X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny policzyłam..mamy przewagę dziewczynek jak na razie <3

Myszaq lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Zagladacie na wrzesniowki?

Nie, a co tam się dzieje?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Już weszłam na wrześniówki. Jedna z wrześniówek urodziła w 24+4. Bartuś jest w inkubatorze i walczy dzielnie

Co się stało, że tak wczesny poród był?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze żadnych ruchów nie czuję, ale cierpliwie czekam :)

Co do poduchy... Uważam, że fajna, ale zrezygnowałam z zakupu. Kupiłam za to piżamkę :D

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    patulla, to ja aaniluap=paulina. nadal płaska, chociaż wieczorami jak się dobrze najem to widać :P

zdjęcie 16+5 zrobione wieczorem (sztuczne oświetlenie), po komunijnym obżarstwie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb94e5c57642.jpg

Gdzie Twój Dzidziuś się chowa jak brzusio taki malutki? :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Co się stało, że tak wczesny poród był?
    Kilka stron przerzuciłam, ale nie znalazłam odpowiedzi, pęcherz płodowy pękł i musieli zakończyć ciążę, ale coś musiało być wcześniej... Dziewczyny, które tam są "na stałe" może więcej powiedzą.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Gdzie Twój Dzidziuś się chowa jak brzusio taki malutki? :D

Normalnie mam wrażenie, że Paulina w 38 tc wrzuci nam podobne zdjęcie :D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    kurde wasze brzuski takie fajne ksztaltne u gory a moj bebenek u dolu nadal czy to normalne? :)

Mój też jest na dole ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    brzuchatki wszystkie sliczne! ksztaltne i urocze :D
    kulkami tez sie chyba nie ma c martwic, tzn mowie na swoim przykladzie, moj sie czasami uklada tak smiesznie jak karolove kiedys wrzucila, taka kuleczka dokladnie taki sam mialam juz kilka razy hahah :D :D :D
    wrzuce pozniej moj w koncu, ale najpierw musze lazienke posprzatac :P

mam pytanie do dziewczyn, ktore kupuja bebetto albo sie orientuja. okazuje sie ze murano musze zamawiac, jakies problemy sa czy cus, ze nawet do 4 tygodni mi powiedzieli :O
    wyglada na to ze zaden sklep nie ma na stanie czy co? kazdy egzemplarz trzeba zamawiac u producenta?!

Z wózkami chyba zawsze tak jest, że trzeba zamawiać a na sklepie tylko są pokazowe.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Nie kochana mialan je wlasnie bardziej widoczne tydzien temu juz myslalam ze moze skora nienawilzona sycha czy cos.Moja skora niewidziala slonca rok wiec niemozliwe

W ciąży może się ujawnić bielactwo, może to jest to? Dermatolog oceni ;)

madlene88 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    U mnie uczucie dziecka jest czymś absolutnie nowym i innym niż np. gazy jelitowe. Po pierwsze czuję je zaraz pod skórą, nisko, nad spojeniem łonowym, po drugie to takie dziwne pęknięcia małego balonika, a po trzecie czuję je tylko jak jestem wyciszona i leżę na płasko (na plecach lub brzuchu).

Mam tak samo :) To zupełnie nowe uczucie i nawet jak próbuje wytłumaczyć Mojemu jak top jest to nie wiem do czego to porównać :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Raz miałam szczęście zobaczyć na usg jak doktor jeździł i maluch kopnął a ja poczułam, a poza tym miałam już takie kilka mocnych, że aż podskoczyłam ;) jak leżę na brzuchu (tak bokiem nie na płasko) to mi taki lata motylek w brzuszku i mój mąż też już czuł pod ręką więc jakoś nie mam wątpliwości. Wyraźne są te puknięcia już. Chociaż na początku też były delikatne i nie miałam pewności tak do 19 tygodnia, a od półtora tygodnia dokazuje radośnie. Wczoraj chyba pierwszy raz czułam czkawkę - nie wiem czy to możliwe, pewnie zweryfikuję później :) bo to były takie rytmiczne podskoki na brzuszku :). Maluszek też jest dosyć spory bo z usg wychodzi na 21t 5d więc może stąd czuję wyraźniej.

Niemniej jednak ja też jestem praktycznie 3 tyg. dalej z ciążą niż Ty a wyraźnie czuję naprawdę od 1,5 tyg. że nie mam wątpliwości więc myślę, że za tydzień spokojnie będziesz wiedziała, że tamto smyranko to był bąbelek :)

Aaaa i jeszcze jedno :) Pierwsze ruchy czułam późno w nocy, koło 23, jak się kładłam do łóżka. Pytałam wtedy gina czy to może być maluch jak mnie spytał czy czuję ruchy (ok 18 tyg.), to powiedział, że to nocne stworzonka i jak najbardziej pewnie maluch. Tak poza tamtymi o 23, to dopiero od niedawna czuję w ciągu dnia.

