Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro kupiłam już Bepanthen baby 100+30 g, za mniej niż 40 zł z przesyłką, więc myślę, że dobra cena ;) I również potwierdzam, dobry i na pupę i na sutki.
    Do pupy później Alantan, Linomag albo nawet na zmianę z Bepanthenem już w domku. Ah i żeby nie było, nie smarowałam zawsze pupy, na początku tak, bo zawsze kupa, a później tylko po kąpieli i po kupach jeżeli nic się nie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:37

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Ja mam 3 wózki i któryś kupię napewno
    MILU KIDS STARLETT
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/052bee776f1c.png
    BEBETTO LUCA
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/810e1cbcb42a.png
    BEBETTO torino
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60eb170ba3f3.png
    Który najbardziej polecacie???
    ja mam luce kupiona
    starlett spoko bo jest mega miekka ale o firmie rozne opinie dodatkowo jest ich malo bo firma jest nowa na runku

6sutskjolve431gm.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MÓJ GINEKOLOG ODCHODZI (ZAWIESZA PRZYJMOWANIE U NAS) do Połowy października właśnie dostałam tel nie zgadzam się :-( :-( :-(

Chce mi się wyć !!!!!!!!!!!

ma jakieś egzaminy coś tam coś tam i musi się uczyć od następnej wizyty mam iść do innego którego nie znam na dodatek mam mieć teraz usg III trymestru i jeśli coś będzie nie tak to ma mnie skierować do kogoś innego a co z moimi zastrzykami jak nie będzie chciał mi przepisywać ....... jestem mega wkur dzięki mojemu udało mi się zajść w tą ciąże i dotrwać do tego etapu a teraz co. On robił mi co wizyta przepływy wszystko na tą wizytę miałam iść z wynikami krzepliwości a ten przecież nic nie będzie wiedział całą ciąże mam problemy ciągle coś a teraz jeszcze to trafie pewnie na jakiegoś buraka

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja mam luce kupiona
    starlett spoko bo jest mega miekka ale o firmie rozne opinie dodatkowo jest ich malo bo firma jest nowa na runku
    Jaki kupiłas kolor tego luka?

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    MÓJ GINEKOLOG ODCHODZI (ZAWIESZA PRZYJMOWANIE U NAS) do Połowy października właśnie dostałam tel nie zgadzam się :-( :-( :-(

ma jakieś egzaminy coś tam coś tam i musi się uczyć od następnej wizyty mam iść do innego którego nie znam na dodatek mam mieć teraz usg III trymestru i jeśli coś będzie nie tak to ma mnie skierować do kogoś innego a co z moimi zastrzykami jak nie będzie chciał mi przepisywać ....... jestem mega wkur dzięki mojemu udało mi się zajść w tą ciąże i dotrwać do tego etapu a teraz co. On robił mi co wizyta przepływy wszystko na tą wizytę miałam iść z wynikami krzepliwości a ten przecież nic nie będzie wiedział całą ciąże mam problemy ciągle coś a teraz jeszcze to trafie pewnie na jakiegoś buraka
    Jak trafisz na buraka co ci nie będzie chciał dać zastrzyków to poszukasz innego i powoła się na swojego doktora z zastrzyk ami. Niemartw się, tylko to takie kur...niefajne,ch9dzisz do kogoś prawie całą ciąże a później trzeba szukać, masakra jakaś no nic nie zrobisz

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę do niego na wizytę jak mi nie przypasuje to będę szukała jakiegoś nowego tylko na tym etapie z moją historią położniczą nie wiem czy kto kol wiek będzie chciał się podjąć prowadzenia końcówki mojej ciąży
    to jest jeden i jedyny lekarz jaki mi prowadził ciąże od początku do innego nie chodziłam i tylko on chciał się jej podjąć tak na prawdę z moją historią położniczą genetyczka kazała mi odpuścić i cieszyć się tym że mam jedno dziecko już w domu ale to on kazał mi walczyć a teraz co ????
    Mała ma zastój na nerce waży tylko 917 g mi z prenatalnych wyszło bardzo wysokie ryzyko porodu przed 34 tc a on tak po prostu odchodzi i teraz mam zmieniać lekarza ....
    dzwoniłam do meżą i poryczałam mu się przez tel

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ooo! Pochlebne opinie jak najbardziej na plus. A jaki wybraliście kolorek? :-)
    Biało granatowy :) Tylko ten się podobał mojemu narzeczonemu i w sumie przez jego wygląd się zdecydował na ten model :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35aba5f9ae11.jpg

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:

