Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika2009 wrote:a nie masz koleżanek, które maja już dzieciaczki a może jednak, ktoś się znajdzie ...
Ja miałam sporo rzeczy, trochę zostało ale masę wydałam a teraz wracają
W sumie to nie wiele muszę zgromadzić, ale wcześniej podpytam znajomych, którzy już nie planują potomstwa.
Choć sama wiem, że to takie przyjemne kupować dla maluszkaPewnie na coś małego się skuszę. Ale jak mam możliwość to korzystam
-
Nieśmiała wrote:Mam glupie pytanie odnośnie ciuszkow. Jeśli dziecko urodzi sie dlugie 57, 58 lub 59 cm to wszystkie ciuszki 56 idą do wywalenia czy jest szansa ze jeszcze sie maluszek wcisnie? Pytam, bo "zauwazylam" ze wkoło mnie rodzą się właśnie dzieci głównie na 58cm i tak mnie to zaciekawilo
Aa i pytanie nr 2: ile nalezy kupic pieluch tetrowych i flanelowych?
Spokojnie w 56 wejdzie taki dzidziuś
Tetrowych 10 mam na pewno, jak nie więcej, flanelowych mam chyba 5, ale przy chłopakach nie miałam w ogóle.
A ja pieluszek Happy nie lubiłam, bo sztywne jakieś mi się wydawały. Na pępuszek to te zwykłe wystarczy trochę podwinąć i nie było to jakieś kłopotliwe.Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Mam glupie pytanie odnośnie ciuszkow. Jeśli dziecko urodzi sie dlugie 57, 58 lub 59 cm to wszystkie ciuszki 56 idą do wywalenia czy jest szansa ze jeszcze sie maluszek wcisnie? Pytam, bo "zauwazylam" ze wkoło mnie rodzą się właśnie dzieci głównie na 58cm i tak mnie to zaciekawilo
Aa i pytanie nr 2: ile nalezy kupic pieluch tetrowych i flanelowych?
synek urodził się 58 cm a jeszcze przez dwa miesiące nosił 56 więc spokojnieNieśmiała lubi tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
ja na początku kupiłam 10 tetrowych ale szybko brakowało bo syn okropnie ulewał i dokupiłam jeszcze z 15. flanelowych mam około 15 ale ja je stosowałam do okrywania jak cieplejsze dni do optulania po kąpieli u lekarza na przewijak itpsynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
madlene88 wrote:Oj zazdro wam tych podarunkow...ja nic nie dostałam i pewnie nie dostanę...ech
Mam tak samo jak TyNiestety cała wyprawka w naszej gestii. Teraz jak już większość ciuchów kupiłam koleżanka zaoferowała po swoim synku więc zawsze coś tam do przodu i już nie kupuję. Jak zrobiłam zestawienie do zamówienia na gemini to wyszło mi 550 zł (w tym jest laktator bo ten co wybrałam też mają w dobrej cenie), do kupienia wózek, meble dla malucha, cały pokój do remontu (wstawienie drzwi, malowanie, karnisz na firankę, roletka), wanienka, pościel itd.. Jak policzyłam to przed nami na przyszłe 2 miesiące ok 4 tyś zł do wydania
Dramat.
Ja się denerwuję zastojem w miedniczach nerokowych maluszka. Na badaniu połówkowym nie podobała im się lewa nerka (4,9 mm). Teraz nie podobała się prawa (8 mm) a lewa ok. W przyszły czwartek idę na kolejną kontrolęMaluszek kręci się jak szalony więc wierzę, że wszystko z nim ok ale tak mnie to martwi.. zła jestem, że jak prosiłam o dokładną kontrolę to bagatelizowali te moje prośby jak przewrażliwioną mamuśkę. Sama przecież nie wymyśliłam, a lekarze chyba czasami przez swoje własne doktryny bagatelizują co inny specjalista powiedział.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 15:36
mimi87 lubi tę wiadomość
-
A może by... wrote:Mam tak samo jak Ty
Niestety cała wyprawka w naszej gestii. Teraz jak już większość ciuchów kupiłam koleżanka zaoferowała po swoim synku więc zawsze coś tam do przodu i już nie kupuję. Jak zrobiłam zestawienie do zamówienia na gemini to wyszło mi 550 zł (w tym jest laktator bo ten co wybrałam też mają w dobrej cenie), do kupienia wózek, meble dla malucha, cały pokój do remontu (wstawienie drzwi, malowanie, karnisz na firankę, roletka), wanienka, pościel itd.. Jak policzyłam to przed nami na przyszłe 2 miesiące ok 5 tyś zł do wydania
Dramat.
