X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    No niekoniecznie. Potem takiej rodziny z dzieckiem nie sposób wyrzucić. Moja mama wynajmuje mieszkanie rodzinie i warunkiem było żeby podpisali umowę notarialna z regresem. Ale na szczęście od 3 lat płacą regularnie.

No tak. Masz napewno rację.. Ale mimo wszystko słyszę o tym pierwszy raz :-)

natty85 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Hej. Wpadałam zdać relację z wizyty z wtorku. Piszę dopiero dziś bo musiałam mieć czas, aby przetrawić wszystko..
    Z moją szyjką (było podejrzenie skracania- miała 2 cm) okazało się wszystko ok- nie była skrócona a uciśnięta, bo mała siedziała bardzo nisko. Odkąd się uniosła do góry szyjka wróciła do prawidłowych rozmiarów- długa i zachowana. Pozostałe narządy ok, waga ok 700 g. No ale niestety usłyszałam od gina słowa: niestety mamy inny problem..i jego mina mówiła wszystko, że nie jest dobrze. Moja córeczka ma rozszczep jednostronny wargi i być może podniebienia- tego nie dało rady ocenić. Dostałam od razu skierowanie do Białegostoku na lepsze usg do kliniki. Diagnozę potwierdzono, też nie dali rady ocenić podniebienia, bo ułożona główkowo z twarzą do dołu..
    Także dwa dni przeryczałam, a teraz już biorę się w garść, muszę się ogranąć, bo nie mam już na to wpływu. Muszę się dowiedzieć i nauczyć jak opiekować sie takim dzieckiem i jak karmić, bo karmienie piersią będzie niemożliwe. No i nastawiać się, że po 6 mies życia operacja. Na szczęście przy obecnym poziomie medycyny wady takie są bardzo dobrze operowane w wieku niemowlęcym, zostają niewielkie ślady.
    Alicja to najważniejsze że da się zoperowac. Dasz rady. Wierzę że wszystko będzie dobrze. Dużo ciepła wysyłam w twoją stronę. 3 Maj się kochana. Propo mastermedu bylam u nich na darmowym dniu na usg polowkowym . Niecałe 10 minut i dowidzenia. Porażka. Nie znam lekarzy z Białegostoku Ale coś mi rozum podpowiada żeby właśnie kierować się na Warszawę . Tam są specjaliści. Inne szpitale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 07:35

AlicjaaA lubi tę wiadomość

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dacie radę i mała urodzi się śliczna i zdrowa. W dzisiejszych czasach postęp medycyny jest tak ogromny, że jedna lub dwie operacje i po rozszczepie nic nie będzie widać. Dbajcie tylko proszę o miejsce szycia najlepiej silikonową maścią, wtedy nawet blizny nie będzie widać. Wiem coś o tym, bo sama walczyłam z brzydką blizną pooperacyjną na szyji. Najważniejsze, że pozostałe rozwojowe sprawy są OK. 3mam za Was kciuki i wierz mi proszę, będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 08:19

• czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    No tak. Masz napewno rację.. Ale mimo wszystko słyszę o tym pierwszy raz :-)
    niestety pozbyc sie z mieszkania ciezarnej albo kobiety z dzieckiem jest trudno jesli nie ma sie gdzie podziac, nie do konca jestem w temacie ale wiem ze jest to sporym utrudnieniem ogladalam jakies tam programy kiedys na ten temat i wlasciciel mieszkania chcial je sprzedac i prosil wynajmujacych o opussczenie lokalu a oni nie mieli gdzie i patowa sytuacja. ona z dzieckiem nie opusci a on nie ma jak sprzedac... skonczylo sie na jakis sadach etc.

6sutskjolve431gm.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:34

JzxGp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:45

smeg, Treselle lubią tę wiadomość

JzxGp2.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, dzięki za pocieszenie, ja idę w poniedziałek na glukozę i naczytałam się tyle tu na forum, że już sama nie wiem co myśleć :P

Wczoraj byłam ostatni dzień w pracy, nareszcie L4 :D Byłam też na Openerze, okazało się, że jako ciężarna mogę korzystać z platformy dla niepełnosprawnych i oglądałam Foo Fighters na podwyższeniu, na krzesełku, luksusowo :D Dziś ostatni dzień koncertów. Przyznam że późne chodzenie spać i wstawianie rano do pracy mocno dało mi się we znaki. Wczorajszy dzień sobie odpuściliśmy żeby się wyspać, bo i tak nikt ciekawy nie występował :P

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    MałaMi, dzięki za pocieszenie, ja idę w poniedziałek na glukozę i naczytałam się tyle tu na forum, że już sama nie wiem co myśleć :P

Wczoraj byłam ostatni dzień w pracy, nareszcie L4 :D Byłam też na Openerze, okazało się, że jako ciężarna mogę korzystać z platformy dla niepełnosprawnych i oglądałam Foo Fighters na podwyższeniu, na krzesełku, luksusowo :D Dziś ostatni dzień koncertów. Przyznam że późne chodzenie spać i wstawianie rano do pracy mocno dało mi się we znaki. Wczorajszy dzień sobie odpuściliśmy żeby się wyspać, bo i tak nikt ciekawy nie występował :P

My dziś jedziemy na koncert Chylinskiej i też się zastanawiam jak to przeżyję :) ja już zwykle o 22 to zasypiam a koncert się zaczyna o 21 :/

1JyDp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:45

JzxGp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja..ale Ci mama pojechała. Widać, że ma duże pokłady wyczucia i empatii.

