Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2db11fdbb295.jpg patrzcie
Treselle, Asiaa91, almaanies, E_w_c_i_a, Kimmy, Barbie24, Dziobuś, Karolina1309, Anuśka19, madlene88, pola89, MałaMi88, BurzaHormonów, monaJa, KasiaHaBe, chcebardzobycmama, nadziejastru, kiti lubią tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:weeez nie pokazuj bo deepresje mam u mnie zero ruchow i tez taki mam dolem wydety
ruszs Ci sie ta gorka? mi nie
(np postatnio pukalam palcem to zmienil pozycje hehe) i jak byłam w piątek u lekarza i lezalam na kozetce to znów takie cos wyszło i lekarz właśnie tam sprzętem do usg robil i dzidziuś był
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 21:58
Barbie24 lubi tę wiadomość
-
KaroLove wrote:No rusza się
(np postatnio pukalam palcem to zmienil pozycje hehe) i jak byłam w piątek u lekarza i lezalam na kozetce to znów takie cos wyszło i lekarz właśnie tam sprzętem do usg robil i dzidziuś był
-
Hejka
O rety, Karolove, świetnie to wygląda i jestem zdziwiona, że tak szybko, chyba musisz na brzuszku praktycznie nie mieć warstwy tłuszczykuU mnie w poprzedniej ciaży taki ruszajacy się bąbel na brzuchu był dopiero ok 27-30 tygodnia. Ja teraz tylko czuję, ale jeszcze brzuch nawet nie drgnie.
Co do komentarzy rodziny na temat imion to jakaś masakra. Przecież to indywidualna tylko i wyłącznie decyzja rodzica jak nazwie swoje dziecko. U nas będzie Natalia. Ja mam tak na drugie i już też usłyszałam komentarz o zabobonach, że to przynosi pecha czy coś tam- dawanie imienia jakie ma rodzic. Masakra, czasem chyba lepiej się nie opowiadać.
Ja dziś miałam mini doła, bo jakoś szybko mi przyrosły boczki i biodra, a marzył mi się tylko ładny brzuszek, a tu znowu będę słońAle niestety apetyt baaardzo mi dopisuje.
Śluz tez miewam różny, czasem wodnisty, czasem kremowy a niekiedy ciągnący jak płodny.
-
Treselle wrote:Ja właśnie w czwartek mam zamiar upolować poduszkę do spania dla kobiet w ciąży
podobno mega wygodna i odciąża kręgosłup, a po porodzie przydatna do karmienia dzidziusia:)
Na książkę chyba również się skuszę, bo nie mam jeszcze żadnejTreselle lubi tę wiadomość
-
Alicja no brzuch od zawsze mam szczupły (gorzej z tylkiem ha ha ha)
dziękuję :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 22:34
AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Już jestem po polowkowych.
Nasze maluszki ważą
320g
265g
280g
Ten najcięższy to oczywiście chłopak
Mieszczą się w normie i ogólnie wszystko dobrze na ten moment
Pisalyscie o imionach. Wcześniej mieliśmy juz wybrane a teraz jednak nam się zmieniło i nadal myślimy nad imionami.
Barbie24, patulla, JustNatalie, Dziobuś, Pampcia, pola89, Zielona_konczynka, KaroLove, Natikka123, BurzaHormonów, dżdżownica, E_w_c_i_a, Agnesqe, Asiaa91, India26, smeg, Caro, KasiaHaBe, MałaMi88, nadziejastru, Treselle, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduje się po usg połówkowym.
Płeć potwierdzona,będzie synek. Doktor orzekł: "jest kutasik" haha
Serduszko ładnie bije, przepływy bardzo dobre, pęcherz, nerki, budowa serduszka wszystko dobrze. Waga 330 gram.
No, ale zawsze musi być jakieś ale.
Ze wzgledu moje problemy zdowotne, lekarz chce powtórzyć usg połówkowe 31 maja by zobaczyć czy Mały dobrze rośnie. Mówi,że na ten moment jest ok, ale woli się upewnić, czy lek, ktory zażywam może mieć wpływ na jego przybieranie na wadze. Szczerze mówiąc nie sądzę, ale dla świętego spokoju upewnijmy się. Choć nie powiem zaczęłam się martwić, że chce to sprawdzić. Na razie postaram się nie panikować. Plusem jest to, że jeszcze raz sobie gratis dokładnie obejrzę syneczka.
Za mną dziś jeszcze dentysta. Jeden ząb był do zrobienia, udało się nawet bez znieczulenia, bo nic nie bolało, reszta ok. Odetchnęłm z ulgą. Mam spokój z tym
Co do imienia, to nadal nie mamy i nie możemy się zdecydować. Jeszcze trochę czasu, więc coś się kiedyś wyklaruje.
Kimmy, Dziobuś, Pampcia, pola89, Zielona_konczynka, Natikka123, BurzaHormonów, dżdżownica, Agnesqe, Asiaa91, Caro, KasiaHaBe, MałaMi88, nadziejastru, Treselle, kiti lubią tę wiadomość
-
Kimmy, super rosną twoje dzieciaczki, no i fajnie, że zdrowo się rozwijają. Znam osobiście jedną mamę trojaczków, która na dodatek w momencie gdy się dowiedziała, że będzie trójka, miała rocznego synka. Także w sumie u niej czwórka maluchów na raz. Radzą sobie świetnie, rodzina pomaga, a dziś już dziewczynki (bo trojaczki to 3 dziewuszki) mają po 4 lata. A pamietam jak w ciaży rozpaczała i łapała wręcz depresje bojąc sie jak sobie poradzą..
Co do poduszki do spania, to dla mnie w poprzedniej ciąży był to wynalazek godny nagrody Nobla. Dzięki niej wysypiałam się bez bólu pleców i brzucha. Nawet jak do szpitala kilka razy trafiłam to mąż mi ją przynosił, bo bez niej już nie umiałam spać. Puki co jeszcze jej nie wyjęłam, ale powoli się przymierzamKimmy, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
KaroLove wrote:Alicja no brzuch od zawsze mam szczupły (gorzej z tylkiem ha ha ha)
dziękuję :*
-
Bella_Bella wrote:Witam się w 19tc z motylkiem w brzuszku
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Chyba zaczynam rosnąć
albo to efekt weekendowego obżarstwa
kolejny 1kg na plusie (w sumie 4kg) i jakiś brzuś!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52438295bfc2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 06:06
czekajacanacud1, Kimmy, Bella_Bella, Dziobuś, KasiaHaBe, MałaMi88, chcebardzobycmama, nadziejastru, madlene88, Treselle, kiti lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
madlene88 wrote:No.sliczny masz brzusio.U mnie nie widac ale mala caly czas jest po prawej stronie ,tylko tam puka.I powiem jedno -ona uwielbia serki homogenozowane po nich szaleje!
Ja również w 19 tc się witamKimmy, madlene88 lubią tę wiadomość