X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    Jestem z Zambrowa. Chodzi o dr Marcinkowska ? Miałam pierwszą cc na rzadanie Ale udokumentowana jako ze wskazaniem. Fakt chciałabym rodzić naturalnie. Tylko zastanawia mnie kwestia tego czy w Ostrowii mogłabym czuć się bezpiecznie rodzac sn po cc. Zambrów raczej odpada a Mazowieck tym bardziej. Pytanie czy warto w Białymstoku płacić za prywatny poród. ..

Hejka,
    O Ewa, to widzę, że my prawie sąsiadki, ja Łomża :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Ja jestem z Krakowa :)
    Ja wczoraj w autobusie się zastanawiałam, czy wysiadać, czy jakoś dojadę do siebie te 4 przystanki, bo było mi tak duszno... Ostatecznie dojechałam, wróciłam na mieszkanie, a tu u nas na poddaszu jeszcze gorzej niż w tym autobusie. Siedziałam cały wieczór przed wiatrakiem.

O rety jesteś z Krakowa? Ja też :D Byłam pewna, że tu nie ma żadnych krakowianek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:01

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Hej,

wyobrażacie sobie że weszłam wczoraj do ginekologa o 23 ! i nie byłam ostatnia. Nie miałam robionego usg bo tydzień temu miałam połówkowe, ale za to badania wyszły do d... mam brać 2 razy żelazo i ze względu na mocz wracam do furaginy 3 x 2. I znowu się zaczną nocne skurcze łydek ... furagina tak na mnie działa, że wypłukuje mi elektrolity i tak już biorę magnez a teraz jeszcze biorę wapno.

Madene88 - to ja jestem w Krakowa :)

A właśnie czy któraś z dziewczyn jest z Kraka ?

OK zmykam, życzę miłego dnia lecę ze zwolnieniem do pracy i na ploty ;)

Ja też jestem z Krakowa :) i też miałam raz wizytę o takiej porze.. może ten sam lekarz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:26

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Kimmy? Nie dam rady nadrobic ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:25

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakich dzielnic jesteście? Ja aktualnie Bronowice Małe, ale właśnie szukamy coś na Hucie, Bieńczycach.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • jagusia_pe Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem spod Krakowa:). Macie dziewczyny upatrzony jakiś szpital do porodu?

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    O rety jesteś z Krakowa? Ja też :D Byłam pewna, że tu nie ma żadnych krakowianek ;)

To będziesz musiała zaprosić nas na jakiś weekend :) bo tak się wybieramy pokazać młodemu Kraków i się wybrać nie możemy ;)

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na Grzegórzkach zaraz nie daleko galerii Kazimierz;)

A rodzić będę w Koperniku:) W lipcu zaczynam tam szkole rodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To będziesz musiała zaprosić nas na jakiś weekend :) bo tak się wybieramy pokazać młodemu Kraków i się wybrać nie możemy ;)

Zapraszam :) A Ty skąd jesteś?

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Zapraszam :) A Ty skąd jesteś?

Ja z Poznania

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja z Poznania

"Poznań miasto doznań" ;p Nigdy nie byłam :) Fajnie bo bliżej do morza! Ja bym wszystko oddała za miejsce zamieszkanie bliżej morza :)

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam raz w Poznaniu na maratonie :D i dużo pod górkę było, myślałam, że umrę na koniec :D

Ja bym wszystko dała za bliżej gór, chociaż te 150km :) a mam 320 a do morza 470 :( i tak i tak niedobrze :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapraszam do nas. Do morza mam 70-80 km ;)

Agnesqe, monaJa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagusia_pe wrote:
    Ja też jestem spod Krakowa:). Macie dziewczyny upatrzony jakiś szpital do porodu?
    Ja też zamierzam rodzić na Kopernika, a z Agnesque poznamy się tam w szkole rodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:01

Agnesqe, aaniluap lubią tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Ja też zamierzam rodzić na Kopernika, a z Agnesque poznamy się tam w szkole rodzenia :)

Super, mega sie cieszę:) Idziesz z mężem czy sama? Już sie tej szkoły doczekać nie mogę, tyle ciężarówek na raz :) W końcu towarzystwo w którym nie będę czuła się grubo :p

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To zapraszam do nas. Do morza mam 70-80 km ;)

Heh, ja do morza 10 minut spacerkiem. Nie zamieniłabym na nic innego.

