X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Witajcie :)
    Powiedzcie czy Wy przez ostatnie dni też jesteście takie osłabione? Bo mi chyba ta duchota doskwiera...
    ja codziennie punkt 15 chcialabym sie pokozyc spac... dzis na szczescie jestem do 15tylko uff :)

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowa ciąży i 80 kg zdobyte :/
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f445e214fa8e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 11:15

Nieśmiała, BurzaHormonów, AlicjaaA, pola89, Caro, Natikka123, Anuśka19, MałaMi88, kiti, Anulka87, madlene88, Zielona_konczynka, monaJa, E_w_c_i_a, JustNatalie, Dziobuś, smeg lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeejjjj ale jak to podłącze do odkurzacza i zapodam dziecku, to ono nie będzie się bało? akurat mój odkurzacz bardzo głośno chodzi...

age.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Widzę pozytywne wypowiedzi o aspiratorze do odkurzacza, a ja najpierw właśnie miałam obawy przed nim- jakieś to dla mnie było niewyobrażalne- poza tym pierwszy katar mój synek miał w sumie grubo po skończeniu roczku i okrutnie bał się odkurzaczy, nadal trochę się boi. Mam tylko ten ustny, ale nie chce wcale nim dawać odciągać, jak robiliśmy "na siłę" to tak ryczał, że sensu nie miało, bo więcej mu sie przez ten płacz nazbierało niż udało się odciągnąć.. Przez to katary i kaszle po nim strasznie długo u nas trwają, bo spływa do gardła.
    Ale może przy drugim dziecku wypróbuję też ten do odkurzacza.

Śliczna ta komoda i łóżeczka co pokazywałyście.

Co do ochraniacza to ja miałam i mam nadal, ale taki nie na całe łóżeczko dookoła tylko połowiczne. Przy noworodku nie jest niezbędny, ale już przy straszaku bez ochraniacza byłaby masakra tak się wierci w nocy. Baldachimy zdecydowanie moim zdaniem odpadają.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna sprawa ten katarek, chociaż pozornie zabawna ;) obadałam na youtube.
    Jeśli jeszcze ktoś sobie tego nie wyobraża zrobię reklamę :)
    https://www.youtube.com/watch?v=vVccm5UmG8Y

nadziejastru lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    eeejjjj ale jak to podłącze do odkurzacza i zapodam dziecku, to ono nie będzie się bało? akurat mój odkurzacz bardzo głośno chodzi...
    Ale będziesz odkurzać przy dziecku?
    A przy czyszczeniu noska katarkiem, to dziecko masz np. na przewijaku wyżej, a odkurzacz na podłodze, więc podobnie jak przy odkurzaniu. I na małym "ciągu" odkurzacz chodzi trochę ciszej

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze jedno pytanie z tych niby banalnych, ale ja laik :D Jak to jest z piciem niemowlaka, od kiedy się podaje? Woda przegotowana? Jak dużo?

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie jest mega głośny bo mam takiego kloca piorącego, jest na wodę, przy sierści się mega sprawdza, oby sie nie bał mały :) To kupię ten z allegro jest tańszy niż w tej aptece.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Hejka.
    Widzę pozytywne wypowiedzi o aspiratorze do odkurzacza, a ja najpierw właśnie miałam obawy przed nim- jakieś to dla mnie było niewyobrażalne- poza tym pierwszy katar mój synek miał w sumie grubo po skończeniu roczku i okrutnie bał się odkurzaczy, nadal trochę się boi. Mam tylko ten ustny, ale nie chce wcale nim dawać odciągać, jak robiliśmy "na siłę" to tak ryczał, że sensu nie miało, bo więcej mu sie przez ten płacz nazbierało niż udało się odciągnąć.. Przez to katary i kaszle po nim strasznie długo u nas trwają, bo spływa do gardła.
    Ale może przy drugim dziecku wypróbuję też ten do odkurzacza.

Śliczna ta komoda i łóżeczka co pokazywałyście.

