WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla na jędrne cycki nie ma nic lepszego niż nordic walking :D

patulla lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Hej odzywam się po przerwie weekendowej :) co do stanika, to kupiłam większy, ale i tak mi nic nie urosły prawie :) ale akurat ja się cieszę z tego powodu, im mniej balastu, tym lepiej, bo muszę szybko wrócić na ścieżki biegowe i poprawić wyniki :)

Co do imion to u nas już zdecydowane, że Julian, Julek, Julcio :)

Ale oczywiście teściowa musiała skomentować przedwczoraj, że beznadziejne i że ona się nie zgadza... Powiem Wam, że trochę się zawiodłam, bo ogólnie mam to w dupie, co inni sądzą na ten temat, ale wyrażanie się w ten sposób to bez przesady, jeszcze przy całej rodzinie... albo chciałam ponosić trochę Wojtusia (2,5 miesiąca- siostry męża, to mi się wpierniczyła i nie absolutnie, Ty dźwigać nie możesz już). Mojego dziecka nie dotknie! :D :)

A co do fast foodów, bo czytałam, że się przewinął temat, no to teraz w podróży zaliczylismy mc donalda, ogólnie jak jesteśmy gdzieś przy okazji i nas najdzie ochota to się kuszę najczęściej na twistera z kfc, bo mi smakuje :) Chipsów więcej szczerze jadłam przed ciążą, ale jak mnie najdzie ochota to sobie też kupię :) Najlepiej mi wchodzą pomidory :D
    Normalnie jakbym o sobie czytała. Gdy powiedzieliśmy mojej teściowej, że córeczce chcielibyśmy dać na imię Melania to zaczęła komentować jakie to stare imię i kojarzy jej się ze starymi kobietami. Przy kolejnej wizycie, jak spytałam czy wolała by wnuka, czy wnuczke to powiedziała, że nie ważne ale żeby nie miało na imię Melania.
    Ja od ponad miesiąca codziennie jem bardzo dużo pomidorów, nigdy ich tak nie pochłaniałam. Chipsów nie jem, czasem jakieś prażynki lub chrupki. A w kfc czy mc jadłam może 2 razy od początku ciąży, bo nie mam nigdzie w pobliżu. Ale za to raz na jakiś czas robię albo jeździmy gdzieś na pizzę :) dobra jest też ta z biedronki z lodówek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 17:20

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do kłótliwych osób raczej nie należę, skoro tak bardzo chcecie żebym poszła po lody, no dobra, już pójdę skoro tak namawiacie :-D ;-)

pola89, madlene88 lubią tę wiadomość

age.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e663481deb39.png
    A wizyta dopiero w czwartek :-(

Leukocyty masz wysokie ale u kobiet w ciąży tak jest a jeszcze jak dojdzie jakie przeziębienie to już w ogóle szaleją na moje nie doktorskie oko jest ok będzie dobrze a mocz jak ci wyszedł bo to też może być powiązane ?

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i patulla, jakbys mogła wpisać mi 5.06 polowkowe a 9.06 normalna wizyta :)

patulla lubi tę wiadomość

age.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Czy Wam się też tak apetyt wzmożył czy tylko mi tak. Normalnie jak siedzę w domu cały czas bym jadła coś a nie mogę bo mam dietę cukrzycowa . Jeszcze jak się czymś zajmę to jakoś mnie nie ciągnie ale jak dziś taka brzydka pogoda to by się z nudów jadło.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka no jakoś trzeba jednym uchem słuchać, drugim wypuszczać :) Dobrze, że one dały "super" imiona swoim dzieciom :)

Ja mam apetyt taki sam jak przed ciążą, czyli słaby :)

A co do wstawania z łózka, to normalnie wstaje, nie muszę się niczym podpierać :) raz, dwa i na nogach, nie widzę różnicy w ciąży i bez ciąży, myślę, że gdzieś później poczuję, bo na razie brzuch niewielki :D

Po 16 dzidziuś kopał dziś :) po 2 dniach przerwy :)

