X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    O ja też 25.03 😃
    Super, że już w domu! Kamień z serca pewnie?
    Oj tak, dobrze być już w domku 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Bocik Znajoma

Wysłany: 15 marca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko ok serduszko bije. Cieszę się bo przy pierwszym synku w 9 tyg miałam krwawienie i brałam leki na podtrzymanie.

Angelka93, Kasialudek, Gosia9, Miluu, Kaarola lubią tę wiadomość

c55fgox163k0yrcc.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Oj tak, dobrze być już w domku 🙂

a co ci "fachowcy" w ogóle stwierdzili??

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    a co ci "fachowcy" w ogóle stwierdzili??
    Usg ok, badanie ginekologiczne ok. Jeszcze lekarz mnie trochę wystraszył bo powiedział że wg niego 7 lub 8 tydzień! Ale wielkość zarodka z Usg pasuje do tygodnia więc się tym nie martwię. Ale po co taka gadka, żeby tylko nastraszyć chyba :/

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Usg ok, badanie ginekologiczne ok. Jeszcze lekarz mnie trochę wystraszył bo powiedział że wg niego 7 lub 8 tydzień! Ale wielkość zarodka z Usg pasuje do tygodnia więc się tym nie martwię. Ale po co taka gadka, żeby tylko nastraszyć chyba :/
    Z Twoich opowieści to wyglada tak jakby tych lekarzy, ktorzy Ci robili usg wzieli z lapanki 🤦‍♀️ dobrze ze juz w domu jestes.

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Z Twoich opowieści to wyglada tak jakby tych lekarzy, ktorzy Ci robili usg wzieli z lapanki 🤦‍♀️ dobrze ze juz w domu jestes.
    No powiem Ci, że strasznie się zawiodłam na tych lekarzach. Jakby tam byli za karę i łaskę robili ze Cię zbadaja. No ale dobrze, że wszystko ok, mam nadzieję że już tam nie trafię

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze już nie wiem co robić dzisiaj się kiepsko czuję rano było odrobinkę krwi ale to krwiak się oczyszcza, cały czas wymiotuję. Zjadłam kolację i do toalety. Już nie wiem co jeść aby było dobrze. Wczoraj musiałam wstać wieczorem i zjeść suchego chleba bo tak mi w brzuchu burczało. Dzisiaj przez krwawienie leżałam cały dzień masakra 🤦 w poprzednich ciążach nie było tak źle 🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 rozumiem co czujesz. Super że jesteś już w domu ❤️ Ja dokładnie 40-sto sekundowe USG łącznie z położeniem się i wstaniem z leżanki miałam przy rozpoczynającym się poronieniu. Liczyłam na poważne traktowanie, jakieś dokładne badanie i nic nie robili. Miałam być 3 dni, ale wypisałam się pierwszego dnia po tym USG i badaniu krwi, bo bym tam nie wytrzymała a i tak doskonale czułam i wiedziałam co mnie czeka. Zażądałam tylko recepty na luteinę żeby nie mieć wyrzutów sumienia że w ogóle straciłam nadzieję. Potem jak mowilam przyjaciółce położnej z tego szpitala jak było to wcale się nie zdziwiła i mówiła że biorą pacjentki i trzymają dla kasy z NFZ a nie po to żeby pomagać, szczególnie ordynatorka oddziału na którą trafiłam. I w ogóle ze lekarze wielokrotnie lekceważą pacjentki przychodzące z takimi objawami. Sama słyszałam tekst z ust tej pani, że znowu dwie przyszły z okresem i zawracają dupę. Rodziłam w tym szpitalu przy tych lekarzach i było super na połogu i porodówce, teraz też będę chciała rodzić w tym miejscu. Ale ginekologia to jest dramat...

