Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jak u Was jest z przewijakami?
Bylam dzisiaj ogladac wozki i przy okazji komidy i lozeczko. Otoz przewijak na komodzie mi nie pasuje, bo mnie drazni utrudniony dostęp do najwyzszej szuflady, bo ten przewijak odstaje. Z drugiej strony na lozeczko tez nie chcem przewijaa bo mi zaslania lozeczko. Moze powinnam wogole z tego ustrojstwa zrezygnowac i przewijac na naszym łóżku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 15:00
-
Nieśmiała, mnie też to denerwuje, rozważałam jeszcze wąską głęboką komodę, żeby przewijak zmieścił się bez dodatkowego blatu, ale nigdzie nie mogłam takiej znaleźć
Albo przewijanie stojąc od krótszego boku zwykłej komody. W końcu zdecydowałam się na brak przewijaka
Pracowałam kiedyś jako opiekunka i na łóżku też było wygodnie
Gdańsk, 31 l., kp -
Nieśmiała wrote:Dziewczyny, a jak u Was jest z przewijakami?
Bylam dzisiaj ogladac wozki i przy okazji komidy i lozeczko. Otoz przewijak na komodzie mi nie pasuje, bo mnie drazni utrudniony dostęp do najwyzszej szuflady, bo ten przewijak odstaje. Z drugiej strony na lozeczko tez nie chcem przewijaa bo mi zaslania lozeczko. Moze powinnam wogole z tego ustrojstwa zrezygnowac i przewijac na naszym łóżku?
Nieśmiała my mamy przewijak ustawiony w łazience na pralce.Idealnie się sprawdza po kąpieli, żeby z mokrym dzieckiem nie biegać po mieszkaniu.Tak samo na początek do przewijania kiedy przeważnie używa się wacików zamoczonych w wodzie też jest wygodnie, bo w łazience masz wodę pod rękąJa też nie chciałam mieć przewijaka na łóżeczku
-
nick nieaktualnynatty85 wrote:A gdzie zdjecia
Nie wyjmowaliśmy z pudel i zabezpieczeń, bo udało nam sie kupić wózek nie z wystawy, tylko zapakowany firmowo;) Wiec na razie nie ruszamy bo jeszcze trochę musi poleżeć, przy najmniej do końca remontu. Potem wyniosę trochę na taras by go przewiałoA fotelik zrobię zdjęcie wieczorkiem
natty85 lubi tę wiadomość
-
Ja tez sie zastanawiam jak z tym przewijakiem ale z mężem juz zdecydowalismy sie kupujemy komode kąpielowa
Tresella ja clexan tez mam na ryczałt i na moje oko na 100% ty również go dostaniesz ja kupuje obecnie 0.4 i place za 10 szt. Ok 38 zł (cena chyba jest zależna od apteki )Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 16:04
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
A my dzisiaj kupilismy wanienke. Jednak ta mniejsza bo te 102 sa ogromne. Jak malutka zacznie siadac to bede ja myla w naszej wannie. I odebralismy wozek. Bebetto holland.
dżdżownica lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Hej Kochane, nie było mnie tylko 3 dni a już ciezko było mi Was nadrobić ale się udało
Treselle, Alicja - dziewczyny, mocno trzymam kciuki i jestem z Wami całym serduchem :*
Agnesque, my też wybraliśmy ostatecznie adamex vicco i fotelik maxi cosi cabrio fixfotelik już mam, bo koleżanka po mega niskiej cenie odsprzedać chciała więc się nie zastanawiałam nawet chwili i jestem przeszczesliwa bo zapłaciłam tylko 120zl
a po wózek bedziemy dopiero się wybierać, ale już wiem, że to chyba na 100% będzie TEN
No i dzisiaj na belly pokazało mi sie, że zostało tylko 100 dni do porodu, wiec studniowke mam dzisiaj
Całuje Was wszystkie i lecę dalej odpoczywać bo totalnie nie mogłam dzisiaj spać i padamdżdżownica, AlicjaaA, Treselle lubią tę wiadomość
-
A propo wózków, dzisiaj mój Chłop i ja zresztą tez bylismy zachwyceni Camarelo Sirion xsi-8. Ale spacerówka od niego juz nam sie nie podoba
To ten Camarelo http://megatanio.pl/images/d35dce96d7f0ccf110cbdd151482b1e0.jpg
Znlazlam jeszcze ciekawy wozek Kinderkraft moov ale nie mogę znaleźć zadnych aktualnych opinii. Znacie ten wozek moze? Nadaje się on?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 17:08
-
AlicjaaA wrote:No właśnie w Mastermedzie byliśmy i prawdę powiedziawszy nie bardzo jestem zadowolona. Owszem potwierdzono podejrzenie mojego gin o rozszczepie i tyle. Skupił się bardziej na ocenie pozostałych narządów. Nie ocenił podniebienia, stwierdził, że ułożenie mu to uniemożliwia. I na tym koniec. Z opisanym usg, w którym o rozszczepie jest jedno zdanie odesłano do domu i koniec ich "opieki". Może gdybym płaciła prywatnie a nie na nfz to by się bardziej wczuli,nie wiem..
