Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś jako tako te mdłości i wymioty tragedia. Rodzice już wiedzą byli zadowoleni teściowa tylko się martwiła jak dam sobie radę z 3 dzieci. Mówię że córka już 12 lat syn 10 lat a ja pracuję w przedszkolu to chyba sobie dam radę 😂 Ale ogólnie teść zachwycony. Mnie dopadł trochę lęk nie wiem w sumie czemu. Mam nadzieję że wszystkie dotrwamy do tego października. Fajnie by było ❤️❤️❤️
meraja90, Kasjopeja, Kalina32, smagliczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam masakryczna noc, moja córka odreagowywala poranne rozstanie i mimo ze zawsze zasypia z tata to wczoraj wczepiły się jak koala i leżałam na dywanie pod jej łóżeczkiem aż zasnęła. A było mitak strasznie niedobrze, ze myślałam ze zemdleje z tych mdłości. To jest jednak wyzwanie ciąża przy małym dziecku. No i smutno mi, ze muszę się oszczędzać i nie mogę się z nią bawić tak jak zwykle. Mam nadzieje, ze to szybko minie i przynajmniej trochę będę mogła się normalniej zachowywaćZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Mag91 wrote:Dziewczyny, czy w terminie "planowanej" w naszym wypadku miesiączki też macie bóle jak na nią? Wczoraj miałam tak silne bóle jak "menstruacyjne" że nie mogłam podnieść się z łóżka, żadnych plamień nie było, dziś już jest okZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Wiecie co ten szpital to są jakieś jaja. Przyszła jakąś babka podstarzała i mówi że mam iść na USG no to idę, mówi i co tu mamy brak tętna? Ja mówię że nie, że wszystko jest, że zgosilan się z bólem. Dobra, robi to usg, mówi ciąża żywa, włączyła mi serduszko i koniec badania, nie popatrzyła czy może coś się nie odkleja, nie pomietzyla. I pyta gdzie chodzę do lekarza, mówię że do Bielska, czemu do Bielska? Mówię że do kliniki leczenia niepłodności bo wcześniej się tam leczyłam. Pyta to to jest ciąża z in vitro albo inseminacji? Ja odpowiadam, że nie, jest naturalna. To co oni nie mają tam szpitala żeby przyjmować swoje pacjentki? Nie, nie mają. No ale rodzic to będzie musiała pani w Bielsku w takim razie, i jak się coś będzie dziać to też tam jechać, bo to ciąża takiego wyższego ryzyka...
No wiecie co, zatkało mnie! Na jakiej podstawie ona snuje takie opinie. Co ma do rzeczy gdzie chodzę prowadzić ciążę? To naturalna ciąża nawet bez żadnych wspomagaczy owulacji, leków czy coś. -
Gomerka wrote:Ja nie miałam boli, ale wczoraj w zasadzie miałam termin miesiączki i krwotok. Tez to potem z tym skojarzyłam.
Angelka, najważniejsze że ok, w piątek idziesz do lekarza? Dobrze pamiętam? powiedz mu o tym, na pewno on wszystko sprawdzi. -
Angelka93 wrote:Aha i w ogóle dodam jeszcze że pomyliła mnie z pacjentka z łóżka obok, która ma poronienie zaytzymane
Zaczynam sie bac porodu. Nie ze wzgledu na bol czy cos ale ze wzgledu na personel
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Pielęgniarki są super, nie mogę złego słowa powiedzieć ale Ci lekarze, tragedia. Jestem tu od piątku a w ogóle nie czuje się spokojniejsza, dziecko żyje bardzo się cieszę, ale te usg było tak na szybko robione jakby tylko sprawdzali czy jest serduszko a nie patrzyli czy coś tam się złego nie dzieje.
Tak w piątek mam wizytę, nie mogę się doczekać. Te wizyty to niebo a ziemia, tam wszystko dokładnie sprawdza, mierzy, pokazuje -
Kaarola wrote:Z Waszych opowiesci zaczynam sie zastanawiac czy ci ludzie sa tam za kare?
Zaczynam sie bac porodu. Nie ze wzgledu na bol czy cos ale ze wzgledu na personel
Nie bój się. Nie zawsze jest źle.
Ja mam sporo negatywnych doświadczeń od zwykłych ginekologów, a kiedy trafiłam do szpitala z ciążą pozamaciczną do usunięcia laparoskopowego, to wszyscy byli bardzo mili. Zarówno dla mnie, jak i dziewczyn na sali, które właśnie leżały w 10-11 tyg z plamieniami itp.
