Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
patulla wrote:
30.06(piątek) Treselle, dżdżownica, 0202oliwcia
03.07(poniedziałek)
04.07(wtorek) zuzanna, KaroLove
05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a, aaniluap, cheysula
06.07(czwartek) czekajacanacud1
10.07(poniedziałek) monaJa
11.07(wtorek) Mika2009
12.07(środa) aaniluap, Natikka123
13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
14.07(piątek) nadziejastru, pola89
18.07(wtorek) Caro, India26
19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
20.07(czwartek) Anuśka19
21.07(piątek) Barbie24. patulla
25.07(wtorek) BurzaHormonów
26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella
01.08(wtorek) Caro
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
09.08(środa) aaniluap
01.08(wtorek) KaroLove (IIIgenetyczne)
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne)
06.09(środa) aaniluap
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap -
mimoza wrote:Hey
W Krakowie piękna pogoda, na szczęście nie jest tak duszno jak ostatnio, bo już się dusiłam na tym naszym poddaszu. Do dzisiaj mieliśmy się wyprowadzić, ale nie mamy gdzie
Na ostatniej rozmowie babka wprost powiedziała, że wszystko fajnie, tylko jej dziecko średnio pasuje, bo lokatorów z dzieckiem do lat 3 nie można wyrzucić choćby nawet nie płacili, noi nas jednak nie przyjęła. Wkurzyłam się, bo już na początku jej mówiłam o ciąży, ta niby ok, przez tydzień przekładała oglądanie, by wreszcie na oglądaniu takie coś powiedzieć i nas nie wziąć. Mogła od razu powiedzieć, a nie zwodzić. Ehhhh... Wcześniejsza babka była z nami ugadana, po czym nagle napisała, że jednak nam dziękuje, bo się pojawił ktoś, kto jej zaproponował więcej płacić . Już doła złapałam. Od miesiąca szukamy i co jeden wynajmujący, to gorszy.
-
Mika2009 wrote:powiedz mi w jakiej okolicy Krakowa szukasz mieszkania i co Cie interesuje ? Do jakiej kwoty ? Zapytam (bo słyszałam, że będzie wolne mieszkanie na Prądniku czerwonym 2 pokoje z kuchnią) -, ale faktycznie z kobietami w ciąży tak jest, ja wynajmując mieszkanie nie miałam problemów ale wiem, że nie wszyscy chcą.
Okolice Huty, Prądnik Czerwony tak do 1550 z opłatami.
Nam w kilku odmówili ze względu na ciąże. Jeszcze podobno przedwczoraj w Uwadze było o jakiejś babce, co się nie może pozbyć swoich lokatorów, bo właśnie dziecko mają. Mam nadzieję, że wynajmujący tego nie oglądali. -
mimoza wrote:Okolice Huty, Prądnik Czerwony tak do 1550 z opłatami.
Nam w kilku odmówili ze względu na ciąże. Jeszcze podobno przedwczoraj w Uwadze było o jakiejś babce, co się nie może pozbyć swoich lokatorów, bo właśnie dziecko mają. Mam nadzieję, że wynajmujący tego nie oglądali. -
India26 wrote:ej dziewczyny, a jakie chusteczki nawilżane kupić, jest tyle rodzajów, że nie wiem czy warto kupić jakieś droższe, czy po prostu najtańsze.
Ja kupiłam zapas Velvet Baby Pure. Czytałam na blogu Srokao że mają dobry skład i dodatkowo w tamtym tyg trafiłam na promocję w RossmanieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 13:35
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
mimoza wrote:Okolice Huty, Prądnik Czerwony tak do 1550 z opłatami.
Nam w kilku odmówili ze względu na ciąże. Jeszcze podobno przedwczoraj w Uwadze było o jakiejś babce, co się nie może pozbyć swoich lokatorów, bo właśnie dziecko mają. Mam nadzieję, że wynajmujący tego nie oglądali.
Co Ty mówisz?? Odmówili Wam ze względu na ciążę?? Pierwszy raz słyszę takie coś.. Chyba jacyś nienormalni ludzipoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Mika2009 wrote:Zapytam ile tam chcą (oni chyba przez agencję wynajmowali), z tego co kojarzę jeśli cokolwiek by wyszło to mieszkanie będzie wolne za 1,5 miesiąca (obecni lokatorzy się wyprowadzają). Dopytam i dam znać.
