X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Bo po skończonym 24 tc jest szansa uratować wcześniaka :)
    ja tak samo mysle o tym i tylko wyczekuje :)

nadziejastru lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbiegając od tematów :)

Znalazłam właśnie przypadkowo, stronkę z fajnymi ciuszkami, podrzucam linka

https://hubcio.com/

:)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam dziewczyny, że rozmawiałyście o wadze. Ja nie przytulam jeszcze nic:/ Zaczynam się już tym martwić... A co do skończonego 24 tygodnia to odliczam do niego dni, nawet nie tygodnie co dni! Jak już minie 25 tydzień to z dnia na dzień będzie coraz lepiej:)

nadziejastru, Treselle, mana lubią tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe polubiłam przypadkiem :)

Ja też czekam już do tego 25 tygodnia, tak spokojniej psychicznie będzie, że w razie czegoś dzidziuś da radę przeżyć :)

Mi cos gin mówił ostatnio, że tam po 20 tygodniu skończonym można się martwić, że waga nie rusza, także na spokojnie teraz :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Widziałam dziewczyny, że rozmawiałyście o wadze. Ja nie przytulam jeszcze nic:/ Zaczynam się już tym martwić... A co do skończonego 24 tygodnia to odliczam do niego dni, nawet nie tygodnie co dni! Jak już minie 25 tydzień to z dnia na dzień będzie coraz lepiej:)
    Juz bliżej niż dalej! :)

mana lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam tendencji do opuchniec i zatrzymania wody. Dużo pije, jem mało soli, nie jem w ogóle dań gotowych i glutaminianu sodu. Jem dużo warzyw i pomidorów i bananów (potas). Także jak ktoś ma problem z wodą to można sobie pomóc :)

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ja mam nadzieje, ze mnie omina rozstępy...póki co na dzień używam balsamu Palmersa, a na wieczór maselka Palmersa.
    Maselko poleciła tutaj ktoras z dziewczyn, chyba Madlene...masło jest genialne. Wstaje rano i mam wrazenie, że nadal moja skóra jest mega nawilzona...warto zwrócić na te kosmetyki uwagę, bo są specjalnie przeciw rozstępom. Zastanawiam się jeszcze nad bio oilem, kupię chyba najmniejszy na próbę i włączę go jako trzeci w środku dnia, ale to jak będę już na zwolnieniu lekarskim ;)
    Ja mam tez biooil i juz niewydaje mi sie ze tak nawilza jak maselko:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo, że jestem nadal na minusie (ważę tak 1,5 kg mniej niż przed ciążą, obecnie 50,5 kg), moja lekarka mnie uspokaja,że na razie się nie musimy tym martwić a bardziej mojego Małża uspokaja,bo co wizytę się na mnie skarży, że nie przytyłam jeszcze. Mówiła, że jak na razie Mały prawidłowo rośnie, więc nie panikujemy.
    Z kolei położna, jak mnie ważyła i spojrzała na mnie, to już widać było,że trochę się zaniepokoiła i pytała o moje jedzenie.
    Ja należę do tych niskich - 158 cm i nie mam pojęcia, jak ten przyrost wagi się u mnie rozlokuje. Jadłam zawsze raczej mało,nie lubię się objadać. Mąż twierdzi, że jestem uparta pod wzgledem jedzenia i trudno mnie zmusić bym zjadła coś więcej niż zwykle. Sama nie raz się zastanawiam, jak to jest z tym tyciem. Ile zależy od jedzenia, a na ile to po prostu samo się dzieje, bo dziecko rośnie, macica, puchnięcie itd. Zobaczymy.
    Moja siostra przytyła w każdej ciąży 6 kg a teraz jest jeszcze chudsza niż zanim miała dzieci.
    Odkad mi wyskoczył brzuch, po 15 tyg. tak na wielkanoc to było mniej więcej, to na razie mam wrażenie, że jest taki sam.
    Za tydzień połówkowe, zobaczymy, jak tam Mały rośnie. Dwa tygodnie temu miał 215 gram.

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu wlasnie sie jakis czas temu natknelam na te stronke:)17czerwca mam wesele i szukac bede juz niebawem sukienki.Nie chce jakiejs szerokiej oversize tylko.taka elegancka odcieta pod biustem.Jakis rozyk czy puder moze byc koronka.Jakby ktoras gdzies widziala to prosze o linka:)chce byc elegancka mama:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to na razie nie mam, ale też brzuszek nie jest na razie jakiś bardzo pokaźny. Za to piersi są olbrzymie :-) zawsze miałam małe, skromne a teraz co miesiąc muszę kupować nowe staniki.
    Ja smaruję się balsamem Lirene Bedę mamą. Miałam też masło kakaowe Palmersa, ale zapach mi nie podpasował.

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to tyjemy:)uwazam cp jem czasem jednak mnie poniesie:(smaruje sie nie tyje mega szybko i w miarę wiec bylabym wdzieczna bez rozstepow alle dziewczyny,tendencje i genetyka sa jednak prawda.Wiec my swoje a ciaza swoimi prawami.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też waga stoi. Na początku spadła 1,5 kg i tak zostało do tej pory. Mam nadzieję ze niedługo troszkę ruszy.