Zdecydowanie zmieniam kierunek na Warszawę. Wizytę u mojego gin mam teraz 25 lipca i wtedy też na pewno dostanę skierowanie do Warszawy.
Co do karmienia piersią to nie wierzę niestety w profesjonalną pomoc doradcy w moim mieście..nawet przy zdrowym dziecku nie potrafili mi pomóc- sama po kilku dni męczarni, prób i błędów się nauczyłam, a co dopiero przy dziecku z rozszczepem.
Dziekuję Wam raz jeszcze za słowa otuchy i wsparcia. Dziś już na to wszystko patrzę zupełnie inaczej niż dwa dni temu. Cieszę się, że dowiedziałam się o tym teraz a nie przy porodzie. Jest czas na oswojenie i przygotowanie się.
A co do tematu pielęgnacji malucha to ja do pupci używałam dla synka bephanten, a potem od pewnego czasu do dziś tylko i wyłącznie mąka ziemniaczana- działa cuda nawet na najbardziej podrażnionej pupce. Także z malutką pewnie albo mąka ziemniaczana, albo bephanten.
A do kąpieli na początku z zalecenia lekarza Emolium, a potem żel Hipp do ciała i włosów. Teraz do ciała naturalne mydełko kastylijskie z oliwy z oliwek, a do włosów właśnie ten Hipp.
polecam Leśniewicza i genetic na parkowej on jest bardzo dokładny wizyta z usg hmm preanatalna 200 a zwykłe usg nie mam pojęcia sprzęt też ma bardzo dobry przyjmuje na parkowej ale nie w tej klinice tylko obokAlicjaaA lubi tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Cześć dziewczyny, ja też mam dziś mega szczęśliwy dzień
Pojechaliśmy do sklepu z art.niemowlęcymi tylko z zamiarem obejrzenia wózków i upatrzonego przeze mnie Roan Bass Soft
Kupiliśmy wanienkę i przewijak, a mój narzeczony zakochał się w biało-granatowym wózku Adamex Barletta i wzięliśmy go w wersji 3w1
Jestem bardzo zadowolona, bo zostało mi tylko łóżeczko, staniki do karmienia i kosmetyki do kapieli kupić i koniec
A wózek przetestowany już na naszym podwórzu i jak na razie się sprawdza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4fe1e462c97.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 17:26
Dziobuś, AlicjaaA, MałaMi88, natty85, Barbie24, Treselle lubią tę wiadomość
-
Gabisonka wrote:Cześć dziewczyny, ja też mam dziś mega szczęśliwy dzień
Pojechaliśmy do sklepu z art.niemowlęcymi tylko z zamiarem obejrzenia wózków i upatrzonego przeze mnie Roan Bass Soft
Kupiliśmy wanienkę i przewijak, a mój narzeczony zakochał się w biało-granatowym wózku Adamex Barletta i wzięliśmy go w wersji 3w1
Jestem bardzo zadowolona, bo zostało mi tylko łóżeczko, staniki do karmienia i kosmetyki do kapieli kupić i koniec
A wózek przetestowany już na naszym podwórzu i jak na razie się sprawdza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4fe1e462c97.jpg
Śliczny ten wózekGabisonka lubi tę wiadomość
-
Co do przewijaka to mam na komodzie, a w tej 1 szufladzie będę trzymać rzeczy, które są sporadycznie potrzebne, a nie non stop i problemu nie ma
Ja mam łazienkę bardzo małą i tam dziecka nie bede ani przewijac, ani kąpać
Wszystko w salonie
Graty udanych zakupów!Wanienke i reszte rzeczy będę dopiero kupować jak juz zrobimy remont tej sypialni i pokoiku
