Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jest możliwe
u mnie w pracy zawsze jak ktoś bierze zwolnienie chorobowe to tak żeby zahaczyć o soboty, bo one są wtedy płatne dodatkowo i wtedy mimo że 80% przysługuje to ten dodatkowy dzień to wyrównuje. Ja będąc na zwolnieniu też mam nieco więcej , bo płatne 100%. Dodam że pracuje w szkole , to jest budżetówka więc może innymi prawami się rządzi niż prywatna firma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 14:51
-
India26 wrote:Ja w sumie szybko poczułam ruchy, bo pierwsze jakieś nieśmiałe w 17 tyg., w 19 tyg. już regularnie w nocy i wieczorami,w 20 regularnie już i w dzień i w nocy. Teraz już też czuje podczas siedzenia czy stania. Co jest dziwne w sumie, bo mam łożysko na przedniej ścianie i to moja pierwsza ciąża. Widocznie nie mam za dużo tłuszczyku tam gdzie kopie
-
dżdżownica wrote:Dziewczyny które są na l4, powiedzcie mi jakie macie kody choroby wpisane?
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Gabisonka wrote:Ja właśnie też się dziwię, bo wyczuwam już ruchy siedząc. A tez mam na przedniej ścianie i chudzielcem nie jestem
Gabisonka, MałaMi88 lubią tę wiadomość
. Małgosia 2017
Aniołki
madlene88 wrote:A ja postanowiłam zrobić coś znów dla siebie i idę na 17 na rzęsy a na wtorek się umówiłam na koloryzacje wlosow:)
ale to dobrze najważniejsze nasze dobre samopoczucie
madlene88 lubi tę wiadomość
. Małgosia 2017
Aniołki
Wszystkiego najlepszego mamuśki
zarówno zasiłek chorobowy dla pracownic będących w ciąży jak i zasiłek macierzyński nie stanowią 100% wynagrodzenia wynikającego z aktualnej umowy o pracę pracownicy, ale 100% średniego wynagrodzenia brutto wypłaconego za okres 12 miesięcy poprzedzających miesiąc, w którym pracownice zachorowały. Stąd właśnie tak wiele kobiet będących w ciąży dziwi się, że przebywając na zwolnieniu lekarskim nie otrzymują tyle samo wynagrodzenia co dotychczas.
Wyjątek:
Jedynie w sytuacji wliczania do podstawy wymiaru zasiłku obok wynagrodzenia zasadniczego pewnych dodatkowych zmiennych składników wynagrodzenia brutto, w tym rocznych, kwartalnych czy miesięcznych, od których opłaca się składkę na ubezpieczenie chorobowe i co do których pracownica nie zachowuje prawa w okresie pobierania zasiłku, możliwe jest osiągnięcie wyższej podstawy wymiaru zasiłku niż tylko przy uwzględnianiu samego wynagrodzenia zasadniczego.
Co do ruchów ja czuję i w dzień jak chodzę jak i wieczorem przed snem tylko że jak się położę to widać ruszający i podskakujący brzuchol a jak chodzę to tylko czuję że się kręci
Dziś po nocy znowu po pęcherzu dostałam aż myślałam że jakie skurcze bo tak mnie ciągnęło . -
aaniluap wrote:A co do kopnięć- czuję je bardzo mocno, czasami aż się wzdrygam, ale od wczoraj są baaardzo nisko. Tak nisko, że aż się boję, żeby dziecko nie wypadło. Czy któraś z was też jest kopana po "irokezie"?
Tak, ja mam to samo, czuję ruchy tak nisko, że aż strach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 16:40
-
dżdżownica wrote:No i właśnie dostałam list z ZUSu że miałam kontrolę i mnie nie było
i wstrzymują mi wypłatę zasiłku
. Małgosia 2017
Aniołki
czekajacanacud1 wrote:a masz chodzace zwolnienie? jak tak to idz do zusu powiedz ze spalaz ze stoperami w uszach i moga ci naskoczyc. nie udowodnia nic
Ten chwyt wykorzystałam ostatnioByłam w czasie kontroli na zajęciach jogi w szkole rodzenia i oni mi wystawia zaświadczenie.
-
monaJa wrote:Co oni robią na tych kontrolach ?która przez to przechodziła ?
Ja raz byłam w domu to tylko facet zapukal do drzwi, otworzyłam w pizamie bo to było rano. Powiedział że kontrola czy jestem w domu i skoro jestem to ok. Dziękuję, do widzenia.
I żeby było śmieszniej to byłam po wypadku samochodowym i sprawdzali nie wiem co. Kontrola z dupy tak naprawdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 20:58
monaJa lubi tę wiadomość