Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
smeg wrote:Mnie właśnie od wczoraj boli biodro - najpierw w pracy zaczęła mnie boleć noga, jakbym miała zakwasy na udzie, a po nocy już bardziej przeszło na biodro. Ale to raczej nie jest to, na którym śpię, zastanawiam się, czy to nie od rogala motherhood i od trzymania tej nogi uniesionej (przez końcówkę rogala między nogami).
Wiesz co, wydaje mi się ze wlasnie taka pozycja jest najzdrowsza bo prawidłowo ustawia biodra. Ale mogę się mylić. -
Ja wielorazówki odrzucam, po za tym w domu to jeszcze jako tako się może sprawdzić, a gdzieś na spacerach, w gościach, na zakupach to już niekoniecznie, nie wyobrażam sobie noszenia kupowatych pieluszek w torebce przez kilka-kikanaście godzin
a stosowanie raz tego, raz tego, też jakoś mnie nie przekonuje
stawiam na jednorazówki
-
Dziewczyny takie pytanie jeszcze... Moja gin ostatnio "wybauszyła" oczęta jak dopatrzyla się blizny po przepuklinie... Nic nie mówiła ale mam takie pytanie. Rok temu miałam usuwaną przepuklinę w miarę wzrostu brzuszka odczuwam ciagnięcię w miejscu rany... Czy mogą zalecić CC przez tą przepuklinę??? Tzn biznę ??
-
nick nieaktualnyDzisiaj dzień wizyty, dzisiaj dzień wizyty
Zobaczę moją cudną córeczkę! Już sie doczekać nie mogę
Ciekawe ile urosła? Niunia malutka, od rana mama tłumaczy, że ma się ładnie pokazać do badania;) Wizyta dopiero o 17 wiec wieczorkiem dam znać
Izzy, 0202oliwcia, monaJa, MałaMi88, KasiaHaBe, Caro lubią tę wiadomość
-
U mnie 19 tydzień i ruchy ledwo ledwo..
A biodro w nocy spoko za to w dzień wyć mi się czasami z bólu chce przy chodzeniu. Zaczęłam chodzić na siłownie żeby to trochę rozruszać i chyba jakiś fizjoterpeuta mnie czeka. Z synem miałam to samo tylko mogłam sobie pozwolić na leżenie w dzień. Teraz mogę pomarzyć najwyżej -
smeg wrote:Mnie właśnie od wczoraj boli biodro - najpierw w pracy zaczęła mnie boleć noga, jakbym miała zakwasy na udzie, a po nocy już bardziej przeszło na biodro. Ale to raczej nie jest to, na którym śpię, zastanawiam się, czy to nie od rogala motherhood i od trzymania tej nogi uniesionej (przez końcówkę rogala między nogami).
-
patulla wrote:
09.05 zuzanna, Kimmy, AlicjaaA
10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque, monaJa, Asiaa91 (połówkowe), KaroLove
11.05 mana, Mayes (połówkowe), MałaMi88
12.05 Gabisonka
15.05 Kimmy (połówkowe), JustNatalie (połówkowe), Kawuniaa, Izzy r
16.05 smeg (połówkowe), Caro
17.05 aaniluap, Myszaq, A może by... (połówkowe), Dziobuś, pola89
18.05 Anulka87, Pampcia (połówkowe), Veira, Kawuniaa (połówkowe), Anuśka19, theagnes87 (połówkowe), candela (połówkowe)
19.05 nadziejastru (połówkowe)
22.05 nika1986 (połówkowe), Kimmy (połówkowe)
23.05 BurzaHormonów, czekajacnacud1, Karola - mama Julci i ... (połówkowe), India26 (połówkowe), Izzy (połówkowe)
24.05 A może by..., Barbie24 (połówkowe) x2
25.05 Natikka123 (połówkowe)
26.05 dżdżownica (połówkowe)
27.05 Kawuniaa (połówkowe)
29.05 kiti (połówkowe), KaroLove (połówkowe), mimi87 (połówkowe), mimoza (połówkowe)
30.05 Caro, Karolina1309 (połówkowe)
31.05 smeg (połówkowe), Bella_Bella, KasiaHaBe
02.06 patulla, Treselle (połówkowe)
05.06 Anulka87 (połówkowe)
06.06 Agnesqe (połówkowe), zuzanna (połówkowe)
08.06 aaniluap (połówkowe), KasiaHeBe (połówkowe), Nieśmiała
12.06 Bella_Bella (połówkowe)patulla lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Witam
dziś dzień wizyty u gina nie mogę się doczekać ale mam stresa czy wszystko dobrze przez te nerwy to mi wszystkie objawy ciążowe minęły małe ani raz nie zapuka i tak będzie dopóki nie zobaczę na USG
Co do pieluch wielorazowych to chyba dobre tylko w domciu w pierwszym miesiącu a później do nauki siusiania do nocnika tak jakoś ciężko ogarnąć pranie suszenie itd. -
Witam się w 18 tygodniu
Nie mogę się doczekać kiedy poczuję ruchy dzidziusia.
Gratuluję udanych wizyt i pomyślnych wyników i życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Ale mnie naszła ochota na roladki z pieczarkami i do tego młode ziemniaczki i sałatka ze śmietaną. Aż mi ślinka cieknie. Po pracy muszę skoczyć po składniki i sobie zrobić, bo inaczej nie zasnę chyba dzisiaj.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Piszecie o porodzie.
Ja chciałabym by mój Małż był ze mną przy porodzie od poczatku do końca. On również chce uczestniczyć. Przeraża mnie myśl o samodzielnym porodzie i wiem, by mnie nie zostawił z tym samą.
Z kolei nie wyobażam sobie towarzystwa mamy czy siostry. Przy nich czułabym się strasznie skrępowana. Tylko z Małżem czuję się swobodnie i nie wstydzę się niczego.
Od 12 tyg. jest ze mną w gabinecie na wizytach i widzi, jak wyglada badanie i usg więc powoli się przyzwyczaja
Ruchy czuję od tygodnia, kilka razy dziennie. To bardzo uspokaja. Mąż też miał tę przyjemność trzymając mój brzuch. To bardzo miłe chwile w tych wszystkich ciążowych uciążliwościach.
Ruchy u mnie to przede wszystkim takie puk puk, bardzo nisko, nad wzgórkiem.
Wczoraj rano leżąc wyczułam po raz pierwszy macicę, to dla mnie też nowość.
Powodzenia na wizytach! samych dobrych wieści
-
nick nieaktualny