Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pampcia wrote:dzień dobry! mam nadzieję że pogoda trochę lepsza u Was
gud lak na wszystkich wizytach))
dokładnie! tak naprawdę dobrze dobrana dieta jeszcze przez jakiś czas to głównie w naszym interesie jest, ja mam schizy odnośnie wapnia bo zawsze miałam słabe zęby a dziecko do budowy swoich kości wapń sobie u mnie znajdzie bez problemu i "weźmie", najłatwiej dostępny jest z naszych zębów dlatego tak ważne jest dbanie o wapń i witaminę D w diecie jeśli się nie chce stracić zębów
Zgadzam się w 100%
Nawet bez ciąży organizm wyciąga wapń z kości jeśli jest zakwaszony. Więc teraz tym bardziej trzeba dbać o to żeby jeść więcej nabiału i warzyw a mniej mięsa, zbóż i fast foodów żeby się nie zakwaszac. A wit D warto suplementowac 2000 j. dziennie.mana lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:pampcia, u mnie wcześniej było tak że codziennie mnie bolał dół macicy, jakby nad samym spojeniem łonowym taki ból tępy, typowo okresowy. Teraz od jakichś 2 tygodni ten ból mam raz na kilka dni tylko, czasem szyjka zakluje.
ale czytalam, ze w 20 tc dziecko jest 2razy większe niz w 18, i może u Ciebie właśnie następuje ten szybki skok i dlatego mocniej Ci się wszystko rozciąga i boli.
To może u mnie też tak jest? Bo wcześniej sporadycznie mnie coś pobolewalo a teraz dość mocno. -
monaJa wrote:Witam
Dziewczyny dziś odebrałam wyniki i w moczu wyszły mi liczne fosforany ,pH 7,mętny,resztą ujemna lub w normie martwią mnie te fosforany miała któraś tak?
Ja miałam ale nieliczne. Jeśli pijesz napoje gazowane to może to być przyczyną. Ale może tez byc to problem z nerkami i warto to skonsultować. -
Witam się w nowym tygodniu i życzę jednocześnie powodzenia na wizytach
Ja przytyłam jakieś 4kg póki co, ale czasem mam wrażenie, że dużo więcej, bo są takie chwile, że wzdyma mnie nadal okrutnie i prawie się toczestaram się jeść normalnie ale jak się okazuje, w ciąży wszystko prawie mnie wzdyma, a wcześniej nigdy tak nie miałam. Teraz to.kawalek cebuli położę na kanapkę i chwila moment i brzuch jak w 7 mcu. moje jelita się bardzo buntują
Co do bóli podbrzusza to już jakoś niedawno pisałam właśnie, że boli mnie momentami bardzo, tak jak na okres. W tamtym czasie co się Wam wyzalalam ból był taki że ledwo chodziłam i martwiłam się, czy aby na pewno jest to normalne. Na szczęście obecnie już jest dobrze i nie mam bóli, aczkolwiek czasem mnie mocniej zakluje w którymś boku, zwłaszcza przy zmianie pozycji. A jak mnie wtedy tak mocno bolało to brałam nospe i po chwilowym odpoczynku jako tako przechodziło.
W końcu przeszło mi przeziębienie!!! Kaszlu już nie mam praktycznie, noce przespane także cieszę się ogromnie, bo ten kaszel mnie stresowal, że może się stać coś Dzidzi. Chyba najbardziej pomógł mi syrop prawoslazowy i tabletki do ssania z propolisem. Także w razie czego polecam
Miłego, choć deszczowego dnia Kochane! :*
-
Jestem po amnio. Przeżyłam i dzidzia też.
