Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
a maluszka czuje roznie
przewaznie po lewej stronie w okolicach pepka ,czasami nizej ,czasami nawet daleko z boku :)rzadko z prawej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 17:40
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
madlene88 mój jest zazdrosny, zawsze jak ktoś przychodzi do Nas, to uważa, że do niego przyszli goście rzucać mu piłeczkę
zobaczymy później, ale na pewno nie będę separować psa od dziecka, żeby nie pomyślał czasem, że to wróg, jestem dobrej myśli, on jest bardzo łagodny
2 lata skończył w kwietniu, ale to dalej szczeniak, chyba mi się trafiła partia, która nigdy nie dojrzewa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 17:47
madlene88 lubi tę wiadomość
-
ja po wizycie, nic ciekawego się w sumie nie dowiedziałam - bo bez usg. gin wykryła tętno koło pępka już (a jeszcze chyba tydzień temu schizowałam, że słyszymy serce za nisko!), szyjkę mam długą (muszę sprawdzić, co to znaczy), ciśnienie 100/60 i przytyłam póki co 2,2 kg
dostałam skierowanie na obciążenie glukozą - i pytanie, jak któraś z niedoczynnych miała, czy przed tym badaniem bierzecie euthyrox/letrox? czy zupełnie na czczo?
a co do gadania z brzuszkiem - uspokoiłyście mnieteż go głaskam, czasem coś powiem, a już myślałam, że to za mało
-
Dziewczyny mam problem.Robiłam badania - mocz + morfologia.W morfologii cztery wskaźniki mam ponad normę, a w moczu mam glukozę.Do tej pory wyniki były książkowe.Czy możliwe jest, że ten cukier w moczu to efekt tego, że dzień wcześniej na spotkaniu ze znajomymi podjadłam sobie sporo słodkości?Czy to nie może mieć wpływu?
-
Barbie24 wrote:Dziewczyny mam problem.Robiłam badania - mocz + morfologia.W morfologii cztery wskaźniki mam ponad normę, a w moczu mam glukozę.Do tej pory wyniki były książkowe.Czy możliwe jest, że ten cukier w moczu to efekt tego, że dzień wcześniej na spotkaniu ze znajomymi podjadłam sobie sporo słodkości?Czy to nie może mieć wpływu?
to chyba zależy ile masz glukozy w moczu. moja koleżanka miała, ale niewielką ilość (nie wiem, jaką). też się bardzo denerwowała, ale gin jej powiedział, że dopiero od jakiegoś poziomu oznacza to cukrzycę ciążową. tylko się nie denerwuj- kiedy masz wizytę?
-
Anulka87 wrote:to chyba zależy ile masz glukozy w moczu. moja koleżanka miała, ale niewielką ilość (nie wiem, jaką). też się bardzo denerwowała, ale gin jej powiedział, że dopiero od jakiegoś poziomu oznacza to cukrzycę ciążową. tylko się nie denerwuj
- kiedy masz wizytę?
Wizytę mam 24 maja.Ilość to 522 mg/dl, czyli chyba sporo -
Barbie24 wrote:Wizytę mam 24 maja.Ilość to 522 mg/dl, czyli chyba sporo
postaraj się do tego czasu unikać słodyczy, owoców, cukrów i słodkich napojów - do wizyty kilka dnii ostatni posiłek jedz około 18
z tego, co kojarzę, to cukier zbija szyczypiorek i cebulka, ale pewnie zaraz jeszcze posypią się rady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 18:08
-
monaJa wrote:Trochę masz tego cukru a z krwi jak ci wyszło też wysoko ?
Z krwi nie mam wyników glukozy.Robiłam tylko zwykłą morfologię, a tam chyba nic na temat cukru nie ma?Czy się mylę?Bo ja ze spraw medycznych jestem ciemna :p
Chyba dla pewności powtórzę jeszcze raz to badanie moczu. -
nadziejastru wrote:madlene88 mój jest zazdrosny, zawsze jak ktoś przychodzi do Nas, to uważa, że do niego przyszli goście rzucać mu piłeczkę
zobaczymy później, ale na pewno nie będę separować psa od dziecka, żeby nie pomyślał czasem, że to wróg, jestem dobrej myśli, on jest bardzo łagodny
2 lata skończył w kwietniu, ale to dalej szczeniak, chyba mi się trafiła partia, która nigdy nie dojrzewa
-
Barbie24 wrote:Dziewczyny mam problem.Robiłam badania - mocz + morfologia.W morfologii cztery wskaźniki mam ponad normę, a w moczu mam glukozę.Do tej pory wyniki były książkowe.Czy możliwe jest, że ten cukier w moczu to efekt tego, że dzień wcześniej na spotkaniu ze znajomymi podjadłam sobie sporo słodkości?Czy to nie może mieć wpływu?