Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika2009 wrote:Hej dziewczyny, ja znowu spać nie mogę
Dziewczyny gratki udanych zakupów !
Alicja, kochana bardzo mi przykro, ale wszystko się dobrze ułoży, trzymam mocno kciuki !
Treselle - dobrze, że szybko zadziałaliście, wiem że zastrzyki z clexane nic przyjemnego - to moja 2 ciąża na tych lekach ale czego się nie robi dla dzidzusia !! Dasz radę. Ja obecnie biorę 0,6 a lekarz straszy 0,8 ... jak trzeba to trzeba.
KasiaHaBe - z tego co kojarzę mamy chyba tego samego gina doc.M ? Powiedz mi jak to jest z tym badaniem i USG u niego - masz robione na każdej wizycie ?
mimoza - podpytałam i okazuje się, że mieszkanie będzie wolne dopiero z początkiem września a opłaty są ciut wyższe niż zaznaczyłaś. Mam nadzieję, że niebawem znajdziecie coś !
A ja wpadam się pochwalić - wczoraj obroniłam moją pracę podyplomowaale się cieszę - mim promotorem był sędzia naczelnego sadu administracyjnego - miałam sporego pietra, nie tylko ja !
Teraz spokojnie mogę zając się przygotowaniami, wyprawką dla małej
A co do zastrzyków...wszystko było zbyt piękne...z mężem decyzję o dziecku podjęliśmy w styczniu i w styczniu się udało...ciąża od początku prawie że bezobjawowa, poza zaparciami i trądzikiem na buzi, z którym jest juz lepiej...było zbyt kolorowo żeby do końca tak zostało...
Żadnych leków nie musiałam przyjmować poza witaminami i kwasem oczywiście...jak czytałam Was, że musicie się kłuć to byłam przerażona, a teraz sama mnie to spotkało...tylko ze i myślenie się zmienia w takich sytuacjach a jakoś siły tez jest więcej, bo dla dziecka faktycznie jest się w stanie zrobić wszystko.
Nigdy nie leżałam w szpitalu, a teraz mam już przynajmniej pogląd jak to wygląda i naprawdę ale pobyt w październiku (oby wcześniej nie było takiej potrzeby) będzie napewno mniej straszny!
Zresztą i tak Was podziwiam z jakimi problemami nie jedna z Was musi się zmierzyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 08:10
Mika2009 lubi tę wiadomość
-
Treselle wrote:A swoją drogą w suwaczku napisane jest,ze dziecko waży prawie pół kilograma, a mój aż 770 g czy to jakies odstępstwo od normy?
takze na suwaczek bym za bardzo nie patrzyla
dzis na aplikacji wyskoczylo mi ze wazy 1kg a na drugiej aplikacji 700g
-
Treselle wrote:Dziewczyny a jaki termometr do pomiaru temperatury dzidziusia macie ew macie zamiar kupić? Ja już jakiś czas temu upatrzylam microlife nc 150 i widzę że położne tez mierzą nim temperaturę, wiec chyba wart uwagi
opinie tez ma bardzo dobre...
https://www.aptekagemini.pl/termometr-kt-40-1szt.html
ja kupuje ten, ma dobre opinie, a można nim mierzyć nie tylko temp. ludzi, ale też zmierzyć np. temp. mleka, no i nie kosztuje fortuny
Traselle i Alicjaa trzymajcie się dziewczyny, na pewno będzie dobrze.
Mika gratulacje!!! Też bym chciała mieć już studia za sobą, a tu ciężkie pół roku przede mną jeszcze.
A jakie kupujecie zabawki dziewczyny? Ja myślałam, żeby kupić już od razu jakieś takie od urodzenia i od 3 miesiąca jakieś gryzaczki. Jest tego pełno w internetach, a ceny z kosmosu w większości przypadku, ciężko będzie się na coś zdecydować. W związku z tym, że ja kocham wszystko z małpkami, to póki co na 100% zaopatrzę się w taką:
http://allegro.pl/dumel-baby-zawieszka-gryzak-malpka-molly-85324-3m-i6751180504.html?fromVariant=6752038171
No i staram się, żeby tam też inne zwierzątka były. Zupełnie nie rozumiem tego bumu na żyrafę Sophie, za tą cenę można kupić 2-3 zabawki, jak dla mnie to ona nawet ładna nie jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 09:58
Mika2009 lubi tę wiadomość
-
Mika2009 wrote:
KasiaHaBe - z tego co kojarzę mamy chyba tego samego gina doc.M ? Powiedz mi jak to jest z tym badaniem i USG u niego - masz robione na każdej wizycie ?
Mika2009 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek żeby napisać do Ciebie na priv, bo mam jednak wątpliwości czy mamy tego samego lekarza -
India26 wrote:https://www.aptekagemini.pl/termometr-kt-40-1szt.html
ja kupuje ten, ma dobre opinie, a można nim mierzyć nie tylko temp. ludzi, ale też zmierzyć np. temp. mleka, no i nie kosztuje fortuny
Traselle i Alicjaa trzymajcie się dziewczyny, na pewno będzie dobrze.
