X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ewa a skąd jesteś? Bo 3 tys to bardzo dobra cena. A ja napewno chce mieć cc.
    Takie ceny w klinikach w Białymstoku . 3 lata temu było 2 tyś . Także szybko poszli z ceną w górę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 08:17

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! witam się w 24 tygodniu! jeszcze 17 tygodni! :)

MałaMi88, Caro, dżdżownica lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    Takie ceny w klinikach w Białymstoku . 3 lata temu było 2 tyś . Także szybko poszli z ceną w górę

Kuźwa, trochę daleko. Choć mam rodzinę w Białymstoku :)
    Mi ostatnio mój dr powiedział że będą otwierać nowy oddział właśnie do porodów. Wszystko na najnowszym sprzęcie i na najwyższym poziomie ale ceny od 8 tys. Kosmos po prostu.

1JyDp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu ciąży i z 4kg na plusie...coś za szybko zaczęła rosnąć nagle :) może to efekt odwiedzin mojej mamy i podtykania jedzenia pod nos :D

Za oknem pochmurno...buuu:(

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Kuźwa, trochę daleko. Choć mam rodzinę w Białymstoku :)
    Mi ostatnio mój dr powiedział że będą otwierać nowy oddział właśnie do porodów. Wszystko na najnowszym sprzęcie i na najwyższym poziomie ale ceny od 8 tys. Kosmos po prostu.
    Wiesz zawsze można załatwić zaświadczenie od okulisty albo od ortopedy. Ja miałam od ortopedy " rozejscie się spojenia lonowego " nawet w klinice bylo to potrzebne. A jak masz taki papier to prosisz swojego lekarza prowadzacego zeby dal skierowanie do szpitala na cc. Oczywiście płacisz za to. Jeśli masz daleko do Białegostoku to nie bierz tego pod uwagę. Ja mam tak ok. 100 km i wtedy to było w poniedziałek ustalilam termin cc na za dwa tygodnie. A w środę nad ranem zaczęłam rodzić. Także jeśli masz bardzo daleko możesz nie zdarzyć dojechać i zostajesz na lodzie. Lepiej zabezpieczyć się gdzieś w pobliżu gdzie mieszkasz. Albo podwójnie. I skierowanie na cc do szpitala i termin w klinice.

MałaMi88, dżdżownica lubią tę wiadomość

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, miłego dnia! :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Caro Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :**

Dzizass.. U mnie taka ponura pogoda, że całymi dniami właściwie gdzieś przysypiam, a jak już się ogarnę to zrobię obiad i tyle mojego wysiłku heh. Wczoraj to było takie oberwanie chmury i wichura, że mi normalnie tuje na balkonie przewróciło! :-O

Anulka87 ja tam proszę o chociażby te 15 tygodni jeszcze :-D Co nie zmienia faktu, że mam wrażenie że po 20tc czas jakoś przyspieszył ;-)

Wczoraj jak czytałam o tej porodówce to normalnie zamarłam.. Rozumiem, że wina leży gdzieś po środku no ale kurczę jak tak można i jak można pozwalać na takie coś. Radzą pewnie sobie jak mogą, ale mimo wszystko oburzenie jest..

W ogóle czy Wy też ostatnio jesteście takie płaczliwe?? Ja mam wrażenie że ciągle płacze.. Ostatnio nawet płakałam jak mój Małż wynosił nasze biurko, bo stało w pokoiku dla Małej i było tam zbędne. Płakałam jak bóbr!! A dodatkowo powiem że wynosił je do mojej siostry dla mojej chrześniaczki hahah :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

W ogóle czy Wy też ostatnio jesteście takie płaczliwe?? Ja mam wrażenie że ciągle płacze.. Ostatnio nawet płakałam jak mój Małż wynosił nasze biurko, bo stało w pokoiku dla Małej i było tam zbędne. Płakałam jak bóbr!! A dodatkowo powiem że wynosił je do mojej siostry dla mojej chrześniaczki hahah :-D[/QUOTE]

Co do placzu to ja bardzo... moze nie mam az takich powodow ale wszystko mnie wkur*iac zaczyna,najlepiej jakby nikt sie do mnie nie odzywal :P

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    W ogóle czy Wy też ostatnio jesteście takie płaczliwe?? Ja mam wrażenie że ciągle płacze.. Ostatnio nawet płakałam jak mój Małż wynosił nasze biurko, bo stało w pokoiku dla Małej i było tam zbędne. Płakałam jak bóbr!! A dodatkowo powiem że wynosił je do mojej siostry dla mojej chrześniaczki hahah :-D

Co do placzu to ja bardzo... moze nie mam az takich powodow ale wszystko mnie wkur*iac zaczyna,najlepiej jakby nikt sie do mnie nie odzywal :P[/QUOTE]
    Ooo to ja mam identycznie. Swojego to mam ochotę zamordować za wszystko :D On już nawet na to nie zwraca uwagi, śmieje się i mówi że się przyzwyczaił :)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten pochmurny dzionek :)

to mnie pocieszyłyście, że to nie tylko ja mam takie cudowne noce :) choć dziś lepiej ale ze skurcza

MonaJa- dzięki za informację, postaram się więcej pić i niebawem powtórzę badanie. Ja mam fioła akurat na puncie nerek ... szczególnie w ciąży. Poniekąd przez kolkę nerkową straciłam pierwszą ciąże.
    Treselle wrote:
    Witam się w 23 tygodniu ciąży i z 4kg na plusie...coś za szybko zaczęła rosnąć nagle :) może to efekt odwiedzin mojej mamy i podtykania jedzenia pod nos :D

