X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    Jestem z Zambrowa. Chodzi o dr Marcinkowska ? Miałam pierwszą cc na rzadanie Ale udokumentowana jako ze wskazaniem. Fakt chciałabym rodzić naturalnie. Tylko zastanawia mnie kwestia tego czy w Ostrowii mogłabym czuć się bezpiecznie rodzac sn po cc. Zambrów raczej odpada a Mazowieck tym bardziej. Pytanie czy warto w Białymstoku płacić za prywatny poród. ..

Hejka,
    O Ewa, to widzę, że my prawie sąsiadki, ja Łomża :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Ja jestem z Krakowa :)
    Ja wczoraj w autobusie się zastanawiałam, czy wysiadać, czy jakoś dojadę do siebie te 4 przystanki, bo było mi tak duszno... Ostatecznie dojechałam, wróciłam na mieszkanie, a tu u nas na poddaszu jeszcze gorzej niż w tym autobusie. Siedziałam cały wieczór przed wiatrakiem.

O rety jesteś z Krakowa? Ja też :D Byłam pewna, że tu nie ma żadnych krakowianek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:01

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Hej,

wyobrażacie sobie że weszłam wczoraj do ginekologa o 23 ! i nie byłam ostatnia. Nie miałam robionego usg bo tydzień temu miałam połówkowe, ale za to badania wyszły do d... mam brać 2 razy żelazo i ze względu na mocz wracam do furaginy 3 x 2. I znowu się zaczną nocne skurcze łydek ... furagina tak na mnie działa, że wypłukuje mi elektrolity i tak już biorę magnez a teraz jeszcze biorę wapno.

Madene88 - to ja jestem w Krakowa :)

A właśnie czy któraś z dziewczyn jest z Kraka ?

OK zmykam, życzę miłego dnia lecę ze zwolnieniem do pracy i na ploty ;)

Ja też jestem z Krakowa :) i też miałam raz wizytę o takiej porze.. może ten sam lekarz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:26

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Kimmy? Nie dam rady nadrobic ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:25

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakich dzielnic jesteście? Ja aktualnie Bronowice Małe, ale właśnie szukamy coś na Hucie, Bieńczycach.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • jagusia_pe Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem spod Krakowa:). Macie dziewczyny upatrzony jakiś szpital do porodu?

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    O rety jesteś z Krakowa? Ja też :D Byłam pewna, że tu nie ma żadnych krakowianek ;)

To będziesz musiała zaprosić nas na jakiś weekend :) bo tak się wybieramy pokazać młodemu Kraków i się wybrać nie możemy ;)

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na Grzegórzkach zaraz nie daleko galerii Kazimierz;)

A rodzić będę w Koperniku:) W lipcu zaczynam tam szkole rodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To będziesz musiała zaprosić nas na jakiś weekend :) bo tak się wybieramy pokazać młodemu Kraków i się wybrać nie możemy ;)

Zapraszam :) A Ty skąd jesteś?

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Zapraszam :) A Ty skąd jesteś?

Ja z Poznania

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja z Poznania

"Poznań miasto doznań" ;p Nigdy nie byłam :) Fajnie bo bliżej do morza! Ja bym wszystko oddała za miejsce zamieszkanie bliżej morza :)

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam raz w Poznaniu na maratonie :D i dużo pod górkę było, myślałam, że umrę na koniec :D

Ja bym wszystko dała za bliżej gór, chociaż te 150km :) a mam 320 a do morza 470 :( i tak i tak niedobrze :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapraszam do nas. Do morza mam 70-80 km ;)

Agnesqe, monaJa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagusia_pe wrote:
    Ja też jestem spod Krakowa:). Macie dziewczyny upatrzony jakiś szpital do porodu?
    Ja też zamierzam rodzić na Kopernika, a z Agnesque poznamy się tam w szkole rodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:01

Agnesqe, aaniluap lubią tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Ja też zamierzam rodzić na Kopernika, a z Agnesque poznamy się tam w szkole rodzenia :)

Super, mega sie cieszę:) Idziesz z mężem czy sama? Już sie tej szkoły doczekać nie mogę, tyle ciężarówek na raz :) W końcu towarzystwo w którym nie będę czuła się grubo :p

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To zapraszam do nas. Do morza mam 70-80 km ;)

Heh, ja do morza 10 minut spacerkiem. Nie zamieniłabym na nic innego.

