X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucia/ciagniecie zwłaszcza podczas zmiany pozycji to raczej normalne zjawisko. To, że wieczorem bardziej "czujemy" brzuch i nawet pobolewanie raczej też jest normalne :)

A mój brzuch wydaje mi się już spory (ale to od tygodnia, może półtorej), w sumie większy niż w drugiej ciąży w tym czasie ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    JustNatalie, skok, bo dzidziuś od 18 do 20 tc podwają swoją masę :)

Ooo, nie wiedziałam, że tak jest :-)

Kurcze, to pewnie dlatego nagle z dnia na dzień go poczułam. Czyli teraz rośnie, jak na drożdżach :-)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz dosc tej pogody, dzis to juz w ogole zimno i deszczowo... jak sie z mala.rusze to wracamy uwalone po pachy bo ona wszedzie wlezie w najgorsze bloto :/ w domu sie nudzi...

Chcialam pojechac do mamy na wies, ale co w taka pogode? Zamkne ja w 4 scianach, tam dom niedostosowany do roczniaka i tylko bedzie wyciagac i jesc z podlogi brudy...

Dziewczyny a wy juz na L4? Ja jestem.od czwartku i jak to jest jakbym chciala pojechac wlasnie do mamy na kilka dni? Mam jakies pismo zglaszac do ZUSu? Ocxywiscie wakacji nie planujemy bo nie od tego jest chorobowe. Do mamy bardziej w formie pomocy przy dziecku.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja miałam ale nieliczne. Jeśli pijesz napoje gazowane to może to być przyczyną. Ale może tez byc to problem z nerkami i warto to skonsultować.

Piję lekko gazowaną ale czystą wodę kolorowych nie uznaje może coś być na żeczy z nerką ostatnio z lewej strony w okolicy nerek miałam takie kłucie skonsultuje w środę u gina zobaczymy co powie .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat pogody wolę nic nie mówić, bo mnie szlag trafia już :-/

baassiia, ja jestem na l4 od trzech tygodni, ale szczerze mówiąc nie wiem, jak to jest z tym zusem.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję opini o dwóch wózkach bo jest u mnie promocja minus 15% Pierwszy to tutek grander play a drugi anex sport. Te dwa mi się bardzo spodobały

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny potrzebuję opini o dwóch wózkach bo jest u mnie promocja minus 15% Pierwszy to tutek grander play a drugi anex sport. Te dwa mi się bardzo spodobały

Anex sport polecam bardzo bardzo! Sąsiadka go ma i mi też się bardzo podoba! A wózek piękny, wygodny, dobrze się składa jest zwinny i wytrzymały:) Co do tego pierwszego nie wypowiadam się bo nie znam ;)

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na l4 ponad miesiąc, na święta i majówkę odwiedzałam rodzinę podczas kilkudniowych wyjazdów, nie wiem jak to wygląda prawnie, ale nigdzie tego nie zgłaszałam. Póki co żadnej kontroli nie było. Poza tym l4 ciążowe nie jest leżące, więc myślę,ze da się jakoś wytłumaczyć nieobecność w domu. Do tego z doświadczenia wiem, że lepiej nie rzucać się zusowi w oczy, więc o ile nie wybierasz się za granicę to ja bym raczej tego nie zgłaszała.

mana lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się przywitać... od wczoraj mam tak silne bole głowy ,że aż na wymioty mi się zbiera :-/ pogoda robi swoje... Niech w końcu wyjdzie słoneczko i zrobi się naprawdę wiosennie :-/

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 2 miesięcy i nie miałam żadnej kontroli do tej pory. Podobno Zus tak bardzo nie kontroluje kobiet w ciąży, bo mieli procesy sądowe jak po kontroli z powodu stresu u kobiety dochodziło do poronienia. Ale na ile to jest prawda to niestety nie wiem.

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A ja mam juz dosc tej pogody, dzis to juz w ogole zimno i deszczowo... jak sie z mala.rusze to wracamy uwalone po pachy bo ona wszedzie wlezie w najgorsze bloto :/ w domu sie nudzi...

Chcialam pojechac do mamy na wies, ale co w taka pogode? Zamkne ja w 4 scianach, tam dom niedostosowany do roczniaka i tylko bedzie wyciagac i jesc z podlogi brudy...

