Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madlene88 wrote:Ja zamówiłam taka komode
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba3ea2c5e325.jpg
A zastanawiam się czy takie łóżeczko do kompletu?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/452b2ab2258e.jpg
Czy takie też drewniane?bo mówicie że z bokami nie praktyczne...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96672c023496.jpg
W jakiej cenie udało Ci się zamówić komode? Ja bym wzięła to łóżeczko mniej zabudowane. -
http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-komplet-mebli-gratis-i5458697721.html?reco_id=7e12084a-2e58-11e7-a971-d89d675b9d60
Dziewczyny tutaj łapcie link do tego łòżeczka z całym zestawem o ktòrym wspomianałam:)grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Bella_Bella wrote:Nie powinno się ochraniaczy zakładać ani zakrywac baldachimem bo nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza a te elementy tylko zbierają kurz co jest niezdrowe. Dziecko też mniej widzi więc może być rozdrażnione przez to. Również w momencie kiedy zacznie się obracać buzia może się przycisnąć do ochraniacza i brak dopływu powietrza. Są maleństwa, które się nie kręcą w nocy a są takie, które rano budzą się w poprzek
Co do baldachimu zgadzam się w zupełności, dla mnie zupełnie niepotrzebna rzecz, ale ochraniacz się bardzo przydaje.Na początku lepiej go nie zakładać, ale jak dziecko jest bardziej ruchliwe i już wiadomo, że da radę zmienić pozycję to ochraniacz bardzo się sprawdza.Mój przy zdjętym ochraniaczu zaraz lądował główką na barierkach i się wybudzał. -
A może by... wrote:A dodałabyś link?
Mnie się ten klupś też bardzo podobał, ale łóżeczko doszliśmy do wniosku, że chcemy by było drewniane. Gdyby była córeczka na pewno poszłabym w biel a tak chcę coś troszkę chłopięcego więc biel z dodatkami drewna myślałam. Pokoik planuję beżowy, ale nie jestem przekonana do tej koncepcji. -
A może by... wrote:No właśnie taką informację gdzieś uzyskałam i czytałam też w tym temacie to wydawało mi się to nawet z sensem. Natomiast chyba faktycznie poszukam takiego co by miało więcej prześwitu u góry i dołu. Jeszcze obgadam z mężem rozmiar tego łóżeczka.
To będzie pytanie mocno w przyszłość ale orientujecie się może na jakiej zasadzie działają te łóżeczka rosnące z dzieckiem co są w ikei? Rozumiem, że łóżeczko się rozciąga, natomiast zastanawia mnie co z materacem?
Materac trzeba wymieniać -
baassiia wrote:Ja mam okolo 10 grubszych/cienszych pajacy. Rozmiar 56,62 takie na 0-2mies (zalezy jaka firma bo co sklep to inna wielkosc...) 10 body krotki rekaw - przy corce ubieralam body krotki+pajac w chlodne dni. 5 body dlugi rekaw, 5 spodenek. Z 3 kaftaniki. Na straszego niemowlaka mniej, ale pomalu cos bede dokupwac I prezenty, wiec nie robie zapasow duzych
Mozecie sie śmiać ale ja nawet nie odróżniam body, pajacow, śpiochów kaftanikow.... Jak na razie czarna magiana szczescie jest czas żeby sie zapoznać z tym
aaniluap, MałaMi88 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
madlene88 wrote:Za 558 zł z przesyłką na allegro
To nawet nie źleA powiedz mi, tak organizacyjnie, to planujesz kosmetyki ustawić obok przewijaka żeby mieć pod ręką czy schowane w szufladzie? Może głupie pytanie ale ja już mam takie różne wizje
a chcę żeby było jak najbardziej poręcznie.
madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
E_w_c_i_a wrote:Mozecie sie śmiać ale ja nawet nie odróżniam body, pajacow, śpiochów kaftanikow.... Jak na razie czarna magia
na szczescie jest czas żeby sie zapoznać z tym
A ja mam głowę pełną pomysłów i właśnie się zastanawiałam ile kompletów na zmianę powinien mieć Bobas na początek żebym ogarnęła z praniem -
Ja jestem tego zdania że ochraniacz rzecz potrzebna, natomiast baldachimy itp to tylko elementy zbierające kurz, bo niestety są to rzeczy tylko i wyłącznie estetyczne.
