Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Klucia/ciagniecie zwłaszcza podczas zmiany pozycji to raczej normalne zjawisko. To, że wieczorem bardziej "czujemy" brzuch i nawet pobolewanie raczej też jest normalne
A mój brzuch wydaje mi się już spory (ale to od tygodnia, może półtorej), w sumie większy niż w drugiej ciąży w tym czasie
-
nick nieaktualny
-
A ja mam juz dosc tej pogody, dzis to juz w ogole zimno i deszczowo... jak sie z mala.rusze to wracamy uwalone po pachy bo ona wszedzie wlezie w najgorsze bloto
w domu sie nudzi...
Chcialam pojechac do mamy na wies, ale co w taka pogode? Zamkne ja w 4 scianach, tam dom niedostosowany do roczniaka i tylko bedzie wyciagac i jesc z podlogi brudy...
Dziewczyny a wy juz na L4? Ja jestem.od czwartku i jak to jest jakbym chciala pojechac wlasnie do mamy na kilka dni? Mam jakies pismo zglaszac do ZUSu? Ocxywiscie wakacji nie planujemy bo nie od tego jest chorobowe. Do mamy bardziej w formie pomocy przy dziecku.
-
dżdżownica wrote:Ja miałam ale nieliczne. Jeśli pijesz napoje gazowane to może to być przyczyną. Ale może tez byc to problem z nerkami i warto to skonsultować.
Piję lekko gazowaną ale czystą wodę kolorowych nie uznaje może coś być na żeczy z nerką ostatnio z lewej strony w okolicy nerek miałam takie kłucie skonsultuje w środę u gina zobaczymy co powie . -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny potrzebuję opini o dwóch wózkach bo jest u mnie promocja minus 15% Pierwszy to tutek grander play a drugi anex sport. Te dwa mi się bardzo spodobałyStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnynatty85 wrote:Dziewczyny potrzebuję opini o dwóch wózkach bo jest u mnie promocja minus 15% Pierwszy to tutek grander play a drugi anex sport. Te dwa mi się bardzo spodobały
Anex sport polecam bardzo bardzo! Sąsiadka go ma i mi też się bardzo podoba! A wózek piękny, wygodny, dobrze się składa jest zwinny i wytrzymały:) Co do tego pierwszego nie wypowiadam się bo nie znam
-
Siedzę na l4 ponad miesiąc, na święta i majówkę odwiedzałam rodzinę podczas kilkudniowych wyjazdów, nie wiem jak to wygląda prawnie, ale nigdzie tego nie zgłaszałam. Póki co żadnej kontroli nie było. Poza tym l4 ciążowe nie jest leżące, więc myślę,ze da się jakoś wytłumaczyć nieobecność w domu. Do tego z doświadczenia wiem, że lepiej nie rzucać się zusowi w oczy, więc o ile nie wybierasz się za granicę to ja bym raczej tego nie zgłaszała.
mana lubi tę wiadomość
-
Ja jestem na zwolnieniu od 2 miesięcy i nie miałam żadnej kontroli do tej pory. Podobno Zus tak bardzo nie kontroluje kobiet w ciąży, bo mieli procesy sądowe jak po kontroli z powodu stresu u kobiety dochodziło do poronienia. Ale na ile to jest prawda to niestety nie wiem.
-
baassiia wrote:A ja mam juz dosc tej pogody, dzis to juz w ogole zimno i deszczowo... jak sie z mala.rusze to wracamy uwalone po pachy bo ona wszedzie wlezie w najgorsze bloto
w domu sie nudzi...
Chcialam pojechac do mamy na wies, ale co w taka pogode? Zamkne ja w 4 scianach, tam dom niedostosowany do roczniaka i tylko bedzie wyciagac i jesc z podlogi brudy...