Dziewczyny a wy juz na L4? Ja jestem.od czwartku i jak to jest jakbym chciala pojechac wlasnie do mamy na kilka dni? Mam jakies pismo zglaszac do ZUSu? Ocxywiscie wakacji nie planujemy bo nie od tego jest chorobowe. Do mamy bardziej w formie pomocy przy dziecku.

Ja jestem na L4 i wpisaną 2 że mogę chodzić ale jestem sama sobie pracodawcą i mogę być skontrolowana tylko przez ZUS .A jeśli twój pracodawca posiada co najmniej 20 pracowników więc możesz być skontrolowana i przez niego i przez ZUS niektórzy robią tak że powiadamiają że od tego do tego będą pod tym adresem bo np jest ci potrzebna pomoc przy dziecku a inni od razu na zwolnieniu piszą miejsce pobytu a nie meldunku.Jesli chodzi o mnie to ja bym nikogo niepowiadomiła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 14:40

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które robią zakupy często przez internet... Może któraś widziała ceny łóżeczka turystycznego jak się kręcą??/ albo przy okazji oglądając już wyprawki przyuważyły???

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia trzymam kciuki za wyniki :*

Dziewczyny, u mnie również tak jest, że z rana mam wrażenie że brzuszek jest mniejszy a rośnie w ciągu dnia. Oczywiście wprost proporcjonalnie do tego co pochłonę hehe :-P Co do kłucia i bóli to również je miewam. Najgorzej jak w nocy się przebudze i pęcherz pełny i kłuje i wszystko kłuje aaaaa ;-) A mam jeszcze jakieś dziwne skurcze lewej nogi. Z racji tego, że przestawiłam się już na lewą stronę to mam wrażenie, że jak śpię na boku to dochodzi do jakiegoś ucisku w okolicy biodra i budzę się w nocy, poleże na wznak i znowu na bok. I tak pryliard razy w ciągu nocy :-/
    Tak piszecie o ruchach Maluszka, że już nie mogę się doczekać aż Mała do mnie zapuka <3 Bo to co czasami teraz czuję to pewnie moje jelita. Czekam na konkretnego strzała :-P

Co do zwolnienia to ja jestem od 14.02 i nie miałam żadnej kontroli ani nic. I właściwe wśród moich koleżanek tylko jedna miała kontrolę i to w 8 miesiącu. Ale nigdy nie wiadomo co ZUSowi strzeli do głowy:-P

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Dziewczyny które robią zakupy często przez internet... Może któraś widziała ceny łóżeczka turystycznego jak się kręcą??/ albo przy okazji oglądając już wyprawki przyuważyły???
    Ceny sie mega roznia od 100zl w gore :p za 200-300 juz sensowne jakosciowo mozna kupic. Za 100zl takie podstawowe bez "gadzetow" ale jak trwalosc tego?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:

Anuśka ja ostatnio oglądałam to powiem Ci, że ceny są różne. Są takie łóżeczka za niecałą stówkę, ale i takie za 400zł :-P Zależy jak kto woli :-) Bynajmniej jest ich sporo.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Anuśka ja ostatnio oglądałam to powiem Ci, że ceny są różne. Są takie łóżeczka za niecałą stówkę, ale i takie za 400zł :-P Zależy jak kto woli :-) Bynajmniej jest ich sporo.

Koniecznie 2 poziomowe ;-) z moskiterą??? koleżanka oferuje mi takie za 250zl... Może się myle ale nowe chyba za te pieniądze dostane?

p19udqk3biqtk3ub.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taki artykuł na temat kontroli zus: http://matkaprawnik.pl/kontrola-zus-na-l4-ciazowym/

ale dalej uważam, że raczej nie zgłoszę kolejnego wyjazdu, nie ufam zusowi, już miałam z nim przejścia przy rencie jaką dostawałam po ojcu na studiach. I pań w okienku z ZUS też nie polecam pytać, każda ma swoją wersję :P

baassiia lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wózkach i łóżeczkach niestety nie pomogę, bo dla mnie ten temat to jeszcze czarna magia.

• patulla Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywiesiłam pranie na balkonie i już leje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 15:05

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kontroli z zusu to ja nie miałam, ale można powiedzieć, że to dopiero poczatek mojego l4 ciążowego.

Moja lekarka jednak uprzedziła mnie, że zdarzają się kontrole i nie raz musiała wysyłać do nich dokumentacje, także różnie bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 15:05

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