X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ups, ale jak to ? Wiesz to się przydarzyło mi , nie musi Tobie . Nie wiem jeszcze jak w Twoim przypadku , ale w moim 3 poziom bety nawet nie wzrósł o 50%. Do takich sytuacji dochodzi mnóstwo czynników napewno. Ale co się złego dzieje teraz ? Myślałam ze mówisz o przeszłości .
    Nie, spokojnie, po prostu cały czas przez wzgląd na tamto boje sie o tą ciążę, dlatego teraz jestem na zastrzykach z heparyna i jestem obstawiona lekami m.in. duphastonem. Nic się nie dzieje, jedynie mdlosci I wymioty mi przeszły a zaczela sie senność ogromna i bol piersi. Mam nadzieje ze to wszystko idzie w dobrym kierunku. Po prostu jak to ja się martwie :)

• natnatss Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Totalnie żadnych objawów ze coś może być nie tak . Miałam badanie usg i lekarz powiedział ze to 7 tydzień wiec następna wizyta była około 11tyg i wtedy się dowiedziałam ze serduszko przestało bić w 7+3.
    Totalny szok. Dwa dni wcześniej miałam tylko okropny sen , obudziłam się z płaczem i to mnie zdziwiło ze zawsze wszystko pozytywnie a tu takie bum . Czułam tez ze brzuch mi trochę jakby opadł zamiast rosnąć ale nic pozatym .
    Byłaś wtedy na jakichś lekach czy nic nie brałaś? Bardzo współczuję, każda strata zostawia po sobie smutny ślad :(

85993e3k946gskpj.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Byłaś wtedy na jakichś lekach czy nic nie brałaś? Bardzo współczuję, każda strata zostawia po sobie smutny ślad :(
    Oprócz progesteronu nic więcej . Tak myśle ze to kwestia szczęścia w życiu , być może mi go brak . Ale już dość tych smutasów :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Nie, spokojnie, po prostu cały czas przez wzgląd na tamto boje sie o tą ciążę, dlatego teraz jestem na zastrzykach z heparyna i jestem obstawiona lekami m.in. duphastonem. Nic się nie dzieje, jedynie mdlosci I wymioty mi przeszły a zaczela sie senność ogromna i bol piersi. Mam nadzieje ze to wszystko idzie w dobrym kierunku. Po prostu jak to ja się martwie :)

Kochana , co ja mam powiedzieć . Przecież jestem w tej samej sytuacji co Ty . Tez mi to siedzi z tylu głowy . Choć naprawdę staram się nie myśleć , nie porównywać tamtej sytuacji do tej itp. Z tego co widzę jesteś na fajnym etapie już - ponad 7 tydzień i objawy , to zawsze dobrze świadczy , a ja teraz wypytuje dziewczyny o objawy czy maja bo jakoś nic nie czuje . Nie chciałabyś się zamienić ..
    ponieważ psuje ci się humor przez to i dla mnie nie miły temat wiec koniec smutków i powrotu do przeszłości . Ściskam przez ekranik , będzie dobrze 🤗

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ledwo nadążam czytać :) gratuluję wszystkich widocznych kropków i trzymam kciuki za pomyślne wieści od pozostałych! Byłam wczoraj na wizycie w luxmed, nie spodziewałam się a lekarz zrobił mi też usg, żeby zobaczyć czy jest zarodek, było nawet serduszko 💛 dostałam skierowania na badania i za tydzień kolejna wizyta.
    Ja piję codziennie dwie łyżeczki babki plesznik z jajowatą, coś jak siemię lniane.
    Od kilku dni męczą mnie mdłości ale bez wymiotów na szczęście. Co do krwawień z nosa to w poprzednich ciążach często mi się zdarzało.

My pewnie powiemy na święta, jakoś wolę poczekać.

Miluu, meraja90, Odetta, Essencya, Kaarola, Erica, Gela093, Kkarolinaa, mf82 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz ujrzałam zarodek i bijące serduszko. Nieźle te serduszko pompuje. Zarodek 6,7 mm a serduszko 110ud/min. Przy okazji wyszło że mam za wysoka glukoze, ehh.

Mlodamezatka, Odetta, meraja90, Erica, kalaw, Gela093, Angelka93, Kkarolinaa, mf82, szynszyl lubią tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Dziś pierwszy raz ujrzałam zarodek i bijące serduszko. Nieźle te serduszko pompuje. Zarodek 6,7 mm a serduszko 110ud/min. Przy okazji wyszło że mam za wysoka glukoze, ehh.
    Jest i kolejny kropus pikajacy 💚 gratulacje.

Glukoze moze podbilas czyms co jadlas wczoraj?

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Totalnie żadnych objawów ze coś może być nie tak . Miałam badanie usg i lekarz powiedział ze to 7 tydzień wiec następna wizyta była około 11tyg i wtedy się dowiedziałam ze serduszko przestało bić w 7+3.
    Totalny szok. Dwa dni wcześniej miałam tylko okropny sen , obudziłam się z płaczem i to mnie zdziwiło ze zawsze wszystko pozytywnie a tu takie bum . Czułam tez ze brzuch mi trochę jakby opadł zamiast rosnąć ale nic pozatym .

