X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia o to, to... czopki glicerynowe, zwłaszcza po pierwszym ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja czopki tez mialam kupione ale na szcescie mi sie nie przydaly :P jakos nie mialam z tym problemu a tez sie nasluchalam roznych historii i bylam przerazona :P

Patulla prosze wpisz mi wizyte na 25.07 i bedzie to badanie III trymestru.

baassiia lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Czlowiek madry po szkodzie :D

patulla lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    O Człowieku.. :-/ A mi to chyba się bardziej wydaje, ze jak ktoś ma dziecko to właśnie będzie o mieszkanie dbał podwójnie i napewno zrobi wszystko by na te opłaty mieć..

Współczuję takiej głupiej sytuacji. Zwłaszcza, że znalezienie "fajnego" mieszkania to często ciężka sprawa..

No niekoniecznie. Potem takiej rodziny z dzieckiem nie sposób wyrzucić. Moja mama wynajmuje mieszkanie rodzinie i warunkiem było żeby podpisali umowę notarialna z regresem. Ale na szczęście od 3 lat płacą regularnie.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ja kupiłam chusteczki hipp tak jak i kosmetyki, srokao pisała na blogu ze są dobre.

Jestem po wizycie dziewczyny...z dzidziusiem wszystko ok, rośnie zdrowo, już 770g waży...ale...no właśnie...dostałam skierowanie na szpital z podejrzeniem zakrzepicy...pisałam jakoś czas temu, że boli mnie lewa noga, ostatnio zaczęła tez puchnac i dziś dostałam skierowanie...pilne...także Jestem juz na oddziale ginekologiczno-polozniczym i czekam na konsultacje ortopedy i usg dopplerowskie...jak będę musiała przelezec tu cały weekend to chyba się popłaczę :(((

Bardzo mi przykro. A po czym lekarz to stwierdził?

1JyDp2.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt,niech dzieciaczki dalej tak ładnie rosną ;-)

Agnesque w de wlasnie zalecaja tylko zeby kontrolowac pepek i byl suchy, a zastosowac jakies preparaty dopiero jak sie zacznie cos dziac z pepkiem i nie goi sie ładnie. Ja nic nie stosowałam ale nasza Mala miala gruba pepowine wiec bardzo pomału sie zasuszała i zaczęła wyglądać nie ładnie wiec przemywałam octsniseptem ale szczerze nic on nie pomógł i dopiero lekarz posmarował jakaś specjalna maścią i na drugi dzień już był caly zasuszony.

Agnesqe lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Bardzo mi przykro. A po czym lekarz to stwierdził?
    Miałam bóle lewej nogi...ostatnio doszło spuchniecie, dziś na wizycie gin powiedziała ze musimy wykluczyć zakrzepice i jedyne co ona może zrobić to skierować mnie do szpitala...
    Aktualnie jestem po usg kończyn dolnych, w miejscu gdzie mam bóle lekarz stwierdził zapalenie i małe zakrzepy...czyli dobrze, że gin tak szybko zadziałała...dostałam właśnie clexane w brzuch, okład z altacetu i leżę :( przypadek jest poważny z racji ciąży. Wynik z krwi na zakrzepice tzw d-dimery, norma 50-500, a ja mam 712...co prawda są to normy dla dorosłej osoby, w ciąży mogą być podwyższone...wiec raczej tutaj tragedii nie ma...mimo wszystko muszą sprawdzić czy zastrzyk coś pomoże i być może clexane do końca ciąży będę musiała brać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 15:45

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti o widzisz, bardzo dobre podejście. Ja akurat chyba takiej "eko" pielęgnacji dzieci nauczyłam się w Norwegii. Tam na prawdę, nie używają niczego dla tych dzieciaczków co ma jaką kolwiek chemię. W większości przypadkach dzieci miały pieluszki tetrowe a nie pampersy. Przez prawie rok pracowałam tam w żłobku i tam dla babeczek było oczywiste, że pieluszka wlanelowa. Ja aż takim hartkorem nie jestem i nie będę urzywać pieluszek wielorasowych, ale wiele rzeczy się tam nauczyłam i chce wprowadzić w u mojej córeczki. No i tu nawet nie chodzi o alergie skórne czy inne po prostu uważam, że parabeny, konserwanty i inne zapachy źle wpływają na dziecko ;)
    Ps. Nie uznajcie mnie za jakąś wiedźmę, która w wielkim kotle samodzielnie tworzy kremy czy inne kosmetyki. Ale przykładam dużo wagę do tego co w siebie wklepuje, wmasowuje. A tym bardziej będę dbała o to co będę używała dla małej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 15:50

kiti, MałaMi88 lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle szcescie w nieszczęściu że lekarz szybko zareagował i jesteś pod opieką.

