Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimmy wrote:Masakra. Przez całą noc było mi nie dobrze i spałam łącznie może z 4 godz?
03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
aleksandrazz wrote:Dokładnie każdy ma swoje zdanie , owszem było takie zalecenie 30 lat temu , bo teraz lekarze zalecają wręcz wyrzucenie termometru przez okno po zajściu w ciążę bo to tylko niepotrzebne nakręcanie się i nerwy. Byłam nawet swiadkiem gdy na praktykach z położnictwa kobieta mierzyła temperaturę i lekarz pukał się w głowę. Ciąża to rewolucja w organizmie, organizm różnie może zareagować, nawet spadkiem temperatury. Np przy wymiotach człowiek jest wycieńczony, temperatura i ciśnienie są wtedy niższe.
-
Hej
Szlyszalyscie o tym że po przyrostach bety na początku ciąży można poznać płeć dziecka? Jeśli średnie dwudniowe przyrosty są od 66 do 110% to chłopiec a jak powyżej 110% to dziewczynka?
Znacie przypadki że to się sprawdziło? Bo jestem bardzo ciekawa -
dżdżownica wrote:Hej
Szlyszalyscie o tym że po przyrostach bety na początku ciąży można poznać płeć dziecka? Jeśli średnie dwudniowe przyrosty są od 66 do 110% to chłopiec a jak powyżej 110% to dziewczynka?
Znacie przypadki że to się sprawdziło? Bo jestem bardzo ciekawa
To nie jest możliweOna_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Paniom!
Witam nowe mamusie!
Kimmy, koniecznie należy Ci się odpoczynek od pracy. W takim stanie raczej nie jesteś zbytnio tam przydatna :*
Ja dopiero przed chwilką się obudziłam, więc pospałam prima sort!. Jem zaraz jakieś dobre śniadanko i pędzę na betę
Trzymam za wszystkie inne kobietki, które dzisiaj idą się pokłuć czy mają wizytę u lekarza. -
Dzien dobry wszystkim
wczoraj byłam na wizycie u ginekologa. Lekarz stwierdził ze wszystko jest w normie moje wyniki badan takze. zmartwiło mnnie tylko ze nie było widac nawet pecherzyka na usg
ale lekarz stwierdził ze to za wczesna ciaza. Mam sie zgłosic za trzy tygodnie i wtedy powiedział ze zobacze swoje malenstwo
mam nadzieje ze tak bedzie. dodatkowo przepisał mi duphaston bo zdaza mi sie czasami lekko podbarwiony sluz ;/ Dziewczyny jestem jakies 3/4 dni po terminie spodziewanej miesiaczki. U was o tej porze było cos widac na usg?
Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
-
Druśka91 wrote:Dzien dobry wszystkim
wczoraj byłam na wizycie u ginekologa. Lekarz stwierdził ze wszystko jest w normie moje wyniki badan takze. zmartwiło mnnie tylko ze nie było widac nawet pecherzyka na usg
ale lekarz stwierdził ze to za wczesna ciaza. Mam sie zgłosic za trzy tygodnie i wtedy powiedział ze zobacze swoje malenstwo
mam nadzieje ze tak bedzie. dodatkowo przepisał mi duphaston bo zdaza mi sie czasami lekko podbarwiony sluz ;/ Dziewczyny jestem jakies 3/4 dni po terminie spodziewanej miesiaczki. U was o tej porze było cos widac na usg?
To jest zdecydowanie za wcześnie żeby było coś widać. Także się nie martw i poczekać do następnej wizyty. -
Lekarz zalecił mi brac magnez bo stwierdził ze jestem za bardzo nerwowa i za bardzo przezywam ta ciąże ;/ Chyba miał racje. Pora zeby sie uspokoic i wierzyc ze bedzie wszytsko dobrze
Co do mdłosci nic mnie narazie nie meczy ale to już pewnie nie długo
Powodzenia dla wszystkich kobitek które maja dzisiaj bete i wizyte u lekarza
Pora do pracy wiec wszytskim zycze miłego dniaAniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
-
Dziewczyny chciałam napisać prywatna wiadomość do jednej z nas ale nie mogę. Również nie mogę wysłać tej osobie zaproszenia do przyjaciółek
Pomożecie jak to zrobić?👩39
🧔♂️41
👨👩👧 2017
3.10- II
4.10 beta 46.1
6.10 -106.9
9.10 -375.3
11.10- 1085.9
13 10- 2838.1
16.10- 9912,7 -
mgielka1983 wrote:Kasiulka03 ja też chciałabym wykluczyć pozamaciczną (już raz to przeżyłam)ale teraz nie mam takich samych objawów co wtedy... Wiec mogę tydzień poczekać, no właśnie też bym chciała już coś konkretnego zobaczyć na Usg👩39
🧔♂️41
👨👩👧 2017
3.10- II
4.10 beta 46.1
6.10 -106.9
9.10 -375.3
11.10- 1085.9
13 10- 2838.1
16.10- 9912,7 -
Ona_ wrote:Dziewczyny chciałam napisać prywatna wiadomość do jednej z nas ale nie mogę. Również nie mogę wysłać tej osobie zaproszenia do przyjaciółek
Pomożecie jak to zrobić?