Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa25 wrote:Jestem z Zambrowa. Chodzi o dr Marcinkowska ? Miałam pierwszą cc na rzadanie Ale udokumentowana jako ze wskazaniem. Fakt chciałabym rodzić naturalnie. Tylko zastanawia mnie kwestia tego czy w Ostrowii mogłabym czuć się bezpiecznie rodzac sn po cc. Zambrów raczej odpada a Mazowieck tym bardziej. Pytanie czy warto w Białymstoku płacić za prywatny poród. ..
Hejka,
O Ewa, to widzę, że my prawie sąsiadki, ja Łomża
-
nick nieaktualnymimoza wrote:Ja jestem z Krakowa
Ja wczoraj w autobusie się zastanawiałam, czy wysiadać, czy jakoś dojadę do siebie te 4 przystanki, bo było mi tak duszno... Ostatecznie dojechałam, wróciłam na mieszkanie, a tu u nas na poddaszu jeszcze gorzej niż w tym autobusie. Siedziałam cały wieczór przed wiatrakiem.
O rety jesteś z Krakowa? Ja teżByłam pewna, że tu nie ma żadnych krakowianek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:01
-
Mika2009 wrote:Hej,
wyobrażacie sobie że weszłam wczoraj do ginekologa o 23 ! i nie byłam ostatnia. Nie miałam robionego usg bo tydzień temu miałam połówkowe, ale za to badania wyszły do d... mam brać 2 razy żelazo i ze względu na mocz wracam do furaginy 3 x 2. I znowu się zaczną nocne skurcze łydek ... furagina tak na mnie działa, że wypłukuje mi elektrolity i tak już biorę magnez a teraz jeszcze biorę wapno.
Madene88 - to ja jestem w Krakowa
A właśnie czy któraś z dziewczyn jest z Kraka ?
OK zmykam, życzę miłego dnia lecę ze zwolnieniem do pracy i na ploty
Ja też jestem z Krakowai też miałam raz wizytę o takiej porze.. może ten sam lekarz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam raz w Poznaniu na maratonie
i dużo pod górkę było, myślałam, że umrę na koniec
Ja bym wszystko dała za bliżej gór, chociaż te 150kma mam 320 a do morza 470
i tak i tak niedobrze
-
jagusia_pe wrote:Ja też jestem spod Krakowa:). Macie dziewczyny upatrzony jakiś szpital do porodu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:01
Agnesqe, aaniluap lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaHaBe wrote:Ja też zamierzam rodzić na Kopernika, a z Agnesque poznamy się tam w szkole rodzenia
Super, mega sie cieszęIdziesz z mężem czy sama? Już sie tej szkoły doczekać nie mogę, tyle ciężarówek na raz
W końcu towarzystwo w którym nie będę czuła się grubo :p
-
Witam w końcu doczytałam
Kimmi odezwij się jak u ciebie z tą pępowiną ???
Proszę o dopisanie wizyty na 10 lipca
Oj mam stresa z tą pępowiną dwunaczyniową niby wszystko ok serduszko nerki dr twierdzi że dwa procent dzieci tak ma i nie stanowi problemu ale kazał się przyglądać co wizytę jak mały z wagą przyrasta bo jak się zatrzyma grozi mi wcześniejszy poród oby nie przed 30 tc .
Wczoraj podczas USG dostałam takich nerwów że aż skierował mnie do kardiologa na konsultację i EKG serca .
-
Kocham Kraków i uwielbiam wypady do tego miasta, ale za nic nie dałabym się namówić na przeprowadzkę tam. Zazdroszczę, że będziecie mogły się dziewczyny poznać osobiście na szkole rodzenia. Ja w swoim otoczeniu nie mam niestety koleżanek w ciąży, bo praktycznie wszystkie rodziły w zeszłym roku (sierpień- listopad) i zostaje mi tylko forum do dzielenia się wiedzą i doświadczeniami.
Jest tak piękna pogoda, że całymi dniami marzę o morzu i plaży. A może uda się jeszcze w tym roku wyskoczyć na parę dni?
Miałam dziś USG połówkowe na NFZ. Trwało zdecydowanie dłużej, bo prawie godzinę. Nie przyznałam się że 2 tygodnie temu miałam prywatnie, żeby mnie lekarz na odwal nie zbadał. Ania nadal siedzi nisko i główkę trzeba było zmierzyć przezpochwowo. Wszystkie wymiary, narządy i fizjologia w normie, a przez te 13 dni przybrała ponad 230 g i waży już, UWAGA, UWAGA! 635 g (23t+0). Moja mała klucha.
Po wczorajszej mega migrenie nie ma dziś śladu więc biorę psa i lecę się urlopować na spacerze po polach i łąkach.
A popołudniu spałaszuję pół kilo truskawek i zaciągnę męża do łóżka, a co!Dziobuś, monaJa, Zielona_konczynka, czekajacanacud1, KasiaHaBe, Agnesqe, E_w_c_i_a, Anulka87, kiti lubią tę wiadomość
-
Kochane, jestem po wizycie. Wszystko z Dzidzią okej i w końcu już wiadomo na 100%, że będzie dziewuszka. Pani Doktor pokazała mi co tam ma między nóżkami, bo dzisiaj idealnie się pokazała
jej waga jest naprawdę konkret, bo już 790g (!) ale na szczęście podobnież wiekowo okej. W każdym razie szykuje mi się mały grubasek
co do mojej wagi, no tu jest gorzej, bo od ostatniej wizyty, czyli przez 5 tygodni, przytyłam 2,5kg także chyba jednak muszę ogarnąć się ze słodyczami
No i dostałam skierowanie na test obciążenia glukoza, także jakos muszę się na to zebrać do następnej wizyty
aaaa i następna mam 19.07 także poproszę od razu o wpisanie mnie
Co do Waszych dołów i zmartwień. Mnie też to dopada coraz częściej, w kontekście tego, że sobie nie poradzę i będę kiepska matka, i zwalam to podobnie jak Wy na szalejące hormony, bo jak to inaczej wytłumaczyć?! :o mam tylko nadzieję, że w odpowiednim momencie mi to przejdzie.
Co do miejsca zamieszkania. A czy któraś z Was jest może spod Warszawy?
P.s. buziaki! :*Zielona_konczynka, Anulka87, Natikka123, monaJa lubią tę wiadomość