Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny, wczoraj od 21 do około 2 miałam tak bolesne skurcze, że już myślałam, że się zaczęło. Bolał mnie strasznie kręgosłup i brzuch. Dzisiaj chyba zauważyłam czop śluzowy na wkładce, ale nie jestem pewna. Skurcze mam nadal, ale rzadkie i szybko mijają. Jednak był to fałszywy alarm. Dzisiaj 37+5.Na wizycie w poniedziałek szyjka krótka i miękka, główka nisko. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Gomerka, Kalina32 lubią tę wiadomość
-
Moni* wrote:Majka w ciągu tygodnia przybrała 500g wszystko oki tylko budzi się w nocy co 2h co 1,5 h na karmienie🤦 a jak u was? Jak się czujecie?
Przybiera tez ładnie, bo średnio 50g/dobęno i jest rozkoszna ❤️❤️❤️ Jesteśmy w niej totalnie zakochani- dziś mija 11 dni, jak jesteśmy razem ❤️
Kalina32, Patka95 lubią tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Co do skurczy i porodu, to tego nie da soe przegapić. Tez miałam takie obawy, ale ostatecznie o 17:20 odeszły mi wody- było to takie chlupanie, jakby co chwile wylewał się ze mnie kubeczek wody z pasmami krwi… a o 19:56 mała była na świecie… dzień wczesniej byłam na kontroli i utrzymywał się cm rozwarcia mimo szyjki grubości papierka. Po odejściu wód rozwarcie postępowało błyskawicznie… skurcze są megacharakterystyczne i moim zdaniem nie przypominają bólu okresowego, w moim przypadku były znacznie silniejsze. Za to parte to jakiś zupełnie inny stan świadomości 😜
Patka95 lubi tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
[/
-
Essencya wrote:Co do skurczy i porodu, to tego nie da soe przegapić. Tez miałam takie obawy, ale ostatecznie o 17:20 odeszły mi wody- było to takie chlupanie, jakby co chwile wylewał się ze mnie kubeczek wody z pasmami krwi… a o 19:56 mała była na świecie… dzień wczesniej byłam na kontroli i utrzymywał się cm rozwarcia mimo szyjki grubości papierka. Po odejściu wód rozwarcie postępowało błyskawicznie… skurcze są megacharakterystyczne i moim zdaniem nie przypominają bólu okresowego, w moim przypadku były znacznie silniejsze. Za to parte to jakiś zupełnie inny stan świadomości 😜
Mam nadzieję, że ja też bez problemu je rozpoznam 😉 To moja pierwsza ciąża, cały czas wsłuchuje się w swój organizm. Termin mam na 25.10. Zobaczymy, już nie mogę się doczekać 😊Essencya lubi tę wiadomość
-
A ja dziś z mężem wysprztalalam cały dom
wszytsko ogarnięte przed narodzinami Olka następna generalka taka w okolicach świat. A teraz leżę i nie mam na nic siły. Jeszcze 4 dni i Olek będzie z nami
martusiawp, July, Patka95, zozo lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Gosiu jeszcze raz gratuluję Stefanka ❤
Wpadłam się pochwalić 😁 właśnie sobie robię posiedzenie w toalecie (od 2 dni biegunka) I nagle czuję coś mokrego na koszulce, patrzę, a tam kropka mokra. Myślę... To nie od włosów. Podciągam koszulkę naciskam sutek, a tam kropelki 🥰 czyli coś się dzieje ❤ bałam się, że po CC będę musiała ostro walczyć z laktacją, a widzę u siebie nadzieję, że jednak organizm sobie poradzi 😍Essencya, Patka95, martusiawp, zozo lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
szczesciara30 wrote:A ja dziś z mężem wysprztalalam cały dom
wszytsko ogarnięte przed narodzinami Olka następna generalka taka w okolicach świat. A teraz leżę i nie mam na nic siły. Jeszcze 4 dni i Olek będzie z nami
Juliet zazdroszczę takich atrakcji 😉 ja jedynie czuje że te piersi pełne i tak czasem lekko bolą. No no, rzeczywiście to dobry zwiastun u Ciebie 😉 -
Essencya, dziękuję Ci że o tym mówisz 🙂 to moja pierwsza ciąża i też się mega boję czy będę umiała rozpoznać kiedy się zaczyna..
