Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:Co można kupić tesciowej na imieniny? Biżuterii nie nosi, perfumy jej kupiłam 2 lata temu to ani razu nie użyła.
Może jakiś krem?
mojej to ciężko dogodzić więc ostatnio kupiliśmy jej na urodziny zestaw bajerów do kąpieli, peeling, kulki itp. minę miała zadowoloną jakby się cieszyła no ale kto by tam teściowej wierzył do końca
-
Cześć dziewczyny. Moja krzywa cukrowa wyszła dobrze, miałam na czczo, po 1h i po 2h. Powtórka tokso tez ok, mocz i krew tez super. Jutro wizyta, nie mogę się doczekać
Dostałam dziś pierwszą pensje na L4 i jestem mile zaskoczona, bo to aż 575 zł więcejgdybym wiedziala, że tak mi pensja wzrośnie to dawno bym poszła na L4
Gratuluję udanych wizyt i 3mam kciuki za jutrzejsze wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 19:03
E_w_c_i_a, Agnesqe, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Treselle wrote:Cześć dziewczyny. Moja krzywa cukrowa wyszła dobrze, miałam na czczo, po 1h i po 2h. Powtórka tokso tez ok, mocz i krew tez super. Jutro wizyta, nie mogę się doczekać
Dostałam dziś pierwszą pensje na L4 i jestem mile zaskoczona, bo to aż 575 zł więcejgdybym wiedziala, że tak mi pensja wzrośnie to dawno bym poszła na L4
Gratuluję udanych wizyt i 3mam kciuki za jutrzejsze wizyty
A właśnie dziewczyny ad. pensji czy ta pierwsza, którą się dostaje będąc na L4 będzie cały czas do porodu podobnej wysokości czy może się coś zmienić ? -
A może by... wrote:
Ja się denerwuję zastojem w miedniczach nerokowych maluszka. Na badaniu połówkowym nie podobała im się lewa nerka (4,9 mm). Teraz nie podobała się prawa (8 mm) a lewa ok. W przyszły czwartek idę na kolejną kontrolęMaluszek kręci się jak szalony więc wierzę, że wszystko z nim ok ale tak mnie to martwi.. zła jestem, że jak prosiłam o dokładną kontrolę to bagatelizowali te moje prośby jak przewrażliwioną mamuśkę. Sama przecież nie wymyśliłam, a lekarze chyba czasami przez swoje własne doktryny bagatelizują co inny specjalista powiedział.
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Nieśmiała wrote:Mam glupie pytanie odnośnie ciuszkow. Jeśli dziecko urodzi sie dlugie 57, 58 lub 59 cm to wszystkie ciuszki 56 idą do wywalenia czy jest szansa ze jeszcze sie maluszek wcisnie? Pytam, bo "zauwazylam" ze wkoło mnie rodzą się właśnie dzieci głównie na 58cm i tak mnie to zaciekawilo
Aa i pytanie nr 2: ile nalezy kupic pieluch tetrowych i flanelowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 20:31
-
A może by... wrote:Mam tak samo jak Ty
Niestety cała wyprawka w naszej gestii. Teraz jak już większość ciuchów kupiłam koleżanka zaoferowała po swoim synku więc zawsze coś tam do przodu i już nie kupuję. Jak zrobiłam zestawienie do zamówienia na gemini to wyszło mi 550 zł (w tym jest laktator bo ten co wybrałam też mają w dobrej cenie), do kupienia wózek, meble dla malucha, cały pokój do remontu (wstawienie drzwi, malowanie, karnisz na firankę, roletka), wanienka, pościel itd.. Jak policzyłam to przed nami na przyszłe 2 miesiące ok 4 tyś zł do wydania
Dramat.
Ja się denerwuję zastojem w miedniczach nerokowych maluszka. Na badaniu połówkowym nie podobała im się lewa nerka (4,9 mm). Teraz nie podobała się prawa (8 mm) a lewa ok. W przyszły czwartek idę na kolejną kontrolęMaluszek kręci się jak szalony więc wierzę, że wszystko z nim ok ale tak mnie to martwi.. zła jestem, że jak prosiłam o dokładną kontrolę to bagatelizowali te moje prośby jak przewrażliwioną mamuśkę. Sama przecież nie wymyśliłam, a lekarze chyba czasami przez swoje własne doktryny bagatelizują co inny specjalista powiedział.
spokojnie miedniczki nerkowe mogą być powiększone jak dzidzia się no nie wysiusia gorzej byłoby jak obie byłyby bez zmian lub się powiększały zazwyczaj po porodzie zanika. Mój Bartek cała ciążę miał powiększone miedniczki z obu str niestety nam to nie zanikło a po prostu trzeba raz na pół roku chodzić na kontrol do nefrologa i tylesynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
madlene88 wrote:Czy jest tu na forum któraś nie biorąca witamin? Dziś się troszku zdenerwowałam gdyż usłyszałam od koleżanki po co ci witaminy, jedz zdrowiej, po witaminach tylko ci dupa urośnie. Dostałam wnerw....
