Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny moje maleństwo jutro opuszcza oiom i idziemy razem na oddział pedriatyczny żeby się nauczyła trochę jak nim zajmować bo to nasze pierwsze dziecko ❤️ od jutra będziemy się w końcu przytulać, nie mogę się doczekać 😃😃😃
July, Junjul, Kalina32, Gomerka, Patka95, zozo, martusiawp, jane789, Praskovia, Karo11, Juliet, Mag91, szczesciara30, Dominika283, Essencya lubią tę wiadomość
-
Ja dziś miałam wizytę i muszę się pożalić. Wszystko pozamykane, nic nie zapowiada porodu 😭 boje się, ze znowu się skończy na 42 tyg 😭nie boje się wywoływania, bo całkiem miło to wspominam, ale jest mi już tak ciężko… jak pomyśle, ze to może być jeszcze miesiąc prawie to chce mi się płakać… w dodatku Mały jakiś taki mały - szacowana waga to 3kg dziś, to oczywiście jest totalnie w normie, ale… córka urodziła się 4kg i jakoś tak żyłam w przekonaniu, ze syn będzie podobnie, jak nie więcej. A tu lekarz mówi, ze max 3.5kg będzie jego zdaniem. I niby super, łatwiej urodzic itd, ale jakoś nie umiem sobie tego ogarnąć w głowie 🙁Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka, nie przejmuj się tą wagą. To, że to są tylko szacunki to raz, a dwa- mały bobas nie oznacza małego dziecka w przyszłości i na odwrót. Jak nasza dzidzia była jeszcze w dolnych centylach, zadzwoniłam do teściowej, że nie spodziewałam się małego dziecka, bo przecież jej syn jest chłop jak dąb. A ona na to: „ spokojnie, on też urodził się niewielki, 3400g, a teraz prawie dwa metry”. 🙈
-
szczesciara30 wrote:ja po ktg brak skurczy brzuch misie spina juz dawno ale porodu to nie zwiastuje co do cc przeniesli mi z 14 go na 13 go
ja natazie jestem i tui tu ale dla mnie balagan na fb wiec nie wiem jak dlugo bede tam korzystac
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Hej dziewczyny 🌼
I po krzyku hehe ❤️
Jest nasza perełka cudowna 🤍
3590 kg / 57 cm
Godzina 16:26
Śliczna jest, zdrowa i... włochata 🙈
Włosy czarne ,oczy ciemne, rzęsy i brwi to po prostu jakiś szok takie długie 😅
I został jej meszek na ramionach i czole 😀
Podobno ma to zejść w ciągu kilku dni ☺️
Miałam ją na piersi od razu 3 h
Był ze mną mąż, trzymał maleńką całował i płakał ,no takie piękne emocje mówię wam 🥲
Mała trochę ssała pierś, trochę spała golutka do mnie przytulona 😊
coś niesamowitego dziewczyny, jakie to jest uczucie,jak na jakimś haju ❤️
operacja poszła gładko , wszystko mi wyjaśnili co będzie się działo krok po kroku, nie bałam dzięki temu się aż tak bardzo
Teraz znieczulenie zeszło , mega wszystko swędzi 😅 drapie się jak głupia 😅
rano pionizacja dopiero, ale już ruszam nogami i biodrami
Zabrali małą na noc, bo nie mogę się podnosić na razie i tak
ale powiedzieli że przyniosą na karmienie jeśli sobie życzę , i życzyłam a i owszem 😄
Nie mogę oczu zamknąć bo słyszę jak jakis bobas płacze i myślę tylko - czy to aby nie moja niunia? 🙈
Pozdrawiam was serdecznie ,dziękuję za kciuki!