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ck do higieny to też bym chciała mała jak najmniej chemia Faszerowac.Z wyprawki to dziś zakupiłam smoczek, butelkę,obcinaczki.,dla siebie majtki poporodowe i tak stopniowo do celu

Agnesqe, kiti lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Miałam bóle lewej nogi...ostatnio doszło spuchniecie, dziś na wizycie gin powiedziała ze musimy wykluczyć zakrzepice i jedyne co ona może zrobić to skierować mnie do szpitala...
    Aktualnie jestem po usg kończyn dolnych, w miejscu gdzie mam bóle lekarz stwierdził zapalenie i małe zakrzepy...czyli dobrze, że gin tak szybko zadziałała...dostałam właśnie clexane w brzuch, okład z altacetu i leżę :( przypadek jest poważny z racji ciąży. Wynik z krwi na zakrzepice tzw d-dimery, norma 50-500, a ja mam 712...co prawda są to normy dla dorosłej osoby, w ciąży mogą być podwyższone...wiec raczej tutaj tragedii nie ma...mimo wszystko muszą sprawdzić czy zastrzyk coś pomoże i być może clexane do końca ciąży będę musiała brać...
    Kochana normy d dimerow sa inne w ciazy. Ja caly czas biore clexane 0.6. Moje d dimery ostatnio wynosily 1300. Zrobili Ci aptt?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Ja też dostałam dziś clexane :(
    I dopiero teraz jak napisałaś to mi się przypomniało że wczoraj jak szlam z przedszkola to cierpla mi lewa noga.
    A aptt miałaś robione?

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kiti o widzisz, bardzo dobre podejście. Ja akurat chyba takiej "eko" pielęgnacji dzieci nauczyłam się w Norwegii. Tam na prawdę, nie używają niczego dla tych dzieciaczków co ma jaką kolwiek chemię. W większości przypadkach dzieci miały pieluszki tetrowe a nie pampersy. Przez prawie rok pracowałam tam w żłobku i tam dla babeczek było oczywiste, że pieluszka wlanelowa. Ja aż takim hartkorem nie jestem i nie będę urzywać pieluszek wielorasowych, ale wiele rzeczy się tam nauczyłam i chce wprowadzić w u mojej córeczki. No i tu nawet nie chodzi o alergie skórne czy inne po prostu uważam, że parabeny, konserwanty i inne zapachy źle wpływają na dziecko ;)
    Ps. Nie uznajcie mnie za jakąś wiedźmę, która w wielkim kotle samodzielnie tworzy kremy czy inne kosmetyki. Ale przykładam dużo wagę do tego co w siebie wklepuje, wmasowuje. A tym bardziej będę dbała o to co będę używała dla małej ;)

Ja też stawiam na kosmetyki eko :) dziś kupiłam krem momme bo był w promocji w rosmanie ;)

Agnesqe lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nigdy nic nie puchlo, zylakow tez nie mam a jednak aptt wyszlo bardzo niskie no i tak sie kluje od kilku musiecy :/

