Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja również się witam w kolejnym tygodniu, 18 tyg za nami. Leci szybko, a jednocześnie jeszcze caaaały tydzień do wizyty. Strasznie już chcę zobaczyć maleństwo! Za dwa tygodnie będziemy na półmetku, a tu wciąż ani brzusia ani czucia. Na wadze +2kg, bez zmian od dłuższego czasu
He, he, suwaczek jakby wiedział co się dzieje w mojej głowie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 07:28
-
Hey
Ja przez ostatnie dni chyba z 5kg przytyłam. Pojechaliśmy w rodzinne strony i oczywiście wszyscy nas dokarmiali. W niedzielę byliśmy na komunii mojej kuzynki i było mega dużo jedzenia. Wczoraj wpadli goście i się naobjadałam chipsami,a co gorsze jeszcze trochę zostało i mnie kuszą.
Jak byłam na tej komunii i sobie pomyślałam, że jeszcze niedawno nosiłam Natalę na rękach, a tu już taka duża to się prawie poryczałam w tym kościele. Ale czas szybko ucieka.
Wczoraj chyba pierwszy raz coś poczułam. Dzisiaj znów coś czuję, ale nie jestem pewna czy to bobas, cz może moje jelita wariują po weekendowym obżarstwie. -
czekajacanacud1 wrote:Bellus czujesz juz ruchy?
jesli tak to pieeeknie
Czasem czuję jakby właśnie motylek był w środku i łaskotał skrzydełkamiCzasem takie puk puk a czasem przesunięcie. Nie są to jeszcze mocne ruchy ani widoczne przez brzuch ale czuję
pola89, KaroLove lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale dużo wtorkowych mam
Ja dziś zaczynam 20 tydzień. Szok.
Brzuch mam jakbym szła do porodu. Aż się boję czwartkowego ważenia.
Czas pomyśleć o wyprawce dla drugiego malucha. W sumie wszystko mam... zwłaszcza że czekamy na drugiego syna. To w sumie moge zaszaleć i kupić mniej potrzebne a bardzo ładne rzeczy, na które przy wszystkich wydatkach związanych z pierwszą ciąża było mi szkoda kasy -
Dzień dobry!
Mój młody już w żłobku, a ja teraz mam chwilę na wypicie kawy.
Fajne macie te brzuszki, ja to już mam dużą piłkę, w rossmanie z końca długiej kolejki mnie wywołano, że pani w ciąży proszę bez kolejki.Byłam w szoku, bo nie sądziłam,że aż tak widać. Wstawię fotkę jak odbiorę tel z serwisu.
Candela, ja też mam sporo po synku, choć teraz będzie dziewczynka. Chce mi się już troche tego różu pokupować, ale mama mnie ciągle blokuje, że za wcześnie..miałam trochę przejść ciażowych, ale wychodzę z załozenia, że jak ma coś sie stać (nie daj Boże) to nie ma na to wpływu, a do ostatniego dnia nie będę czekać. No ale już niepokój mi zasiewa i odbiera tą radochę, no i sama sie blokuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 08:55
-
Treselle wrote:Ja właśnie w czwartek mam zamiar upolować poduszkę do spania dla kobiet w ciąży
podobno mega wygodna i odciąża kręgosłup, a po porodzie przydatna do karmienia dzidziusia:)
Na książkę chyba również się skuszę, bo nie mam jeszcze żadnej
ja dostałam poduszkę w spadku po znajomej z firmy ceba, polecam, jest świetna! -
Nieśmiała wrote:witam się i ja
belly mówi mi że zaczęłam 19 tydzien, a wielkość mojego brzuszka mowi ze conajmniej 28i komu tu wierzyć?
miłego dniapokaż foteczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 09:37
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dziewczynki to i ja witam się w ten cudny dzień
co prawda co poniedziałek wkraczam w nowy tydzień ale wczoraj nie miałam chwili żeby cokolwiek napisać
Gratuluje ruchów i rosnących brzuszków, życzę udanych wizyt i ogólnie cudnego dnia! :*
P.s. jutro z rana moja wizyta. Już tak się nie mogę doczekać, że już dzis czekam jak na szpilkach
-
KaroLove wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2db11fdbb295.jpg patrzcie
Ale się mi micha śmieje do tego twojego brzucholasupcio u mnie jest bardziej po lewej ale nie wystaje aż tak ty to na tym brzuchu to chyba samą skórę masz bo ja tam tłuszczyku nie widzę
Dla trojaczków i jedynaczkow po wczorajszych wizytach samych zdrowotności życzę super już nie cm a gramy łał jak ten czas szybko leci trojaczki razem to 1kg ważą jak 28 tc pojedyńczejJustNatalie lubi tę wiadomość
-
A ja juz tego rownego 20tygodnia nie moge sie doczekac,ale jeszcze 2dni
Juz ten 20 tydzien troche tak powazniej brzmiu mnie maluch wczesniej mial swoj rytm dnia,ruszal sie rano . Teraz sie przestawil.na godziny wieczorne
MałaMi88, Barbie24 lubią tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia