Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNisia18 wrote:Ups, ale jak to ? Wiesz to się przydarzyło mi , nie musi Tobie . Nie wiem jeszcze jak w Twoim przypadku , ale w moim 3 poziom bety nawet nie wzrósł o 50%. Do takich sytuacji dochodzi mnóstwo czynników napewno. Ale co się złego dzieje teraz ? Myślałam ze mówisz o przeszłości .
-
Nisia18 wrote:Totalnie żadnych objawów ze coś może być nie tak . Miałam badanie usg i lekarz powiedział ze to 7 tydzień wiec następna wizyta była około 11tyg i wtedy się dowiedziałam ze serduszko przestało bić w 7+3.
Totalny szok. Dwa dni wcześniej miałam tylko okropny sen , obudziłam się z płaczem i to mnie zdziwiło ze zawsze wszystko pozytywnie a tu takie bum . Czułam tez ze brzuch mi trochę jakby opadł zamiast rosnąć ale nic pozatym . -
natnatss wrote:Byłaś wtedy na jakichś lekach czy nic nie brałaś? Bardzo współczuję, każda strata zostawia po sobie smutny ślad
-
Miluu wrote:Nie, spokojnie, po prostu cały czas przez wzgląd na tamto boje sie o tą ciążę, dlatego teraz jestem na zastrzykach z heparyna i jestem obstawiona lekami m.in. duphastonem. Nic się nie dzieje, jedynie mdlosci I wymioty mi przeszły a zaczela sie senność ogromna i bol piersi. Mam nadzieje ze to wszystko idzie w dobrym kierunku. Po prostu jak to ja się martwie
Kochana , co ja mam powiedzieć . Przecież jestem w tej samej sytuacji co Ty . Tez mi to siedzi z tylu głowy . Choć naprawdę staram się nie myśleć , nie porównywać tamtej sytuacji do tej itp. Z tego co widzę jesteś na fajnym etapie już - ponad 7 tydzień i objawy , to zawsze dobrze świadczy , a ja teraz wypytuje dziewczyny o objawy czy maja bo jakoś nic nie czuje . Nie chciałabyś się zamienić ..
ponieważ psuje ci się humor przez to i dla mnie nie miły temat wiec koniec smutków i powrotu do przeszłości . Ściskam przez ekranik , będzie dobrze 🤗 -
Cześć dziewczyny, ledwo nadążam czytać gratuluję wszystkich widocznych kropków i trzymam kciuki za pomyślne wieści od pozostałych! Byłam wczoraj na wizycie w luxmed, nie spodziewałam się a lekarz zrobił mi też usg, żeby zobaczyć czy jest zarodek, było nawet serduszko 💛 dostałam skierowania na badania i za tydzień kolejna wizyta.
Ja piję codziennie dwie łyżeczki babki plesznik z jajowatą, coś jak siemię lniane.
Od kilku dni męczą mnie mdłości ale bez wymiotów na szczęście. Co do krwawień z nosa to w poprzednich ciążach często mi się zdarzało.
My pewnie powiemy na święta, jakoś wolę poczekać.
Miluu, meraja90, Odetta, Essencya, Kaarola, Erica, Gela093, Kkarolinaa, mf82 lubią tę wiadomość
-
Dziś pierwszy raz ujrzałam zarodek i bijące serduszko. Nieźle te serduszko pompuje. Zarodek 6,7 mm a serduszko 110ud/min. Przy okazji wyszło że mam za wysoka glukoze, ehh.
Mlodamezatka, Odetta, meraja90, Erica, kalaw, Gela093, Angelka93, Kkarolinaa, mf82, szynszyl lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Kacha_88 wrote:Dziś pierwszy raz ujrzałam zarodek i bijące serduszko. Nieźle te serduszko pompuje. Zarodek 6,7 mm a serduszko 110ud/min. Przy okazji wyszło że mam za wysoka glukoze, ehh.
Glukoze moze podbilas czyms co jadlas wczoraj?13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Nisia18 wrote:Totalnie żadnych objawów ze coś może być nie tak . Miałam badanie usg i lekarz powiedział ze to 7 tydzień wiec następna wizyta była około 11tyg i wtedy się dowiedziałam ze serduszko przestało bić w 7+3.
Totalny szok. Dwa dni wcześniej miałam tylko okropny sen , obudziłam się z płaczem i to mnie zdziwiło ze zawsze wszystko pozytywnie a tu takie bum . Czułam tez ze brzuch mi trochę jakby opadł zamiast rosnąć ale nic pozatym .
Nisia, widzę że mamy podobne doświadczenia.. U mnie już dwa razy..