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Kochana normy d dimerow sa inne w ciazy. Ja caly czas biore clexane 0.6. Moje d dimery ostatnio wynosily 1300. Zrobili Ci aptt?
    Jeśli to badani z krwi to być może tak, bo miałam aż 4 próbki krwi pobrane :/ mam nadzieje, ze nic poważniejszego z tego nie wyjdzie...ale lepiej dmuchać na zimne...zaznajomie się ze szpitalem :) zresztą pierwszy raz w życiu leżę w szpitalu...ale może dzięki temu pobyt w październiku nie będzie taki straszny :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadałam zdać relację z wizyty z wtorku. Piszę dopiero dziś bo musiałam mieć czas, aby przetrawić wszystko..
    Z moją szyjką (było podejrzenie skracania- miała 2 cm) okazało się wszystko ok- nie była skrócona a uciśnięta, bo mała siedziała bardzo nisko. Odkąd się uniosła do góry szyjka wróciła do prawidłowych rozmiarów- długa i zachowana. Pozostałe narządy ok, waga ok 700 g. No ale niestety usłyszałam od gina słowa: niestety mamy inny problem..i jego mina mówiła wszystko, że nie jest dobrze. Moja córeczka ma rozszczep jednostronny wargi i być może podniebienia- tego nie dało rady ocenić. Dostałam od razu skierowanie do Białegostoku na lepsze usg do kliniki. Diagnozę potwierdzono, też nie dali rady ocenić podniebienia, bo ułożona główkowo z twarzą do dołu..
    Także dwa dni przeryczałam, a teraz już biorę się w garść, muszę się ogranąć, bo nie mam już na to wpływu. Muszę się dowiedzieć i nauczyć jak opiekować sie takim dzieckiem i jak karmić, bo karmienie piersią będzie niemożliwe. No i nastawiać się, że po 6 mies życia operacja. Na szczęście przy obecnym poziomie medycyny wady takie są bardzo dobrze operowane w wieku niemowlęcym, zostają niewielkie ślady.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    A mi nigdy nic nie puchlo, zylakow tez nie mam a jednak aptt wyszlo bardzo niskie no i tak sie kluje od kilku musiecy :/
    Ja żylaków i żadnych puchniec tez nigdy nie miałam...lata brałam tabletki anty i tez żadnych skutków ubocznych...dopiero teraz taka sytuacja wyszła :( trudno będę się kłuć do końca ciąży :(

dqpr3e5e0v8168du.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście dalej drążę wyprawkę hehe, myślicie że mydło biały jeleń będzie ok?

59a17bd566875.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam mamusiom oczekujacym na córeczki krem do tyłka linomag w sloiczku bobo wit a +e z różową zakretka. Przy pierwszej córce używałam sudocremu i pudru. Ile czasu walczyłam z odparzeniami. Potem dowiedziałam się ze puder i sudocrem i wszystko to co osusza jest dla chłopców. a dla dziewczynek natluszczajace i nawilżające . Ten krem to był dla mnie super wynalazek. Pupa małej W koncu wyglądała tak jak powinna

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Hej. Wpadałam zdać relację z wizyty z wtorku. Piszę dopiero dziś bo musiałam mieć czas, aby przetrawić wszystko..
    Z moją szyjką (było podejrzenie skracania- miała 2 cm) okazało się wszystko ok- nie była skrócona a uciśnięta, bo mała siedziała bardzo nisko. Odkąd się uniosła do góry szyjka wróciła do prawidłowych rozmiarów- długa i zachowana. Pozostałe narządy ok, waga ok 700 g. No ale niestety usłyszałam od gina słowa: niestety mamy inny problem..i jego mina mówiła wszystko, że nie jest dobrze. Moja córeczka ma rozszczep jednostronny wargi i być może podniebienia- tego nie dało rady ocenić. Dostałam od razu skierowanie do Białegostoku na lepsze usg do kliniki. Diagnozę potwierdzono, też nie dali rady ocenić podniebienia, bo ułożona główkowo z twarzą do dołu..
    Także dwa dni przeryczałam, a teraz już biorę się w garść, muszę się ogranąć, bo nie mam już na to wpływu. Muszę się dowiedzieć i nauczyć jak opiekować sie takim dzieckiem i jak karmić, bo karmienie piersią będzie niemożliwe. No i nastawiać się, że po 6 mies życia operacja. Na szczęście przy obecnym poziomie medycyny wady takie są bardzo dobrze operowane w wieku niemowlęcym, zostają niewielkie ślady.

Bardzo mi przykro :(
    A dr mówił jaka może być tego przyczyna?
    Jestem z Toba całym sercem, na szczęście uda się to zoperowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:24

1JyDp2.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