Za oknem pochmurno...buuu:(

Ale zazdroszczę tych 4 kg... ja to pędzę jak pendolino, dziś się ważyłam i 7 kg na plusie :(

Tak piszecie o porodówkach szczerze to jakoś nigdy się tym nie interesowałam nie wiem ile u mnie jest koszt takiego porodu... wiem tyle, że niektóre koleżanki rodziły u opłaconych ordynatorów i wesoło nie było (oczywiście nie we wszystkich przypadkach), ja akurat rodziłam w państwowym szpitalu i chyba miałam dużo szczęścia, owszem poród trudny ale opieka wyśmienita !!

iv09mg7ynbajyosc.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny :**

Dzizass.. U mnie taka ponura pogoda, że całymi dniami właściwie gdzieś przysypiam, a jak już się ogarnę to zrobię obiad i tyle mojego wysiłku heh. Wczoraj to było takie oberwanie chmury i wichura, że mi normalnie tuje na balkonie przewróciło! :-O

Anulka87 ja tam proszę o chociażby te 15 tygodni jeszcze :-D Co nie zmienia faktu, że mam wrażenie że po 20tc czas jakoś przyspieszył ;-)

Wczoraj jak czytałam o tej porodówce to normalnie zamarłam.. Rozumiem, że wina leży gdzieś po środku no ale kurczę jak tak można i jak można pozwalać na takie coś. Radzą pewnie sobie jak mogą, ale mimo wszystko oburzenie jest..

Tak, ja mam tak od tego tygodnia. Płacze z byle powodu. Sama siebie nie poznaję.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz myślałam, że jestem jakaś inna...byle blahostka wyprowadza mnie z równowagi i potrafi doprowadzić do płaczu...ah te hormony:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 13:36

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam dzisiaj niestety okropny dzień, a najgorsze jest to, że będzie coraz gorzej :( Na całe nieszczęście łapie mnie rwa kulszowa ;( Kilka dni temu delikatnie bolał prawy pośladek, teraz już napierdala prze okropnie przy każdym ruchu, promieniuje do połowy uda i ból schodzi coraz niżej... W poniedziałek idę do fizjoterapeuty i obklejam sie plastrami... Ból prze okropny ;(

• pola89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do płaczu, to mam to samo :D ale i tak gorsze jest to, że wkur... mnie wszystko i właściwie jednym słowem można mnie z równowagi wyprowadzić... No masakra...

I jeszcze się Wam wygadam, bo moje wkur... osiągnęło dziś apogeum! Człowiek chodzi do pracy i robi wszystko (no bez noszenia) normalnie, w stresie i nie... O nic się nie upomina... Nie chce brać l4, bo kierowniczka "nie zdążyła" jeszcze znaleźć nikogo nowego od marca... A tu nie dość, że muszę obskakiwać pojedyncze godziny nocne na 2 zmianie (16-24), to jeszcze dzisiaj wypadł mój dyżur w pracy i trzeba było przyjść na 5, a w dodatku zostać godzinę dłużej! I rzucą Ci marnym dniem do oddania! Ale chyba czas zacząć się upominać, bo widzę, że reszta ma to zupełnie w dupie...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe współczuje :/ oby fizjo pomógł, ja nie wiem co to jest taki ból, ale miałam przez jakiś czas problem z pasmem biodrowo-piszczelowym i zapaleniem mięśni i jak sobie to przypomne to masakra, dopiero fizjo i dodatkowo masaże mi pomogły, trzymam kciuki...

Co do płaczliwości to nie mam tego akurat, za to mam całkowitą obojętność jak mnie coś wkurwi, już od jakiegoś czasu po prostu zlewam jakieś komentarze czy coś, wróciłam właśnie ze spaceru z psem, już jakaś babka skrzeczy z balkonu "sprzatać" sprzątać", pies nie zdążył jeszcze nic zrobić, miałam się zapytać czy jak babsko sra to się podciera w trakcie czy dopiero jak skończy, ale stoicki spokój i nic się nie odzywam :D

A praca jak to praca, w większości przypadku niestety mają wywalone i nikogo nie obchodzi czy się starasz czy nie, czy jesteś w ciąży itd... mi wczoraj gin wypisał zwolnienie już do tygodnia po terminie porodu :)

Właśnie zamówiliśmy pizze na obiad, już nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam :)

pola89 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:32

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak po prostu mi wypisał od razu ze wskazaniem przyczyny.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:32

JzxGp2.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej ja mam dzisiaj niestety okropny dzień, a najgorsze jest to, że będzie coraz gorzej :( Na całe nieszczęście łapie mnie rwa kulszowa ;( Kilka dni temu delikatnie bolał prawy pośladek, teraz już napierdala prze okropnie przy każdym ruchu, promieniuje do połowy uda i ból schodzi coraz niżej... W poniedziałek idę do fizjoterapeuty i obklejam sie plastrami... Ból prze okropny ;(

To ja właśnie mam w ostatnich dniach taki ból, który łapie mnie w prawym pośladku.Łapie na chwilę i puszcza, zdarzył się głównie po gwałtownych ruchach.To jest rwa???

Dziewczyny jakby któraś trafiła gdzieś na jakiś uroczy kombinezon dla dziewczynki taki na wyjście ze szpitala to dajcie znać.

Agnesqe lubi tę wiadomość

• KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e891e9cf2c3.jpg
    To juz skonczony 23tc. Ale ten czas leci !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 16:50

MałaMi88, monaJa, pola89, E_w_c_i_a, Zielona_konczynka, patulla, dżdżownica, Dziobuś, KaroLove, kiti lubią tę wiadomość

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