Ja się denerwuję zastojem w miedniczach nerokowych maluszka. Na badaniu połówkowym nie podobała im się lewa nerka (4,9 mm). Teraz nie podobała się prawa (8 mm) a lewa ok. W przyszły czwartek idę na kolejną kontrolęMaluszek kręci się jak szalony więc wierzę, że wszystko z nim ok ale tak mnie to martwi.. zła jestem, że jak prosiłam o dokładną kontrolę to bagatelizowali te moje prośby jak przewrażliwioną mamuśkę. Sama przecież nie wymyśliłam, a lekarze chyba czasami przez swoje własne doktryny bagatelizują co inny specjalista powiedział.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 15:24
-
Ah, usiadłam i zrobiłam (prawie) zamówieni na gemini. I jeszcze coś wymyślę i 300zł będzie
Chyba poszalałam
Edit: Uf... w tym moje witaminy (30 zł) i do prania ubranek płyny i proszek... No to nie tak źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 16:42
-
Hej Dziewczyny
O Człowieku.. Czy u Was dzisiaj nadal tak duszno i parno, że nie idzie czym oddychać? Już jeden prysznic zaliczyłam i mimo, że leżę w domu to się rozzzpływam.. Coś się chmurzy. Liczę na mały deszczyk
A może by.. trzymam kciuki za Maluszka i wierzę, że wszystko będzie dobrze :*
Ojej.. Ja tak właśnie wrzucam w koszyk na Gemini i pewnie też będzie nie mała sumkaAle pieniądz rzecz nabyta.. Ja już coraz bardziej nie mogę doczekać się 3 z przodu i narodzin Małej
Taki mam dzisiaj przypływ miłości heheh
Co do pieluszek to ja zamówiłam 10 tetrowych kolorowych i 5 białych. Flanelowych nie kupuje, bo mama i siostra mówiły że im one nie używały, a dzieci siostry to w ogóle ich nie chciały. Za to jej 3latek do teraz zasypia z ulubioną tetrową pieluszkąpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
E_w_c_i_a wrote:Niskie aptt to znaczy jakie?
Miałam dzisiaj badanie obciążenia glukozą:
0- 78.1
1h- 206.7
2h- 123.3
Ciekawe co na to powie lekarz,norma po godzinie do 180.
Zawsze cos!
23 s, a norma od 26.
Chyba najważniejsze żeby po 2 h było do 120, więc u Ciebie prawie się łapie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 17:19
-
Ja sie dziś wkopałam z tym gorącem, miałam odebrać rzeczy ze smyka i chciałam jechać, ale nagle burza,wichura, jakoś po godzinie ucichło to się wybrałam i żałuje, kilka ulic głownych wyłączonych z ruchu, porozwalane gałazie na ulicach, objazdy, korki, ruche kierowała policja i straż miejska, dojechałam na miejsce w końcu, odebrałam, wracam, a tam ku mojemu zdziwieniu ruch wstrzymany bo peleton... stałam z pół h w tym upale, później też włączenie do ruchu w niektórych miejscach graniczyło z cudem, chyba, że jakaś dobra dusza wpuści i na szczęście mi się udało w miare szybko... limuzyna moja klimy nie ma, normalnie cała mokra wróciłam... szybko prysznic musiałam brać, nawet majty mokre miałam
Co do pieluch to ja mam 10 sztuk bawełnianych i kupiłam 10 bambusowych bo są super, mega i mogę je dotykać cały czasdokupię jeszcze kilka tetrowych na ulewanie właśnie... edit właśnie ze smyka brałam te tetrowe, zapomniałam, bo dopiero otworzyłam paczkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbe016f95845.jpg
Takie tam niekupowanie już ubranek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68c1c125e766.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 17:49
kiti lubi tę wiadomość
-
zuzanna wrote:Witam się. U mnie ruchy właśnie ostatnimi czasy spokojniejsze i delikatniejsze a myślałam że będzie naodwrot. Ale pewnie maluszli później sobie to odbija. A łożysko masz na której ścianie. ? Ja mam na przedniej wiec i tak pewnie przez to nie czuje mocnych ruchów choć wcześniej były intensywniejsze niż w ciągu ostatnich dni.
z pocztku mialam na scianie tylniej ,na kolejnym usg juz sciana przednia wiec jesli nie "przeplynelo" to na przedniejgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
No krem niby spoko, ale lepiej wiedziec jakiego używa, bo może ma już jakiś sprawdzony od dłuższego czasu, ja tak babci właśnie dokupuje, ten co używa
storczyk oklepany, ale ja babci kupiłam, ona sie zawsze cieszy na kwiaty
-
nadziejastru wrote:No krem niby spoko, ale lepiej wiedziec jakiego używa, bo może ma już jakiś sprawdzony od dłuższego czasu, ja tak babci właśnie dokupuje, ten co używa
storczyk oklepany, ale ja babci kupiłam, ona sie zawsze cieszy na kwiaty
Storczyk dostała na dzień MatkiA kremy używa Vichy. Bo co innego mogę kupić?
-
No nie wiem co jeszcze można jakiś bon na zakupy, jak w jakimś sklepie czesto robi jakies zakupy albo zestaw herbat czy kawy, jeżeli pije, filiżanki jakies porcelanowe