Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
BurzaHormonów wrote:A i jeszcze woda morska jest niezbędna? sam katarek nie wystarczy? Pytam bo jestem zielona w temacie niemowląt
Dobrze psiknąć przed odciąganiem, albo po prostu dla nawilżenia noska od czasu do czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:51
-
Dla mnie jeszcze must to octenisept i bepanthen. Woda morska tez jako podstawowe narzedzie walki z katarem. pedicitamol na goraczke mam zawsze.
jeszcze polecam tantum rosa w saszetkach. Mialam butelke po malej wodzie, w niej rozpuszczalam tantum rosa i podmywalam sie w toalecie kilka razy dziennie po porodziePiotruś
Helenka
-
Hej hej:)
My już po wizycie. Antuś waży już 825 gramów i wszystko jest w porządku:)
Niestety na to moje niskie aptt dostałam zastrzyki clexane.
Następna wizyta 21.07 i 16.08 usg III trymestruaaniluap, nadziejastru, E_w_c_i_a, kiti, Agnesqe, Pampcia, Caro, madlene88, Natikka123, Barbie24, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
patulla wrote:
30.06(piątek) Treselle, dżdżownica, 0202oliwcia
03.07(poniedziałek)
04.07(wtorek) zuzanna, KaroLove
05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a, aaniluap, cheysula
06.07(czwartek) czekajacanacud1
10.07(poniedziałek) monaJa
11.07(wtorek) Mika2009
12.07(środa) aaniluap, Natikka123
13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
14.07(piątek) nadziejastru, pola89
18.07(wtorek) Caro, India26
19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
20.07(czwartek) Anuśka19
21.07(piątek) Barbie24. patulla
25.07(wtorek) BurzaHormonów
26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella
01.08(wtorek) Caro
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
09.08(środa) aaniluap
01.08(wtorek) KaroLove (IIIgenetyczne)
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne)
06.09(środa) aaniluap
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap -
dżdżownica wrote:Hej hej:)
My już po wizycie. Antuś waży już 825 gramów i wszystko jest w porządku:)
Niestety na to moje niskie aptt dostałam zastrzyki clexane.
Następna wizyta 21.07 i 16.08 usg III trymestruStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
czekajacanacud1 wrote:czesc dziewczyny dacie screeny swoich koszykow z gemini co tam potrzeba? tez chciam zrobic zamowienie
powodzenia na wizytach
ja wrzucałam 8go i 9go czerwca swoje zamówienia, musisz sobie wrócić. Aczkolwiek tak jak podkreślałam, to są zapasy na kilka miesięcy, +kosmetyki dla mnie czy dla męża np. więc jest tego bardzo dużoale widzę, że niektóre się pokrywają
czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
-
Co do takiego cudu jak KATAREK to jak powiedziałam mężowi że się go podłącza do odkurzacza to mnie wyśmiał, powiedział że to na pewno nie możliwe i na pewno dziecko się szybciej tego odkurzacza przestraszy
Tak to nasze 1 dzieckoSzczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
E_w_c_i_a wrote:Co do takiego cudu jak KATAREK to jak powiedziałam mężowi że się go podłącza do odkurzacza to mnie wyśmiał, powiedział że to na pewno nie możliwe i na pewno dziecko się szybciej tego odkurzacza przestraszy
Tak to nasze 1 dziecko
Mój też powiedział gruszkę się kupi normalnie, a nie wymyślasz, ale raczej i tak postawie na swoim, jak mu pokażę listę z gemini to nie będzie się pewnie dokładnie przyglądał, spojrzy pewnie na kwotę końcową, załamie ręce, a potem zrobi przelew hahahaaaniluap, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
BurzaHormonów wrote:Już ostatnie pytanie Patulla:)
Te kropelki osłonowe zamierzasz podawać profilaktycznie czy też po zaleceniu lekarza?
