X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia o to, to... czopki glicerynowe, zwłaszcza po pierwszym ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja czopki tez mialam kupione ale na szcescie mi sie nie przydaly :P jakos nie mialam z tym problemu a tez sie nasluchalam roznych historii i bylam przerazona :P

Patulla prosze wpisz mi wizyte na 25.07 i bedzie to badanie III trymestru.

baassiia lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Czlowiek madry po szkodzie :D

patulla lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    O Człowieku.. :-/ A mi to chyba się bardziej wydaje, ze jak ktoś ma dziecko to właśnie będzie o mieszkanie dbał podwójnie i napewno zrobi wszystko by na te opłaty mieć..

Współczuję takiej głupiej sytuacji. Zwłaszcza, że znalezienie "fajnego" mieszkania to często ciężka sprawa..

No niekoniecznie. Potem takiej rodziny z dzieckiem nie sposób wyrzucić. Moja mama wynajmuje mieszkanie rodzinie i warunkiem było żeby podpisali umowę notarialna z regresem. Ale na szczęście od 3 lat płacą regularnie.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ja kupiłam chusteczki hipp tak jak i kosmetyki, srokao pisała na blogu ze są dobre.

Jestem po wizycie dziewczyny...z dzidziusiem wszystko ok, rośnie zdrowo, już 770g waży...ale...no właśnie...dostałam skierowanie na szpital z podejrzeniem zakrzepicy...pisałam jakoś czas temu, że boli mnie lewa noga, ostatnio zaczęła tez puchnac i dziś dostałam skierowanie...pilne...także Jestem juz na oddziale ginekologiczno-polozniczym i czekam na konsultacje ortopedy i usg dopplerowskie...jak będę musiała przelezec tu cały weekend to chyba się popłaczę :(((

Bardzo mi przykro. A po czym lekarz to stwierdził?

1JyDp2.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt,niech dzieciaczki dalej tak ładnie rosną ;-)

Agnesque w de wlasnie zalecaja tylko zeby kontrolowac pepek i byl suchy, a zastosowac jakies preparaty dopiero jak sie zacznie cos dziac z pepkiem i nie goi sie ładnie. Ja nic nie stosowałam ale nasza Mala miala gruba pepowine wiec bardzo pomału sie zasuszała i zaczęła wyglądać nie ładnie wiec przemywałam octsniseptem ale szczerze nic on nie pomógł i dopiero lekarz posmarował jakaś specjalna maścią i na drugi dzień już był caly zasuszony.

Agnesqe lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Bardzo mi przykro. A po czym lekarz to stwierdził?
    Miałam bóle lewej nogi...ostatnio doszło spuchniecie, dziś na wizycie gin powiedziała ze musimy wykluczyć zakrzepice i jedyne co ona może zrobić to skierować mnie do szpitala...
    Aktualnie jestem po usg kończyn dolnych, w miejscu gdzie mam bóle lekarz stwierdził zapalenie i małe zakrzepy...czyli dobrze, że gin tak szybko zadziałała...dostałam właśnie clexane w brzuch, okład z altacetu i leżę :( przypadek jest poważny z racji ciąży. Wynik z krwi na zakrzepice tzw d-dimery, norma 50-500, a ja mam 712...co prawda są to normy dla dorosłej osoby, w ciąży mogą być podwyższone...wiec raczej tutaj tragedii nie ma...mimo wszystko muszą sprawdzić czy zastrzyk coś pomoże i być może clexane do końca ciąży będę musiała brać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 15:45

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti o widzisz, bardzo dobre podejście. Ja akurat chyba takiej "eko" pielęgnacji dzieci nauczyłam się w Norwegii. Tam na prawdę, nie używają niczego dla tych dzieciaczków co ma jaką kolwiek chemię. W większości przypadkach dzieci miały pieluszki tetrowe a nie pampersy. Przez prawie rok pracowałam tam w żłobku i tam dla babeczek było oczywiste, że pieluszka wlanelowa. Ja aż takim hartkorem nie jestem i nie będę urzywać pieluszek wielorasowych, ale wiele rzeczy się tam nauczyłam i chce wprowadzić w u mojej córeczki. No i tu nawet nie chodzi o alergie skórne czy inne po prostu uważam, że parabeny, konserwanty i inne zapachy źle wpływają na dziecko ;)
    Ps. Nie uznajcie mnie za jakąś wiedźmę, która w wielkim kotle samodzielnie tworzy kremy czy inne kosmetyki. Ale przykładam dużo wagę do tego co w siebie wklepuje, wmasowuje. A tym bardziej będę dbała o to co będę używała dla małej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 15:50

kiti, MałaMi88 lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle szcescie w nieszczęściu że lekarz szybko zareagował i jesteś pod opieką.

