Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja musiałam kupić sobie jeden 65G i drugi 70E (rozmiarówka różna, bo inne firmy), a przed ciążą nosiłam 60DD/E
Kupiłam od razu z odpinanymi miseczkami do karmienia, ale normalnie mają fiszbiny i z wyglądu są jak zwykłe staniki. Obawiam się jednak, że do końca ciąży piersi mi jeszcze bardziej urosną i znowu będą do wymiany, chociaż lekki zapas starałam się zostawić w miskach
Poczytajcie o brafittingu, bo jak czytam tutaj że większość z Was kupuje takie szerokie obwody (80 cm), to przypuszczam, że jako szczupłe dziewczyny nie macie właściwie dobranego rozmiaru biustonosza. A to ma dużo większy wpływ na zachowanie dobrego wyglądu piersi, większy niż najlepsze kremy ujędrniająceNiestety, porządne staniki z dobrą rozmiarówką trudno znaleźć w sklepach - ja zazwyczaj mierzę stacjonarnie w specjalistycznym w sklepie, a potem poluję na promocję na e-bay'u (kupuję głównie brytyjskie marki).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:51
Kimmy, madlene88 lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
aaniluap wrote:Mam koleżankę, która swojej córce dała na imię Mia. I chociaż starsza część jej rodziny była oburzona to dla mnie imię rewelacja. Z rzadszych podobają mi się też Zoja, Gaja, Miriam, Inez (którą sami rozważamy) ale to chyba takie ekstremalne imiona.
Mi się Mia też bardzo podoba, ale średnio brzmi z moim nazwiskiem niestety. Za to jak widzę imię Inez to mnie coś skręca, równie mocno jak widzę imię Brajan, niby to odpowiednik hiszpański Agnieszki, więc poprawnie gramatycznie pisze się je Ines, w tej wersji jest ładne -
Kimmy wrote:Cześć dziewczyny.
Rzadko się udzielam ostatnio ale po ostatniej wizycie wszystko ok. Ginekolog powiedział, że znoszę ta ciążę i tak lepiej niż czasami kobiety z jednym dzieckiem. Maleństwa ładnie sobie rosną.
Tylko mnie zlapał mnie jakiś ciążowy baby blues i nie chce wam tu smecic.
Dzisiaj wieczorem polowkowe. Mam wrażenie, że maz bardziej się cieszy ta ciąża niż ja.oczywiście ja też się cieszę ale chyba patrzę bardziej pod innym kątem niż on i myślę o tym jak będzie ciężko. Ciągle myślę o przedwczesnym porodzie i o tym że nawet z pomocą mamy i testified nie dam rady.
Przepraszam,ze spytam ale po prostu moja ciekawosc..czy naturalnie wam sie udalo tak trojke na raz? Macie juz w rodzinie trojaczki ?nigdy wlasnie nie widzialam trojaczkow na oczy nie rodza sie takie bliznieta na.co dzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:59
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
czytałam ostatnio, i nawet znalazłam artykuł w historii: http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html , że badania krwi u ciężarnych mogą odbiegać od normy - w końcu tyle zmian jest w nas! także spokojnie
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
a co do staników to przed ciążą miałam 65 G, teraz kupiłam sobie troszkę za duży tej samej firmy 70 I, no i mam jeszcze jeden 70 I innej firmy, który jest dobry, ale kupiłam go miesiąc temu też jako lekko za duży + mam jeden sportowy z sieciówki za grosze, ale musiałam wziąć największy rozmiar i wciągać sobie gumkę pod biust. Chciałam kupić bez fiszbin, bo uznałam że będzie wygodniej i może nawet taniej, bo jaki sens kupować stanik za 150-200 zł na miesiąc, ale nie znalazłam nigdzie...jeden z tych nowych to i tak na zamówienie mi sprowadzali.
