Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a maluszka czuje roznie :) przewaznie po lewej stronie w okolicach pepka ,czasami nizej ,czasami nawet daleko z boku :)rzadko z prawej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 17:40

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 mój jest zazdrosny, zawsze jak ktoś przychodzi do Nas, to uważa, że do niego przyszli goście rzucać mu piłeczkę :D zobaczymy później, ale na pewno nie będę separować psa od dziecka, żeby nie pomyślał czasem, że to wróg, jestem dobrej myśli, on jest bardzo łagodny :) 2 lata skończył w kwietniu, ale to dalej szczeniak, chyba mi się trafiła partia, która nigdy nie dojrzewa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 17:47

madlene88 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, nic ciekawego się w sumie nie dowiedziałam - bo bez usg. gin wykryła tętno koło pępka już (a jeszcze chyba tydzień temu schizowałam, że słyszymy serce za nisko!), szyjkę mam długą (muszę sprawdzić, co to znaczy), ciśnienie 100/60 i przytyłam póki co 2,2 kg :)

dostałam skierowanie na obciążenie glukozą - i pytanie, jak któraś z niedoczynnych miała, czy przed tym badaniem bierzecie euthyrox/letrox? czy zupełnie na czczo?

a co do gadania z brzuszkiem - uspokoiłyście mnie :) też go głaskam, czasem coś powiem, a już myślałam, że to za mało :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem.Robiłam badania - mocz + morfologia.W morfologii cztery wskaźniki mam ponad normę, a w moczu mam glukozę.Do tej pory wyniki były książkowe.Czy możliwe jest, że ten cukier w moczu to efekt tego, że dzień wcześniej na spotkaniu ze znajomymi podjadłam sobie sporo słodkości?Czy to nie może mieć wpływu?

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Dziewczyny mam problem.Robiłam badania - mocz + morfologia.W morfologii cztery wskaźniki mam ponad normę, a w moczu mam glukozę.Do tej pory wyniki były książkowe.Czy możliwe jest, że ten cukier w moczu to efekt tego, że dzień wcześniej na spotkaniu ze znajomymi podjadłam sobie sporo słodkości?Czy to nie może mieć wpływu?

to chyba zależy ile masz glukozy w moczu. moja koleżanka miała, ale niewielką ilość (nie wiem, jaką). też się bardzo denerwowała, ale gin jej powiedział, że dopiero od jakiegoś poziomu oznacza to cukrzycę ciążową. tylko się nie denerwuj :) - kiedy masz wizytę?

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed badaniem nie bierzemy eutyrox i na czczo się idzie.

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:

dzięki :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    to chyba zależy ile masz glukozy w moczu. moja koleżanka miała, ale niewielką ilość (nie wiem, jaką). też się bardzo denerwowała, ale gin jej powiedział, że dopiero od jakiegoś poziomu oznacza to cukrzycę ciążową. tylko się nie denerwuj :) - kiedy masz wizytę?

Wizytę mam 24 maja.Ilość to 522 mg/dl, czyli chyba sporo :(

• monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozy w moczu nie może być może zwiastować cukrzycę jeśli masz niedużo podniesione to dieta cukier i węgle proste owoce trzeba wykluczyć;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Wizytę mam 24 maja.Ilość to 522 mg/dl, czyli chyba sporo :(

postaraj się do tego czasu unikać słodyczy, owoców, cukrów i słodkich napojów - do wizyty kilka dni :) i ostatni posiłek jedz około 18 :)

z tego, co kojarzę, to cukier zbija szyczypiorek i cebulka, ale pewnie zaraz jeszcze posypią się rady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 18:08

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • monaJa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę masz tego cukru a z krwi jak ci wyszło też wysoko ?

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Nieśmiała Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:

a jak później zażyć ten euthyrox, skoro do niego tez trzeba byc na czczo, a my będziemy po glukozie?

age.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam po badaniach no trudno co zrobić;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• candela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru antybiotyk dostałam.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Trochę masz tego cukru a z krwi jak ci wyszło też wysoko ?

Z krwi nie mam wyników glukozy.Robiłam tylko zwykłą morfologię, a tam chyba nic na temat cukru nie ma?Czy się mylę?:) Bo ja ze spraw medycznych jestem ciemna :p
    Chyba dla pewności powtórzę jeszcze raz to badanie moczu.

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    madlene88 mój jest zazdrosny, zawsze jak ktoś przychodzi do Nas, to uważa, że do niego przyszli goście rzucać mu piłeczkę :D zobaczymy później, ale na pewno nie będę separować psa od dziecka, żeby nie pomyślał czasem, że to wróg, jestem dobrej myśli, on jest bardzo łagodny :) 2 lata skończył w kwietniu, ale to dalej szczeniak, chyba mi się trafiła partia, która nigdy nie dojrzewa :)
    Hehe moj tym bardziej jeszcze ,,szczeniak,,.Tez nie zamierzam izolowac ani ja od siebie odpychac.Niech uczestniczy w wychowaniu:)o tym marzę.

ckai9n73kv974yz0.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jeśli tylko w moczu masz glukozę a z krwi wyjdzie dobrze to znaczy że po prostu nerki przepuszczają a jeśli tu i tu za dużo to kochana dieta do końca ciąży ale sprawdź ten mocz jeszcze raz może jaki chochlik się wkradł :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• monaJa Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbi a nie ma kto w otoczeniu glukometru rzebyś mogła sprawdzić poziom cukru we krwi ?

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Treselle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzyłam się do mojej podusi z biedry i bardzo się polubiłysmy :)))

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Ponoc odrobina glukozy w ciazy jest czyms normalnym.Natomiast wieksze stezenie swiadczy o cukrzycy.Omawialas juz wyniki z lekarzem?Ja mam wyniki morfologi moczu i toxo jutro rano omowic ze swoim wiec zobaczymy:)

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