WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • India26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, ale cudne te brzózki!!! <3 zakochałam się normalnie

59a17bd566875.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ciocie! pan doktor dziś powiedział, że wszystko w porządku. mama się trochę utuczyła to i ja skorzystałem, że aż mam ponad 700g podobno :D :D :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f4093a2c651.jpg

co do laktatora to też się zastanawiam mocno bo zdania są podzielone dosłownie prawie tylko na TAK i na NIE. sama tez od koleżanki usłyszałam żeby sobie przygotować coś bo kryzys mleczarski jak dopadnie w nocy to szkoda gadać bo nigdzie nie kupisz. Ja na razie myślę, że obczaje sobie sklepy/apteki gdzie kupię w dobrej cenie, najwyzej jak mi będzie potrzebny to wyślę męża i zaraz przywiezie, ewentualnie zobaczymy jak będzie z kasą pod koniec zakupów to może się szarpniemy na ten medela o którym <b>A może by</b> pisała, no zobaczę jeszcze jak wyjdzie

<b>natty</b>, biały chyba lepiej będzie wyglądał, co? tak jakoś bardziej elegancko. zależy jaki Ty masz gust ;)

a innym jak idą remonty? u nas masakra, ciągnie się to jak krew z nosa, niby bliżej niz dalej końca a w dodaktu mamy deadline do końca czerwca :P

co do kąpieli, święta prawda co mówicie żeby nie szaleć z emolientami, na początku dosłownie samą wodą jeśli oczywiście nie ma problemów. ja się obkupiłam jak dzika jeśli pamiętacie moje listy zakupów z gemini :P ale na pewno nie będę zaczynać od samego początku, tak jak <b>Lola</b> jeśli wszystko będzie ok to dosłownie od samej wody zacząć

jeśli któraś jeszcze nie zaczęła z zakupami to warto np. spojrzeć na stronę https://www.blizejciebie.pl/ albo https://www.matopat24.pl/ ja je odkryłam niedawno, nakupiłabym teraz sporo rzeczy od nich bo nawet w gemini mają drożej te produkty, nie mam pojęcia jak pieluchy/chusteczki dla dzieci ale dla nas do tej pory kupowałam zawsze z tzmo dużo rzeczy i są naprawdę fajne jeśli chodzi o jakość

dziewczyny które nie planują na szkołę rodzenia iść, możecie sobie zerknąć na stronę bebilonu, ja zaczęłam, w sumie to nie wiem czy warto bo na razie zrobiłam tylko część pierwszą :P ale są jakieś filmiki potem, no jeśli ktoś nie może to chyba lepsze to niż nic ;)

<b>patulla</b>, następną wizytę mam 19.07

haha chciałam nie zaśmiecać strony cytowanie, ładnie pogrubioną czcionką zrobić a tu zonk :P Anulka, jak Ty to robisz? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 19:51

Zielona_konczynka, A może by..., natty85, Natikka123, Barbie24, Lola83, kiti, madlene88, 0202oliwcia, monaJa, E_w_c_i_a, MałaMi88, Agnesqe, Dziobuś lubią tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Ja po wczorajszej wizycie nic nie wiem oczywiście, tak to jest z ginem na NFZ.Człowiek czeka, żeby się czegoś dowiedzieć, a tu wizyta trwa 4 minuty.Tak się zdenerwowałam, że spać w nocy nie mogłam i usnęłam przed 6 rano :/ Zbadała tylko szyjkę, powiedziała, że długa jest.Potem szybki podgląd dzidziusia, tylko tyle czy się rusza i 5 sekund słuchania serduszka.Każda z Was zna wagę, a ja nie wiem nic.Przed wizytą u ginki najpierw idzie się do położnej, żeby zważyła, zmierzyła ciśnienie i już położna zapowiedziała, że dziś pani doktor się spieszy, bo chce wcześniej wyjść i tak było :/ Poczekalnia pusta, nikogo po mnie nie było jeszcze, a ona oczywiście i tak się spieszyła.A taka jestem ciekawa ile już może ważyć moja kruszynka.Już pierwsze maleństwa przekraczają kilogram, więc zaczyna się robić poważnie ;)
    A teraz hit.Na następnej wizycie zapowiedziała mi usg trzeciego trymestru.Ona pracuje do 18, a ja wizytę mam na 17.55, więc na pewno super dokładnie mnie zbada :p Znowu muszę się gdzieś indziej zapisać.
    .

szczerze mówiac to u mnie też dziś byłoby bez rewelacji, sama poprosiłam os prawdzenie szyjki, sama zadałam kilka pytań a usg było tyle co i nic, tzn. dokładnie to samo co u Ciebie...

f2w3dqk3604phf94.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, które nie idą do szkoły rodzenia bądź idą do szkoły, która nie ma dostępu do szpitala gdzie chcecie rodzić, wybieracie się na jakieś wcześniejsze zwiedzanie szpitala, dni otwarte czy coś w tym stylu?Organizują coś takiego u Was?

• Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    szczerze mówiac to u mnie też dziś byłoby bez rewelacji, sama poprosiłam os prawdzenie szyjki, sama zadałam kilka pytań a usg było tyle co i nic, tzn. dokładnie to samo co u Ciebie...
    Ach ci lekarze...Człowiek im ufa, oddaje bezpieczeństwo dziecka i swoje w ich ręce, a tu czasem taka olewka.Ty też na NFZ chodzisz?

• A może by... Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia, foto masz pierwsza klasa ;) Ja mimo dodatkowego USG takiego ładnego nie mam w 3d :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede bardzo polecac SR. Teraz juz sobie podaruje, ale dla mnie szkola bardzo duzo wniosla. Smiali sie ze mnie w pracy, ze wszystkiego sie dowiem z internetu. Ale nie zalowalam, powiem wiecej, bylam baaardzo wdzieczna za porady z SR i uwazam, ze dzieki nim bardziej swiadomie i sprawnie przeszlam przez porod.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia śliczne dzieciątko. A ja nie dostałam takiego pięknego zdjęcia w 3d.
    Kochane dziś kosilam trawę. I muszę wam powiedzieć że przyjemność sprawia mi ruch, wtedy zapominam że robię się ociezala.
    Jutro ide na prywatną wizytę i usg. Tak bardzo się cieszę. Poproszę o jakieś ładne zdj 3d na pamiątkę. Któraś pisała o Wit b6 ja dostaje ja z cardiominem i prenatal duo lekarz zapewniał że jest to większa dawka ale równie potrzebna. Ja z ciuszki zestopowalam, teraz biorę się za resztę mebli i środki higieniczne dla mnie i dzidziusia. Kiedyś był już poruszany temat odnośnie proszków czy płynów do prania ciuszków,ale powiedzcie mi co wy kupujecie. Ja używam dla siebie kapsułek wiec się zastanawiam nad kapsułkami z jelpa.Moze mamusie które mają już pociechy mogą coś polecić? A coś do płukania do tego dodajecie?powiem wam że te 3 miesiące nam zleci moment...u mnie już 26 tydz a dopiero się dowiedziałam o ciąży:)mysle że macie rację z płynami do mycia dzieci trzeba się ograniczyć, a co myslicie mamusie o Ziajce? A kupujecie cos na ciemieniuche?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 21:54

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    ja zdecydowana jestem na lovi prolactis, czytałam o avencie, medeli i milionie innych, ale ostatecznie, po przebrnięciu przez kilka forów,rozważenie za i przeciw wydaje się on być najlepszą opcją. Nie używałam nigdy laktatora, także moja opinia jest czysto teoretyczna.
    Ja jestem za laktatorem jak juz pisałam wcześniej nie wyobrażam sobie go nie mieć i nie chodzi tu tylko o kryzys że mało albo brak mleczka w odwrotnej sytuacji też jest mega przydatny pamiętam jak moja córa się najadała do syta szła spać a mnie mleko ciurkiem leciało z cyców kongo siadałam z ręcznym (bo taki miałam kupiony o wiele za późno ) w dłoni i myślałam że się zajadę po 400 ml jeszcze ściągałam makabra teraz mam dwa elektryczny Lovi prolactis jak dla mnie numer jeden plus awaryjny ręczny avent
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cae7e0b2826d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffc2d0402534.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92a151edf3d6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 22:19

India26 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene88, ciemieniucha nie pojawia się "nagle" i od razu i myślę, że zawsze coś się zdąży nabyć ;)
    Ziaja jest chyba dość chemiczna.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ZA laktatorem i to właśnie do szpitala już i albo pomoże w razie nazwali już tam, a co ważniejsze pomoże w rozkteceniu laktacji w razie braku mleka. I np. Tak jak ja nie miałam dziecka od razu przy sobie to nie musiałam korzystać ze szpitalnego, który był na oddziale dostępny dla wszystkich, tylko końcówki wężyki dostawalo się "swoje". Także swój laktator super sprawa. Przy drugim porodzie również nie miałam malucha od razu i znowu sciagalam mleczko do sloiczkow "szpitalnych" i zanosilam synkowi. Teraz już mam i na pewno zabiorę, w razie W. Nawiasem mówiąc, mam Aent ręczny, cicho i szybko ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja ostatnio zrobiłam zapas kapsułek i płynu do płukania jelp bo był w lidlu w promocji. Ale jeszcze nic nie pralam w nim.

madlene88 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz newsy z wizyty:
    córunia <3 aaa... :D
    Waży prawie 700 g, także spora dziewuszka i o ok. tydzień wyprzedza termin z usg ;)
    Wszystko ładnie i w porządku ;)
    Ah, no i ta szyjka, która mnie najbardziej martwi, jak na razie twardą, zamknięta i ma 32 mm, także bez szału, ale ważne, że brak rozwarcia ;)