Dzięki za odpowiedziBurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
Lola83 wrote:Dla mnie jeszcze must to octenisept i bepanthen. Woda morska tez jako podstawowe narzedzie walki z katarem. pedicitamol na goraczke mam zawsze.
jeszcze polecam tantum rosa w saszetkach. Mialam butelke po malej wodzie, w niej rozpuszczalam tantum rosa i podmywalam sie w toalecie kilka razy dziennie po porodzie
Octenistept też mam już W domu, bepanthen z allegro;) tamtym rosa po pierwszym porodzie też używałam po drugim już nie, wtedy przeszłam na octenisept do psikania na krocze
-
Hey
W Krakowie piękna pogoda, na szczęście nie jest tak duszno jak ostatnio, bo już się dusiłam na tym naszym poddaszu. Do dzisiaj mieliśmy się wyprowadzić, ale nie mamy gdzie
Na ostatniej rozmowie babka wprost powiedziała, że wszystko fajnie, tylko jej dziecko średnio pasuje, bo lokatorów z dzieckiem do lat 3 nie można wyrzucić choćby nawet nie płacili, noi nas jednak nie przyjęła. Wkurzyłam się, bo już na początku jej mówiłam o ciąży, ta niby ok, przez tydzień przekładała oglądanie, by wreszcie na oglądaniu takie coś powiedzieć i nas nie wziąć. Mogła od razu powiedzieć, a nie zwodzić. Ehhhh... Wcześniejsza babka była z nami ugadana, po czym nagle napisała, że jednak nam dziękuje, bo się pojawił ktoś, kto jej zaproponował więcej płacić . Już doła złapałam. Od miesiąca szukamy i co jeden wynajmujący, to gorszy.
-
India26 ja własnie w tamtym miesiacu robilam zamowienie i jak zobaczył kwotę, to powiedział, że mam to na 2x rołożyć haha
no i część mi została do zamówienia, po wypłacie domówię
No i mam pytanie, czy potrzebne są rzeczy typu lub macie jakieś zamienniki bądź wcale część nie jest to potrzebna? Jakiś czas temu czytałam co tam przy maluszku się sprawdza w razie W i takie to propozycje padały na róznych forach...
1. https://www.aptekagemini.pl/disnemar-dla-dzieci-aerozol-do-nosa-25ml.html
2. https://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-kojacy-balsam-dla-dzieci-40ml.html
3. https://www.aptekagemini.pl/linomag-masc-0-2-g-1g-30g.htmlLinomag
4. https://www.aptekagemini.pl/juvit-baby-d3-z-pompka-krople-doustne-10ml.html
5. https://www.aptekagemini.pl/biogaia-protectis-baby-5ml.html -
natty85 wrote:Tak myslalam ze dostaniesz clexane. Jaka dawka? Mnie bardzo te zastrzyki na poczatku bolaly.Najlepiej rob w boczki i wstrzykuj bardzo wolno. Mnie pomaga jak chwile po zastrzyku ucisne to miejsce.
40 mg.
A już myślałam że koniec z zastrzykami. Wcześniej brałam prolutex. -
O i jeszcze jedno kupujecie w końcu ten otulacz wombie? Czy tam jakiś inny? co by maluch spał ładnie? Wiem, że u niektórych dzieci się może to nie sprawdzić wcale, ale opinie są dosyć przekonujące... a może poczekać aż się urodzi i zobaczyć czy przesypia noce, a dopiero się na to zdecydować? Ceny są wysokie więc waham się
Może wystarczy otulić dużą pieluszką po prostu? Bo w takie zainwestowałam, po promocji koszt znośny
-
India26 wrote:ej dziewczyny, a jakie chusteczki nawilżane kupić, jest tyle rodzajów, że nie wiem czy warto kupić jakieś droższe, czy po prostu najtańsze.
-
Ja kupiłam właśnie tami i babydream, a później bede używać dady, ogólnie z dady teraz korzystam i lubię je, ale opinie ma jednak słabsze, fitti mi śmierdzą i kojarzą z kupkami psimi, bo miałam je jak mój sierściuch był szczeniakiem i uczył się dopiero nie robić w domu, także w użyciu były non stop