czyli sierpień najwcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 18:54
-
Ja teraz nie mam problemu bo nie będę miała miejsca żeby gdzieś wstawić przewijak:) więc będę przewijala na stole
Mieliśmy dziś wizytę tesciowej i pojechaliśmy na budowę. Oczywiście wszystko nie tak, za daleko, za mało sklepów, za strome schody, a po co ogrzewanie podłogowe, a piec gazowy to nie wygodne. Ale przecież zrobicie jak chcecie -
Dziewczyny a jaki termometr do pomiaru temperatury dzidziusia macie ew macie zamiar kupić? Ja już jakiś czas temu upatrzylam microlife nc 150 i widzę że położne tez mierzą nim temperaturę, wiec chyba wart uwagi
opinie tez ma bardzo dobre...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 22:45
-
mimi87 wrote:polecam Leśniewicza i genetic na parkowej on jest bardzo dokładny wizyta z usg hmm preanatalna 200 a zwykłe usg nie mam pojęcia sprzęt też ma bardzo dobry przyjmuje na parkowej ale nie w tej klinice tylko obok
Dziękuję za info, jednak zdecydowaliśmy się na Warszawę, tam będzie kompleksowo bo i diagnoza, plan działania, przeszkolenie, rozważę poród, tam też operacja. Przynajmniej takie info o kompleksowej opiece piszą na str Instytutu Matki i Dziecka. Zaczekam jeszcze na wskazówki mojego lekarza.
Dziewczyny, jesteście cudowne. Dziękuję raz jeszcze za miłe słowa wsparcia.
Treselle, super, że jest lepiej po zastrzykach. Dla maleństwa zmiesiesz jakoś te kłucia skoro pomaga
Co do termometru to dla synka kupilam termoflash lx26 czy jakoś tak. Miał mega dobre opinie i był drogi- ok 150 zł zapłaciłam. Jak dla mnie bez rewelacji. Pomiary wychodziły różne, czasem mało wiarygodne, nie da się wyłączyć głosu co mnie wkurzalo, bo budził dziecko przy pomiarach w nocy. Kupilam inny firmy Geratherm i jest jak narazie super, dużo lepszy wg mnie tańszy. Choć to wiadomo kwestia gustu.
Super wózki kupiłyście, aż żałuję, że ten zakup już mnie nie dotyczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 14:16
-
Hej dziewczyny, ja znowu spać nie mogę
Dziewczyny gratki udanych zakupów !
Alicja, kochana bardzo mi przykro, ale wszystko się dobrze ułoży, trzymam mocno kciuki !
Treselle - dobrze, że szybko zadziałaliście, wiem że zastrzyki z clexane nic przyjemnego - to moja 2 ciąża na tych lekach ale czego się nie robi dla dzidzusia !! Dasz radę. Ja obecnie biorę 0,6 a lekarz straszy 0,8 ... jak trzeba to trzeba.
KasiaHaBe - z tego co kojarzę mamy chyba tego samego gina doc.M ? Powiedz mi jak to jest z tym badaniem i USG u niego - masz robione na każdej wizycie ?
mimoza - podpytałam i okazuje się, że mieszkanie będzie wolne dopiero z początkiem września a opłaty są ciut wyższe niż zaznaczyłaś. Mam nadzieję, że niebawem znajdziecie coś !
A ja wpadam się pochwalić - wczoraj obroniłam moją pracę podyplomowaale się cieszę - mim promotorem był sędzia naczelnego sadu administracyjnego - miałam sporego pietra, nie tylko ja !
Teraz spokojnie mogę zając się przygotowaniami, wyprawką dla małej
smeg, dżdżownica, pola89, Caro, India26, AlicjaaA, nadziejastru, kiti, MałaMi88, Barbie24, patulla, Dziobuś lubią tę wiadomość