X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    na fejsie krąży fotka z sali obserwacyjnej noworodków w Białymstoku...widziała któraś? mi brakuje klawiatury na komentarz.

A ja nie mam fejsa... co o za fota?

1JyDp2.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A ja nie mam fejsa... co o za fota?

https://parenting.pl/noworodek-na-sali-obserwacyjnej-w-plastikowej-wanience-skandal-czy-zart

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    https://parenting.pl/noworodek-na-sali-obserwacyjnej-w-plastikowej-wanience-skandal-czy-zart

Koszmar.

aaniluap lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76bcae1a435.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/500daf0453c6.jpg

Dla tych co nie mają możliwości zobaczyć :-(
    No brak słów pozabijała bym ich tam widząc swoje dziecko tak walnięte :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 19:14

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, Julek rośnie, 563g, wszystko jest w porządku, szyjka długa zamknięta :)

India26, kiti, Natikka123, mimoza, Nieśmiała, czekajacanacud1, dżdżownica, Treselle, MałaMi88, AlicjaaA, Caro, monaJa, madlene88, E_w_c_i_a, patulla, KasiaHaBe, Zielona_konczynka, Dziobuś, KaroLove lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jabrozumiem wzburzenie fotka ale kazdy kij ma dwa konce... chyba lepiej ze nie odeslali i nie ryzykowali zdrowiem dziecka..

smeg lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dziewczyny jabrozumiem wzburzenie fotka ale kazdy kij ma dwa konce... chyba lepiej ze nie odeslali i nie ryzykowali zdrowiem dziecka..

Też się z tym zgadzam. Wg mnie to nie jest problem wyłącznie ze szpitalami tylko z ich zarządzaniem odgórnym i finansowaniem. Z jednej strony myślą jak to poprawić dzietność wśród polek, a z drugiej strony to co kobiety przeżywają na porodówkach niejednokrotnie kończy się traumą. Nie tylko dlatego, że personel jest zły, ale dlatego że jest go za mało. Na 20 kobiet 4 położne to jak nic... Te kobiety są umęczone, wykończone a mają do tego ogromną odpowiedzialność.. bo jest to odpowiedzialność za ludzkie życie. Trudno mi wyobrazić sobie by człowiek "zły z natury" wybierał taki zawód. Problem taki, że po drugiej stronie tego medalu, są przerażone kobiety, często swoim pierwszym porodem, obawiające się o swoje i maluszka życie. Chcemy czuć się bezpiecznie i wiedzieć, że jesteśmy otoczone należytą opieką. Mamy do tego prawo. Tylko co z tego.. Problemem w ogromnej mierze jest system, a dopiero później można szukać problemu w kadrze i wtedy zwolnić te, które mimo dobrego systemu i ludzkich godzin pracy nie przejmowały się człowiekiem i jego potrzebami. Trzeba być czasami aniołem, żeby wytrzymać takie warunki pracy jakie panują w polskich szpitalach i przy tym być jeszcze dobrym dla pacjentów.

chcebardzobycmama, Treselle, MałaMi88 lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego nie lubię szpitali. Niby jeszcze daleko do porodu Ale już śni mi się to po nocach... pierwsza cisza rozwiazalam cc na rzadanie w prywatnej klinice. Teraz chciałabym spróbować naturalnie. Ale raz ze strach czy blizna nie pęknie i nie trafię na jakiegoś konowala . Znowu cc w szpitalu też boję się. A ceny w prywatnych klinikach poszły w górę Teraz prawie 3000 zl.. rodziła któraś z Was naturalnie po cc ? Wiecie. .. marzę o naturalnym porodzie. Czulabym się wtedy naprawdę spełniona. Ale strach przed tym że coś pójdzie nie tak. U mojego brata dziecko urodziło się z niedotlenieniem przez lekarzy. moja mama znowu przez budowę nie mogła naturalnie i miała trzy cesarki. Przy ostatniej ciąży pękła macica od skurczy.. nie wiem już sama co myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 20:59

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Przyszła mi paczka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29512ee9532e.jpg

I dzisiejsze szaleństwo w jedzeniu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61f7086ef538.jpg
    Bób <3 uwielbiam

nadziejastru lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa moja siostra rodziła naturalnie 3 lata po cc. Wszystko się udało bez komplikacji. Ale oba porody w prywatnej klinice.