Przejrzałam tyle zestawow z allegro ale w większości meble były z płyty mdf co nie jest tak trwałe niestety jak drewno.Co do kompletów to niestety tam są kompletowane pościele czy wkłady najgorszej jakości a płaci się jak za ,, woły,,Każda ma czas i wolny wybór. Ja wolę stopniowo kupić meble choćby po jednym bo mam czas a wolę żeby posłużyły kilka latBarbie24 lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:To nawet nie źle
A powiedz mi, tak organizacyjnie, to planujesz kosmetyki ustawić obok przewijaka żeby mieć pod ręką czy schowane w szufladzie? Może głupie pytanie ale ja już mam takie różne wizje
a chcę żeby było jak najbardziej poręcznie.
-
nick nieaktualny
-
Miałam wstać ale od godziny leżę i patrzę na mój brzuch. Moja Dzidzia tak fika cały czas, że nie mogę się oprzeć
Uwielbiam takie poranki
Jak tak dalej pójdzie to przeleze resztę ciąży wpatrzona w mój coraz większy brzuchCaro, czekajacanacud1, Barbie24, kiti lubią tę wiadomość
-
dzień doberek
u mnie raczej ładnie będzie, chociaż wiatr jest nie zły!
chcebardzobycmama wrote:http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-komplet-mebli-gratis-i5458697721.html?reco_id=7e12084a-2e58-11e7-a971-d89d675b9d60
Dziewczyny tutaj łapcie link do tego łòżeczka z całym zestawem o ktòrym wspomianałam:)
przeglądam tę ofertę i chyba nawet się na to zdecydujemy, cena jest mega konkurencyjna! Mąż jesio poczyta, polookamy na atesty i inne, sporo rzeczy to zawiera!
powodzenia na wizytach!
jeszcze się pochwalę - wczoraj już oczywiście schizowałam, że Maleństwo prawie w ogóle się nie 'odzywa', a w nocy od 3 do 5 dało czadu! średnio się wyspałam, ale za to jakie efekty miałam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 08:08
-
31.05(środa) smeg (połówkowe), Bella_Bella, KasiaHaBe, Asiaa91, JustNatalie (połówkowe), BurzaHormonów (połówkowe)
01.06(czwartek) nadziejastru, Ripley24 (połówkowe), madlene88
02.06(piątek) patulla, Treselle (połówkowe), krisi (połówkowe)
03.06(sobota) 0202oliwcia
05.06(poniedziałek) Anulka87 (połówkowe), KaroLove, E_w_c_i_a (połówkowe), Nieśmiała (połówkowe), KaroLove
06.06(wtorek) Agnesqe (połówkowe), zuzanna (połówkowe), AlicjaaA (połówkowe), Gabisonka (połówkowe), Veira (połówkowe)
07.06(środa) Agnesqe, E_w_c_i_a, almaanies, MałaMi88 (połówkowe)
08.06(czwartek) aaniluap (połówkowe), KasiaHeBe (połówkowe), Anuśka19 (połówkowe)
09.06(piątek) Nieśmiała, Ripley24
10.06(sobota) Myszaq (połówkowe)
12.06(poniedziałek) Bella_Bella (połówkowe), pola89 (połówkowe), Myszaq
13.06(wtorek) Caro (połówkowe), czakajacanacud1 (połówkowe)
14.06(środa) aaniluap
16.06(piątek) dżdżownica
19.06(ponidziałek) monaJa
20.06(wtorek) monaJa (połówkowe)
21.06(środa) Barbie24, aaniluap, Natikka123
22.06(czwartek) A może by..., Veira
27.06(wtorek) BurzaHormonów, kiti, Caro
12.07(środa) aaniluap
-
To witam na półmetku
I wczoraj dzidziuś chyba po raz pierwszy trochę bardziej poszalał w brzuchu, ale nie tak żeby tatuś poczuł, czy zobaczył, także jak na trzecią ciąże to późno. Od jakiegoś czasu czułam już "coś", ale bez szału.
Nie mogę się doczekać piątku, bo dowiem się kto tam w brzuszku mieszka
Ale wczoraj "nadrukowałyście", normalnie nadrobiłyście cały weekend kiedy forum "zamulało"A ja wczoraj z mamą chodziłam po sklepach, bo sobie chciała coś kupić, bo wyjeżdża na początku lipca. Także nie było mnie wczoraj, trochę czytałam, ale "na raty", a na pisanie zabrakło już czasu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 09:07