Teraz tylko zostało modlić się o brak powikłań i pozytywne wyniki!Treselle, patulla, Nieśmiała, Bella_Bella, BurzaHormonów, Myszaq, JustNatalie, Agnesqe, mana, czekajacanacud1, KasiaHaBe, Dziobuś, Natikka123, suri2016, Anuśka19, aaniluap, Barbie24, Anulka87, mimi87, Kimmy lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
czyli wygladałoby na to że mam taki "skok" właśnie teraz, nawet by sie zgadzało bo nie mam brzucha praktycznie w ogóle, tylko jak jestem mocno najedzona po obiedzie. kurde, nigdy brzucha duzego nie miałam więc skóry mało, jak mi zaraz wywali to bedzie z tego jeden wielki rozstęp
Ewcia, niech moc bedzie z Tobą!E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
-
Kolejne dni za nami
Ja od dwóch dni mam lepsze noce to i humor mi dopisuje. Dobrze, bo jutro lecimy na wypoczynek więc oby tak dalej
. Fajnie by było mieć dużo sił. Dziś dotarły do mnie ciuszki, które zamówiłam i myślę, że jeszcze kupimy ze 3 pary półśpioszków i dwie śpioszków rozm. 62 i starczy tego. Następne w rozmiarze 68. Podobno mój ślubny urodził się 58 cm i 3800 wagi, więc cudów tu nie widzę
A tu ciuszkisłodkie są i takie maleńkie. Nie mogę czasami uwierzyć, że taki mały ludek będzie z nami mieszkać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af35a6eeb1fb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:20
mana, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
E_w_c_i_a, trzymam kciuki za same dobre wyniki
Ja dzisiaj chodząc chwilę po sklepie już czułam, że mi słabo i w ogóle jestem od paru dni mega zmęczona, przez co boli mnie głowaA o braku koncentracji to ie wspomnę, ciepłe siebie sprawdzam, czy mam klucz, czy zamknęłam drzwi na klucz itp.
I rośniemy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f07fbc617bd3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 12:10
E_w_c_i_a, baassiia, Dziobuś, Anuśka19, kiti, Treselle lubią tę wiadomość
-
E_w_c_i_a wrote:Jestem po amnio. Przeżyłam i dzidzia też.
Teraz tylko zostało modlić się o brak powikłań i pozytywne wyniki!
Ewcia i ja trzymam kciuki za Wasze dobre wyniki i brak komplikacji.
patulla wrote:E_w_c_i_a, trzymam kciuki za same dobre wyniki
Ja dzisiaj chodząc chwilę po sklepie już czułam, że mi słabo i w ogóle jestem od paru dni mega zmęczona, przez co boli mnie głowaA o braku koncentracji to ie wspomnę, ciepłe siebie sprawdzam, czy mam klucz, czy zamknęłam drzwi na klucz itp.
I rośniemy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f07fbc617bd3.jpg
Śliczny masz brzuszek. Ładny i okrąglutki. U mnie jest taki rozlany, że nie koniecznie widać, że ciążowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 12:36
E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
-
Wracając do dolegliwości bólowych, to mnie ostatnio mocno ciągnie podbrzusze, nawet w nocy przy obracaniu się budzę bo czuję dyskomfort. Do tego wczoraj często pobolewała mnie szyjka, dziś jest lepiej ale nadal kłuje od czasu do czasu. Mam nadzieję, ze to prawidłowe oznaki. Pociesza fakt, że większość z nas się na coś takiego skarży.
Dodatkowo od paru dni czuję pukanie w podbrzuszu, nad spojeniem łonowym, dziś jak kichnęłam to miałam serię takiego pukania. Z tego powodu zaczęłam się zastanawiać czy to nie dzidzia, choć pewnie jeszcze na to za wcześnie. Mimo to bardzo bym chciała:)
Ktoś pisał o zaniku brzucha z rana, ja też tak mam, ale potem sobie po woli wyskakuje, choć chyba nadal nie wygląda ciążowo.
I w ogóle zastanawia mnie fakt czemu brzuszek rośnie od góry w okolicy pepka, chociaż dzdzia jest niziutko. Macica? :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynadziejastru wrote:Kurczę a ja dzisiaj wstałam i praktycznie w ogóle brzucha nie mam, jakby się zmniejszył... bez sensu...
Ja jak wstaję to też mam wrażenie, że mój brzuch jest dwa razy mniejszy niż w ciągu dnia. Wieczorem mam pewnie większy po całym dniu jedzenia i kiepskim trawieniu.
W ogóle mam wrażenie, że dość mały jest jak na ten tydzień.
Co do bólu, rozciagania. To ja codziennie mam jakieś kłucia, czy coś mnie zaboli. W pachwinach, pewnie to więzadła, poboluje mnie wieczorem i w nocy.
W nocy jestem najbardziej zesztywniała i budzę się co najmniej trzy razy na sikanie...
W ogóle mam dziś kiepski humor. Od soboty coś czułam, że pecherz mi szwankuje i dziś już nie mam watpliwości, że jakieś zapalenie mnie złapało
Na szczęscie Mały już dziś się odezwał więc trochę jestem spokojniejsza.
Dziewczyny, o co chodzi z tym "skokiem" w 18 i 20 tygodniu ?