Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja profilaktycznie biore ten zwykly asmag ale ja nue mam zadnych twardnien. Biore go profilaktycznie od samego poczatkuStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja na razie bez magnezu
Wieczorem uzupełnię i zaktualizuję listę z wizytami, te co podawałyście w ostatnich dniach to chyba wszystkie mam na kartce spisane. A jak ktoś jeszcze nie podawał to możecie dzisiaj napisać to uzupełnię.
Ja dzisiaj podjaranajestem, bo umówiłam się prywatnie na usg i może uda się zobaczyć kto to mieszka w brzuchu, bo chyba tylko ja nie wiem
nadziejastru, aaniluap, Anulka87, pola89, monaJa, Dziobuś, kiti, KasiaHaBe, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
patulla ja poproszę o dopisanie 13 lipca - gin i 26 lipca usg (jak ja tyle wytrzymam?!).
właśnie wszamałam pól kilo bobu - sama nie wiem kiedy! jakbym miała jeszcze w misce, to pewnie nadal bym kadła -
Hej Dziewczyny:**
Co do magnezu to ja biorę MagneB6 w dawce 3x2. Gin mi zalecił, ale u mnie to jest chuchanie na zimne. Chociaż narazie nie odnotowałam żadnych skurczy itp. Dodatkowo biorę Cyclo3fort, który wspomaga naczynia krwionośne.
A może by.. jej! Ponad 1 kg?? Ale Maluszek rośnie! Dosłownie jak na drożdżach:-)
nadzieja widzę pieluszki tetrowe ze stateczkami mamy podobneTak mi się spodobała, że mimo dziewczynki sobie wzięłam
W pokoiku Małej ściany pomalowaneKolory wyszły IDEALNE
Miętowy - bajka! Komoda i szafa złożone. A to dopiero początek.. Pozostało sryliard kartonów i pudeł do posegregowania, do kupienia: łóżeczko, lampa, dekoracje itp. No i powoli kompletuje kosmetyki. Narazie to zostawiamy i Małż bierze się za malowanie reszty mieszkania.
Od wczoraj odczuwam dziwny ból nad żebrami po lewej stronie. Tak jakby przy ciężarze brzucha mięsień dosłownie odchylał mi się do przodu. Ciężko to wyjaśnić.. Jak leżę jest ok. Jak chodzę to strasznie ciągnie. Wizyta we wtorek więc może przeleże te dni. Ktoś miał podobnie? Może to od tego mojego leżenia mięśnie są osłabione i już zaczynają się odzywać..Anulka87, A może by... lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Patulla
Dopisz mnie na wizytę 19.07Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Caro wrote:
Miętowy - bajka! Komoda i szafa złożone. A to dopiero początek.. Pozostało sryliard kartonów i pudeł do posegregowania, do kupienia: łóżeczko, lampa, dekoracje itp. No i powoli kompletuje kosmetyki. Narazie to zostawiamy i Małż bierze się za malowanie reszty mieszkania.
A zdradziłabyś z jakiej firmy brałaś farbę?Też planuję pokój w kolorze miętowym, ale boję się, że kolor nie wyjdzie ładnie-nie ufam farbom-często inaczej wyglądają na próbkach. A skoro mówisz, że u Was tak super to może warto podpatrzeć
Październik 2017 synek -
Hej przyszłe mamusie
Mam do sprzedania pare firmowych ubranek w rozmiarze 68. Tu: https://www.olx.pl/oferta/duza-paka-21-szt-firmowych-ubranek-68-dla-chlopca-5-10-15-c-a-smyk-CID88-IDmOyMY.html Zdaje sobie sprawę, ze dla Was byc może będą to dopiero początki macierzyństwa lub doświadczone mamy zapomniały
wiec podpowiem, ze ubranka w rozm. 68 pasują na 2-3 miesięczna dzidzie. Może komus się przydadzą. A ja będę szczęśliwa bo pozbędę się zalegającego pudła. Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia i bezproblemowego porodu!!!