Ale tym razem będzie dobrzeAnia ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Współczuję Wam złych doświadczeń w poprzednich ciążach 😔
Wczoraj zrobilam sobie zakupy spodnio ciazowe z Lidla 😄 ciekawe co to przyjdzie bo nie wiem nawet jaka jest rozmiarowka. Nosze spodnie z wysokim stanem i jak siedze caly dzien to mnie zaxzely sciskac dzis pojde na jakis shopping jeszcze poszukac jakichs elastycznych spodni
Czy Wy tez jesteście caly czas glodne? Wstaje o 4 i przed ciąża jadlam sniadanie po 10 i to nawet nie bylam bardzo glodna a teraz z kazdym dniem jem coraz wczesniej. Musze sobie 2 sniadania do pracy robic bo dopiero 6 a mnie ssie 😋
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
nick nieaktualnyKaarola wrote:Współczuję Wam złych doświadczeń w poprzednich ciążach 😔
Wczoraj zrobilam sobie zakupy spodnio ciazowe z Lidla 😄 ciekawe co to przyjdzie bo nie wiem nawet jaka jest rozmiarowka. Nosze spodnie z wysokim stanem i jak siedze caly dzien to mnie zaxzely sciskac dzis pojde na jakis shopping jeszcze poszukac jakichs elastycznych spodni
Czy Wy tez jesteście caly czas glodne? Wstaje o 4 i przed ciąża jadlam sniadanie po 10 i to nawet nie bylam bardzo glodna a teraz z kazdym dniem jem coraz wczesniej. Musze sobie 2 sniadania do pracy robic bo dopiero 6 a mnie ssie 😋 -
Miluu wrote:Ja kupilam legginsy ciążowe na stronie hm, jestem zadowolona kupilam tam też staniki z serii mama szukam jeszcze coś w rodzaju jeansow, bo nie mam takich zwykłych spodni. A głodna jestem bardzo, potrafię się o 4, 5 rano obudzić z burczacym brzuchem z głodu 🙈
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Kaarola wrote:Slyszalam o tych slynnych legginsach z hm😄 ale nie bede do pracy w legginsach chodzic 😋 chociaz jakies na gumce musze sobie kupic albo z niskim stanem.
Na co dzień noszę dosyć obszerne ubrania, więc po przeanalizowaniu szafy uznałam, że na parę miesięcy mam co trzeba nie wiem jeszcze jak będę się ubierała do pracy, wprawdzie nie ma dress codu, ale idzie wiosna, więc może uda mi się jakoś wkomponować legginsy w outfit -
Ja mam jedne spodnie w których jeszcze się zapnę ale już mnie cisną, teraz noszę długie swetry, więc odpinam guzik i przewiązuje gumką żeby były szersze. W domu chodzę w dresie więc luz. Po kolejnej wizycie jeśli wszystko będzie ok, mam taką nadzieję to kupię sobie jakieś spodnie lub leginsy żeby mieć w czym wyjść do ludzi. Chcę też sobie kupić spódnice prążkowane, na wiosne i lato będą idealne a nie są drogie
-
Gosia9 wrote:Dziewczyny zerknijcie na listę. Jeśli ktoś jest jeszcze nie dopisany albo jeśli u kogoś pominęłam bijące serduszko maleństwa to postaram się uzupełnić.
Ja mam USG 5ego, także wstrzymywałam się jeszcze w wiadomością do Ciebie.
Mam nadzieję, że za tydzień wpadnę już na listę
Gosia9 lubi tę wiadomość
-
Jak wasze samopoczucie? Moje ostatnio jest fatalne. W pracy nie mogę się na niczym skupić. Ok południa robię się już taka śpiąca że nie mogę funkcjonować.
W domu moje dzieci 8 i 10 lat cały czas się kluca. O wszystko. 😔 Chwilami nie mam już sił tego słuchać i prosić błagać grozić o spokój. Czuje się bezradna 🤷♀️😔
Mieszkam sama z dziećmi. Ojciec moich dzieci od miesiąca ma ich w poważaniu nie ma ochoty ich brać do siebie. A mój partner siedzi za granicą. Czy tylko ja tak mam? 😔😔 -
Kaarola wrote:Współczuję Wam złych doświadczeń w poprzednich ciążach 😔
Czy Wy tez jesteście caly czas glodne? Wstaje o 4 i przed ciąża jadlam sniadanie po 10 i to nawet nie bylam bardzo glodna a teraz z kazdym dniem jem coraz wczesniej. Musze sobie 2 sniadania do pracy robic bo dopiero 6 a mnie ssie 😋
A gacie jak nosze dzinsy to akurat z wysokim stanem i ja wlasciwie od razu jak dowiedzialam sie o ciazy zaczelo mnie wzdymac to tez nie zapinam do konca zamka i na guzik a guzik lacze z petelka gumka recepturka. Gora na wierzch i zaslania 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 08:54
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Moni* wrote:Ja teraz też mam słaby okres, jestem nerwowa śpiąca do tego ciąża zagrożona eh... Nic mi się nie chce. Codziennie mam mdłości no i chodzę w dresach bo i tak jestem na L4