Ratujcie, moje dziecko masakruje mi pęcherz!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja dzisiaj jestem prze szczęśliwa:) Wózek i fotelik do samochodu kupiony! Wybrałam jeszcze w tym sklepie przewijak! Wszystko jest tak jak chciałam jestem taka happy, że nie da sie tego opisać ;)
    Buziak dziewczyny!

India26, MałaMi88, AlicjaaA, kiti, dżdżownica, Dziobuś lubią tę wiadomość

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej kochane ja dzisiaj jestem prze szczęśliwa:) Wózek i fotelik do samochodu kupiony! Wybrałam jeszcze w tym sklepie przewijak! Wszystko jest tak jak chciałam jestem taka happy, że nie da sie tego opisać ;)
    Buziak dziewczyny!
    Podziel się co kupiłaś bo też właśnie poszukujemy wózka i fotelika :) póki co wybraliśmy łóżeczko i komodę z przewijakiem i myślimy o kołysce / koszu na początek do naszej sypialni :)

Dużo z Was planuje żeby najpierw maluch był z Wami w sypialni a dopiero pózniej przeniesiecie go do osobnego pokoju?

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Od rana gdy się nachylam czuję w prawym udzie tak jakby mi się coś napinało i pękało. Nie wiem jak to opisać. Takie irytujące uczucie jakby kopnięcie prądem... Miałyście coś takiego?? Sobota, pasowałoby posprzątać, a ja się nawet nie mogę nachylić, bo już takie ,,kopnięcie" czuję.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Dużo z Was planuje żeby najpierw maluch był z Wami w sypialni a dopiero pózniej przeniesiecie go do osobnego pokoju?
    My tak planujemy, nie wyobrażam sobie kłaść noworodka w osobnym pokoju. Najchętniej spałabym z dzieckiem w jednym łóżku, ale na materacu 140 cm będzie nam trochę ciasno, więc zadowolę się dostawką ;) Łóżeczko kupimy jak podrośnie, ale też raczej będzie w tym samym pokoju. Dom wybuduje nam się pewnie najwcześniej za dwa lata, do tej pory będziemy mieszkać w dwóch pokojach, a szczerze mówiąc, wolę mieć sypialnię z dzieckiem niż spać w "salonie" :)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Podziel się co kupiłaś bo też właśnie poszukujemy wózka i fotelika :) póki co wybraliśmy łóżeczko i komodę z przewijakiem i myślimy o kołysce / koszu na początek do naszej sypialni :)

Kupiliśmy wózek z Adamex Vicco kolor R7 jest tak cudny, że ładniejszego w całym sklepie nie było:) I fotelik maxi-cosi cabrio fix szary. Jestem bardzo zadowolona z zakupu bo na wózek dostaliśmy 10% zniżki, a to było prawie 200 zł ;)
    A co do dzieciątka to u nas mała będzie od razu w swoim pokoiku, tzn miedzy nasza sypialnią a jej pokoikiem są szklane przesówne drzwi, wiec po prostu będą cały czas otwarte co sprawi jedną dużą przestrzeń :)

KasiaHaBe, Dziobuś lubią tę wiadomość

• Treselle Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie chce zapeszac, ale z moja noga chyba trochę lepiej po tych zastrzykach...nawet mąż powiedział, że znowu widać mi kostkę :D najprawdopodobniej będę kłuć się już do końca ciąży...a swoją drogą jaki jest koszt tych zastrzyków bo wyczytałam ze ok 300 zł za 10 sztuk...w miesiącu to prawie 1000 zł...a tak się cieszyłam z większej kasy na L4 :D

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 25 tygodniu ciąży:)
    Po powrocie szykuje wszystko dla dziecka i dla mnie...kto wie co będzie dalej...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, nie chce zapeszac, ale z moja noga chyba trochę lepiej po tych zastrzykach...nawet mąż powiedział, że znowu widać mi kostkę :D najprawdopodobniej będę kłuć się już do końca ciąży...a swoją drogą jaki jest koszt tych zastrzyków bo wyczytałam ze ok 300 zł za 10 sztuk...w miesiącu to prawie 1000 zł...a tak się cieszyłam z większej kasy na L4 :D
    Dostaniesz na pewno na ryczalt. Ja mam recepte i place ok 38 zl za 10 sztuk clexane 0.6

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Buziak dziewczyny!
    A gdzie zdjecia ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dostaniesz na pewno na ryczalt. Ja mam recepte i place ok 38 zl za 10 sztuk clexane 0.6
    Uf :) chociaż jeśli miałoby być tylko wszystko ok to pieniądze nie grają roli...

dqpr3e5e0v8168du.png
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