U mnie też w nocy kilkanaście razy już pociekło parę kropelek na koszulkę, ale od jakiegoś czasu cisza. Rzadziej niż wcześniej. Nie wiem czy to znaczy, że będę mieć pokarm czy nie. Okaże się. Chciałabym spróbować kp ale jeśli nie będzie mi dane to trudno.Essencya lubi tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
U mnie przed porodem nie było nic, piersi miękkie jak flaki, urodziłam w poniedziałek, we wtorek nie było jeszcze nic, w środę działałam ostro z laktatorem i pojawiły się kropelki a w czwartek już nawał 🙂 teraz mam tyle pokarmu, że jak mały się wierci przy piersi to jesteśmy oboje cali w mleku bo mi samo kapie. Więc nie przejmujcie się jeśli nic się nie dzieje, ale jak już się pojawia to dobry znak 😃
zozo lubi tę wiadomość
-
Angelka93 wrote:U mnie przed porodem nie było nic, piersi miękkie jak flaki, urodziłam w poniedziałek, we wtorek nie było jeszcze nic, w środę działałam ostro z laktatorem i pojawiły się kropelki a w czwartek już nawał 🙂 teraz mam tyle pokarmu, że jak mały się wierci przy piersi to jesteśmy oboje cali w mleku bo mi samo kapie. Więc nie przejmujcie się jeśli nic się nie dzieje, ale jak już się pojawia to dobry znak 😃
-
Kalina32 wrote:A karmicie się pod górkę? Pamiętam że jak też miałam w poprzedniej ciąży hiperlaktację po rozkręcaniu więc CDL kazała się karmić pod górkę żeby małego tak nie zalewało mleczkiem i łatwiej mu się piło 😉
-
Angelka93 wrote:Co to znaczy pod górkę?
-
Essencya, faktycznie pomaga ten delicol? Nasz synek tez ma wlansie mega strzelające kupy. Czasem jak zasadzi to aż go to wybudzi ze snu🤦♀️ Meczy się przy tym okropnie. Zazwyczaj te męczarnie dzieją się kiedy mały śpi i bardzo się wtedy pręży i ciśnie i nie potrafi tego wydalić. Aż w końcu się udaje po wielkich bólach. W dodatku kiedy tak ciśnie to mleko mu się cofa i często ulewa przez sen. Musimy bardzo pilnować żeby głowa była caly czas na boku, a on ma już tyle siły, że bez problemu przekręca sobie głowę na wznak i tak lubi spać. Całe noce nieprzespane, bo pilnujemy😞 lekarze i położna twierdzą, że to po prostu kolki i musi przejść samo za jakiś czas, a ja już jestem na wykończeniu jak go widzę takiego cierpiącego.
Jeśli chodzi o wypływ mleka to ja tez mam bardzo szybki i mam wrażenie, że zalewam synka podczas karmienia(od kilku dni próbuję go karmić piersią i odejść od laktatora+butelki). Czytałam o tej pozycji pod górkę, ale jakoś się jej boję. Ja to w ogóle siebie nie poznaję od kiedy urodziłam. Mam bratanice i siostrzeńca i ich ogarniałam bez problemu od pierwszych dni a własnego dziecka się boję. -
Angelka93 wrote:Już znalazłam jaki to sposób. Tutaj w szpitalu nie mam takiej możliwości bo tu nie mam łóżka tylko śpię na fotelu 😐 w domu będę tak próbowała, może będzie tak lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 11:06
Essencya, Angelka93 lubią tę wiadomość
-
Moni* wrote:Majka w ciągu tygodnia przybrała 500g wszystko oki tylko budzi się w nocy co 2h co 1,5 h na karmienie🤦 a jak u was? Jak się czujecie?
-
Patka95 wrote:Essencya, dziękuję Ci że o tym mówisz 🙂 to moja pierwsza ciąża i też się mega boję czy będę umiała rozpoznać kiedy się zaczyna..
U mnie też w nocy kilkanaście razy już pociekło parę kropelek na koszulkę, ale od jakiegoś czasu cisza. Rzadziej niż wcześniej. Nie wiem czy to znaczy, że będę mieć pokarm czy nie. Okaże się. Chciałabym spróbować kp ale jeśli nie będzie mi dane to trudno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 11:19
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Hm, co do delicolu, to moim zdaniem pomaga, ale chcemy dzisiaj zadzwonić do znajomej pediatry się dopytać, czy to na pewno bezpieczne podawać tak do każdego posiłku dzidzi. Jak się dowiem, to dam znać
Kacha_88 lubi tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
[/
-
Essencya wrote:Hm, co do delicolu, to moim zdaniem pomaga, ale chcemy dzisiaj zadzwonić do znajomej pediatry się dopytać, czy to na pewno bezpieczne podawać tak do każdego posiłku dzidzi. Jak się dowiem, to dam znać
Super, to będę czekać na info bo jestem tez ciekawa jak to jest z takim podawaniem