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ck do higieny to też bym chciała mała jak najmniej chemia Faszerowac.Z wyprawki to dziś zakupiłam smoczek, butelkę,obcinaczki.,dla siebie majtki poporodowe i tak stopniowo do celu

Agnesqe, kiti lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Miałam bóle lewej nogi...ostatnio doszło spuchniecie, dziś na wizycie gin powiedziała ze musimy wykluczyć zakrzepice i jedyne co ona może zrobić to skierować mnie do szpitala...
    Aktualnie jestem po usg kończyn dolnych, w miejscu gdzie mam bóle lekarz stwierdził zapalenie i małe zakrzepy...czyli dobrze, że gin tak szybko zadziałała...dostałam właśnie clexane w brzuch, okład z altacetu i leżę :( przypadek jest poważny z racji ciąży. Wynik z krwi na zakrzepice tzw d-dimery, norma 50-500, a ja mam 712...co prawda są to normy dla dorosłej osoby, w ciąży mogą być podwyższone...wiec raczej tutaj tragedii nie ma...mimo wszystko muszą sprawdzić czy zastrzyk coś pomoże i być może clexane do końca ciąży będę musiała brać...
    Kochana normy d dimerow sa inne w ciazy. Ja caly czas biore clexane 0.6. Moje d dimery ostatnio wynosily 1300. Zrobili Ci aptt?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Ja też dostałam dziś clexane :(
    I dopiero teraz jak napisałaś to mi się przypomniało że wczoraj jak szlam z przedszkola to cierpla mi lewa noga.
    A aptt miałaś robione?

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kiti o widzisz, bardzo dobre podejście. Ja akurat chyba takiej "eko" pielęgnacji dzieci nauczyłam się w Norwegii. Tam na prawdę, nie używają niczego dla tych dzieciaczków co ma jaką kolwiek chemię. W większości przypadkach dzieci miały pieluszki tetrowe a nie pampersy. Przez prawie rok pracowałam tam w żłobku i tam dla babeczek było oczywiste, że pieluszka wlanelowa. Ja aż takim hartkorem nie jestem i nie będę urzywać pieluszek wielorasowych, ale wiele rzeczy się tam nauczyłam i chce wprowadzić w u mojej córeczki. No i tu nawet nie chodzi o alergie skórne czy inne po prostu uważam, że parabeny, konserwanty i inne zapachy źle wpływają na dziecko ;)
    Ps. Nie uznajcie mnie za jakąś wiedźmę, która w wielkim kotle samodzielnie tworzy kremy czy inne kosmetyki. Ale przykładam dużo wagę do tego co w siebie wklepuje, wmasowuje. A tym bardziej będę dbała o to co będę używała dla małej ;)

Ja też stawiam na kosmetyki eko :) dziś kupiłam krem momme bo był w promocji w rosmanie ;)

Agnesqe lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nigdy nic nie puchlo, zylakow tez nie mam a jednak aptt wyszlo bardzo niskie no i tak sie kluje od kilku musiecy :/

