Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro kupiłam już Bepanthen baby 100+30 g, za mniej niż 40 zł z przesyłką, więc myślę, że dobra cena ;) I również potwierdzam, dobry i na pupę i na sutki.
    Do pupy później Alantan, Linomag albo nawet na zmianę z Bepanthenem już w domku. Ah i żeby nie było, nie smarowałam zawsze pupy, na początku tak, bo zawsze kupa, a później tylko po kąpieli i po kupach jeżeli nic się nie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:37

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Ja mam 3 wózki i któryś kupię napewno
    MILU KIDS STARLETT
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/052bee776f1c.png
    BEBETTO LUCA
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/810e1cbcb42a.png
    BEBETTO torino
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60eb170ba3f3.png
    Który najbardziej polecacie???
    ja mam luce kupiona
    starlett spoko bo jest mega miekka ale o firmie rozne opinie dodatkowo jest ich malo bo firma jest nowa na runku

6sutskjolve431gm.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MÓJ GINEKOLOG ODCHODZI (ZAWIESZA PRZYJMOWANIE U NAS) do Połowy października właśnie dostałam tel nie zgadzam się :-( :-( :-(

Chce mi się wyć !!!!!!!!!!!

ma jakieś egzaminy coś tam coś tam i musi się uczyć od następnej wizyty mam iść do innego którego nie znam na dodatek mam mieć teraz usg III trymestru i jeśli coś będzie nie tak to ma mnie skierować do kogoś innego a co z moimi zastrzykami jak nie będzie chciał mi przepisywać ....... jestem mega wkur dzięki mojemu udało mi się zajść w tą ciąże i dotrwać do tego etapu a teraz co. On robił mi co wizyta przepływy wszystko na tą wizytę miałam iść z wynikami krzepliwości a ten przecież nic nie będzie wiedział całą ciąże mam problemy ciągle coś a teraz jeszcze to trafie pewnie na jakiegoś buraka

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja mam luce kupiona
    starlett spoko bo jest mega miekka ale o firmie rozne opinie dodatkowo jest ich malo bo firma jest nowa na runku
    Jaki kupiłas kolor tego luka?

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    MÓJ GINEKOLOG ODCHODZI (ZAWIESZA PRZYJMOWANIE U NAS) do Połowy października właśnie dostałam tel nie zgadzam się :-( :-( :-(

ma jakieś egzaminy coś tam coś tam i musi się uczyć od następnej wizyty mam iść do innego którego nie znam na dodatek mam mieć teraz usg III trymestru i jeśli coś będzie nie tak to ma mnie skierować do kogoś innego a co z moimi zastrzykami jak nie będzie chciał mi przepisywać ....... jestem mega wkur dzięki mojemu udało mi się zajść w tą ciąże i dotrwać do tego etapu a teraz co. On robił mi co wizyta przepływy wszystko na tą wizytę miałam iść z wynikami krzepliwości a ten przecież nic nie będzie wiedział całą ciąże mam problemy ciągle coś a teraz jeszcze to trafie pewnie na jakiegoś buraka
    Jak trafisz na buraka co ci nie będzie chciał dać zastrzyków to poszukasz innego i powoła się na swojego doktora z zastrzyk ami. Niemartw się, tylko to takie kur...niefajne,ch9dzisz do kogoś prawie całą ciąże a później trzeba szukać, masakra jakaś no nic nie zrobisz

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę do niego na wizytę jak mi nie przypasuje to będę szukała jakiegoś nowego tylko na tym etapie z moją historią położniczą nie wiem czy kto kol wiek będzie chciał się podjąć prowadzenia końcówki mojej ciąży
    to jest jeden i jedyny lekarz jaki mi prowadził ciąże od początku do innego nie chodziłam i tylko on chciał się jej podjąć tak na prawdę z moją historią położniczą genetyczka kazała mi odpuścić i cieszyć się tym że mam jedno dziecko już w domu ale to on kazał mi walczyć a teraz co ????
    Mała ma zastój na nerce waży tylko 917 g mi z prenatalnych wyszło bardzo wysokie ryzyko porodu przed 34 tc a on tak po prostu odchodzi i teraz mam zmieniać lekarza ....
    dzwoniłam do meżą i poryczałam mu się przez tel

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ooo! Pochlebne opinie jak najbardziej na plus. A jaki wybraliście kolorek? :-)
    Biało granatowy :) Tylko ten się podobał mojemu narzeczonemu i w sumie przez jego wygląd się zdecydował na ten model :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35aba5f9ae11.jpg

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:

