X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Moja beta dzisiaj 22 dpo 3576. Progesteron 34. Co myślicie?
    Jak najbardziej w porządku

Izzy lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Dobrze się czułam, tzn. nie gorzej niż bez ciąży ;) Wiadomo że ciasno, tyłek boli przez tyle godzin, ale starałam się często chodzić do toalety i jakoś zleciało (polecam miejsce z brzegu).

Dziekuję Smeg. Cieszę się, że lot miałaś w miarę znośny. Nie wiem dlaczego tak mnie to przeraża, chyba jestem przewrażliwiona. Przed ciążą też nie lubiałam nigdy latać i zawsze mam probelem z zatkanymi uszami natepnego dnia.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Dziewczynki, dzisiaj u mnie beta 81,8!!! Skaczę z radości i proszę o dopisanie na 19.10 :D

Mam ten sam termin :) Jutro powtarzam betę.

aaniluap lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • wercia2601 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy tak jakby "zbladły" - mniej mnie bolą piersi, nie mdli mnie... Kurcze :(

03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

• plinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia nie stresuj się tak niepotrzebnie. Będzie wszystko w porządku. Głowa do góry cycki do przodu bo bedziesz miała smutnego bejbika a tego nie chcesz.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Dziekuję Smeg. Cieszę się, że lot miałaś w miarę znośny. Nie wiem dlaczego tak mnie to przeraża, chyba jestem przewrażliwiona. Przed ciążą też nie lubiałam nigdy latać i zawsze mam probelem z zatkanymi uszami natepnego dnia.

Ja mam leciec na koniec marca sluzbowo. Chyba to odwolam. W pierwszej ciazy latalam i Mala urodzila sie przed terminem. Nie mowie absolutnie, ze to dlatego, ale wole dmuchac na zimne...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wykupione wakacje na koniec maja a teraz to jeden wielki znak zapytania...

f5b59272af.png
  • wercia2601 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Wercia nie stresuj się tak niepotrzebnie. Będzie wszystko w porządku. Głowa do góry cycki do przodu bo bedziesz miała smutnego bejbika a tego nie chcesz.

Do tego dzwonię po wynik tej drugiej bety i nikt nie odbiera. Chyba zwariuję i eksploduję za chwilę

03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

• plinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zwariuję i eksploduję za chwilę[/QUOTE]

To bardzo dobry znak. Wahania nastroju to też jeden z objawów ciąży. Będzie dobrze :-)

Kimmy lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • patrycja32 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie, fajnie że jest nas coraz więcej.
    Ja latałam w pierwszej ciąży i nic się złego nie działo, myślę że jak gin pozwoli to nie ma co rezygnować, ale to indywidualna decyzja.
    U mnie objawy się nasiliły, odrzuciło mnie od kawy i mdli cały dzień.

Dziewczyny jestem trochę nienormalna, zgadnijcie co zrobiłam. Byłam dzisiaj z moją córką na badaniu moczu w laboratorium i oczywiście skoro już tam byłam to zrobiłam betę, nie mogłam się powstrzymać. Mam nadzieję, że jak już wejdę w 2gi trymestr przestane tak się bać o tę ciąże.

23dpo 9154
    18dpo było 1486

Kimmy, kiti lubią tę wiadomość

12.2015 narodziny córeczki
    10.2016 Aniołek
    24.01.2017 2 kreski :)
    QgjOp1.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    Moje objawy tak jakby "zbladły" - mniej mnie bolą piersi, nie mdli mnie... Kurcze :(

Wercia nie martw się - na innym wątku mamy takie powiedzenie "cycki kłamią", koleżanki często zwracały ogromną uwagę na ten objaw i absolutnie nie był to wyznacznik niczego, głowa do góry :)

aaniluap lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia Kimmy i Alfą Dziekuje :* jesteście kochane odrazu lepiej ze mozna tu znaleźć wsparcie :)

Co do przeziębienia niestety dalej mnie trzyma :( do tego doszedł ból gardła :( dzis fatalnie sie czuje.. śpiąca mam mdłości do tego latam na kibel juz sama nie wiem czy to dzis grypa rzoladkowa czy czasem zalety ciąży ? Ale zwariuje czując sie tak codziennie przez 1 trymestr masakra jeszcze do pracy musze chodzić .. do tego dochodzi właśnie ojciec dziecka.. bardziej dawca bo na ojca to sie nie nadaje.. a tak sie cieszył ze zostanie tata wszystkim powiedział w koncu sie doczekał bo ON to planował ja niestety nie :( i co ? Teraz ma wyje**ne iii od czwartku zero kontaktu.. poszedł w tzw melanż.. pije od czwartku bo z tego co sie dowiedziałam pokłóciliśmy sie bo mu obiecałam ze przyjadę do niego a nie dałam rady (inne obowiązki w domu) (nie mieszkamy razem) zamiast mnie wspierać i cos robic zeby mi było lżej to robi.. czasami mam dosc.. wszystko nie tak.. nie tak miało byc :( ciesze sie bardzo ze bede miała maleństwo az nie moge soe doczekać az usłyszę serduszko ale ten człowiek mnie dobija :(

Kimmy co do wakacji trzeba korzystać :) ja moze z mama siostra i chrześnicą nad Polskie morze sie wybiorę w czerwcu :) ale to jest znak zapytani bo to juz czerwiec i z takim brzucholem bede chodzić po plazy :)