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Kochana normy d dimerow sa inne w ciazy. Ja caly czas biore clexane 0.6. Moje d dimery ostatnio wynosily 1300. Zrobili Ci aptt?
    Jeśli to badani z krwi to być może tak, bo miałam aż 4 próbki krwi pobrane :/ mam nadzieje, ze nic poważniejszego z tego nie wyjdzie...ale lepiej dmuchać na zimne...zaznajomie się ze szpitalem :) zresztą pierwszy raz w życiu leżę w szpitalu...ale może dzięki temu pobyt w październiku nie będzie taki straszny :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadałam zdać relację z wizyty z wtorku. Piszę dopiero dziś bo musiałam mieć czas, aby przetrawić wszystko..
    Z moją szyjką (było podejrzenie skracania- miała 2 cm) okazało się wszystko ok- nie była skrócona a uciśnięta, bo mała siedziała bardzo nisko. Odkąd się uniosła do góry szyjka wróciła do prawidłowych rozmiarów- długa i zachowana. Pozostałe narządy ok, waga ok 700 g. No ale niestety usłyszałam od gina słowa: niestety mamy inny problem..i jego mina mówiła wszystko, że nie jest dobrze. Moja córeczka ma rozszczep jednostronny wargi i być może podniebienia- tego nie dało rady ocenić. Dostałam od razu skierowanie do Białegostoku na lepsze usg do kliniki. Diagnozę potwierdzono, też nie dali rady ocenić podniebienia, bo ułożona główkowo z twarzą do dołu..
    Także dwa dni przeryczałam, a teraz już biorę się w garść, muszę się ogranąć, bo nie mam już na to wpływu. Muszę się dowiedzieć i nauczyć jak opiekować sie takim dzieckiem i jak karmić, bo karmienie piersią będzie niemożliwe. No i nastawiać się, że po 6 mies życia operacja. Na szczęście przy obecnym poziomie medycyny wady takie są bardzo dobrze operowane w wieku niemowlęcym, zostają niewielkie ślady.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    A mi nigdy nic nie puchlo, zylakow tez nie mam a jednak aptt wyszlo bardzo niskie no i tak sie kluje od kilku musiecy :/
    Ja żylaków i żadnych puchniec tez nigdy nie miałam...lata brałam tabletki anty i tez żadnych skutków ubocznych...dopiero teraz taka sytuacja wyszła :( trudno będę się kłuć do końca ciąży :(

dqpr3e5e0v8168du.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście dalej drążę wyprawkę hehe, myślicie że mydło biały jeleń będzie ok?

59a17bd566875.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam mamusiom oczekujacym na córeczki krem do tyłka linomag w sloiczku bobo wit a +e z różową zakretka. Przy pierwszej córce używałam sudocremu i pudru. Ile czasu walczyłam z odparzeniami. Potem dowiedziałam się ze puder i sudocrem i wszystko to co osusza jest dla chłopców. a dla dziewczynek natluszczajace i nawilżające . Ten krem to był dla mnie super wynalazek. Pupa małej W koncu wyglądała tak jak powinna

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Hej. Wpadałam zdać relację z wizyty z wtorku. Piszę dopiero dziś bo musiałam mieć czas, aby przetrawić wszystko..
    Z moją szyjką (było podejrzenie skracania- miała 2 cm) okazało się wszystko ok- nie była skrócona a uciśnięta, bo mała siedziała bardzo nisko. Odkąd się uniosła do góry szyjka wróciła do prawidłowych rozmiarów- długa i zachowana. Pozostałe narządy ok, waga ok 700 g. No ale niestety usłyszałam od gina słowa: niestety mamy inny problem..i jego mina mówiła wszystko, że nie jest dobrze. Moja córeczka ma rozszczep jednostronny wargi i być może podniebienia- tego nie dało rady ocenić. Dostałam od razu skierowanie do Białegostoku na lepsze usg do kliniki. Diagnozę potwierdzono, też nie dali rady ocenić podniebienia, bo ułożona główkowo z twarzą do dołu..
    Także dwa dni przeryczałam, a teraz już biorę się w garść, muszę się ogranąć, bo nie mam już na to wpływu. Muszę się dowiedzieć i nauczyć jak opiekować sie takim dzieckiem i jak karmić, bo karmienie piersią będzie niemożliwe. No i nastawiać się, że po 6 mies życia operacja. Na szczęście przy obecnym poziomie medycyny wady takie są bardzo dobrze operowane w wieku niemowlęcym, zostają niewielkie ślady.

Bardzo mi przykro :(
    A dr mówił jaka może być tego przyczyna?
    Jestem z Toba całym sercem, na szczęście uda się to zoperowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:24

1JyDp2.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