Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
mf82 wrote:Cześć dziewczyny.
Mam na imię Marta, to moja pierwsza ciąża. Nieśmiało przyłączam się do Was. Dziś rano po długich staraniach zobaczyłam 2 grube kreski na teście. Uczucie niesamowite. Wizyta 2 marca. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.mf82, Kaarola lubią tę wiadomość
-
Dominika283 wrote:Dziewczyny, mamy serduszko ❤ 7t0d
Gratulacje 🤗🤗Dominika283 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
baljov. wrote:Spojrzałam jeszcze raz na wyniki pgs i jest tam rzeczywiście chromosom płci! Wygląda na to, jest dziewczynka!😍
Ja byłam pewna, że prawo nie pozwala na ujawnianie płci zarodka, chyba, że jest się nosicielem jakiejś wady genetycznej charakterystycznej tylko dla jednej płci, czy coś takiego. A tu jest napisane jak byk!😲
A Ty miałaś więcej prawidłowych niż jeden? Bo mój był tylko jeden prawidłowy na 4 to może dlatego napisali? A co gdyby było więcej prawidłowych równorzędnych różnych płci?🤔baljov. lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mam na imię Marta, to moja pierwsza ciąża. Nieśmiało przyłączam się do Was. Dziś rano po długich staraniach zobaczyłam 2 grube kreski na teście. Uczucie niesamowite. Wizyta 2 marca. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.mf82 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Hej dziewczyny przywitam się i ja chociaż nie wiem czy powinnam. To moja druga ciąża lecz zupełnie nie planowana. Przy pierwszym synku po trzyletnich staraniach wielu diagnoza udało się zajść w ciąże wyczekaną wymodloną, wyproszoną. Wtedy też poznałam właśnie stronę. Tym razem jest jednak inaczej bez lekarzy bez pomocy nagle okazuje się, że jestem w ciąży. Jeszcze nie byłam na wizycie. 14.02 zobaczyłam bladą kreseczkę na teście ciążowym wykonałam bete 16.02- 203, 18.02- 423, nie wiem który to może być tydzień bo przy PCOS już dawno nie miałam okresu. Podczytuje Was i próbuje tak jak Wy cieszyć się chwilą. Mam nadzieję zarazić się Waszą radości, której sama nie potrafię jakoś w sobie odnaleźć. Przepraszam nie krytykujcie mnie
smagliczka, meraja90, Gosia9, Miluu, baljov., Kaarola, Erica, Bercia84 lubią tę wiadomość
-
madziula9022 wrote:Hej dziewczyny przywitam się i ja chociaż nie wiem czy powinnam. To moja druga ciąża lecz zupełnie nie planowana. Przy pierwszym synku po trzyletnich staraniach wielu diagnoza udało się zajść w ciąże wyczekaną wymodloną, wyproszoną. Wtedy też poznałam właśnie stronę. Tym razem jest jednak inaczej bez lekarzy bez pomocy nagle okazuje się, że jestem w ciąży. Jeszcze nie byłam na wizycie. 14.02 zobaczyłam bladą kreseczkę na teście ciążowym wykonałam bete 16.02- 203, 18.02- 423, nie wiem który to może być tydzień bo przy PCOS już dawno nie miałam okresu. Podczytuje Was i próbuje tak jak Wy cieszyć się chwilą. Mam nadzieję zarazić się Waszą radości, której sama nie potrafię jakoś w sobie odnaleźć. Przepraszam nie krytykujcie mnie
smagliczka lubi tę wiadomość
-
Mam na imię Marta, to moja pierwsza ciąża. Nieśmiało przyłączam się do Was. Dziś rano po długich staraniach zobaczyłam 2 grube kreski na teście. Uczucie niesamowite. Wizyta 2 marca. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.
Gratulacje 🙂mf82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadrabiałam Wasze wpisy dlatego dopiero teraz odpowiadam.
Staraliśmy się 7 lat (2-3 lata bez spiny). Było wiele momentów zwątpienia. 2020 to był rok, w którym zmieniłam podejście do wszystkiego, ogólnie nie przejmować się, starać się wykluczyć stres itp. U nas niby wszystko było ok a ciąży brak. 2 wczesne poronienia( brak medycznej przyczyny, podobno silny stres). Kilka lat z rzędu mięliśmy rodzinne problemy, choroby, śmierci. Mięliśmy zrobić podejście do in vitro w tym roku jako ostatnia szansę. Wyszło naturalnie.