Gabisonka lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie czasami taki bardzo rzadki śluz? :/ czasami mam wrażenie jakby mi jakieś wody wyciekały :/

dqpr3e5e0v8168du.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tresselle ja też mam rzadki śluz. Taki wodnisty mleczny. Co jakiś czas wypływa i czuje mokro. Lekarz mówił ze w ciąży wydzielina jest wzmożona.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się przestraszyłam...miałam co prawda więcej wydzieliny, ale była ona dość gesta...a dziś taka płynna bardziej :/

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie czasami taki bardzo rzadki śluz? :/ czasami mam wrażenie jakby mi jakieś wody wyciekały :/

Ja też mam wodnisty a czasem ciagnacy jak w dni płodne. Dr mówił że to normalne ;)

1JyDp2.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Mam tak ,wlasnie taki sluz jak woda . Ale w ciazy podobno to normalne ,ze pojawia sie wiecej sluzu :)

Moj maluch tez mnie dzis troszke wystraszyl,taka cisza a o 17jak zaczal buszowac to nawet pod reka poczulam :)

Jesli chodzi o imiona,ojj ludzie potrafia obrzydzic imie potrafia wiec najlepiej nic nie wspominac nikomu o imieniu i nazwac po porodzie tak jak wam sie podoba a nie komus ;)

Gabisonka, MałaMi88, nadziejastru lubią tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem spokojniesza:)
    Mój maluch codziennie daje o sobie znać :) juz się nie mogę doczekać tych porządnych kopniaków :) ale to jeszcze trochę czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 18:58

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    dziewczyny, a jak leżycie sobie na plecach to wstajecie "mięśniami brzucha" czy jakoś się rękoma podpieracie żeby wstać?

Ja obracam się przeważnie na bok i wstaje ale jest to głównie spowodowane problemem z plecami.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje normalnie jak zawsze...staram się tylko chwilę poleżeć zanim się poderwę jak zadzwoni budzik, bo już raz tak się poderwalam, że aż ciemno przed oczami mi się zrobiło i gdyby nie komoda to bym się przewróciła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:04

dqpr3e5e0v8168du.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś promocja w Biedronce "Mama i ja" :) Kupiłam sobie książkę Searsów "Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia", a w czwartek będę polować na ciuchy ciążowe :)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Od dziś promocja w Biedronce "Mama i ja" :) Kupiłam sobie książkę Searsów "Księga dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia", a w czwartek będę polować na ciuchy ciążowe :)
    Ja właśnie w czwartek mam zamiar upolować poduszkę do spania dla kobiet w ciąży :) podobno mega wygodna i odciąża kręgosłup, a po porodzie przydatna do karmienia dzidziusia:)
    Na książkę chyba również się skuszę, bo nie mam jeszcze żadnej :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Leukocyty masz wysokie ale u kobiet w ciąży tak jest a jeszcze jak dojdzie jakie przeziębienie to już w ogóle szaleją na moje nie doktorskie oko jest ok będzie dobrze a mocz jak ci wyszedł bo to też może być powiązane ?
    Mocz ok chyba ciężar ciut niższy niż w normach

p19udqk3biqtk3ub.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dopiero pisze bo nie maiałam czasu.Na wizycie okazało sie ze wszystko ok lekarz potraktowa to badanie jak połowkowe,badał mnierzył krok po kroku,wszystko super,mózg komory przedsionki w serduszku no fajnie!!!ciesze sie!Dzidzia ma 352g i miewa sie świetnie:)

Anuśka19, Natikka123, E_w_c_i_a, Pampcia, Treselle, Asiaa91, almaanies, Zielona_konczynka, nadziejastru, baassiia lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie umiem Was nadrobić :( niedługo bd miala wolne to będę się więcej udzielała :* teraz piękna pogoda to siedzę z małym na podwórku. ..... I jeszcze praca.
    Udało mi się meza namówić na inne imie. Okazało się ze Miłosz się mu nie podobało i koniecznie chciał tego Antka. Ale przyznał mi rację ze Antkow jest dużo teraz i wpadłam na pomysł żeby wspólnie jakieś inne imię wymyśleć. I nagle syn wyskoczył "A może Gabrys" :D i podoba nam się i będzie Gabo ♡ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 21:28

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