Kochana współczuję, i poniekąd rozumiem... mojej ciąży też mało kto się chciał podjąć (zbyt skomplikowany przypadek) ale już tak nie wiele Ci zostało, co do zastrzyków to jaką masz dawkę ? Może ten ginekolog co odchodzi dałby Ci receptę na więcej opakowań. Mnie wypisuje czasem na 4 opakowania mimo że jestem u niego co 3 tyg.
    Głowa do góry już masz z górki 29tc więc jest dobrze ! Jeszcze minimum 5 tyg to będzie super ! Ja cały czas odliczam już bym chciała 30tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 17:46

iv09mg7ynbajyosc.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Kochana współczuję, i poniekąd rozumiem... mojej ciąży też mało kto się chciał podjąć (zbyt skomplikowany przypadek) ale już tak nie wiele Ci zostało, co do zastrzyków to jaką masz dawkę ? Może ten ginekolog co odchodzi dałby Ci receptę na więcej opakowań. Mnie wypisuje czasem na 4 opakowania mimo że jestem u niego co 3 tyg.
    Głowa do góry już masz z górki 29tc więc jest dobrze ! Jeszcze minimum 5 tyg to będzie super ! Ja cały czas odliczam już bym chciała 30tc.
    Ten gin z którym do tej pory miałam co wizyta przepisuje mi 3 opakowania a wizytę mam co 4 tygodnie więc akurat mam zastrzyki od wizyty do wizyty w zapasie mam może z 4/5 ampułek gdybym wiedziała to bym od razu teraz na wizycie poprosiła o więcej bez problemu by mi je przepisał bo pytał ostatnio czy 3 czy 4 opakowania a skąd ja mogłam wiedzieć że tak wyjdzie ,co do dawki to wcześniej miałam 0,6 teraz mam 0,4

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ten gin z którym do tej pory miałam co wizyta przepisuje mi 3 opakowania a wizytę mam co 4 tygodnie więc akurat mam zastrzyki od wizyty do wizyty w zapasie mam może z 4/5 ampułek gdybym wiedziała to bym od razu teraz na wizycie poprosiła o więcej bez problemu by mi je przepisał bo pytał ostatnio czy 3 czy 4 opakowania a skąd ja mogłam wiedzieć że tak wyjdzie ,co do dawki to wcześniej miałam 0,6 teraz mam 0,4
    A nieda rady się z nim umówić jeszcze zanim odejdzie????? Może da rady jeszcze go złapać?????? Żeby Ci dał więcej recept, Skontaktuj się z nim, może Ci kogoś poleci????? Czy tylko kontakt przez przychodnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:06

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Na allegro kupiłam już Bepanthen baby 100+30 g, za mniej niż 40 zł z przesyłką, więc myślę, że dobra cena ;) I również potwierdzam, dobry i na pupę i na sutki.
    Do pupy później Alantan, Linomag albo nawet na zmianę z Bepanthenem już w domku. Ah i żeby nie było, nie smarowałam zawsze pupy, na początku tak, bo zawsze kupa, a później tylko po kąpieli i po zakupach jeżeli nic się nie działo.
    Czyli mówisz że do skutków przy karmieniu też bezpieczny??? Czy trzeba go ściera przed karmieniem?

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    A nieda rady się z nim umówić jeszcze zanim odejdzie????? Może da rady jeszcze go złapać?????? Skontaktuj się z nim, może Ci kogoś poleci????? Czy tylko kontakt przez przychodnie?
    Mam do niego tel prywatny komórkowy no ale trudno muszę to jakoś przełknąć i tyle

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Mam do niego tel prywatny komórkowy no ale trudno muszę to jakoś przełknąć i tyle
    No spotkasz się z innym ale jak nowy ci nie przepisze TK zadzwonisz do tego i żeby Ci kogoś polecil czy coś. Rozumiem twoje rozczarowanie, nastawilas się na niego, zna twoja historie ale nic nie zmienisz

0202oliwcia lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem kochana niestety muszę to jakoś przełknąć nie mam innego wyjścia dziękuje Ci kochana za słowa wsparcie

madlene88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    no to zrób tak jak pisze madlene.
    PS jak coś to daj znać ja mam w zapasie 0,4 chyba z 4/5 opakowań.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Czyli mówisz że do skutków przy karmieniu też bezpieczny??? Czy trzeba go ściera przed karmieniem?
    Nie trzeba ścierać i zawsze to tylko jedna rzecz do zabrania do szpitala ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia moim zdaniem nowy ginekolog powinien kontynuować zalecenia poprzedniego i specjalnie nie powinien już na tym etapie robić "po swojemu", bo jakby nie było nie zostało Tobie już długo do końca. Myślę, że nie będzie tak źle.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Jaki kupiłas kolor tego luka?
    ja kupilam uzywke z ponad roczna gwarancja kolor sl01 jego juz w sprzedazy nie ma ale to taki ciemny jeans z bialymi wstawkami na bialym stelazu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:54

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja kupilam uzywke z ponad roczna gwarancja kolor sl01 jego juz w sprzedazy nie ma ale to taki ciemny jeans z bialymi wstawkami na bialym stelazu ;)
    super szkoda ze mi sie uzywka cos niechce trafic bo bym wziała hehe,ja kupie napewno luke lub torino z milu dam sobie spokój.

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wychodzę z założenia, że co za dużo to nie zdrowo, więc zamawiam tylko bepanthen, hipp do kąpieli i sudocrem w razie wu. Uważam, że oliwki, pudry itp są zbędne, a maka ziemniaczana w domu zawsze jest. Nie ma co ładować w tą delikatną skórkę od razu chemii. A do sutków mam zamiar zamówić lanolinę, ale jak mówicie, że ten bepanthen wystarczy to może z niej zrezygnuję, jeszcze nie wiem.

A do wózka tez nie planuję kupować jakiejś specjalnej pościeli, myślę, ze kombinezonik i kocyk wystarczą. Zresztą ile będzie tych spacerów zimą...

baassiia lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