Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejastru wrote:Hej odzywam się po przerwie weekendowej
co do stanika, to kupiłam większy, ale i tak mi nic nie urosły prawie
ale akurat ja się cieszę z tego powodu, im mniej balastu, tym lepiej, bo muszę szybko wrócić na ścieżki biegowe i poprawić wyniki
Co do imion to u nas już zdecydowane, że Julian, Julek, Julcio
Ale oczywiście teściowa musiała skomentować przedwczoraj, że beznadziejne i że ona się nie zgadza... Powiem Wam, że trochę się zawiodłam, bo ogólnie mam to w dupie, co inni sądzą na ten temat, ale wyrażanie się w ten sposób to bez przesady, jeszcze przy całej rodzinie... albo chciałam ponosić trochę Wojtusia (2,5 miesiąca- siostry męża, to mi się wpierniczyła i nie absolutnie, Ty dźwigać nie możesz już). Mojego dziecka nie dotknie!
A co do fast foodów, bo czytałam, że się przewinął temat, no to teraz w podróży zaliczylismy mc donalda, ogólnie jak jesteśmy gdzieś przy okazji i nas najdzie ochota to się kuszę najczęściej na twistera z kfc, bo mi smakujeChipsów więcej szczerze jadłam przed ciążą, ale jak mnie najdzie ochota to sobie też kupię
Najlepiej mi wchodzą pomidory
Ja od ponad miesiąca codziennie jem bardzo dużo pomidorów, nigdy ich tak nie pochłaniałam. Chipsów nie jem, czasem jakieś prażynki lub chrupki. A w kfc czy mc jadłam może 2 razy od początku ciąży, bo nie mam nigdzie w pobliżu. Ale za to raz na jakiś czas robię albo jeździmy gdzieś na pizzędobra jest też ta z biedronki z lodówek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 17:20
-
Anuśka19 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e663481deb39.png
A wizyta dopiero w czwartek
Leukocyty masz wysokie ale u kobiet w ciąży tak jest a jeszcze jak dojdzie jakie przeziębienie to już w ogóle szaleją na moje nie doktorskie oko jest ok będzie dobrze a mocz jak ci wyszedł bo to też może być powiązane ? -
Witam dziewczyny. Czy Wam się też tak apetyt wzmożył czy tylko mi tak. Normalnie jak siedzę w domu cały czas bym jadła coś a nie mogę bo mam dietę cukrzycowa . Jeszcze jak się czymś zajmę to jakoś mnie nie ciągnie ale jak dziś taka brzydka pogoda to by się z nudów jadło.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
Gabisonka no jakoś trzeba jednym uchem słuchać, drugim wypuszczać
Dobrze, że one dały "super" imiona swoim dzieciom
Ja mam apetyt taki sam jak przed ciążą, czyli słaby
A co do wstawania z łózka, to normalnie wstaje, nie muszę się niczym podpieraćraz, dwa i na nogach, nie widzę różnicy w ciąży i bez ciąży, myślę, że gdzieś później poczuję, bo na razie brzuch niewielki
Po 16 dzidziuś kopał dziśpo 2 dniach przerwy
Gabisonka lubi tę wiadomość
-
Tresselle ja też mam rzadki śluz. Taki wodnisty mleczny. Co jakiś czas wypływa i czuje mokro. Lekarz mówił ze w ciąży wydzielina jest wzmożona.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
Treselle wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie czasami taki bardzo rzadki śluz?
czasami mam wrażenie jakby mi jakieś wody wyciekały
Mam tak ,wlasnie taki sluz jak woda . Ale w ciazy podobno to normalne ,ze pojawia sie wiecej sluzu
Moj maluch tez mnie dzis troszke wystraszyl,taka cisza a o 17jak zaczal buszowac to nawet pod reka poczulam
Jesli chodzi o imiona,ojj ludzie potrafia obrzydzic imie potrafia wiec najlepiej nic nie wspominac nikomu o imieniu i nazwac po porodzie tak jak wam sie podoba a nie komusGabisonka, MałaMi88, nadziejastru lubią tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Ja wstaje normalnie jak zawsze...staram się tylko chwilę poleżeć zanim się poderwę jak zadzwoni budzik, bo już raz tak się poderwalam, że aż ciemno przed oczami mi się zrobiło i gdyby nie komoda to bym się przewróciła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:04
-
smeg wrote:Od dziś promocja w Biedronce "Mama i ja"
Kupiłam sobie książkę Searsów "Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia", a w czwartek będę polować na ciuchy ciążowe
podobno mega wygodna i odciąża kręgosłup, a po porodzie przydatna do karmienia dzidziusia:)
Na książkę chyba również się skuszę, bo nie mam jeszcze żadnej
-
monaJa wrote:Leukocyty masz wysokie ale u kobiet w ciąży tak jest a jeszcze jak dojdzie jakie przeziębienie to już w ogóle szaleją na moje nie doktorskie oko jest ok będzie dobrze a mocz jak ci wyszedł bo to też może być powiązane ?
-
Kochane dopiero pisze bo nie maiałam czasu.Na wizycie okazało sie ze wszystko ok lekarz potraktowa to badanie jak połowkowe,badał mnierzył krok po kroku,wszystko super,mózg komory przedsionki w serduszku no fajnie!!!ciesze sie!Dzidzia ma 352g i miewa sie świetnie:)
Anuśka19, Natikka123, E_w_c_i_a, Pampcia, Treselle, Asiaa91, almaanies, Zielona_konczynka, nadziejastru, baassiia lubią tę wiadomość
-
Kurczę nie umiem Was nadrobić
niedługo bd miala wolne to będę się więcej udzielała :* teraz piękna pogoda to siedzę z małym na podwórku. ..... I jeszcze praca.
Udało mi się meza namówić na inne imie. Okazało się ze Miłosz się mu nie podobało i koniecznie chciał tego Antka. Ale przyznał mi rację ze Antkow jest dużo teraz i wpadłam na pomysł żeby wspólnie jakieś inne imię wymyśleć. I nagle syn wyskoczył "A może Gabrys"i podoba nam się i będzie Gabo ♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 21:28