1JyDp2.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Widzę tematy mieszkaniowe :-)
    Ja całe życie mieszkam w bloku i nie wyobrażam sobie inaczej. Wiadomo, że dom ma wiele plusów, choćby ta kawa na tarasie czy dziecko na własnym podwórku. Ale mnie przerażał by ogrom obowiązków jaki jest przy własnym domu. Do zeszłego roku mieszkaliśmy w kawalerce mojej siostry, więc sporo oszczędności z braku konieczności płacenia za wynajem. Rok temu w końcu kupilismy z pomocą kredytu wlasne M 60 m. Udało się znaleźć świeżo po remoncie praktycznie idealnie zrobione wnetrza tak jak sama to bym zrobiła, a może i lepiej w najdrobniejszym detalu. Jesteśmy mega zadowoleni, bo nie lubimy remontów, więc był gotowiec, na dodatek na osiedlu z którego oboje pochodzimy.

Co do fotek ze szpitala, to też mam mieszane uczucia.. z jednej str oburzenie, z drugiej czekajacanacud mądrze napisała, że rownie dobrze z braku miejsc mogli odesłać z kwitkiem. Choć nie wyobrażam sobie, że to moje dziecko miałoby tak leżeć w wanience na parapecie..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e76bcae1a435.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/500daf0453c6.jpg

Dla tych co nie mają możliwości zobaczyć :-(
    No brak słów pozabijała bym ich tam widząc swoje dziecko tak walnięte :-(

a ja mam tam teraz rodzić aż strach ale mam do wyboru albo ten szpital albo szpital w którym kobiety traktuje się okropnie i można usłyszeć tekst " a nie bolało jak robiła dziecko "

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka cały dzień mnie nie było :) tematy mieszkania widzę. My mieszkamy sami w swoim wybudowanym domku od 2 lat. Bez kredytu, więc jest super. Cała młodość niestety poświęciliśmy, mąż co chwile wyjeżdżał więc coś za coś. Ale teraz się cieszymy soba:) Czekamy na maleństwo więc super. Dom to skarbonka bez dna ale warto. Kochane moje ja dziś byłam rano omówić badania w przychodni na NFZ bo tak omawiamy badania i zlecamy. Natomiast w tyg prywatna wizyta z usg. Na szczęście lekarz niekaze mi powtarzać badań na glukoze :=wyszła super. 87bna czczo a po 2 h 110 także jest ok. Dostałam żelazo i Wit d3 sporo tego :)

ckai9n73kv974yz0.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ale macie tempo. Tak poczytałam po łepkach że o rodzinkach tematy i o mieszkaniach, niestety na bieżąco mogę Was śledzić głównie w tyg choć ostatnio jestem dość odcięta od rzeczywistości(staram się napisać pracę na zaliczenie i niebawem obronić - na szczęście zostały mi już małe poprawki i decyzja promotora...). Jak to się uda, wreszcie będę mieć labę !! nie mogę się doczekać.
    PS czy któraś wie z czym się "je" podwyższone ph moczu, dziś robiłam badania i miałam aż 8! Kurcze cały czas pilnuje się w piciem i biorę żurawinę na zmianę z furaginą (mam tendencje do kolki nerkowej)i cały czas mocz wychodzi do d...
    I jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was ma problem ze spaniem ? Ja w nocy po kilku godzinach snu się budzę (najczęściej 2/3 w nocy i koniec spania ... a nad ranem padam jak mucha :()