Też w sumie tylko leżały i codziennie chodziły na USG, ale nikt nie był dla nich oschły ani niemiły.
Na początku były 2 dziewczyny w ciąży i 2 w trakcie poronienia/pozamacicznej, ale jak tylko ta pani z poronieniem wyszła do domu, to przenieśli mnie do innej sali, żebym nie musiała po operacji oglądać ciążowych brzuszków.
Myślę, że zależy od tego, gdzie i do kogo trafisz.
Także głowa do góry.
A jak masz w mieście więcej szpitali, to zorientuj się prędzej, gdzie są najlepsze opinie. Ja już wiem, które szpitale omijać szerokim łukiem. Mam wielką nadzieję z porodem trafić do tego samego, gdzie leżałam z pozamaciczną (tylko na oddział porodowy a nie patologi ciąży ;p).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 08:31
Kaarola lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Ja też nie chce wrzucać wszystkich szpitali do jednego worka. Ale teraz spotkałanie kolejna niemiła rzecz. Lekarz był na obchodzie i wziął mnie na badanie ginekologiczne. W pokoju 4 osoby, w tym dwóch starszych facetów, nie wiem kto to był bo raczej nie stażyści. I ten lekarz do mnie Pani poronienie tak? . No kurde chyba mają tam karty pacjentek i widzą z czym przyszlam. Bardzo to było nieprzyjemne i to druga taka sytuacja dzisiaj ☹️
Wypis dopiero o 14, ja już bym stąd najchętniej uciekała -
Angelka93 bardzo Ci współczuję takiej "fachowej" opieki. Gdy w poprzedniej ciąży leżałam na oddziale ginekologii przez 10 dni było naprawdę sympatycznie.
Jeśli masz inny szpital w okolicy, nie korzystałabym już nigdy z tego w którym jesteś. Trzymaj się dzielnie. Już dziś będziesz w domu ❤️Angelka93 lubi tę wiadomość
-
również, na szczęście, mam inne wspomnienia z oddziałem ginekologii w szpitalu. Leżałam tydzień przed rozwiązaniem poprzedniej ciązy. I położne, pielęgniarki i lekarze byli profesjonalni i bardzo mili. Szczególnie położne. Przychodziły sobie nawet do nas na pogaduchy jak miały chwilkę. Miło wspominam.
Fakt faktem gorzej wspominam pobyt na położniczym po porodzie ale to ze względy na szalejące hormony - no i nie mogłam się doczekać aż wyjdę do domu. Położne były cudowne, nawet jak dzwonilo się o pomoc przy przystawieniu w środku nocy były miłe.
przykro mi że masz takie przykre doświadczenia.❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
nick nieaktualnyAngelka93 wrote:Ja też nie chce wrzucać wszystkich szpitali do jednego worka. Ale teraz spotkałanie kolejna niemiła rzecz. Lekarz był na obchodzie i wziął mnie na badanie ginekologiczne. W pokoju 4 osoby, w tym dwóch starszych facetów, nie wiem kto to był bo raczej nie stażyści. I ten lekarz do mnie Pani poronienie tak? . No kurde chyba mają tam karty pacjentek i widzą z czym przyszlam. Bardzo to było nieprzyjemne i to druga taka sytuacja dzisiaj ☹️
Wypis dopiero o 14, ja już bym stąd najchętniej uciekałaAngelka93 lubi tę wiadomość
-
Już tylko odliczam czas żeby być już w domu, a jak na złość te godziny teraz mi się okropnie ciągną. Ale już dziś będę w domu 😃 jeśli uda mi się wyjść z tego szpitala bo ja mam okropna orientację w terenie a ten szpital jest dość spory 😜
Miluu, Kasjopeja lubią tę wiadomość
-
Wróciłam właśnie od „ swojej” p dr. Powiedziala ,że to niespodzianka na 40 urodziny po tylu latach życia ze świadomością, że nie zjadę w ciąże bez wspomagania 😂
Następne badanie już prenatalne usg. Oby nie było zespołu D...Kacha_88, Kasialudek, Gosia9, Kalina32, Martek&M, Essencya lubią tę wiadomość
2008 -córka, 2012 - syn, 2021 - córka -
nick nieaktualny