0202oliwcia, monaJa, aaniluap, Pampcia, Caro, Lola83, Natikka123, kiti, Treselle, dżdżownica, Agnesqe, E_w_c_i_a, MałaMi88, KasiaHaBe, Dziobuś, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla u mnie z córą wyglądało to tak że nie kupiłam bo szłam na pewniaka będę karmiła piersią to na co mi to ustrojstwo a w szpitalu??? wyłam z bólu zapalenie piersi zastój pokarmu Oli moja nie mogła ciągnąć cyce były takie twarde miałam 40 stopni gorączki dreszcze makabra a w szpitalu nie mieli laktatora!!!!!!! dlatego teraz już wiem że awaryjnie lepiej mieć nawet na czarną godzinę laktator był pierwszą rzeczą jaką kupiłam do wyprawki (drugi dostałam) Także mam dwa nowiutkie

Pogratulowac wizyty kochana sporą kluseczkę już masz moja 23+5 tc ważyła tylko 560 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 22:30

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia no to już w ogóle w szpitalu poszaleli, że na oddziale położniczy laktatora nie mieli, u mnie chociaż był, ale swój to swój ;) Ja też już w szpitalu miałam nazwał, na szczęście bez zapalenia, i ściągalam i wylewalam, bo bym chyba pół oddziału mogła wykarmić :D

Agnesqe lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    No i teraz newsy z wizyty:
    córunia <3 aaa... :D
    Waży prawie 700 g, także spora dziewuszka i o ok. tydzień wyprzedza termin z usg ;)
    Wszystko ładnie i w porządku ;)
    Ah, no i ta szyjka, która mnie najbardziej martwi, jak na razie twardą, zamknięta i ma 32 mm, także bez szału, ale ważne, że brak rozwarcia ;)

A mówiłam ci że twój brzucholek to taki na dziewczynkę super !,chłopaki będą mieć co pilnować :-)

patulla lubi tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mój szpital niema dobrej renomy ...... jakoś nie długo po tym jak ja urodziłam córeczkę to byłą ta głośna akcja o bliźniakach co zmarły przed narodzeniem przez lekarzy w naszym szpitalu

https://wiadomosci.wp.pl/smierc-blizniat-we-wloclawku-matka-powiedzieli-zebym-nie-robila-sobie-zludnych-nadziei-6031344979883137a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 22:38

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Madlene88, ciemieniucha nie pojawia się "nagle" i od razu i myślę, że zawsze coś się zdąży nabyć ;)
    Ziaja jest chyba dość chemiczna.
    AA ja tak na,, wszelki wypadek,, pol apteki bym kupiła hehe. Czyli Ziajka dla dzieci odpada i pewnie zakupie serię hippa lub nivea

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 22:42

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    AA ja tak na,, wszelki wypadek,, pol apteki bym kupiła hehe. Czyli Ziaja odpada pewnie zakupie serię hippa lub nivea
    To na ciemieniuche małą, ale naprawdę małą oliwke. Ja chyba jakoś przed kąpielą nacieralam oliwka, później normalnie kąpiel i wyczesc i chyba tyle robiłam z tym. Żadnego specjalnego preparatu nigdy nie mialam

madlene88, monaJa lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

no ale chociaż zdjęcia mam ładne :P to fakt :D (dzięki!)

Madlene, ziajkę SROKA O strasznie przeklina, że mało co się z tego nadaje. Popatrzeć na skład to faktycznie włosy się jeżą czasami. Coś tam chyba będę miała z ziaji ale na pewno nie będzie to główny punkt programu, raczej "zmywalne" rzeczy jeśli już. Sama używam kilku rzeczy ziajowych no ale młodego nie chcę tym traktować, panicznie się boję że alergii (jakichkolwiek) dostanie. Na ciemieniuchę ponoć nawet wystarczy tylko oliwka (nie wiem, nie znam się jeszcze ;P )

Lola, z tą szkołą rodzenia to chyba też tak jest, że jedna drugiej nierówna. Jedna koleżanka miała 9 spotkań, super przeprowadzonych, a inna była chyba 2-3 razy z czego duża część to było dyskretne wciskanie oferty bankowania krwi pępowinowej. Wiadomo, że teraz mamy nieporównanie lepiej bo mnóstwo rzeczy w necie ale z drugiej strony jak to Pawlak powiedział "Mądrego to i przyjemnie posłuchać" ;) Ja w każdym razie na pewno pójdę.

A jeszcze a propo laktatorów. Może popytajcie w sklepach jak jest np. ze zwrotem. Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że chyba w ciągu miesiąca ktoś miał czas na zwrot...ale ręki sobie nie dam uciąć. W aptekach na pewno nie, bardziej bym szukała w sklepach zwykłych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 22:58

f2w3dqk3604phf94.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