyłam usta z wrażeniaJustNatalie lubi tę wiadomość
-
Mnie w pierwszej ciąży rozstępy wyszły na brzuchu dopiero po porodzie
Załamana byłam. Biodra też mam do tej pory w grubych rozstępach a już zbladły. Przytyłam 23 kg także chyba na własne życzenie.. W tej ciąży narazie jestem na 0 bo na początku schudłam 2 kg. A brzuchy smarujcie czymkolwiek byle regularnie i peelingi bardzo polecam bo też pomagają żeby rozstępy się nie pojawiały.
-
Witam się w deszczową niedzielę
Przeszedł mi ból żołądka w nocy i muszę "ostrożnie" dzisiaj jeść
Ja jestem leń i smaruje czasami zwykłym balsamem, ale częściej nic. Ale muszę posłuchać Was z tymi olejkami do kąpieli, bo mam suchą skórę w tej ciąży. Po dwóch ciążach mam jeden malutki rozstępy na brzuchu, a teraz zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 08:31
-
u mnie niedziela tez ponura jakaś i deszczowa
co do smarowideł, to ja mam oliwkę dla kobiet w ciąży z babydream, ale niestety uzywam jej raz na 2 tygodnie, bo jakoś nie mam parcia na smarowanie. Jeżeli chodzi o rozstępy to ja niestety mam tendencje do nich, bo "za młodu" ma wyszły na biodrach i udach ;-/ takze musze zacząć systematycznie używać tej oliwki chyba. planuję jeszcze kupic jakis balsam, wydajw mi sie lepszy w uzywaniu niz tlusta oliwka -
Ja mam nadzieje, ze mnie omina rozstępy...póki co na dzień używam balsamu Palmersa, a na wieczór maselka Palmersa.
Maselko poleciła tutaj ktoras z dziewczyn, chyba Madlene...masło jest genialne. Wstaje rano i mam wrazenie, że nadal moja skóra jest mega nawilzona...warto zwrócić na te kosmetyki uwagę, bo są specjalnie przeciw rozstępom. Zastanawiam się jeszcze nad bio oilem, kupię chyba najmniejszy na próbę i włączę go jako trzeci w środku dnia, ale to jak będę już na zwolnieniu lekarskimmadlene88 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie natknelam sie na taka stronke z ciazowymi sukienkami. Niektore naprawde fajnie wygladaja. Jak sie kliknie na konketna sukienke to jest zdjecie na modelce tez.
https://m.domodi.pl/odziez/odziez-damska/odziez-ciazowa/sukienki-ciazowe?pid=14010904,17516317&atid2=Da3cb2dfb-3155-49bf-910b-3f338c2ae76c&ath2=fc5784518e07bdc8e941e6de745906e068accc8b96a1ea98d69b1625e3d719e5&att=2017-05-07&atu=&ats=354&f=1&utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=fb_mdm&utm_content=07.05_1_foto
-
dżdżownica wrote:Bo po skończonym 24 tc jest szansa uratować wcześniaka
Ej a tak wgl to za tydzien zaczynam 5 miesiąc ciąży. Jezu mi to w tej ciazy leci nie wierzę!!!! Serio w szoku jestem.... jutro 17 tc <szok> -
nick nieaktualnybaassiia wrote:A cos w temacie otulaczy? Czym to sie rozni od becika?
Przy pierwszym dziecku mialam beciki i moja dosc owijalam ciasno bo to zdecydowanie pomagalo w wyciszeniu, ale.moze te otulacze fajniejsze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 12:39
Agnesqe lubi tę wiadomość
-
A mi ten Palmers śmierdzi, miałam próbki, ale nie kupiłam dalej. Wieczorem używam oliwki dla dzieci i na drugi dzień skóra dalej nawilżona i napięta
Rano krem na rozstępy z Pharmaceris, super szybko się wchłania i też dobrze nawilża
Ale i tak mi wyjdą rozstepy, bo mam skłonności, to smaruje tylko, zeby nie mieć później wyrzutów sumienia, że mogłyby być mniejsze jakbym smarowała regularnie
Co do ruchów to nadal nic nie czuję...
Post mamyginekolog z wczoraj a propo wagi
"Ile powinno się przytyć w ciąży❓ Odpowiedz podręcznikowa to 8-12kg w ciaży pojedynczej a 2-3 kg wiecej w ciąży bliźniaczej.
Podręcznik podręcznikiem / ale jak to sie ma do konkretnej kobiety❓
Osoba z niską masą ciała przed ciążą ( BMI poniżej 20) powinna przytyć około 12 kg- natomiast kobieta z BMI około 25 powinna przytyć nie wiecej niż 8 kg.
Kobiety otyle- BMI powyżej 30 - powinny dążyć do tego aby nie przytyć w ciąży w ogóle (!) tylko utrzymać wagę. ☺️
Bardzo istotne jest też aby przyrost masy ciała był stopniowy. Są badania, że kobiety ktore przytyły do 20 tyg 4-5kg miały najmniej powikłań ciążowych ( mniej niż te które przytyły mniej i więcej ) - mamy tu na mysli nadciśnienie tętnicze, niewydolność łożyska, hipotrofia płodu, cukrzycę ciążową, poród przedwczesny oraz powikłania okołoporodowe.
Po ciąży - przy prawidłowym stylu życia waga "powinna" wrócić do tej z przed ciąży w przeciągu 3-6 miesięcy.
U mnie 20 tygodni - plus dwa kilo - za mało jednak dziś to zjadłabym konia z kopytamiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 14:23