Mika gratulacje!!! Też bym chciała mieć już studia za sobą, a tu ciężkie pół roku przede mną jeszcze.Mika2009 lubi tę wiadomość
-
India ja też uwielbiam małpki i ta zabawka jest cudna
tez ja kupie, zobacz w empiku jest promocja, można zamówić z odbiorem w sklepie jeśli stacjinarnie nie mają, przesyłka chyba darmowa:)
http://m.empik.com/dumel-zawieszka-malpka-molly-dumel,p1141854127,zabawki-p?gclid=Cj0KCQjws-LKBRDCARIsAAOTNd49kAhjcdAZbCQQMdrZT7AxqlnJQQVPFgL5OxdStERKcRdwlBEMCQUaAq7iEALw_wcB&gclsrc=aw.dsIndia26 lubi tę wiadomość
-
Alicja, Treselle, trzymam mocno kciuki źeby wszystko sie dobrze skonczylo. Dzielne dziewcxyny jestescie to najwazniejsze, bedzie dobrze! :*
Mika gratulacje obrony!
A ja wlasnie wkraczam w 27 podobno...strach mnie oblecial ze to juz tak niedlugo hahaa w dodatku moze tez dlatego ze mieszkanie dalej w proszku, ten remont to jakas neweredningstory...
-
Witam się i ja
Z zabawek to kupiłam karty kontrastowe i dwie jakieś zawieszane żabkę i szopa, które szeleszczą i ogólnie są dla niemowlaków 0-3 z gryzakami, niedrogie, ze smyka, jak promocje były...miałam ogólnie nie kupować takich rzeczy, bo pewnie prezenty będą to głównie zabawki, no ale tak to własnie jak mi coś wpadnie w oko
A i siostra kolegi mi szyje misiataki szydełkowy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59a5e645edd8.png
MałaMi88, kiti, pola89, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
nadzieja śliczny ten Misiek
Ja też zakupiłam karty kontrastowe dla Małej, jakiejś tam grzechotki, trochę zawieszek, a tak to właśnie podejrzewam, że w prezentach trochę wpadnie
Śliczne macie w wózki DziewczynySama bym już najchętniej kupiła, ale nie wiem w końcu na co się ostatecznie zdecydować heh.
Źle wpływa na mnie ten dziadowski antybiotyk. Brzuch mnie boli i w ogóle rozbita jestem. No ale jak mus to mus. Nie przeskoczę tegoZa to jak pomyśle sobie, że mamy już lipiec to papka mi się cieszy niezmiernie
Zaraz każda z Nas będzie po swojej osobistej "studniówce", potem III trymestr, ani się obejrzymy a będziemy się rozpakowywać
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
A mi się na mózg rzuca.
Mam napady paniki, że mi wody odejdą i urodzę przedwcześnie. Najgorzej jest wieczorami przed snem. Każdy ruch dziecka mnie stresuje. Dostaje kołatania serca i duszności. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Poza tym mąż rzucił propozycje imion.
Karol, Nikodem, Daniel i Emil. Co sądzicie? -
Mika gratulacje!
Kurde jak Was czytam, to jestem przerażona. Ja tylko mam 2 ciuszki kupione i laktator od cioci. Liczę, że za tydzień pogadam z ciocią co mi ma zamiar podrzucić, bo wspominała coś o nosidełku, bujaczku, macie edukacyjnej i worach ciuszków. Mam nadzieję, że w tym tygodniu znajdziemy mieszkanie i jak wpadniemy do niej w weekend, to będziemy mogli zabrać do siebie i wreszcie zacząć kupować wszystko co nam będzie brakowało.
Dziewczyny z Krk a Wy macie z jakich okolic ginekologa? Ja teraz jak się przeprowadzę gdzieś na Hutę muszę nowego znaleźć, bo do mojego nie będzie mi się chciało dojeżdżać godzinę MPK, szczególnie pod koniec ciąży.
A jak mowa o zabawkach, to możecie coś polecić na roczek? Za tydzień chrześnica ma urodziny i od roku planowałam kupić jej taką dużą pluszową zebrę ze smyka, ale teraz sama nie wiem, czy nie lepiej coś bardziej ,,ruchliwego". -
Mimoza myślę że większość rodziców ukrywa swój ból dostając kolejnego ( zwłaszcza dużego ) pluszaka
Ja polecam jakaś zabawkę manipulacyjna. Może kostka manipulacyjna ? Może zestaw klocków? Drewniane, Duplo ? Mały prosty drewniany konik bujany ? U nas jest szał. Zestaw książek z ulicy Czereśniowej albo o Puciu ?
Barbie24 lubi tę wiadomość
-
candela wrote:Mimoza myślę że większość rodziców ukrywa swój ból dostając kolejnego ( zwłaszcza dużego ) pluszaka
Ja polecam jakaś zabawkę manipulacyjna. Może kostka manipulacyjna ? Może zestaw klocków? Drewniane, Duplo ? Mały prosty drewniany konik bujany ? U nas jest szał. Zestaw książek z ulicy Czereśniowej albo o Puciu ?
Z pluszkaiem to fakt, niby fajny, ale co z nim w końcu robić
Duplo uwielbiam
Skoczek (krówka/konik) taki gumowy jest fajnyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 14:24