Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
W miniony weekend była akcja "info", rodzice mego M. dowiedzieli dowiedzieli się o ciąży. I już nagle lawinowo wiedzą ciotki, kuzyni, babcia... I chyba ona cieszyła się najbardziej 😉 Swoją część rodziny (poza rodzicami, bo już wiedzą) planuję powiadomić ok Wielkanocy.
Fajnie już tak się robi... Zaraz koniec 1 trymestru 😊
Mam pytanko do Was, jak wasza waga? Bo ja na razie to mam minus 2kg 🤣 Choć nie wygląda, bo brzuch wzdęty.
Myślę, że mi poleciała masa mięśniową, bo ok 6 tygodnia po krwotoku, to jakieś dwa tygodnie leżałam i byłam przez to mega słaba. Nie wymiotuję i jem normalnie, ale pewnie metabolizm mi się podkręcił.
Lekarz nie skomentował spadku wagi, więc pewnie na tym etapie to nic niezwykłego.Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
nick nieaktualnySuper❤ my planujemy dopiero prenatalnych powiadomić rodziców i rodzeństwo. Z resztą rodziny jeszcze się wstrzymamy. Również odliczamy do końca pierwszego trymestru u mnie na razie +3kg🙈 zupełnie w drugą stronę mimo wymiotów 😅
smagliczka lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie.
Moja doktor mnie mocno uspokoiła. W końcu usłyszałam dokładne parametry i poczułam się zadbana. Nie musiałam pytać - sama wszystko podała. Włączyła na chwileczkę dźwięk serduszka. Wszystko jest.
Wielkość dzidzi 2 cm, serducho bije 171
Powiedziała, że wszystko jest super, dzieciątko już strasznie ruchliwe i mówiła, że współczuje mi później, bo jak teraz skacze jak zajączek to, co dopiero później 🙈
Dostałam skierowania na badania krwi i moczu (tylko podstawowe, bo wirusowe uznała jeszcze ważne sprzed IVF- mam powtórzyć za 2-3msc.)
Co do lekarza z luxmedu to sama złapała się za głowę. Nie chciała źle o nim mówić, ale powiedziała, ze pierwszy raz się z czymś takim spotyka. Wspomniałam o innej lekarce tam przyjmującej i mówiła, ze to jej dobra kumpela i mam ją też sprawdzić, bo ona raczej nie będzie miała problemu, a przynajmniej się znają i będzie im lepiej wspólnie prowadzić ciąże (+ ta druga lekarka przyjmuje w szpitalu, gdzie chce rodzić)....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 11:44
meraja90, Miluu, Angelka93, smagliczka, Kacha_88, Martek&M, Kasialudek, Gosia9, Kalina32 lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Jejku tutaj tyle dziś pozytywnych informacji, że trochę się uspokoiłam. Dzisiaj też mam wizytę, ostatnio maluszek był trochę za mały choć mieścił sie w normie, dziś kontrola żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta... dodam, że poprzednia ciąża skończyła się poronieniem... więc stres nieziemski.
Kasjopeja lubi tę wiadomość
-
Hopeful wrote:Jejku tutaj tyle dziś pozytywnych informacji, że trochę się uspokoiłam. Dzisiaj też mam wizytę, ostatnio maluszek był trochę za mały choć mieścił sie w normie, dziś kontrola żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta... dodam, że poprzednia ciąża skończyła się poronieniem... więc stres nieziemski.
-
Miluu wrote:Super❤ my planujemy dopiero prenatalnych powiadomić rodziców i rodzeństwo. Z resztą rodziny jeszcze się wstrzymamy. Również odliczamy do końca pierwszego trymestru u mnie na razie +3kg🙈 zupełnie w drugą stronę mimo wymiotów 😅
Najpierw był plan mówić na Wielkanoc, ale tak teściowa się zamartwiała o mnie, że postanowiliśmy odwiedzić ich wcześniej i uspokoić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 11:58
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
U mnie wie tylko rodzeństwo (mamy bardzo dobry kontakt więc w zasadzie od razu po pierwszym usg się podzieliłam info). Rodzicom i teściom powiemy jakoś w Wielkanoc. Natomiast przymierzam się do tego żeby powiedzieć wcześniej w pracy...sama nie chciałam jeszcze mówić ale w robocie coraz gorzej. Od tego stresu już dostałam powrotu AZS.. Jestem prawie w 9 tyg a przed świętami w pracy mamy miec niezły młyn.. Ludzie zaczeli brać urlopy i wszystko spadnie na mnie. Doradźcie dziewczyny czy w 10 tygodniu ciąży jest już w miarę bezpiecznie, by iść na L4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 12:13
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
smagliczka wrote:My już musieliśmy powiedzieć, bo teściowa od miesiąca (czyli od kiedy mialam krwotok) wiedziała, że coś złego się ze mna działo, ale nie wiedziała co, i do M. wydzwaniała czy już wróciłam do pracy i co się stało, a on kręcił, bo jeszcze nie chcieliśmy mówić o ciąży.