Dziękuję za chęci, ale coś wcześniej musimy znaleźć. Mieliśmy do dzisiaj wypowiedzenia, ale właściciel nam o tydzień przedłużył, bo nie mamy innego lokalu. W sumie nawet może i do sierpnia by nam pozwolił zostać, bo chyba wtedy dopiero planuje remont robić, ale ja chcę uciec jak najszybciej, bo teraz siedzę w domu na L4 i się rozpuszczam z upałów na tym poddaszu. -
Caro wrote:Co Ty mówisz?? Odmówili Wam ze względu na ciążę?? Pierwszy raz słyszę takie coś.. Chyba jacyś nienormalni ludzi
-
Caro wrote:Ja kupiłam zapas Velvet Baby Pure. Czytałam na blogu Srokao że mają dobry skład i dodatkowo w tamtym tyg trafiłam na promocję w Rossmanie
chyba wezmę te velveta, mają je gemini z dobrą ceną i czytam właśnie, że są bardzo mokre, lepsze takie niż za suche, zawsze można w razie czego otworzyć paczkę i poczekać aż przeschną troszkę.Caro lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam chusteczki hipp tak jak i kosmetyki, srokao pisała na blogu ze są dobre.
Jestem po wizycie dziewczyny...z dzidziusiem wszystko ok, rośnie zdrowo, już 770g waży...ale...no właśnie...dostałam skierowanie na szpital z podejrzeniem zakrzepicy...pisałam jakoś czas temu, że boli mnie lewa noga, ostatnio zaczęła tez puchnac i dziś dostałam skierowanie...pilne...także Jestem juz na oddziale ginekologiczno-polozniczym i czekam na konsultacje ortopedy i usg dopplerowskie...jak będę musiała przelezec tu cały weekend to chyba się popłaczę((
-
Ja bede kupowac woombie lub cos analogicznego.
Dzis tez gemini odpalilam, ale szczerze to mam duzo po pierwszym dziecku.
Z niezbednikow to
Mamma mia - lano masc na sutki, duzo tansza niz z innych firm a sklad identyczny.
Bephanten do pupki
Chusteczek nawilzonych dla noworodka szczerze nie polecam. Woda i waciki.
Katarek do nosa
Majtki siateczkowe
Wkladki jednorazowe do stanika do karmienia
Podklady takie wieksze do szpitala "pod tylek", potem sie przyda przy przewijaniu.
Octanisept
do skory u nas sie sprawdzil po prostu olej kokosowy (malej luszczyla sie skora i dopiero po tym przeszlo)
Kapiele ostatecznie w szarym mydle lub krochmalu bo miala notorycznie zaczerwieniona pupe
Pieluch tetrowych tez sporo szlo do roznych czynnosci
Flanelowe "na wyjscia"
Po porodzie, szczegolnie SN warto miec w domu czopki glicerynowe bo ogolnie jest dramat
-
mimoza wrote:Niestety. Ostatnia babka wprost powiedziała, że wyglądamy na uczciwych, ale nie może mieć pewności, czy za chwilę nie przestaniemy płacić, a ona nie będzie mogła się nas pozbyć
O Człowieku..A mi to chyba się bardziej wydaje, ze jak ktoś ma dziecko to właśnie będzie o mieszkanie dbał podwójnie i napewno zrobi wszystko by na te opłaty mieć..
Współczuję takiej głupiej sytuacji. Zwłaszcza, że znalezienie "fajnego" mieszkania to często ciężka sprawa..początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Treselle wrote:Ja kupiłam chusteczki hipp tak jak i kosmetyki, srokao pisała na blogu ze są dobre.