Ewcia trzymam kciuki jutro!
    No i powodzenia wszystkim na kolejnych wizytach. Odliczam dni do swojej mam nadzieję że już gin powie coś odnośnie płci. Już kolejna osoba z mojego otoczenia wie jaka płeć i wcześniej niż my. Zaczynam się niecierpliwic troszkę ;)

JustNatalie, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na wesele na początku sierpnia i też będę musiała znaleźć jakąś fajną kieckę. Ciekawe, jak będę wyglądać wtedy. Na pewno nie będę już tak zgrabna, jak teraz :-p taka bardziej foczka już będę
    :-D

madlene88 lubi tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w przyszły weekend komunię, muszę znaleźć kieckę, wczoraj oglądałam i nic nie znalazłam, przymierzałam i wszystkie jakieś worki te sukienki, mimo rozmiaru 36, tylko w brzuchu pasowały, a w ramionach wory , a 34 uwierały w brzuch i bądź tu mądry:D pójdę z gołą dupą w końcu, jakby to moja mama powiedziała :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustNatalie wrote:
    Co do rozstępów to na razie nie mam, ale też brzuszek nie jest na razie jakiś bardzo pokaźny. Za to piersi są olbrzymie :-) zawsze miałam małe, skromne a teraz co miesiąc muszę kupować nowe staniki.
    Ja smaruję się balsamem Lirene Bedę mamą. Miałam też masło kakaowe Palmersa, ale zapach mi nie podpasował.
    Wlasnie kupujac maselko palmersa nie bylam zbyt przekonana,gdyz mam balsam i mi tez nie podchodzi,maselko ma duzo lepszy zapach;)

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi stuknęło 65kg, czyli jakieś 2 kg na plusie, a czuję się jak wieloryb z jednej strony, a z drugiej wkurzam się, że brzuch nie rośnie. Apetyt mam wilczy, przez co często się przejadam a potem żałuje. No i chciałabym już bardzo czuć ruchy, dziś rano miałam lekki kryzys, ze coś jest nie tak. Chociaż nic się nie działo. Chyba hormony. Od ostatniej wizyty minęły niecałe dwa tygodnie, a ja już świruję, bo nie wiem co się dzieje w środku. No to troszkę się pożaliłam

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Wlasnie kupujac maselko palmersa nie bylam zbyt przekonana,gdyz mam balsam i mi tez nie podchodzi,maselko ma duzo lepszy zapach;)

Mi teraz niestety z zapachami trudno dogodzić, bo cały czas jestem nadwrażliwa na zapachy. To, co powodowało nudności w pierwszym trymestrze, trzyma nadal. Buuu nawet pomyśleć o tych rzeczach nie mogę
    :-(
    Mam nadzieję, że mi na zawsze tak nie zostanie :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja mam w przyszły weekend komunię, muszę znaleźć kieckę, wczoraj oglądałam i nic nie znalazłam, przymierzałam i wszystkie jakieś worki te sukienki, mimo rozmiaru 36, tylko w brzuchu pasowały, a w ramionach wory , a 34 uwierały w brzuch i bądź tu mądry:D pójdę z gołą dupą w końcu, jakby to moja mama powiedziała :D

To ja miałam ostatnio taką sytuację, że znalazłam świetnie dopasowaną sukienkę, taką na teraz, normalnie idealny krój, no ale była w paski, raptem kilka pasków i od patrzenia na nie robiło mi się niedobrze. Ależ byłam wkurzona :-/

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustNatalie wrote:
    Mi teraz niestety z zapachami trudno dogodzić, bo cały czas jestem nadwrażliwa na zapachy. To, co powodowało nudności w pierwszym trymestrze, trzyma nadal. Buuu nawet pomyśleć o tych rzeczach nie mogę
    :-(
    Mam nadzieję, że mi na zawsze tak nie zostanie :-/
    Spokojnie:)po ciazy sie unormuje;)

JustNatalie lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Mi stuknęło 65kg, czyli jakieś 2 kg na plusie, a czuję się jak wieloryb z jednej strony, a z drugiej wkurzam się, że brzuch nie rośnie. Apetyt mam wilczy, przez co często się przejadam a potem żałuje. No i chciałabym już bardzo czuć ruchy, dziś rano miałam lekki kryzys, ze coś jest nie tak. Chociaż nic się nie działo. Chyba hormony. Od ostatniej wizyty minęły niecałe dwa tygodnie, a ja już świruję, bo nie wiem co się dzieje w środku. No to troszkę się pożaliłam

Ja w pierwszym trymestrze świrowałam. Przed każdą wizytą miałam rozstrój żołądka z nerwów, bo bałam się, że usłyszę, że serduszko przestało bić. Codziennie martwiłam się czy moje dzieciąto żyje. Nie miałam powodów, ale i tak się bałam. Odetchnęlam trochę i wyluzowałam, jak skonczyliśy pierwszy trymestr, kiedy ryzyko poronienia znacznie spada. Mimo iż poczulam ruchy dopiero parę dni temu, jakoś od badań prenatalnych jest mi naprawdę lżej i mniej się martwię. Jestem spokojniejsza na co dzień o Małego.

Jeszcze troszkę i Twoje Dzieciątko się odezwie :-*

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