Maleństwo w brzuszku może mieć już czkawkę od 19tc więc Twoje Bobo mogło ją mieć ;)

A może by... lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    ja nie wiem, czy nie czuła, czy pragmatyczna, ale głupio mi przed samą sobą - w pierwszej ciąży, to odkąd test wyszedł pozytywnie gadałam z Maleństwem (do 11 tygodnia, bo wtedy poroniłam), a teraz? czasem coś tam 'zagadam / powiem' ale tak jakoś prawie w ogóle....:/ i mi z tym źle, aż mam czasem wyrzuty sumienia :/

a Wy jak macie? może w ogóle pytanie trochę głupie, ale tak mnie teraz naszło?

Ja zaczęłam gadać do brzuszka jak poczułam pierwsze ruchy dopiero :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej nie rozmawiam z brzuchem ;) ale lubię go pogłaskać ;) Czekam na porządne ruchy i poznanie kto to, to będę mogła mówić po imieniu :)
    Choć zaczynam mówić o sobie w liczbie mnogiej ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ja też jeszcze żadnych ruchów nie czuję, ale cierpliwie czekam :)

Co do poduchy... Uważam, że fajna, ale zrezygnowałam z zakupu. Kupiłam za to piżamkę :D

ja kupiłam leginsy czarne i piżamę różową ;) poduszka była ale się jeszcze waham ;)

pola89 lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie nastraszyła ginekolog.
    Wprawdzie z synkiem wszystko w porządku. 299g zdrowego chłopca.
    Natomiast ja mam ponoć poważna infekcje bakteryjną. Powiedziała że to może grozić przedwczesnym porodem :(

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję wyraźnie maluszka, jednak się nie da tego pomylić z jelitami, bo to zupełnie inaczej się czuje :) Dziś już przed południem kilka razy poczułam, a najczęściej wieczorem koło 22/23:)

Ja w sumie nie gadam z brzuchem, czasem jak sobie coś piszę w kalendarzu ciąży to coś tam powiem, myślę, że to indywidalnie zależy, a nie, że to jakiś wymóg każdej ciężarnej :)

Za to z psem gadam codziennie :D Zwłaszcza jak mąż w delegacji, 2h byliśmy nad wodą, ledwo doszłam z powrotem, kawał drogi zrobiliśmy, a słońce prażyło. A ten mój piesek nie usiedzi spokojnie, tylko praktycznie cały czas trzeba mu rzucać zabawkę, nie ma lekko :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e199ca3fab93.jpg :)

India26, dżdżownica lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela, a jakies leczenie gin wdrożyła?

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja czuję wyraźnie maluszka, jednak się nie da tego pomylić z jelitami, bo to zupełnie inaczej się czuje :) Dziś już przed południem kilka razy poczułam, a najczęściej wieczorem koło 22/23:)

Ja w sumie nie gadam z brzuchem, czasem jak sobie coś piszę w kalendarzu ciąży to coś tam powiem, myślę, że to indywidalnie zależy, a nie, że to jakiś wymóg każdej ciężarnej :)

Za to z psem gadam codziennie :D Zwłaszcza jak mąż w delegacji, 2h byliśmy nad wodą, ledwo doszłam z powrotem, kawał drogi zrobiliśmy, a słońce prażyło. A ten mój piesek nie usiedzi spokojnie, tylko praktycznie cały czas trzeba mu rzucać zabawkę, nie ma lekko :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e199ca3fab93.jpg :)
    Ja tez zamiast z brzuszkiem gadam z psem jak do dziecka.Moi znajomi mowia ze jak suczka bedzie zazdrosna to bedzie problem z nia przy dziecku,a twoj piesek jest zazdrosny?ile ma?moja 8,5moesiaca ,rasa putbull i nie przejawia zadnej zazdrosci ani tym bardziej agresji.Ucze ja spokoju i pokory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 17:37

ckai9n73kv974yz0.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam już na przełomie 16/17 tygodnia i było to jakby bulgotanie w brzuchu , cos podobnego do burczenia w brzuchy z tym ,że pojawiało się nawet wtedy kiedy byłam w pełni najedzona. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi myślałam ,że jelita :P ale teraz moge stwierdzić ,że to dzidzia była. Miedzy 17/18 tygodniem byly lekkie pukniecia a teraz w 20 tygodniu czuje pukniecie i takie mini kopniaki ,ktore sa wyczowalne pod reka ,ale ich nie widac. Dodam ,że mam lozysko na przedniej scianie .
    Jak poczujecie malucha to na pewno bedziecie wiedziały ,ze to on bo takiego uczucia sie nie ma wczesniej ,nawet kiedy jelita wariuja xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 17:38

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