Jestem po wizycie dziewczyny...z dzidziusiem wszystko ok, rośnie zdrowo, już 770g waży...ale...no właśnie...dostałam skierowanie na szpital z podejrzeniem zakrzepicy...pisałam jakoś czas temu, że boli mnie lewa noga, ostatnio zaczęła tez puchnac i dziś dostałam skierowanie...pilne...także Jestem juz na oddziale ginekologiczno-polozniczym i czekam na konsultacje ortopedy i usg dopplerowskie...jak będę musiała przelezec tu cały weekend to chyba się popłaczę((
O kurczę.. No to faktycznie nieciekawie. Dobrze, że gin od razu działa i wysłała Cię do szpitala. Niech tam posprawdzają wszystko na wszelki wypadek, bo zakrzepica w ciazy jest niebezpiecznaNajważniejsze, że Maluszek rośnie i wszystko z Nim dobrze
A faktycznie, kosmetyki Hipp Srokao ocenia bardzo dobrzepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
witajcie my po wizycie Małgosia zostaje Małgosią waży 917 gzastój na nerce był 6.8 mm obecnie się powiększył jest 7.2 mm ale gin kazał się tym nie spinać kolejna wizyta 31 lipca USG III Trymestru nius jest taki że według wagi u lekarza przez miesiąc schudłam 2 kg
i jestem niby 1 kg+ według usg dziś mamy 26+2 tc gin twierdzi że do końca małą powinna dobić do 3 kg ale może mieć z tym malutki problem .
a GWIAZDA tak się ułożyła że ie można jej było zrobić żadnego zdjęcia zasłaniała się rączkami i nogami ułożenie oczywiście miednicowenatty85, Agnesqe, kiti, E_w_c_i_a, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Cześć Dziewczyny! Czy macie podczas wizyty badane AFI? Jeśli tak to ile macie? Bo mnie ostatnio trochę lekarz zmartwił wynikami i mam się strawić na kontrolę 14 lipca, a do tego czasu dużo pić, minimum 2,5 l dziennie. I kolejną standardową wizytę mam 26 lipca - do tego czasu mam zrobić krzywą cukrową. Macie jakieś rady jak przetrwać przyjęcie tej pysznej glukozy? Znam siebie i boję się, że zwrócę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 14:39
-
Pampcia wrote:wysłane!!! dorzucam resztę moich zakupów, przeplatane rzeczami dla mnie np.
wyglada to może dziwnie/przesadnie ale ja liczę się z tym ze coś się może nie przydać więc bralam praktycznie wszystko tez pod kątem używania przeze mnie albo męża
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2033952e75af.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b76dd1c8f94f.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba541b06a8bd.png
podbijam tylko listę, żebyście nie musiały wszystkie kopać na forumczekajacanacud1 lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:O i jeszcze jedno kupujecie w końcu ten otulacz wombie? Czy tam jakiś inny? co by maluch spał ładnie? Wiem, że u niektórych dzieci się może to nie sprawdzić wcale, ale opinie są dosyć przekonujące... a może poczekać aż się urodzi i zobaczyć czy przesypia noce, a dopiero się na to zdecydować? Ceny są wysokie więc waham się
Może wystarczy otulić dużą pieluszką po prostu? Bo w takie zainwestowałam, po promocji koszt znośny
mozesz zobaczyc po urodzeniu czy synkowi podoba sie otualnie i ewentualnie wtedy zamowic.
nadziejastru lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRety zadziwiacie mnie z tymi zakupami do pielęgnacji i higieny;p Ja owszem kupiłam ostatnio oliann do kąpieli ale tak to opieramy sie tylko na mące ziemniaczanej, chusteczki kupuje suche tami, będę moczyć w wodzie i nawilżone ewentualnie gdzieś na drogę i w sumie to tyle... A jeszcze kremik na wyjścia jesienią zimą. W razie przesuszenia skóry będę kąpać w krochmalu. Na pępek nic nie kupuje bo uważam, że czy sie go smaruje czy nie smaruje to odpada w takim samym tępie (zresztą wrzucę poniżej fajny artykuł). Oliwek nie kupuje, jakiś maści kremów na ciemieniucha również. Awaryjnie kupię coś na odparzenia pupki. Oczywiście proszę nie uzbać tego jako krytykę, po prostu ja uważam, że im mniej chemi tym lepiej;) Mam również stworzoną listę co należy kupić ale ma z 10 pozycji no max
http://babyonline.pl/jak-dobrze-dbac-o-pepek-noworodka-spirytus-i-octenisept-nie-potrzebny,pierwsze-28-dni-artykul,16893,r1p1.html