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja problemow ze snem nie miałam do czasu jak chodziłam do pracy...od 2 tyg jestem.na zwolnieniu i zasypiam czasami i o 2...jakaś masakra :/

dqpr3e5e0v8168du.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    I dlatego nie lubię szpitali. Niby jeszcze daleko do porodu Ale już śni mi się to po nocach... pierwsza cisza rozwiazalam cc na rzadanie w prywatnej klinice. Teraz chciałabym spróbować naturalnie. Ale raz ze strach czy blizna nie pęknie i nie trafię na jakiegoś konowala . Znowu cc w szpitalu też boję się. A ceny w prywatnych klinikach poszły w górę Teraz prawie 3000 zl.. rodziła któraś z Was naturalnie po cc ? Wiecie. .. marzę o naturalnym porodzie. Czulabym się wtedy naprawdę spełniona. Ale strach przed tym że coś pójdzie nie tak. U mojego brata dziecko urodziło się z niedotlenieniem przez lekarzy. moja mama znowu przez budowę nie mogła naturalnie i miała trzy cesarki. Przy ostatniej ciąży pękła macica od skurczy.. nie wiem już sama co myśleć.

ja urodziłam synka najpierw naturalnie ale na końcu cc synek urodził się z zamartwica urodzeniową silnie niedotlenienie przez głupote lekarzy bo za bardzo zwlekali. teraz po 20 miesiącach znowu mnie czeka poród i boje się strasznie niby powinna być cc ale w tych szpitalach beďę czekać do samego końca bo po co mają robić cc :/ boje się strasznie że przez taka głupotę może coś się stać z dzieckiem albo ze mną

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w 25 tygodniu! :) Miłego dnia!

MałaMi88, KaroLove lubią tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    ja urodziłam synka najpierw naturalnie ale na końcu cc synek urodził się z zamartwica urodzeniową silnie niedotlenienie przez głupote lekarzy bo za bardzo zwlekali. teraz po 20 miesiącach znowu mnie czeka poród i boje się strasznie niby powinna być cc ale w tych szpitalach beďę czekać do samego końca bo po co mają robić cc :/ boje się strasznie że przez taka głupotę może coś się stać z dzieckiem albo ze mną
    To jest właśnie chore ze człowiek nie może czuć się bezpiecznie w takim miejscu jak szpital. A urodzić trzeba. Ja cały czas szukam informacji o naturalnym po cc. Rzadko są komplikacje Ale jeśli już są to mogą skończyć się naprawdę nieciekawie. I rodzic w szpitalu po cc nie wiadomo na kogo trafię. A w klinice jak coś stanie się jeszcze gorzej . I tak będą musieli wieść mnie do szpitala. Trochę żałuję że pierwszy porod miałam poprzez cc. Ale fakt opieka była nie z tej ziemi. Już na wieczór wstawałam siku i na następny dzień normalnie funkcjonowałam. Tylko nie ma tych emocji i bliskości z dzieckiem. Rozrzynaja brzuch i nagle dziecko jest obok Ciebie. Tylko ze sposób najbezpieczniejszy dla dziecka. Widze po suwaczku ze twój drugi synek ma 15 mac także muszą zrobić Ci cc. Naturalnie można próbować po około 3 latach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 07:51

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a skąd jesteś? Bo 3 tys to bardzo dobra cena. A ja napewno chce mieć cc.

1JyDp2.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009
    PS czy któraś wie z czym się "je" podwyższone ph moczu, dziś robiłam badania i miałam aż 8! Kurcze cały czas pilnuje się w piciem i biorę żurawinę na zmianę z furaginą (mam tendencje do kolki nerkowej)i cały czas mocz wychodzi do d...
    I jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was ma problem ze spaniem ? Ja w nocy po kilku godzinach snu się budzę (najczęściej 2/3 w nocy i koniec spania ... a nad ranem padam jak mucha :()[/QUOTE]

Ja w moczu mam pH 7 do tego fosforany i ostatnio ketony ale na pH dr nic nie mówi fosforany też a ketony jak nie występuje cukier w moczu to się okazuje że za dużą przerwę w jedzeniu zrobiłam ;-) i kazał dużo pić ale wody nie słodzonych i przetworzonych .
    Co do spania ja od kilku dni zaczynam z tym walczyć okropność w nocy nie śpię a nad ranem jak muszę wstać to obudzić się nie mogę a i w dzień na siedząco się mi kima :-( ale z miesiąca na miesiąc to już lepiej nie będzie tyko gorzej jak brzuchol coraz większy ;-)

Witam się sobotnie :-) u nas pochmurnie i deszczowo :-(

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