Agnesqe, aaniluap lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w końcu doczytałam :-)

Kimmi odezwij się jak u ciebie z tą pępowiną ???

Proszę o dopisanie wizyty na 10 lipca

Oj mam stresa z tą pępowiną dwunaczyniową niby wszystko ok serduszko nerki dr twierdzi że dwa procent dzieci tak ma i nie stanowi problemu ale kazał się przyglądać co wizytę jak mały z wagą przyrasta bo jak się zatrzyma grozi mi wcześniejszy poród oby nie przed 30 tc .
    Wczoraj podczas USG dostałam takich nerwów że aż skierował mnie do kardiologa na konsultację i EKG serca .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• almaanies Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    "Poznań miasto doznań" ;p Nigdy nie byłam :) Fajnie bo bliżej do morza! Ja bym wszystko oddała za miejsce zamieszkanie bliżej morza :)

Ja mieszkam 15 km od Ustki ;)

Agnesqe lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham Kraków i uwielbiam wypady do tego miasta, ale za nic nie dałabym się namówić na przeprowadzkę tam. Zazdroszczę, że będziecie mogły się dziewczyny poznać osobiście na szkole rodzenia. Ja w swoim otoczeniu nie mam niestety koleżanek w ciąży, bo praktycznie wszystkie rodziły w zeszłym roku (sierpień- listopad) i zostaje mi tylko forum do dzielenia się wiedzą i doświadczeniami.

Jest tak piękna pogoda, że całymi dniami marzę o morzu i plaży. A może uda się jeszcze w tym roku wyskoczyć na parę dni?

Miałam dziś USG połówkowe na NFZ. Trwało zdecydowanie dłużej, bo prawie godzinę. Nie przyznałam się że 2 tygodnie temu miałam prywatnie, żeby mnie lekarz na odwal nie zbadał. Ania nadal siedzi nisko i główkę trzeba było zmierzyć przezpochwowo. Wszystkie wymiary, narządy i fizjologia w normie, a przez te 13 dni przybrała ponad 230 g i waży już, UWAGA, UWAGA! 635 g (23t+0). Moja mała klucha.

Po wczorajszej mega migrenie nie ma dziś śladu więc biorę psa i lecę się urlopować na spacerze po polach i łąkach.
    A popołudniu spałaszuję pół kilo truskawek i zaciągnę męża do łóżka, a co!

Dziobuś, monaJa, Zielona_konczynka, czekajacanacud1, KasiaHaBe, Agnesqe, E_w_c_i_a, Anulka87, kiti lubią tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jestem po wizycie. Wszystko z Dzidzią okej i w końcu już wiadomo na 100%, że będzie dziewuszka. Pani Doktor pokazała mi co tam ma między nóżkami, bo dzisiaj idealnie się pokazała :D jej waga jest naprawdę konkret, bo już 790g (!) ale na szczęście podobnież wiekowo okej. W każdym razie szykuje mi się mały grubasek :P co do mojej wagi, no tu jest gorzej, bo od ostatniej wizyty, czyli przez 5 tygodni, przytyłam 2,5kg także chyba jednak muszę ogarnąć się ze słodyczami :D No i dostałam skierowanie na test obciążenia glukoza, także jakos muszę się na to zebrać do następnej wizyty :P aaaa i następna mam 19.07 także poproszę od razu o wpisanie mnie :)

Co do Waszych dołów i zmartwień. Mnie też to dopada coraz częściej, w kontekście tego, że sobie nie poradzę i będę kiepska matka, i zwalam to podobnie jak Wy na szalejące hormony, bo jak to inaczej wytłumaczyć?! :o mam tylko nadzieję, że w odpowiednim momencie mi to przejdzie.

Co do miejsca zamieszkania. A czy któraś z Was jest może spod Warszawy? :D

P.s. buziaki! :*

Zielona_konczynka, Anulka87, Natikka123, monaJa lubią tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