85993e3k946gskpj.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Kurcze już nie wiem co robić dzisiaj się kiepsko czuję rano było odrobinkę krwi ale to krwiak się oczyszcza, cały czas wymiotuję. Zjadłam kolację i do toalety. Już nie wiem co jeść aby było dobrze. Wczoraj musiałam wstać wieczorem i zjeść suchego chleba bo tak mi w brzuchu burczało. Dzisiaj przez krwawienie leżałam cały dzień masakra 🤦 w poprzednich ciążach nie było tak źle 🥺
    Próbowałaś migdały, mleko, wodę z imbirem i cytryną? Albo imbir kandyzowany rzuć? Ja teraz odkryłam gumy pregna vomit i przy mdłościach mi chociaż na chwilę pomagają, szczególnie jak muszę wyjść z domu...

85993e3k946gskpj.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomaga ciepła woda z odrobiną miodu, cytryny i imbiru. Piję rano na czczo i jest dużo lepiej. W sumie to jak mnie mdli to tylko to zamiast ziółek czy herbaty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 18:54

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam to masakra z tymi lekarzami :( mam mieć cc ze względu na dva w płacie czołowym i boję się jak to będzie :(

preg.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊

Kala, Angelka Bocik super, ze wszystko w porzadku. 🍀

U nas od razu praktycznie wiedzieli rodzice bo wiedzieli o ivf i moje przyjaciolki dwie bo tez wiedzialy o ivf. Jakos 2 tyg temu dowiedzialy sie dwie babcie i moja kochana ciocia oraz jeszcze dwojka naszych najblizszych znajomych. Reszcie rodziny bedziemy mowic co najmniej po prenatalnych (pewnie reszcie babc) pozostalej rodzinie wolalabym nie mowic az do polowkowych a jak sie da to nawet pozniej 🙄 i innym znajomym, z ktorymi mamy blizszy kontakt tez pewnie powiemy jakos po prenatalnych. Takze u nas z tym mowieniem to tak porozkladane roznie.

Jeej prenatalne juz za 2 tyg macie niektore 🙊 ja dopiero 9 kwietnia. Na razie zyje od wizyty do wizyty. Kolejna znow w czwartek. Mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko dalej w porzadku bo juz praktycznie wszystkie objawy mi odeszly. Czasem leciutko zemdli ale to moze w porywach do 2 razy dziennie. 🥺

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • KalaW Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Hej 😊

Kala, Angelka Bocik super, ze wszystko w porzadku. 🍀

U nas od razu praktycznie wiedzieli rodzice bo wiedzieli o ivf i moje przyjaciolki dwie bo tez wiedzialy o ivf. Jakos 2 tyg temu dowiedzialy sie dwie babcie i moja kochana ciocia oraz jeszcze dwojka naszych najblizszych znajomych. Reszcie rodziny bedziemy mowic co najmniej po prenatalnych (pewnie reszcie babc) pozostalej rodzinie wolalabym nie mowic az do polowkowych a jak sie da to nawet pozniej 🙄 i innym znajomym, z ktorymi mamy blizszy kontakt tez pewnie powiemy jakos po prenatalnych. Takze u nas z tym mowieniem to tak porozkladane roznie.

Jeej prenatalne juz za 2 tyg macie niektore 🙊 ja dopiero 9 kwietnia. Na razie zyje od wizyty do wizyty. Kolejna znow w czwartek. Mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko dalej w porzadku bo juz praktycznie wszystkie objawy mi odeszly. Czasem leciutko zemdli ale to moze w porywach do 2 razy dziennie. 🥺

Ja też się będę jutro umawiać na 8-10 kwietnia :) Także będziemy wiedziały w podobnym terminie.
    Najbardziej nie mogę się doczekać płci a to jeszcze dalej ;p
    Już chyba sie uspokoiłam czy wszystko będzie z dzidzią OK bo tak daleko nigdy nie byłam i jak ma coś być to moje zamartwianie nie pomoże. Już prawie wszyscy z otoczenia wiedzą, to nie ma co w "powstrzymaniu", chyba czas zacząć sie cieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 19:45