-
nick nieaktualnyOh Oh Oh!!! Urosłam kilka centymetrów z dumy i zadowolenia!!! Mocz, morfologia, toxo i CMV wszystko w jak najlepszym porządku
Jak ja lubię takie wyniki badań
monaJa, nadziejastru, dżdżownica, Dziobuś, pola89, Caro, czekajacanacud1, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
-
Caro tam też mam różowe w serduszka oprócz statków bo losowo wybierane
zazdro, że już masz pomalowane, pochwal się potem zdjęciami
Ja musze czekać aż mąż wróci <rozpacz> i dalej ta sypialnia dopiero
Dziś mi doszły kolejne akcesoria
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dd2c945d812.jpg -
nick nieaktualny
-
Agnesqe tak mi się zamówiło haha, fakt lista mi się skraca już do minimum, ale na koniec mam odłożone jeszcze kilka droższych rzeczy typu fotelik, materac, monitor oddechu, nawilżacz powietrza i te wszystkie pierdółki chce mieć skompletowane
i żyje jeszcze nadzieją ogromną, że mężu w delegacjach dorobi do tej kuchni, którą może jakimś cudem by się udało jednak zrobić we wrześniu
-
Caro wrote:Hej Dziewczyny:**
Miętowy - bajka! Komoda i szafa złożone. A to dopiero początek.. Pozostało sryliard kartonów i pudeł do posegregowania, do kupienia: łóżeczko, lampa, dekoracje itp. No i powoli kompletuje kosmetyki. Narazie to zostawiamy i Małż bierze się za malowanie reszty mieszkania./
nie gadaj tylko wrzucaj fotki !!
nadziejastru - no no ładne zaopatrzenie już maszJa zamierzam dopiero zamawiać we wrześniu. (wcześniej muszę zobaczyć co już mam, co mi siostra podrzuci i wówczas zamawiać) Na pewno kosmetyki, pieluszki fotelik samochodowy... a co jeszcze to zobaczę. Ale nie ukrywam korci mnie żeby już coś kupić Małej Julci.
patulla - to trzymam kciuki za wizytę, może maluszek zdradzi swoje sekrety
Moja najbliższa wizyta u gina to 11 lipiec.
Słuchajcie ale mam śmiesznego psa, właśnie położyła się psina na leżaku i odpoczywa i opala się ... no w łebku się popierniczyło
PS. a macie może jakiegoś sprawdzonego dostawcę (sklep internetowy, allegor)- chodzi mi kosmetyki, pampki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 14:32
-
Ja dziś po kolejnym badaniu, wczoraj byłam na 3d dziś u swojego ginekologa, poprosiłam by zmierzył malucha
spytał mnie po co to powiedziałam, że tak z ciekawości jakby się dało ustalić czy przekroczył ten kilogram
Mój prowadzący stwierdził, że rozmiar 990 g. Poza tym u mnie wszystko w normie wyniki mówi, że super, spytał czy tarczycę mam prowadzoną przez jakiegoś endokrynologa bo też mu się nie spodobał ten wzrost TSH, więc grzecznie powiedziałam, że tak i stąd były moje prośby o skierowanie na TSH. Tym razem już zupełnie nie marudził jak się upominałam o kolejne. Pobrał materiał do cytologi i szybciutko wróciłam do domku.
aaa mały jak wczoraj był pupeczką w dół to już dziś główką.. Kręci się niesamowicie tan mój rozrabiaka
nadziejastru, zazdroszczę już tych własnie drobiazgów tak skompletowanych. Te duże rzeczy mnie cieszą jak kupienie łóżeczka czy malowanie pokoiku.. ale te drobiazgi to mi sen z powiek spędzają. Dużo kasy pójdzie, a to takie wszędobylskie rzeczy. My pierw chcemy zrobić pokoik malucha żeby było gdzie to trzymać. Teraz już się ledwie mieścimy. Mam nadzieję, że będzie do połowy lipca skończony bo później odbieramy wózek
mika, mnie kilka koleżanek polecało aptekę gemini i chyba tam zrobię podstawowe zakupy..
Ja mam ogromny dylemat z laktatorem..medela ponoć fajna, ale ta co nie hałasuje to droga bardzo, a ja myślę, że pewnie wieczorem będę ten pokarm ściągać. Doradźcie bo zwariujęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 15:02
-
ja taka podjarana bylam na laktator najpierw reczny a pozniej elwktryczny avent bo ze niby bede na noc sciagac zeby maz chociaz raz wstawal.. ale stwierdzilam ze w szpitalu jak bd problem z laktacja bede dzidziola przystawiac a jak dalej bedzie mi potrzebny to kupie po poridzie wazne ze juz wybrany to nie towar deficytowy i uwazam ze kupic mozna zawsze ale naleiej dopoero po porodzie
-
Caro dawaj fotki!
ja dziś zapisałam się na szkołę rodzenia - od 17 lipca do 20 wrześniaw poniedziałek mam podpisywać umowę! troszkę droga, ale robię sobie prezent imieninowo - urodzinowy
-
nick nieaktualnyAnulka87 wrote:Caro dawaj fotki!
ja dziś zapisałam się na szkołę rodzenia - od 17 lipca do 20 wrześniaw poniedziałek mam podpisywać umowę! troszkę droga, ale robię sobie prezent imieninowo - urodzinowy
Od 17 lipca do 20 września???? 2 miesiące? Co ile spotkania?