ponoc lekarze maja teorie ze po witaminach skrupulatnie branych rodza sie w dzisiejszych czasach wieksze dzieci. Ja np. biorę, ale przyznaję że nieregularnie trochęi chyba większość bierze. wydaje mi się że lepiej brać niż nie brać, dobre odżywianie wystarczy jak jesteśmy nie w ciąży, a teraz to kto wie, dziecko sobie nie zbuduje tych kilku kilogramów z naszego tłuszczu
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Hej
My po kolejnej wizycie. Z Małym wszystko dobrze, rozwija się odpowiednio do swojego tygodnia
Dzisiaj był w pozycji poprzecznej, gin wytłumaczyła mi, że oznacza to że Maluszek przed chwilą chciał się przekręcić
Może być tak, że twardnienie brzucha, które często odczuwam to po części skurcze a po części kręcący się w brzuchu Dzidziuś, który lubi zmieniać pozycję
Następna wizyta 26.07. Kolejne już częściej. Pozdrawiam Wszystkie
Zielona_konczynka, Agnesqe, E_w_c_i_a, Natikka123, India26, nadziejastru, kiti, madlene88, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
A może by....będzie dobrze! Wiem ze łatwo się mówi, ale zobaczysz i sie nie stresuj bo tym nie pomagasz dzidziusiowi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 00:10
-
patulla wrote:
29.06(czwartek) Bella_Bella, Anuśka19 (połówkowe)
30.06(piątek) Treselle, dżdżownica, 0202oliwcia
03.07(poniedziałek) KaroLove
04.07(wtorek) zuzanna
05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a
06.07(czwartek) czekajacanacud1
10.07(poniedziałek) monaJa
11.07(wtorek) Mika2009
12.07(środa) aaniluap, Natikka123
13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
14.07(piątek) nadziejastru, pola89
18.07(wtorek) Caro
19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
21.07(piątek) Barbie24. patulla
25.07(wtorek) BurzaHormonów
26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne)
01.08(wtorek) Caro
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne)
I zmiana z 3 na 4 lipca wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 00:17
-
Witam z rana
Ale pogodajak w nocy zaczęło padać, tak leje do teraz i nie zamierza przestac. Właśnie obejrzałam pogodę i ma padac az do czwartku
masakra, glowa boli od samego myslenia i deszczu. No fakt, lubie jak po duchotach troche popada, ale są granice, no nie? Ech....
Dzis nic nie robię! Tylko obiadek i moze umyje podlogitaki dzien lenia, a co
Mam nadzieje ze u Was lepsza aura -
30.06(piątek) Treselle, dżdżownica, 0202oliwcia
03.07(poniedziałek)
04.07(wtorek) zuzanna, KaroLove
05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a, aaniluap, cheysula
06.07(czwartek) czekajacanacud1
10.07(poniedziałek) monaJa
11.07(wtorek) Mika2009
12.07(środa) aaniluap, Natikka123
13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
14.07(piątek) nadziejastru, pola89
18.07(wtorek) Caro, India26
19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
20.07(czwartek) Anuśka19
21.07(piątek) Barbie24. patulla
25.07(wtorek) BurzaHormonów
26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella
01.08(wtorek) Caro
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
09.08(środa) aaniluap
01.08(wtorek) KaroLove (IIIgenetyczne)
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne)
06.09(środa) aaniluap
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap
-
Moja lista z Gemini:
Lovi, dynamiczny smoczek uspokajający, 2szt.
Linomag Bobo, 50ml
Bobotic Forte, 30ml
Kompresy jałowe 5x5, 50szt.
Humer, woda morska dla niemowląt, 150ml
Paracetamol 50mg, czopki
Podkłady higieniczne jednorazowe, 60x90, 5szt.
Podkłady poporodowe Bella Mamma
Podpaski Bella Maxi
Dzidziuś dla mamy, płyn ginekologiczny dla kobiet w ciązy i po porodzie, 265ml
Dzidziuś, koncentrat do płukania 1,5l
Dzidziuś, balsam do prania, kolor 1,5l
Dzidizuś, balsam do prania, biel 1,5l
Bobini Baby, proszek do prania 1,8kg
Alantan Plus, krem od urodzenia, 35g
Skarb Matki, oliwka, 80ml
Canpol, wkładki laktacyje, 60szt.
Majtki poporodowe Akuku, 6szt.
Canpol, butelka szerokootworowa, antykolkowa, 0-3m, 120ml
Akuku, sylikonowa szczoteczka do zębów i masażu dziąseł
Akuku, szczotka, grzebień
Akuku, szczotka do mycia butelek i smoczków
Osłonka Baby, krople, 7ml
Oczywiscie niektóre rzeczy są na "wyrost", na przyszłość, ale wolę mieć
Miały być cążki do paznokci, ale nie mają, a nożyczek nie lubię i nie używam.
Bepanthen baby zamówiłam na allegro, bo było korzystniej.
I mam już w domu KATAREK, LAKTATOR, pieluchy tetrowe, flanelowe, sól fizjologiczną, patyczki z ogranicznikami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:32
aaniluap, India26 lubią tę wiadomość
-
A to moja lista z gemini, wyszły prawie 4 stówki :X
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5decf719220f.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f837ee61bc6.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f590cbd0d84a.png
Patulla, a paracetamol w czopkach to na ewentualne bóle po porodzie?
A i jeszcze woda morska jest niezbędna? sam katarek nie wystarczy? Pytam bo jestem zielona w temacie niemowlątWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:50