Agnesqe, aaniluap lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w końcu doczytałam :-)

Kimmi odezwij się jak u ciebie z tą pępowiną ???

Proszę o dopisanie wizyty na 10 lipca

Oj mam stresa z tą pępowiną dwunaczyniową niby wszystko ok serduszko nerki dr twierdzi że dwa procent dzieci tak ma i nie stanowi problemu ale kazał się przyglądać co wizytę jak mały z wagą przyrasta bo jak się zatrzyma grozi mi wcześniejszy poród oby nie przed 30 tc .
    Wczoraj podczas USG dostałam takich nerwów że aż skierował mnie do kardiologa na konsultację i EKG serca .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• almaanies Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    "Poznań miasto doznań" ;p Nigdy nie byłam :) Fajnie bo bliżej do morza! Ja bym wszystko oddała za miejsce zamieszkanie bliżej morza :)

Ja mieszkam 15 km od Ustki ;)

Agnesqe lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham Kraków i uwielbiam wypady do tego miasta, ale za nic nie dałabym się namówić na przeprowadzkę tam. Zazdroszczę, że będziecie mogły się dziewczyny poznać osobiście na szkole rodzenia. Ja w swoim otoczeniu nie mam niestety koleżanek w ciąży, bo praktycznie wszystkie rodziły w zeszłym roku (sierpień- listopad) i zostaje mi tylko forum do dzielenia się wiedzą i doświadczeniami.

Jest tak piękna pogoda, że całymi dniami marzę o morzu i plaży. A może uda się jeszcze w tym roku wyskoczyć na parę dni?

Miałam dziś USG połówkowe na NFZ. Trwało zdecydowanie dłużej, bo prawie godzinę. Nie przyznałam się że 2 tygodnie temu miałam prywatnie, żeby mnie lekarz na odwal nie zbadał. Ania nadal siedzi nisko i główkę trzeba było zmierzyć przezpochwowo. Wszystkie wymiary, narządy i fizjologia w normie, a przez te 13 dni przybrała ponad 230 g i waży już, UWAGA, UWAGA! 635 g (23t+0). Moja mała klucha.

Po wczorajszej mega migrenie nie ma dziś śladu więc biorę psa i lecę się urlopować na spacerze po polach i łąkach.
    A popołudniu spałaszuję pół kilo truskawek i zaciągnę męża do łóżka, a co!

Dziobuś, monaJa, Zielona_konczynka, czekajacanacud1, KasiaHaBe, Agnesqe, E_w_c_i_a, Anulka87, kiti lubią tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jestem po wizycie. Wszystko z Dzidzią okej i w końcu już wiadomo na 100%, że będzie dziewuszka. Pani Doktor pokazała mi co tam ma między nóżkami, bo dzisiaj idealnie się pokazała :D jej waga jest naprawdę konkret, bo już 790g (!) ale na szczęście podobnież wiekowo okej. W każdym razie szykuje mi się mały grubasek :P co do mojej wagi, no tu jest gorzej, bo od ostatniej wizyty, czyli przez 5 tygodni, przytyłam 2,5kg także chyba jednak muszę ogarnąć się ze słodyczami :D No i dostałam skierowanie na test obciążenia glukoza, także jakos muszę się na to zebrać do następnej wizyty :P aaaa i następna mam 19.07 także poproszę od razu o wpisanie mnie :)

Co do Waszych dołów i zmartwień. Mnie też to dopada coraz częściej, w kontekście tego, że sobie nie poradzę i będę kiepska matka, i zwalam to podobnie jak Wy na szalejące hormony, bo jak to inaczej wytłumaczyć?! :o mam tylko nadzieję, że w odpowiednim momencie mi to przejdzie.

Co do miejsca zamieszkania. A czy któraś z Was jest może spod Warszawy? :D

P.s. buziaki! :*

Zielona_konczynka, Anulka87, Natikka123, monaJa lubią tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