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • Pati_ii Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś po 1 wizycie :) cała byłam spanikowana z tym progesteronem ale lekarz mnie uspokoił że nadgonimy luteina :) ogólnie poza tym dobrze pecherzyk ciążowy 5mm beta ładnie rosnie :) w piątek mam kolejną wizyte bo zlecił mi trochę badań i może już serduszko będzie :)

Kimmy, Evita, Demetria, aaniluap, kiti lubią tę wiadomość

Czekamy na naszą Niunie :) <3

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_ii wrote:
    Dziewczyny ja dziś po 1 wizycie :) cała byłam spanikowana z tym progesteronem ale lekarz mnie uspokoił że nadgonimy luteina :) ogólnie poza tym dobrze pecherzyk ciążowy 5mm beta ładnie rosnie :) w piątek mam kolejną wizyte bo zlecił mi trochę badań i może już serduszko będzie :)

Pati gratulacje :) trzymam kciuki za piątek żebyś zobaczyła juz serduszko :)

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii to super, że wszystko jest dobrze :) zobaczysz że w piątek już serduszko pewnie będzie

Pierwsze maleństwo aż przykro czytać. Może jeszcze się zmieni . może potrzebuje teraz też trochę czasu. Dla niego to też pewnie nowa sytuacja ale absolutnie go nie bronię bo jego zachowanie nie jest usprawiedliwione powinien być przy tobie a nie pić. Mam nadzieję, że jeszcze się ułoży a on się zmieni . Musisz być silna dla maleństwa. Ono jest teraz najważniejsze.

f5b59272af.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo wrote:
    Ewcia Kimmy i Alfą Dziekuje :* jesteście kochane odrazu lepiej ze mozna tu znaleźć wsparcie :)

Co do przeziębienia niestety dalej mnie trzyma :( do tego doszedł ból gardła :( dzis fatalnie sie czuje.. śpiąca mam mdłości do tego latam na kibel juz sama nie wiem czy to dzis grypa rzoladkowa czy czasem zalety ciąży ? Ale zwariuje czując sie tak codziennie przez 1 trymestr masakra jeszcze do pracy musze chodzić .. do tego dochodzi właśnie ojciec dziecka.. bardziej dawca bo na ojca to sie nie nadaje.. a tak sie cieszył ze zostanie tata wszystkim powiedział w koncu sie doczekał bo ON to planował ja niestety nie :( i co ? Teraz ma wyje**ne iii od czwartku zero kontaktu.. poszedł w tzw melanż.. pije od czwartku bo z tego co sie dowiedziałam pokłóciliśmy sie bo mu obiecałam ze przyjadę do niego a nie dałam rady (inne obowiązki w domu) (nie mieszkamy razem) zamiast mnie wspierać i cos robic zeby mi było lżej to robi.. czasami mam dosc.. wszystko nie tak.. nie tak miało byc :( ciesze sie bardzo ze bede miała maleństwo az nie moge soe doczekać az usłyszę serduszko ale ten człowiek mnie dobija :(

Kimmy co do wakacji trzeba korzystać :) ja moze z mama siostra i chrześnicą nad Polskie morze sie wybiorę w czerwcu :) ale to jest znak zapytani bo to juz czerwiec i z takim brzucholem bede chodzić po plazy :)
    Przykro mi że twój facet zachowuje sie jakby sam potrzebował jeszce opieki.Niech pije,jeszcze do ciebie przyleci a wtedy to ty pokażesz obojętność.Może sie zmieni ,to zalezy od wieku.Myśl o sobie bo to ty jestes na 1 miejscu!

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Też po cichu liczę, ale nie chce się nastawiać żeby nie było rozczarowania. Ja mam wizytę o 16:15 i odliczam do wyjścia z domu :)
    Asiu jak wizyta? Napisz koniecznie.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nawiasem ciekawy artykuł o planowaniu płci czyli o tym czego się nie da zrobić ;) czyli to ogólnie jedna wielka loteria czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Nie ma to nic związanego z czasem współżycia.

http://mamaginekolog.pl/12628-2/

f5b59272af.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Tak nawiasem ciekawy artykuł o planowaniu płci czyli o tym czego się nie da zrobić ;) czyli to ogólnie jedna wielka loteria czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Nie ma to nic związanego z czasem współżycia.

http://mamaginekolog.pl/12628-2/
    kimmy własnie w południe o tym czytałam ,nawiasem mówiąc super artykuły ma mamaginekolog

Kimmy lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jego zachowanie madlene jest dziecinne jak by jeszcze potrzebował mamusi.. a facet ma 27 w tym roku i to nie długo.. ehh

Kimmy staram sie myslec o maleństwu nie przejmować sie nim i nie denerwować bo teraz to nie jest wskazane ale jak to zrobic ? Mam nadzieje ze szybko sie opamięta albo poprostu kopne go w dupę bo ja tak dłużej nie potrafię.. nie moge sie tak dłużej męczyć :( nie mam na to sił.. a maleństwo najważniejsze.

Dziewczyny Dziekuje bardzo za słowa otuchy :* az lepiej sie zrobiło na sercu jak mogłam sie tu wygadać :)

Ale teraz zmienmy temat :) jak sie dzis czujecie jak samopoczucie na prawie koniec dnia ? :)

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