WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • smeg Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej w Wojewódzkim albo na Klinicznej ;) Wszystkie dziewczyny (7) z mojej grupy w szkole rodzenia chcą w Wojewódzkim, mnie przekonuje do niego wsparcie naturalnych i aktywnych porodów przez personel, boję się oksytocyny i tego, że ktoś mi na siłę będzie kazał leżeć. A mój gin jest z Klinicznej, więc może jeszcze zmienię zdanie albo mnie odeślą ;)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja redłowo biorę pod uwagę jako awaryjny szpital jakby nie udało się na klinicznej. Mam jednak nadzieję że Kliniczna wypali, mój lekarz jest tam ordynatorem i znam jedną położna, ale wiadomo, że jak nie będzie łóżek to nic nie wyczarują.
    U mnie na szkole rodzenia większość wybiera Zaspę ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 21:33

preg.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem po wizycie... Niezadowolona... Bez usg (połówkowe miałam 1,5 tyg temu, ale liczyłam na to, że zobaczę maluszka... No nic... Zostałam przebadana... A z posiewu wyszedł mi rzęsistek! Nie wiem skąd!? Podejrzewam publiczne toalety, bo ostatnio częściej korzystałam :/ Została jeszcze pobrana wymazówka na czystość pochwy, mam zleconą krew, mocz i posiew z moczu, oraz test z glukozą... i w sumie czekam na kolejną wizyę... Żadnych leków i niczego konkretnego się nie dowiedziałam, a w internetach straszne rzeczy piszą o rzęsistkownicy...
    Czym się różni wymaz od posiewu z pochwy? Mi lekarz zlecil posiew moczu i z pochwy, na wyniku mam napisane: posiew wymazu z narządów płciowych, materiał: wymaz z pochwy. To w koncu dobre te badanie zrobilam? :-P

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuszki!

Ja jestem z Koszalina...

Chciałam Wam polecic dwie rzeczy, które ostatnio kupiłam i z których jestem baardzo zadowolona. Pierwsza to odkrycie z pierwszej ciąży- Krem na rozstepy ELANCYL.Moja skóra go wręcz pije. W poprzedniej ciąży stosowalam i zero rozstępów.W superpharm kosztuje 179 zl !!! Na allegro kupiłam za 130 z przesyłką.Polecam w 100%

Drugi zakup to kojec Motherhood.Świetnie się na nim śpi. Uwielbiam go i żałuję że wcześniej go nie kupiłam.Być może dlatego że nikt mi go nie polecił.
    Dlatego też postanowiłam,że napiszę Wam o kojcu. Cena- np. w Smyku-169 zł. Ja kupiłam w bajkowachatka.pl za 135.
    Minus- odgradza od męża

• patulla Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś czas temu mieszkałam jeszcze w Gdańsku i obu chłopaków urodziłam na Zaspie i byłam zadowolona :) Najbardziej to chyba podobało mi to, że będąc na porodówce mizna było wziąć prysznic ;)
    Teraz mieszkam w Kościerzynie i chyba tutaj urodzę, ale nie wykluczam porodu na Zaspie, chociażby dlatego, że wiem co i jak.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze jest ktos z Torunia? ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy poronieniu miałam okazję być na izbie przyjęć na zaspie i mam niestety złe doświadczenia. Mimo dużej kolejki i kobiet w zaawansowanej ciąży zwijajacych się z bolu pani stwierdziły że teraz mają przerwę na kawę i śniadanie... Do tego bardzo ostentacyjnie to ogłosiły. Nie wiem jak jest na samej porodówce ale ja już nie potrafię zaufać temu szpitalowi...

preg.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    A moze jest ktos z Torunia? ;)

Ja pochodzę z Torunia :)

Lola83 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Treselle, to stosunkowo niedaleko! Mamy do siebie jakieś 80km więc nie jest źle. Już myślałam, że jedyna jestem z rejonów mazowieckich :D

Treselle lubi tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja pochodzę z Torunia :)

a ja z Olsztyna ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobuś wrote:
    Kochane, jestem po wizycie. Wszystko z Dzidzią okej i w końcu już wiadomo na 100%, że będzie dziewuszka. Pani Doktor pokazała mi co tam ma między nóżkami, bo dzisiaj idealnie się pokazała :D jej waga jest naprawdę konkret, bo już 790g (!) ale na szczęście podobnież wiekowo okej. W każdym razie szykuje mi się mały grubasek :P co do mojej wagi, no tu jest gorzej, bo od ostatniej wizyty, czyli przez 5 tygodni, przytyłam 2,5kg także chyba jednak muszę ogarnąć się ze słodyczami :D No i dostałam skierowanie na test obciążenia glukoza, także jakos muszę się na to zebrać do następnej wizyty :P aaaa i następna mam 19.07 także poproszę od razu o wpisanie mnie :)

Co do Waszych dołów i zmartwień. Mnie też to dopada coraz częściej, w kontekście tego, że sobie nie poradzę i będę kiepska matka, i zwalam to podobnie jak Wy na szalejące hormony, bo jak to inaczej wytłumaczyć?! :o mam tylko nadzieję, że w odpowiednim momencie mi to przejdzie.