Oj... Pamiętam to odciąganie zwykłym aspiratorem "na siłę", a mało co udawało się odciągnąć... Koszmar... Dziecko spocone, my spoceni, a katar jak był, tak był... A przy katarku, nawet jak trzeba było czasami "na siłę" to raz dwa i po strachu i przy najmniej kataru brak... U nas katar trwa max. kilka dni przy regularnym odciąganiu i kaszel na pewno mniejszy...
    Niech już zrobię taką reklamę KATARKOWI :D

Ps. Prawdę mówiąc laktator (u mnie akurat ręczny Avent) i właśnie katarek to chyba moje największe "odkrycia" macierzyństwa, najbardziej przydatne rzeczy, które miałam...

AlicjaaA lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Fajna sprawa ten katarek, chociaż pozornie zabawna ;) obadałam na youtube.
    Jeśli jeszcze ktoś sobie tego nie wyobraża zrobię reklamę :)
    https://www.youtube.com/watch?v=vVccm5UmG8Y

Fajnie, że to wstawiłaś, trochę mnie to przekonało, ale w życiu nie wyobrażam sobie żeby mój dwulatek sam to sobie wsadził do nosa hehe bał by się na pewno. Ale dla drugiego dziecka na pewno kupię, a wtedy może i Tomek pozazdrości i da się przekonać ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    To jeszcze jedno pytanie z tych niby banalnych, ale ja laik :D Jak to jest z piciem niemowlaka, od kiedy się podaje? Woda przegotowana? Jak dużo?
    Przy kp nie trzeba dopajać, żadną wodą, żadnymi herbatkami :D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla a siostra męża karmi kp i podaje wode, mały ma 2 miesiące

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Jeśli karmi się piersią to nie trzeba podawać wody dziecku. Przy mm podobno się dopaja, choc w tym temacie nie wypowiem sie bo ja swojego synka do roku kp, więc do czasu rozszerzania diety nie podawałam wody do picia, w mleczku miał jedzonko i pićku.

Patulla, przekonałaś mnie z tym aspiratorem, może nawet zaryzykuję i spróbuję u synka zadziałać jak będzie miał katar..zobaczymy ;-) Aa. no i super brzuszek, nie widać tej wagi po tobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 11:30

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Na pewno nie jest to konieczne. Ja moich chłopaków urodziłam w kwietniu, więc w wakacje, kiedy było ciepło byliśmy jeszcze w okresie kp... Nie podawałam nic do picia i nikt mi tego nie alecał, wręcz przeciwnie, każdy (położna, pediatra) powtarzał, że podczas kp nie trzeba dopajać wodą, czy czymś innym. Po 4, 5 mż, nie pamiętam dokładnie dostali jakiś soczek rozcieńczony wodą, ale to było tak tylko, a nie dlatego, że trzeba.
    Nie powiem też, że nigdy nic do picia nie dostali, np. jak mnie nie było to może zdarzyło się, że dostali trochę wody do picia. Ale to było sporadycznie.

Ps. Trzeba czasami być "twardym" i cierpliwie tłumaczyć, np. cioci, czy babci, że dopajać nie trzeba... po prostu to jest inne pokolenie :P i wtedy było inaczej... Wtedy było też np. "za chude" mleko :D Co jest normalne, że mleko wraz z upływem okresu karmienia zmienia się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 11:33

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to jak się nie zaleca, to nie ma co być nadgorliwym :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Tylko jak jest bardzo gorąco to można wodę podawać. Tak normalnie nawet się nie powinno.

nadziejastru, baassiia lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Aa. no i super brzuszek, nie widać tej wagi po tobie.

Dzięki... Ale wiem, że widać... Trzeba będzie się wziąć za siebie po porodzie, bo niestety trochę się zapuściłam :/

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do mnie dzwonili, że muszą przesunąć badanie połówkowe na 6 czerwca, bo lekarz musi wcześniej wyjść... buuuu, nfz..... smutno mi :(

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Właśnie do mnie dzwonili, że muszą przesunąć badanie połówkowe na 6 czerwca, bo lekarz musi wcześniej wyjść... buuuu, nfz..... smutno mi :(

:( Szkoda, a wiadomo, że kto jak kto, ale kobieta w ciąży czeka, na każdą kolejną wizytę i każde kolejne usg.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się odciąga tym katarkiem, to gdzie się zbiera ten cały śluz? w jakiejs części katarka czy w naszym odkurzaczu?

age.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