Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Hej dziewczyny, ja znowu spać nie mogę :(

Dziewczyny gratki udanych zakupów !

Alicja, kochana bardzo mi przykro, ale wszystko się dobrze ułoży, trzymam mocno kciuki !

Treselle - dobrze, że szybko zadziałaliście, wiem że zastrzyki z clexane nic przyjemnego - to moja 2 ciąża na tych lekach ale czego się nie robi dla dzidzusia !! Dasz radę. Ja obecnie biorę 0,6 a lekarz straszy 0,8 ... jak trzeba to trzeba.

KasiaHaBe - z tego co kojarzę mamy chyba tego samego gina doc.M ? Powiedz mi jak to jest z tym badaniem i USG u niego - masz robione na każdej wizycie ?

mimoza - podpytałam i okazuje się, że mieszkanie będzie wolne dopiero z początkiem września a opłaty są ciut wyższe niż zaznaczyłaś. Mam nadzieję, że niebawem znajdziecie coś !

A ja wpadam się pochwalić - wczoraj obroniłam moją pracę podyplomowa :) ale się cieszę - mim promotorem był sędzia naczelnego sadu administracyjnego - miałam sporego pietra, nie tylko ja !
    Teraz spokojnie mogę zając się przygotowaniami, wyprawką dla małej :)
    Gratuluję!!! :)

A co do zastrzyków...wszystko było zbyt piękne...z mężem decyzję o dziecku podjęliśmy w styczniu i w styczniu się udało...ciąża od początku prawie że bezobjawowa, poza zaparciami i trądzikiem na buzi, z którym jest juz lepiej...było zbyt kolorowo żeby do końca tak zostało...
    Żadnych leków nie musiałam przyjmować poza witaminami i kwasem oczywiście...jak czytałam Was, że musicie się kłuć to byłam przerażona, a teraz sama mnie to spotkało...tylko ze i myślenie się zmienia w takich sytuacjach a jakoś siły tez jest więcej, bo dla dziecka faktycznie jest się w stanie zrobić wszystko.
    Nigdy nie leżałam w szpitalu, a teraz mam już przynajmniej pogląd jak to wygląda i naprawdę ale pobyt w październiku (oby wcześniej nie było takiej potrzeby) będzie napewno mniej straszny!

Zresztą i tak Was podziwiam z jakimi problemami nie jedna z Was musi się zmierzyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 08:10

Mika2009 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą w suwaczku napisane jest,ze dziecko waży prawie pół kilograma, a mój aż 770 g czy to jakies odstępstwo od normy?:D

dqpr3e5e0v8168du.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    A swoją drogą w suwaczku napisane jest,ze dziecko waży prawie pół kilograma, a mój aż 770 g czy to jakies odstępstwo od normy?:D
    moja wazyla ok 450g w 21+4 :D takze na suwaczek bym za bardzo nie patrzyla :D dzis na aplikacji wyskoczylo mi ze wazy 1kg a na drugiej aplikacji 700g :D

6sutskjolve431gm.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny a jaki termometr do pomiaru temperatury dzidziusia macie ew macie zamiar kupić? Ja już jakiś czas temu upatrzylam microlife nc 150 i widzę że położne tez mierzą nim temperaturę, wiec chyba wart uwagi :) opinie tez ma bardzo dobre...

https://www.aptekagemini.pl/termometr-kt-40-1szt.html

ja kupuje ten, ma dobre opinie, a można nim mierzyć nie tylko temp. ludzi, ale też zmierzyć np. temp. mleka, no i nie kosztuje fortuny

Traselle i Alicjaa trzymajcie się dziewczyny, na pewno będzie dobrze.

Mika gratulacje!!! Też bym chciała mieć już studia za sobą, a tu ciężkie pół roku przede mną jeszcze.

A jakie kupujecie zabawki dziewczyny? Ja myślałam, żeby kupić już od razu jakieś takie od urodzenia i od 3 miesiąca jakieś gryzaczki. Jest tego pełno w internetach, a ceny z kosmosu w większości przypadku, ciężko będzie się na coś zdecydować. W związku z tym, że ja kocham wszystko z małpkami, to póki co na 100% zaopatrzę się w taką:
    http://allegro.pl/dumel-baby-zawieszka-gryzak-malpka-molly-85324-3m-i6751180504.html?fromVariant=6752038171

No i staram się, żeby tam też inne zwierzątka były :D. Zupełnie nie rozumiem tego bumu na żyrafę Sophie, za tą cenę można kupić 2-3 zabawki, jak dla mnie to ona nawet ładna nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 09:58

59a17bd566875.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:

KasiaHaBe - z tego co kojarzę mamy chyba tego samego gina doc.M ? Powiedz mi jak to jest z tym badaniem i USG u niego - masz robione na każdej wizycie ?

Mika2009 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek żeby napisać do Ciebie na priv, bo mam jednak wątpliwości czy mamy tego samego lekarza :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    https://www.aptekagemini.pl/termometr-kt-40-1szt.html

ja kupuje ten, ma dobre opinie, a można nim mierzyć nie tylko temp. ludzi, ale też zmierzyć np. temp. mleka, no i nie kosztuje fortuny

Traselle i Alicjaa trzymajcie się dziewczyny, na pewno będzie dobrze.