3jgxdqk3tske6v4q.png

PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko stosowałam 🥺 masakra jestem nie do życia

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, na mdłości ponoć warto zastosować akupresurowe opaski na nadgarstki. Młoda- ciesz się z braku objawów i celebruj każda taką chwilę 🙂

age.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłości bardziej niż imbir pomagają pomarańcza 🤷🏼‍♀️ I tylko to.
    Jestem po wizycie, maluch przyrasta jak powinien, serduszko bije jak dzwon wiec można odetchnąć :)

MichaLina, Gosia9, Kaarola lubią tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Po pierwsze..gratulacje dla wszystkich które miały w ostatnim czasie wizyty. Bardzo się cieszę że u was wszystko dobrze...nie wiem, ale jakoś kojąco wpływają na mnie wiadomości od was, że u Was wszystko dobrze ♥️

U nas też ok. Poza kilkoma plamieniami, nic się nie dzieje. Ja teraz czekam dopiero na prenatalne... 23.03 mam SANCO, 26.03 mam USG. Ciekawe kto tam mieszka... Coś czuję że wpadnę w szał zakupowy jak tylko poznam płeć.

U nas już prawie każdy wie...no poza daleka rodzina. Powiedzieliśmy rodzicom i jakoś poszło... Z radości obwieszczali prawie każdemu. Początkowo byłam zła, ale potem pomyślałam że i tak nic nie zrobie a oni są dumni przy tym jak pawie 😂

Ja już na L4. Uczę się tego nowego stylu życia ... Odpoczywania kiedy potrzebuje itp. ciężkie to 😉

Byliśmy w weekend na poszukiwaniach wózka...wiem, szybko. Ale ja mam mega mały bagażnik ( Suzuki Swift) i na prawdę niewiele tam wchodzi. A ja chciałabym upolować wózek na olx...to chciałam się zorientować co może nas interesować a co nie. Ten wózek to tez będzie wielki orzech do zgryzienia... Jak małe stelaze to często gó**a. A jak coś lepszego to nagle kosztuje 4k. 😶

Wgl spodobał mi się anex...i pomijajac że potem o nim poczytałam to wiecie, że aktualnie na niektóre modele w jakimś konkretnym kolorze można czekać do lipca? To wychodzi że zaraz powinnam zamawiać...tak powiedział pan ze sklepu 🧐🧐

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• natnatss Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina który anex? Ja mam synka jeszcze wersję sport. Wielka ciężka krowa tak na prawdę, mi ciężko było z nim manewrować w aucie, a mamy spore kombi. Chociaż gondola nam się bardzo sprawdziła i zastanawiam się czy nie zostawić dla drugiej dzidzi. Spacerówka była koszmarem bo jest kubełkowa, nie można jej obniżyć zupełnie na płasko no i mały mi z niej zjeżdżał i ogólnie nie lubił, błyskawicznie się denerwował. Szybko zmieniliśmy na inną lżejsza, klasyczna spacerówkę. Też mieliśmy wtedy czekac dłuższy czas, a że mialam termin na sam początek listopada a trzeba było czekać od lipca do połowy października to czatowalam na olx i udało się nasz model kupić o 1,5 tys taniej niż w sklepie a w idealnym stanie 🙈

85993e3k946gskpj.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako mama roczniaka mogę polecić, aby kupować jakąś używaną gondolę,bo zazwyczaj są w świetnym stanie, a potem zainwestować w fajną spacerówkę.
    Wózki 2w1 mają zazwyczaj tragiczne spacerówki niestety. Oczywiście są wyjątki np. bardzo polecanym wózkiem jest Muuvo Quick 2.0, ale ogólnie to właśnie warto inwestować dopiero w spacerówkę, bo jej używa się zdecydowanie dłużej.

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zawsze chciałam kupić 3w1, ale po tych opiniach o spacerówkach właśnie to chyba zrezygnuje. No ale na razie to tak się nie zagłębiałam bardzo w ten temat

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