Co do miejsca zamieszkania. A czy któraś z Was jest może spod Warszawy? :D

P.s. buziaki! :*

Moja droga.. jeśli Tobie szykuje się mały grubasek to mój synuś będzie wielkim grubaskiem :)

Malduję się po dzisiejszej wizycie, że synek ma 1080 g.!!!! Tak, tak.. dobrze przeczytałyście :D 1 kg i 80 g pulpecika ;D. Doktor skwitowała, że czego ja się spodziewałam jak tatusiek tego kawalera ma 2 metry a i ja nie kruszynka ;D.. Wszystkie parametry w normie, chłopiec dalej jest ślicznym chłopcem i jak na chłopaka przystało jajka pokazuje chętniej niż twarz. Rączki ma w górze przy samej buźce i niestety 3d średnie zdjęcia wyszły. Doktor zrobiła kilka ale cały pysio ma praktycznie zasłonięty ;( więcej widać na filmiku.

Przynajmniej mogę wytłumaczyć sobie mój przyrost wagi o te 2 kg.. jak 700 g z tego to mój synuś waży :)

Dziobuś, almaanies, Agnesqe, monaJa, E_w_c_i_a, kiti lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandalena wrote:
    Hej Brzuszki!

Ja jestem z Koszalina...

Chciałam Wam polecic dwie rzeczy, które ostatnio kupiłam i z których jestem baardzo zadowolona. Pierwsza to odkrycie z pierwszej ciąży- Krem na rozstepy ELANCYL.Moja skóra go wręcz pije. W poprzedniej ciąży stosowalam i zero rozstępów.W superpharm kosztuje 179 zl !!! Na allegro kupiłam za 130 z przesyłką.Polecam w 100%

Drugi zakup to kojec Motherhood.Świetnie się na nim śpi. Uwielbiam go i żałuję że wcześniej go nie kupiłam.Być może dlatego że nikt mi go nie polecił.
    Dlatego też postanowiłam,że napiszę Wam o kojcu. Cena- np. w Smyku-169 zł. Ja kupiłam w bajkowachatka.pl za 135.
    Minus- odgradza od męża
    Czy to jest ten krem?
    https://www.aptekagemini.pl/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500ml.html
    Ja póki co używam balsamu i masła na rozstępy z palmersa i póki co jestem zadowolona.
    Dokupilam jeszcze olej ze słodkich migdałów, któraś z dziewczyn tu wspominała, że jest super.
    Zauważyłam, że robi mi się cellulit na udach...kupiłam krem na cellulit z serii tołpa mum, wiem, że właśnie elancyl ma super krem na cellulit, ale boję się póki co go stosować i kupię po ciąży :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Moja droga.. jeśli Tobie szykuje się mały grubasek to mój synuś będzie wielkim grubaskiem :)

Malduję się po dzisiejszej wizycie, że synek ma 1080 g.!!!! Tak, tak.. dobrze przeczytałyście :D 1 kg i 80 g pulpecika ;D. Doktor skwitowała, że czego ja się spodziewałam jak tatusiek tego kawalera ma 2 metry a i ja nie kruszynka ;D.. Wszystkie parametry w normie, chłopiec dalej jest ślicznym chłopcem i jak na chłopaka przystało jajka pokazuje chętniej niż twarz. Rączki ma w górze przy samej buźce i niestety 3d średnie zdjęcia wyszły. Doktor zrobiła kilka ale cały pysio ma praktycznie zasłonięty ;( więcej widać na filmiku.