Nisia, widzę że mamy podobne doświadczenia.. U mnie już dwa razy..
    Ale tym razem będzie dobrze :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam złych doświadczeń w poprzednich ciążach 😔
    Wczoraj zrobilam sobie zakupy spodnio ciazowe z Lidla 😄 ciekawe co to przyjdzie bo nie wiem nawet jaka jest rozmiarowka. Nosze spodnie z wysokim stanem i jak siedze caly dzien to mnie zaxzely sciskac :( dzis pojde na jakis shopping jeszcze poszukac jakichs elastycznych spodni :)

Czy Wy tez jesteście caly czas glodne? Wstaje o 4 i przed ciąża jadlam sniadanie po 10 i to nawet nie bylam bardzo glodna a teraz z kazdym dniem jem coraz wczesniej. Musze sobie 2 sniadania do pracy robic bo dopiero 6 a mnie ssie 😋

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Wczoraj zrobilam sobie zakupy spodnio ciazowe z Lidla 😄 ciekawe co to przyjdzie bo nie wiem nawet jaka jest rozmiarowka. Nosze spodnie z wysokim stanem i jak siedze caly dzien to mnie zaxzely sciskac :( dzis pojde na jakis shopping jeszcze poszukac jakichs elastycznych spodni :)

Czy Wy tez jesteście caly czas glodne? Wstaje o 4 i przed ciąża jadlam sniadanie po 10 i to nawet nie bylam bardzo glodna a teraz z kazdym dniem jem coraz wczesniej. Musze sobie 2 sniadania do pracy robic bo dopiero 6 a mnie ssie 😋
    Ja kupilam legginsy ciążowe na stronie hm, jestem zadowolona :) kupilam tam też staniki z serii mama :) szukam jeszcze coś w rodzaju jeansow, bo nie mam takich zwykłych spodni. A głodna jestem bardzo, potrafię się o 4, 5 rano obudzić z burczacym brzuchem z głodu 🙈

• Kaarola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Ja kupilam legginsy ciążowe na stronie hm, jestem zadowolona :) kupilam tam też staniki z serii mama :) szukam jeszcze coś w rodzaju jeansow, bo nie mam takich zwykłych spodni. A głodna jestem bardzo, potrafię się o 4, 5 rano obudzić z burczacym brzuchem z głodu 🙈
    Slyszalam o tych slynnych legginsach z hm😄 ale nie bede do pracy w legginsach chodzic 😋 chociaz jakies na gumce musze sobie kupic albo z niskim stanem.

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Slyszalam o tych slynnych legginsach z hm😄 ale nie bede do pracy w legginsach chodzic 😋 chociaz jakies na gumce musze sobie kupic albo z niskim stanem.

Na co dzień noszę dosyć obszerne ubrania, więc po przeanalizowaniu szafy uznałam, że na parę miesięcy mam co trzeba :) nie wiem jeszcze jak będę się ubierała do pracy, wprawdzie nie ma dress codu, ale idzie wiosna, więc może uda mi się jakoś wkomponować legginsy w outfit ;)

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedne spodnie w których jeszcze się zapnę ale już mnie cisną, teraz noszę długie swetry, więc odpinam guzik i przewiązuje gumką żeby były szersze. W domu chodzę w dresie więc luz. Po kolejnej wizycie jeśli wszystko będzie ok, mam taką nadzieję to kupię sobie jakieś spodnie lub leginsy żeby mieć w czym wyjść do ludzi. Chcę też sobie kupić spódnice prążkowane, na wiosne i lato będą idealne a nie są drogie

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na listę. Jeśli ktoś jest jeszcze nie dopisany albo jeśli u kogoś pominęłam bijące serduszko maleństwa to postaram się uzupełnić.

Mag91 lubi tę wiadomość

• Erica Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Dziewczyny zerknijcie na listę. Jeśli ktoś jest jeszcze nie dopisany albo jeśli u kogoś pominęłam bijące serduszko maleństwa to postaram się uzupełnić.

Ja mam USG 5ego, także wstrzymywałam się jeszcze w wiadomością do Ciebie.
    Mam nadzieję, że za tydzień wpadnę już na listę ;)

Gosia9 lubi tę wiadomość

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasze samopoczucie? Moje ostatnio jest fatalne. W pracy nie mogę się na niczym skupić. Ok południa robię się już taka śpiąca że nie mogę funkcjonować.
    W domu moje dzieci 8 i 10 lat cały czas się kluca. O wszystko. 😔 Chwilami nie mam już sił tego słuchać i prosić błagać grozić o spokój. Czuje się bezradna 🤷‍♀️😔
    Mieszkam sama z dziećmi. Ojciec moich dzieci od miesiąca ma ich w poważaniu nie ma ochoty ich brać do siebie. A mój partner siedzi za granicą. Czy tylko ja tak mam? 😔😔

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:

Ja jestem strasznie glodna i jem wiecej niz przed ciaza na pewno. Ale dopiero od popoludnia/obiadu bo rano coraz czesciej robi mi sie niedobrze i nie jestem w stanie dokonczyc sniadania nawet 🤢 ale zadnego pawia jeszcze nie bylo niemniej te nudnosci rano przyjemne nie sa 😅

A gacie jak nosze dzinsy to akurat z wysokim stanem i ja wlasciwie od razu jak dowiedzialam sie o ciazy zaczelo mnie wzdymac to tez nie zapinam do konca zamka i na guzik a guzik lacze z petelka gumka recepturka. Gora na wierzch i zaslania 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 08:54

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wiosnę bo wtedy sukienki sukienki i jeszcze raz sukienki :) a kiedy macie kolejne wizyty tak 3-4 tygodnie po pierwszej?

meraja90, mf82 lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też mam słaby okres, jestem nerwowa śpiąca do tego ciąża zagrożona eh... Nic mi się nie chce. Codziennie mam mdłości no i chodzę w dresach bo i tak jestem na L4

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ja teraz też mam słaby okres, jestem nerwowa śpiąca do tego ciąża zagrożona eh... Nic mi się nie chce. Codziennie mam mdłości no i chodzę w dresach bo i tak jestem na L4
    Ja siedzę w pracy. Dobrze że sama w biurze zostałam bo humor mam taki że chce mi się płakać 😔

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