Najpierw był plan mówić na Wielkanoc, ale tak teściowa się zamartwiała o mnie, że postanowiliśmy odwiedzić ich wcześniej i uspokoić 😉
milusio że teściowa się tak martwiła
u mnie mąż nie wytrzymał i wszystkim wygadał pierwszego dnia jak się dowiedzielismy :p
mimo że do mnie to jeszcze nie docierało i aż byłam rozczarowana
przy pierwszej ciąży wytrzymaliśmy do badań prenatalnych i pierwszym powiedzieliśmy moim rodzicom. Zabraliśmy ich do restauracji i przed jedzeniem dałam mamie pudełeczko z bucikami i zdjęciem usg. I to był błąd! Przez to wszystko biedna nic nie zjadła xD a była w takim szoku (wtedy nie szło nam tak gładko, monioringi, clo i starania 1,5r) że nie wiedziała aż co to jest :pAngelka93 lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Kacha_88 zawsze jest dobry moment jeśli czujesz, że tego potrzebujesz! Już kiedyś tu dziewczyny pisały, praca to tylko praca. Znam dziewczynę, która tak przeciągała, że jeszcze trochę popracuje, a potem w 11 tygodniu dowiedziała się o poronieniu. Po wszystkim zarzucała sobie, że to pewnie przez stres w pracy!
Ja wiem, że nie każdy tak sądzi, ale uważam że ciąża to taki czas że kobieta powinna pomyśleć o sobie! skoro możemy w tym czasie przebywać w domu i dostawać za to całą wypłatę to powinnyśmy z tego korzystać!
Dziewczyny ja Was podziwiam że Wy tak długo jesteście w stanie wytrzymać nie mówiąc najbliższym, naprawdę. U nas już od dawna wiedzą najbliżsi w rodzinie i znajomi. Dalszej rodzinie tez powiem po prenatalnych
a właśnie dostrzegłam że mam prenatalne za równe 4 tygodnieKacha_88, Kasialudek lubią tę wiadomość
-
U mnie do wczoraj widzieli tylko rodzice i brat, ale mama nie wytrzymała i powiedziała babci i cioci. A chciałam syna na święta ubrać w bodziaka z napisem "będę straszym bratem"...👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
My powiedzielismy tylko mamie i tesciowej i to byla dobra decyzja. Mama od razu poleciala po biszkopty i herbatke imbirowa 😄 a ja mdlosci nie mam 😂
Tacie, tesciowi i rodzenstwu planujemy powiedzieć w swieta jesli bedziemy znac wynik sanco. Jesli nie to poczekam do prenatalnych. Mam 7 kwietnia.meraja90 lubi tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
My jeszcze nikomu nie mówiliśmy, ale moi rodzice się chyba dowiedzą w środę, bo przyjezdzaja do wnuczki 😉 ale szczerze się boje - mama będzie przerażona tym krwotokiem, a ja się głównie martwię o dzieci - to na zewnatrz, bo wiem, ze przeżywa, ze nie mogę się z nią bawić jak zawsze i to w brzuchu, bo nie wiem, czy będzie okZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
U nas teściowie wiedza, a moja rodzina dowie się w święta bo mieszkają na drugim końcu Polski i wtedy dopiero będziemy się widzieć 😊 Ja tez odliczam do prenatalnych, mam za dwa tygodnie w poniedziałek, a w przyszły poniedziałek umówiłam się na pobranie nifty pro. Już się doczekać nie mogę, jednego i drugiego 🙈 mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze ♥️
-
Angelka93 wrote:Ja nam prenatalne 26.03, już niedługo 😃
Jestem już w domu😃😃😃
Super, że już w domu! Kamień z serca pewnie?meraja90, Nicki27 lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️