Kochana współczuję, i poniekąd rozumiem... mojej ciąży też mało kto się chciał podjąć (zbyt skomplikowany przypadek) ale już tak nie wiele Ci zostało, co do zastrzyków to jaką masz dawkę ? Może ten ginekolog co odchodzi dałby Ci receptę na więcej opakowań. Mnie wypisuje czasem na 4 opakowania mimo że jestem u niego co 3 tyg.
    Głowa do góry już masz z górki 29tc więc jest dobrze ! Jeszcze minimum 5 tyg to będzie super ! Ja cały czas odliczam już bym chciała 30tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 17:46

iv09mg7ynbajyosc.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Kochana współczuję, i poniekąd rozumiem... mojej ciąży też mało kto się chciał podjąć (zbyt skomplikowany przypadek) ale już tak nie wiele Ci zostało, co do zastrzyków to jaką masz dawkę ? Może ten ginekolog co odchodzi dałby Ci receptę na więcej opakowań. Mnie wypisuje czasem na 4 opakowania mimo że jestem u niego co 3 tyg.
    Głowa do góry już masz z górki 29tc więc jest dobrze ! Jeszcze minimum 5 tyg to będzie super ! Ja cały czas odliczam już bym chciała 30tc.
    Ten gin z którym do tej pory miałam co wizyta przepisuje mi 3 opakowania a wizytę mam co 4 tygodnie więc akurat mam zastrzyki od wizyty do wizyty w zapasie mam może z 4/5 ampułek gdybym wiedziała to bym od razu teraz na wizycie poprosiła o więcej bez problemu by mi je przepisał bo pytał ostatnio czy 3 czy 4 opakowania a skąd ja mogłam wiedzieć że tak wyjdzie ,co do dawki to wcześniej miałam 0,6 teraz mam 0,4

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ten gin z którym do tej pory miałam co wizyta przepisuje mi 3 opakowania a wizytę mam co 4 tygodnie więc akurat mam zastrzyki od wizyty do wizyty w zapasie mam może z 4/5 ampułek gdybym wiedziała to bym od razu teraz na wizycie poprosiła o więcej bez problemu by mi je przepisał bo pytał ostatnio czy 3 czy 4 opakowania a skąd ja mogłam wiedzieć że tak wyjdzie ,co do dawki to wcześniej miałam 0,6 teraz mam 0,4
    A nieda rady się z nim umówić jeszcze zanim odejdzie????? Może da rady jeszcze go złapać?????? Żeby Ci dał więcej recept, Skontaktuj się z nim, może Ci kogoś poleci????? Czy tylko kontakt przez przychodnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:06

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Na allegro kupiłam już Bepanthen baby 100+30 g, za mniej niż 40 zł z przesyłką, więc myślę, że dobra cena ;) I również potwierdzam, dobry i na pupę i na sutki.
    Do pupy później Alantan, Linomag albo nawet na zmianę z Bepanthenem już w domku. Ah i żeby nie było, nie smarowałam zawsze pupy, na początku tak, bo zawsze kupa, a później tylko po kąpieli i po zakupach jeżeli nic się nie działo.
    Czyli mówisz że do skutków przy karmieniu też bezpieczny??? Czy trzeba go ściera przed karmieniem?

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    A nieda rady się z nim umówić jeszcze zanim odejdzie????? Może da rady jeszcze go złapać?????? Skontaktuj się z nim, może Ci kogoś poleci????? Czy tylko kontakt przez przychodnie?
    Mam do niego tel prywatny komórkowy no ale trudno muszę to jakoś przełknąć i tyle

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Mam do niego tel prywatny komórkowy no ale trudno muszę to jakoś przełknąć i tyle
    No spotkasz się z innym ale jak nowy ci nie przepisze TK zadzwonisz do tego i żeby Ci kogoś polecil czy coś. Rozumiem twoje rozczarowanie, nastawilas się na niego, zna twoja historie ale nic nie zmienisz

0202oliwcia lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem kochana niestety muszę to jakoś przełknąć nie mam innego wyjścia dziękuje Ci kochana za słowa wsparcie

madlene88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    no to zrób tak jak pisze madlene.
    PS jak coś to daj znać ja mam w zapasie 0,4 chyba z 4/5 opakowań.

0202oliwcia lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Czyli mówisz że do skutków przy karmieniu też bezpieczny??? Czy trzeba go ściera przed karmieniem?
    Nie trzeba ścierać i zawsze to tylko jedna rzecz do zabrania do szpitala ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia moim zdaniem nowy ginekolog powinien kontynuować zalecenia poprzedniego i specjalnie nie powinien już na tym etapie robić "po swojemu", bo jakby nie było nie zostało Tobie już długo do końca. Myślę, że nie będzie tak źle.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Jaki kupiłas kolor tego luka?
    ja kupilam uzywke z ponad roczna gwarancja kolor sl01 jego juz w sprzedazy nie ma ale to taki ciemny jeans z bialymi wstawkami na bialym stelazu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 18:54

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja kupilam uzywke z ponad roczna gwarancja kolor sl01 jego juz w sprzedazy nie ma ale to taki ciemny jeans z bialymi wstawkami na bialym stelazu ;)
    super szkoda ze mi sie uzywka cos niechce trafic bo bym wziała hehe,ja kupie napewno luke lub torino z milu dam sobie spokój.

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wychodzę z założenia, że co za dużo to nie zdrowo, więc zamawiam tylko bepanthen, hipp do kąpieli i sudocrem w razie wu. Uważam, że oliwki, pudry itp są zbędne, a maka ziemniaczana w domu zawsze jest. Nie ma co ładować w tą delikatną skórkę od razu chemii. A do sutków mam zamiar zamówić lanolinę, ale jak mówicie, że ten bepanthen wystarczy to może z niej zrezygnuję, jeszcze nie wiem.

A do wózka tez nie planuję kupować jakiejś specjalnej pościeli, myślę, ze kombinezonik i kocyk wystarczą. Zresztą ile będzie tych spacerów zimą...

baassiia lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