-
co do staników...ja nadal noszę te same, wg mnie piersi bez zmian - no może troszkę jakby się 'wylewają'. Mąż uważa, że są jakby pełniejsze.
najchętniej chodziłabym bez stanika! kiedyś (czyt. przed ciążą) często nie nosiłam stanika, a teraz boję się zwisów
-
Anulka87 wrote:co do staników...ja nadal noszę te same, wg mnie piersi bez zmian - no może troszkę jakby się 'wylewają'. Mąż uważa, że są jakby pełniejsze.
najchętniej chodziłabym bez stanika! kiedyś (czyt. przed ciążą) często nie nosiłam stanika, a teraz boję się zwisów
Ja chodzę nadal bez, a trochę mi urosły. Przed ciążą nosiłam 70D a teraz to nawet nie wiem -
A ja w ciąży to przynajmniej MAM piersi, a nie tylko push up'y
Ale nie urosły jakoś specjalnie, są pełniejsze. Szkoda, że takie nie zostaną po ciąży/ po karmieniu
Ja tylko śpię bez stanika, a tak to wolę mieći noszę normalne z fiszbinami, czasami sportowe, ale nie dlatego, że tak niby lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 15:48
Pampcia lubi tę wiadomość
-
fajnie, temat cycków sie rozkrecil hehe
ale czy tylko ja tak mam ze wraz ze wzrostem zwieksza sie radosc meza a maleje moja ? obwo niby dobrze dobrany mialam, nieraz z "profesjonalista" w sklepie a i tak bez stanika zle wygladaja "/
madlene, mi sie strasznie podobaja z intimissimi, w ogole dla mnie cale bielizna tam sliczna no ale rozmiaru mojego nie majano i drogie sa dosyc wiec nie wiem jakie masz widelki cenowe, z h&m kiedys mi podchodzily ale teraz sie nie orientuje, ja mam mega problem z dobraniem chyba jakies nieksztaltne mam piersi wiec raczej w sprawdzonych kupowalam
smeg! Ty jakas drobinka jestes! obwod 60? wow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 22:49
Kimmy, Anuśka19, madlene88 lubią tę wiadomość
-
chcebardzobycmama wrote:Przepraszam,ze spytam ale po prostu moja ciekawosc..czy naturalnie wam sie udalo tak trojke na raz? Macie juz w rodzinie trojaczki ?
nigdy wlasnie nie widzialam trojaczkow na oczy nie rodza sie takie bliznieta na.co dzien
Trojaczkow nie było ale były kiedyś bliźniaki w rodzinie.chcebardzobycmama, Agnesqe, MałaMi88, madlene88 lubią tę wiadomość
-
Ja nie patrzę na to czy stanik ma druty, gąbki czy jest zupełnie miękki, ważne, żeby był wygodny i dobrze leżał
Wczoraj około 21 weszłam tu na forum i był temat fast foodów.Nie wiem już która to zaczęła, ale jest mi winna 35 zł za pizzę, bo jak Was poczytałam to nie mogłam się powstrzymać i zamówiłamCo do diety w ciąży to ja niczego nie unikam (prócz używek oczywiście), ale też z niczym nie przesadzam.Jem to na co mam chęć.Myślę, że zjedzenie pizzy czy kebaba to nie jakaś straszna zbrodnia.Może trochę kalorycznie jest, ale przecież to nie trucizna.W kebabie w końcu tyle surówek można znaleźć
Imiona mieliśmy wybrane.Już pisałam, że najbardziej podoba mi się Amelka, ale pojawiają się głosy, że ktoś w dalszej rodzinie też tak daje na imię i teraz już sama nie wiem...
Moja dzidzia ostatnio porządnie mnie wystraszyła, chyba przez 3 dni nie mogłam jej wyczuć.A kiedy się wybierałam do lekarza mała zgrywuska dała znać, że jednak jest okOszaleć można ze stresu.Ale taka rola matki.Cały czas się stresujemy, czekamy na coś, czymś się martwimy.Ciekawe czy jak dzieci dorosną to trochę się uspokoimy
Agnesqe, Kimmy, Natikka123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie podpieram czym mogę ;p A najczęściej mąż mnie podnosi jak dźwig ;p Nie chodzi tu o to, że mam juz dość widoczny brzuszek, tylko czuje, że mięśnie brzucha rozwszły sie juz trochę na boki, co za tym idzie nie są już takie mocne... Chodź gdy zapadnę się w kanapę, a do około żywej duszy to brzuch też musi trochę pomóc ;p
-
BurzaHormonów wrote:Ja bez stanika nie dałabym rady, chyba by mi sutki odpadły
ale bez stanika najwygodniej, choć grawitacja robi swoje
No mnie właśnie tak sutki bolą w staniku że szok. Ostatnio miałam biała bluzkę więc musiałam założyć stanik to po poł dnia myślałam że mi cycki rezerwie tak bolały.