Mika gratulacje!!! Też bym chciała mieć już studia za sobą, a tu ciężkie pół roku przede mną jeszcze.
    Tym o którym pisałam również można mierzyć temperaturę płynów, powierzchni itp. Chyba na niego się zdecyduje...mam termometr owulacyjny Microlife i spełnił swoje zadanie :D

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja też uwielbiam małpki i ta zabawka jest cudna :D tez ja kupie, zobacz w empiku jest promocja, można zamówić z odbiorem w sklepie jeśli stacjinarnie nie mają, przesyłka chyba darmowa:)
    http://m.empik.com/dumel-zawieszka-malpka-molly-dumel,p1141854127,zabawki-p?gclid=Cj0KCQjws-LKBRDCARIsAAOTNd49kAhjcdAZbCQQMdrZT7AxqlnJQQVPFgL5OxdStERKcRdwlBEMCQUaAq7iEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

India26 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Mika2009 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek żeby napisać do Ciebie na priv, bo mam jednak wątpliwości czy mamy tego samego lekarza :)
    napisałam do Ciebie :)

Dzięki dziewczyny :)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, Treselle, trzymam mocno kciuki źeby wszystko sie dobrze skonczylo. Dzielne dziewcxyny jestescie to najwazniejsze, bedzie dobrze! :*
    Mika gratulacje obrony!

A ja wlasnie wkraczam w 27 podobno...strach mnie oblecial ze to juz tak niedlugo haha :D a w dodatku moze tez dlatego ze mieszkanie dalej w proszku, ten remont to jakas neweredningstory...

f2w3dqk3604phf94.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:46

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Z zabawek to kupiłam karty kontrastowe i dwie jakieś zawieszane żabkę i szopa, które szeleszczą i ogólnie są dla niemowlaków 0-3 z gryzakami, niedrogie, ze smyka, jak promocje były...miałam ogólnie nie kupować takich rzeczy, bo pewnie prezenty będą to głównie zabawki, no ale tak to własnie jak mi coś wpadnie w oko :)

A i siostra kolegi mi szyje misia :) taki szydełkowy <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59a5e645edd8.png

MałaMi88, kiti, pola89, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:38

JzxGp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja śliczny ten Misiek :-D

Ja też zakupiłam karty kontrastowe dla Małej, jakiejś tam grzechotki, trochę zawieszek, a tak to właśnie podejrzewam, że w prezentach trochę wpadnie ;-)

Śliczne macie w wózki Dziewczyny :-D Sama bym już najchętniej kupiła, ale nie wiem w końcu na co się ostatecznie zdecydować heh.

Źle wpływa na mnie ten dziadowski antybiotyk. Brzuch mnie boli i w ogóle rozbita jestem. No ale jak mus to mus. Nie przeskoczę tego :-/ Za to jak pomyśle sobie, że mamy już lipiec to papka mi się cieszy niezmiernie :-D Zaraz każda z Nas będzie po swojej osobistej "studniówce", potem III trymestr, ani się obejrzymy a będziemy się rozpakowywać :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 15:45

JzxGp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się na mózg rzuca.
    Mam napady paniki, że mi wody odejdą i urodzę przedwcześnie. Najgorzej jest wieczorami przed snem. Każdy ruch dziecka mnie stresuje. Dostaje kołatania serca i duszności. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Poza tym mąż rzucił propozycje imion.
    Karol, Nikodem, Daniel i Emil. Co sądzicie?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika gratulacje! :)
    Kurde jak Was czytam, to jestem przerażona. Ja tylko mam 2 ciuszki kupione i laktator od cioci. Liczę, że za tydzień pogadam z ciocią co mi ma zamiar podrzucić, bo wspominała coś o nosidełku, bujaczku, macie edukacyjnej i worach ciuszków. Mam nadzieję, że w tym tygodniu znajdziemy mieszkanie i jak wpadniemy do niej w weekend, to będziemy mogli zabrać do siebie i wreszcie zacząć kupować wszystko co nam będzie brakowało.

Dziewczyny z Krk a Wy macie z jakich okolic ginekologa? Ja teraz jak się przeprowadzę gdzieś na Hutę muszę nowego znaleźć, bo do mojego nie będzie mi się chciało dojeżdżać godzinę MPK, szczególnie pod koniec ciąży.

A jak mowa o zabawkach, to możecie coś polecić na roczek? Za tydzień chrześnica ma urodziny i od roku planowałam kupić jej taką dużą pluszową zebrę ze smyka, ale teraz sama nie wiem, czy nie lepiej coś bardziej ,,ruchliwego".

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Za komplet dlatego przeżyłam szok
    bylam dzis i u nas nie ma buuuu ;(

6sutskjolve431gm.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza ja teraz mam lekarza w Hucie więc mogę Ci na priv napisać namiary na niego.

Czy któraś z Was zdecydowała się może na wózek Joolz Day 2?

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza myślę że większość rodziców ukrywa swój ból dostając kolejnego ( zwłaszcza dużego ) pluszaka ;)
    Ja polecam jakaś zabawkę manipulacyjna. Może kostka manipulacyjna ? Może zestaw klocków? Drewniane, Duplo ? Mały prosty drewniany konik bujany ? U nas jest szał. Zestaw książek z ulicy Czereśniowej albo o Puciu ?

Barbie24 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Mimoza myślę że większość rodziców ukrywa swój ból dostając kolejnego ( zwłaszcza dużego ) pluszaka ;)
    Ja polecam jakaś zabawkę manipulacyjna. Może kostka manipulacyjna ? Może zestaw klocków? Drewniane, Duplo ? Mały prosty drewniany konik bujany ? U nas jest szał. Zestaw książek z ulicy Czereśniowej albo o Puciu ?

Z pluszkaiem to fakt, niby fajny, ale co z nim w końcu robić :D
    Duplo uwielbiam :)
    Skoczek (krówka/konik) taki gumowy jest fajny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 14:24

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