Przynajmniej mogę wytłumaczyć sobie mój przyrost wagi o te 2 kg.. jak 700 g z tego to mój synuś waży :)

No Kochana, to faktycznie waga niezła :D no ale skoro obydwoje z mężem jesteście słusznych rozmiarow jak piszesz to nie ma się faktycznie co dziwić :P

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z rana. Ja dziś już 8 kg na plusie. Kilogram więcej nie wczoraj, szok ;) Jeszcze jutro i woooolneee. Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 05:59

eikt9n733qx6yvg8.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobuś wrote:
    No Kochana, to faktycznie waga niezła :D no ale skoro obydwoje z mężem jesteście słusznych rozmiarow jak piszesz to nie ma się faktycznie co dziwić :P

Ja to raczej jestem w normie gabarytów bo 169 cm to do wysokich mnie nie można zaliczyć. No nic.. zawsze się cieszyłam, że mój mąż wysoki i nawet na obcasie jestem dużo niższa to teraz mam :D Ja już się zaczęłam martwić jaki rozmiar stopy moje dziecię będzie miało. Mąż ma 46 i powyżej to już nikt butów nie robi w popularnych tańszych sieciówkach.. :D :D :D Zmartwienie rodzicielskie na przyszłość ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 06:54

Dziobuś lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z rana :-)
    Ale super, dzieci powoli przekraczają granice kilograma :-D
    Pamietam, że na poprzednim wątku to była radość, jak po kolei kazde dziecko wazylo kilogram :-)

U mnie wczoraj dzień przebierania rzeczy w szafie. Dzis mam plan zabrac się za kuchnię i powyrzucac troche nieuzywanych sprzętów czy akcesoriow ;-)

No ale najpierw to muszę kawę dokończyć ;-)

Udanego dnia laski! :-)

age.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Udało mi się wcześniej wstać, wiec może i wcześniej pójdę spać... wczoraj a właściwie dziś zasnęłam o 2...

Martwi mnie jedna rzecz...od kilku dni boli mnie u lewej stopy nad kostka z tyłu...troche wyzej jak sciegno, tak jakbym sobie nadciagnela albo nadwyrezyla...ale to nie możliwe, bo prowadzę mega oszczędny tryb życia...zaczęło boleć chyba w sobotę jak wstałam rano... mam już schizy, że może jakiś żylak albo zakrzep się robi...nawet mam wrażenie, że lekko mi opuchla ta część nogi, ale zmierzyłam obwód i jednej i drugiej i jest tylko albo aż 1 cm różnicy...w sumie dwie części ciała nigdy nie są symetryczne...nie wiem co robić...wizytę u gin mam w piątek za tydzień...nie wiem czy szukać gdzieś wcześniej pomocy, czy powiedzieć gin na wizycie...no nie wiem co mam robić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 07:19

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Ja dzisiaj też ranny ptaszek bo właśnie wróciłam z laboratorium, gin na następną wizytę kazała powtórzyć mi toxo i CMV, a przy okazji zrobiłam jeszcze morfologię i mocz a co ;) Mam nadzieje, że wszystko wyjdzie ok! Poza tym od ok 4 nad ranem meczy mnie zgaga... W zasadzie nie ma dnia bym zgagi nie miała tak ja wiem od nie całego tygodnia :/
    Jutro wybieram sie do swojej szkoły na zakończenie roku, mam nadzieje, że moja zakichana dyrektorka nie będzie robić problemu, że na l4 przyszłam do pracy???? Nie będę pełnić obowiązków nauczyciela, tylko idę bardziej "w gości", chce sie pożegnać z moją klasą, to ostatnia taka możliwość...

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Mamunie!

Dziobuś, A może... - super wieści, grubaski nasze kochane <3

Treselle - mnie jakiś czas temu bolały łydki - nie wiem, czy Twój ból pod to podchodzi? naczytałam się, że to kwestia magnezu - zmieniłam suplementy, Mąż pomasował kilka dni i przeszło jak ręką odjął. może u Ciebie to też kwestia magnezu?

ja jestem z Bydgoszczy, jest tu też jakaś bydgoszczanka?:)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Ja redłowo biorę pod uwagę jako awaryjny szpital jakby nie udało się na klinicznej. Mam jednak nadzieję że Kliniczna wypali, mój lekarz jest tam ordynatorem i znam jedną położna, ale wiadomo, że jak nie będzie łóżek to nic nie wyczarują.
    U mnie na szkole rodzenia większość wybiera Zaspę ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu.

Ja rodzę w Olsztynie jeszcze, ale moja szwagierka rodziła na zaspie chyba 3 lub 4 swoich dzieci, ale zakładam, że ona miała też wykupioną jakąś położną i zawsze była zadowolona.

O szpitalu w Wejherowie to są różne opinie, słyszałam o bardzo negatywnych, do bardzo pozytywnych.

59a17bd566875.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