Postaram się pozostać w kontakcie 😊!
makatka, July, Praskovia, Angelka93, Kacha_88, Gomerka, jane789, Mag91, martusiawp, Patka95, zozo, Junjul, Kalina32, szczesciara30, Dominika283, Essencya, Gosia9 lubią tę wiadomość
-
Gomerka, nie powinnaś martwić się waga około 3 kg dziecka, to jest jak najbardziej prawidłowe, na pewno bardziej niż ponad 4 😉 małe dzieci są bardziej żywotne od tych dużych noworodków, a w przyszłości co to jest nadrobić ten kilogram 😉 moja pierwsza cora ważyła niewiele ponad 3, miała 51 cm. Teraz jedna z wyzszych w grupie przedszkolaków, wagowo cały czas w okolicy 50 centyla, szczupła ale nie chuda. Ja się martwię właśnie wysoką wagą drugiego dziecka i myślę czy na pewno wszystko w porządku 🤦
-
Karo gratulacje! 😍 dużo zdrówka dla Was 🥰 daj znać w wolnym czasie jak poszła pionizacja 😊
Angelka, wszystkiego dobrego dla Was i życzę obyście już jak najszybciej wrócili do domku 😚
Gomerka, 3 kg to wcale nie taka mała waga. U nas to dopiero można powiedzieć że będzie kruszynka. W 35 tygodniu ważyła 2180g. Teraz mam wizytę we wtorek i zobaczymy ile przybrała ale trochę się tym martwię że może być właśnie za mała.. 😞
Dziewczyna z którą leżałam w szpitalu urodziła w 38 tygodniu i malutka miała 3 kg więc się nie przejmuj 😚
July, ja właśnie nigdy nie miałam bóli miesiączkowych a jak były to raz na kiedy. Czyli bardzo bardzo rzadko. I strasznie się martwię czy będę wiedzieć kiedy to TO. Szczególnie że już teraz mam jakieś pobolewania 😑 i coraz bardziej się stresuje, do terminu zostało mi 16 dni 🙈 mój B już zapowiedział że tego i tego dnia mam nie rodzić bo jego nie będzie 😂 A ja mu mówię że to nie ode mnie zależy przecież 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 08:45
Angelka93, Karo11 lubią tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
szczesciara30 wrote:w Krakowie w Rydygierze a Ty ?
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Karo jak cudownie przeczytać taką pozytywną wiadomość
bije z niej takie prawdziwe ciepło
Gratulecja dla Ciebie i cieszcie się sobą
Gomerka liczę razem z Tobą na nagły zwrot akcji
Ja dziś miałam kiepską noc. Nie dość że się budziłam na siku, to jeszcze mały raz wolał "przykryjesz mnie" mimo że potrafi sam się przykryć i jeszcze mąż w nocy źle się czuł i musiałam mu przynieść tabletki, wodę i miskę.
Później budziłam się bo wydawało mi się że on mnie woła, a on już dobrze spał. Wstałam jak połamana, bolą mnie biodra, miednica z podbrzusze ale nie tak okresowo tylko jakieś takie napięte wszystko. Jak chodzę to od pasa w dół wszystko boli, w sumie jak leżę też.Karo11 lubi tę wiadomość
-
Patka95 wrote:Karo gratulacje! 😍 dużo zdrówka dla Was 🥰 daj znać w wolnym czasie jak poszła pionizacja 😊
Hej
Dziękuję za gratulacje wszystkim 🍀 jest ok sytuacja na razie spokojna opanowana 😊
Pionizacja poszła hmm tak sobie haha
Ja się już ruszałam na łóżku itp ale wstać do łazienki po cewniku 1 raz musiałam z asystą. Tak kazali żeby zawołać kogoś.
Mała mi zasnęła no to zawołałam bo chciałam też się ogarnąć , zęby umyć itp
Wyciągnięcie cewnika spoko ,ale już potem jak poszłam do toalety zrobiłam siku to bòl szczypanie cewki aż mnie zgięło w kolanach 😬
Aż jęknelam zacisnęłam oczy 😥
Wzięła mnie kobietka asystująca pod pachę i do łóżka i dali kroplówkę jakaś
Poprawiło się po tym i potem już poszłam pod prysznic sama
Choć ciężko jest jeszcze... po prostu rana mocno boli i ciągnie.
Dostaję przeciwbólowe ale cudów nie ma to nie opioidy 😂
Oczyszczam się chyba prawidłowo doktory chodzą sprawdzają.
ruchy mam jak mucha w smole jeszcze ale trzymam fason , nie stękam 😄
Dopóki córka spokojna to i ja jakoś jestem spokojna 😊
Troszkę emocje czasami nachodzą
Takie niekontrolowane jakieś myśli negatywne o niczym
Hormony i zmęczenie też może być , bo nie spałam w nocy wcale , no może godzinę nad ranem od 4 do 5.
makatka, July, zozo lubią tę wiadomość