Od kilku dni miewałam myśli że to może ciąża, bo moje miesiączki mają zawsze taki sam schemat a tym razem go nie było. Z objawów, to byłam nerwowa od kilku dni, gdzie PMS u mnie wcześniej nie występował. Mam płytki oddech, zapowietrzam się i mecze szybko, obrzmiałe piersi, kłucia i ból podobny do miesiączkowego ale nie ciągły. Z dziwniejszych obserwacji to ok 2 tyg temu ot tak jednego dnia wyrzuciłam całą chemie z domu, i kupiłam wszystko naturalne, od mydeł po szampony, płyny do naczyń, prania itp. Mam tez mocno wyczulony węch, wszystko mi śmierci, nawet woda, drażni mnie zapach chloru z kranu.
Mieszkam pod Warszawą, jeszcze nie wybrałam lekarza docelowego. Póki co kilka dni temu umówiłam się 2 marca na wizytę kontrolną z cytologią, i okazuje się że będzie to moja pierwsza wizyta ciążowa.
Jestem dziwnie spokojna, będzie co ma być. Po wizycie rozgoszczę się u Was na dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 21:10
smagliczka, Gosia9, Breath_less lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaa wrote:Dziewczyny jak robicie takie piękne stopki z opisem w którym tyg jesteście w ciąży?
https://www.suwaczki.com/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 21:14
Kkarolinaa lubi tę wiadomość
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
mf82 wrote:Nadrabiałam Wasze wpisy dlatego dopiero teraz odpowiadam.
Staraliśmy się 7 lat (2-3 lata bez spiny). Było wiele momentów zwątpienia. 2020 to był rok, w którym zmieniłam podejście do wszystkiego, ogólnie nie przejmować się, starać się wykluczyć stres itp. U nas niby wszystko było ok a ciąży brak. 2 wczesne poronienia( brak medycznej przyczyny, podobno silny stres). Kilka lat z rzędu mięliśmy rodzinne problemy, choroby, śmierci. Mięliśmy zrobić podejście do in vitro w tym roku jako ostatnia szansę. Wyszło naturalnie.
Od kilku dni miewałam myśli że to może ciąża, bo moje miesiączki mają zawsze taki sam schemat a tym razem go nie było. Z objawów, to byłam nerwowa od kilku dni, gdzie PMS u mnie wcześniej nie występował. Mam płytki oddech, zapowietrzam się i mecze szybko, obrzmiałe piersi, kłucia i ból podobny do miesiączkowego ale nie ciągły. Z dziwniejszych obserwacji to ok 2 tyg temu ot tak jednego dnia wyrzuciłam całą chemie z domu, i kupiłam wszystko naturalne, od mydeł po szampony, płyny do naczyń, prania itp. Mam tez mocno wyczulony węch, wszystko mi śmierci, nawet woda, drażni mnie zapach chloru z kranu.
Mieszkam pod Warszawą, jeszcze nie wybrałam lekarza docelowego. Póki co kilka dni temu umówiłam się 2 marca na wizytę kontrolną z cytologią, i okazuje się że będzie to moja pierwsza wizyta ciążowa.
Jestem dziwnie spokojna, będzie co ma być. Po wizycie rozgoszczę się u Was na dobre.
Martuś, to wspaniała wiadomość taki naturals po tylu latach starań! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz 😉 Ani się obejrzysz, a na usg bedzie najpiękniejsze serducho ♥️mf82 lubi tę wiadomość
Diagnoza grudzień 2019
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
Gosia9 wrote:Może to głupie ale co do porodu najbardziej się boję że mogę mieć cesarke 🤦♀️ pierwsze 2 ciąża miałam to samo.
Eee, może nie ma co się bać na zapas 😉
Gosiu, a dopiszesz mnie na pierwszej stronie wątku do listy ciężarówek? Na 6.10 termin wg kalkulatora 😉Diagnoza grudzień 2019
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
Dziewczyny u mnie niestety plamienia nie skończyły się dobrze.
Wczoraj straciłam mojego okruszka 😭
Jestem w szpitalu bo bardzo krwawiłam.
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
nick nieaktualny