Dziewczyny a wy juz na L4? Ja jestem.od czwartku i jak to jest jakbym chciala pojechac wlasnie do mamy na kilka dni? Mam jakies pismo zglaszac do ZUSu? Ocxywiscie wakacji nie planujemy bo nie od tego jest chorobowe. Do mamy bardziej w formie pomocy przy dziecku.
Ja jestem na L4 i wpisaną 2 że mogę chodzić ale jestem sama sobie pracodawcą i mogę być skontrolowana tylko przez ZUS .A jeśli twój pracodawca posiada co najmniej 20 pracowników więc możesz być skontrolowana i przez niego i przez ZUS niektórzy robią tak że powiadamiają że od tego do tego będą pod tym adresem bo np jest ci potrzebna pomoc przy dziecku a inni od razu na zwolnieniu piszą miejsce pobytu a nie meldunku.Jesli chodzi o mnie to ja bym nikogo niepowiadomiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 14:40
-
Ewcia trzymam kciuki za wyniki :*
Dziewczyny, u mnie również tak jest, że z rana mam wrażenie że brzuszek jest mniejszy a rośnie w ciągu dnia. Oczywiście wprost proporcjonalnie do tego co pochłonę heheCo do kłucia i bóli to również je miewam. Najgorzej jak w nocy się przebudze i pęcherz pełny i kłuje i wszystko kłuje aaaaa
A mam jeszcze jakieś dziwne skurcze lewej nogi. Z racji tego, że przestawiłam się już na lewą stronę to mam wrażenie, że jak śpię na boku to dochodzi do jakiegoś ucisku w okolicy biodra i budzę się w nocy, poleże na wznak i znowu na bok. I tak pryliard razy w ciągu nocy
Tak piszecie o ruchach Maluszka, że już nie mogę się doczekać aż Mała do mnie zapukaBo to co czasami teraz czuję to pewnie moje jelita. Czekam na konkretnego strzała
Co do zwolnienia to ja jestem od 14.02 i nie miałam żadnej kontroli ani nic. I właściwe wśród moich koleżanek tylko jedna miała kontrolę i to w 8 miesiącu. Ale nigdy nie wiadomo co ZUSowi strzeli do głowy:-PE_w_c_i_a lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Anuśka19 wrote:Dziewczyny które robią zakupy często przez internet... Może któraś widziała ceny łóżeczka turystycznego jak się kręcą??/ albo przy okazji oglądając już wyprawki przyuważyły???
-
Anuśka19 wrote:Dziewczyny które robią zakupy często przez internet... Może któraś widziała ceny łóżeczka turystycznego jak się kręcą??/ albo przy okazji oglądając już wyprawki przyuważyły???
Anuśka ja ostatnio oglądałam to powiem Ci, że ceny są różne. Są takie łóżeczka za niecałą stówkę, ale i takie za 400złZależy jak kto woli
Bynajmniej jest ich sporo.
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Anuśka ja ostatnio oglądałam to powiem Ci, że ceny są różne. Są takie łóżeczka za niecałą stówkę, ale i takie za 400zł
Zależy jak kto woli
Bynajmniej jest ich sporo.
Koniecznie 2 poziomowez moskiterą??? koleżanka oferuje mi takie za 250zl... Może się myle ale nowe chyba za te pieniądze dostane?
-
Znalazłam taki artykuł na temat kontroli zus: http://matkaprawnik.pl/kontrola-zus-na-l4-ciazowym/
ale dalej uważam, że raczej nie zgłoszę kolejnego wyjazdu, nie ufam zusowi, już miałam z nim przejścia przy rencie jaką dostawałam po ojcu na studiach. I pań w okienku z ZUS też nie polecam pytać, każda ma swoją wersjębaassiia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do kontroli z zusu to ja nie miałam, ale można powiedzieć, że to dopiero poczatek mojego l4 ciążowego.
Moja lekarka jednak uprzedziła mnie, że zdarzają się kontrole i nie raz musiała wysyłać do nich dokumentacje, także różnie bywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 15:05