Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej, hej - odpowiem zbiorczo
jestem po transferze 2 zarodków, przy czym szansa że przyjmą się oba była minimalna, gdyż drugi był średniej jakości i zdaniem embriologów nie rokował.
Nie mam w rodzinie żadnych bliźniaków - ale to chyba nie ma w tym wypadku znaczenia. I póki co cieszyć się nie potrafię, jestem przerażona.
Kalina32, Essencya, Gosia9 lubią tę wiadomość
-
shadee wrote:hej, hej - odpowiem zbiorczo
jestem po transferze 2 zarodków, przy czym szansa że przyjmą się oba była minimalna, gdyż drugi był średniej jakości i zdaniem embriologów nie rokował.
Nie mam w rodzinie żadnych bliźniaków - ale to chyba nie ma w tym wypadku znaczenia. I póki co cieszyć się nie potrafię, jestem przerażona.
-
Shadee gratulacje, wspaniała wiadomość ❤️
A mnie dziś wzięło na przemyślenia jak ciężko przetrwać będzie ciążę latem. Z synkiem strasznie się męczyłam, bo to był ten sam okres, a jeszcze mieliśmy generalny remont na głowie więc zaliczaliśmy wszystkich majstrów i sklepy budowlane bardzo często i regularnie. Ciężko było bardzo w te największe upały. Teraz zamiast remontu mam małego szkraba do ogarnięcia, a w upał z rosnącym brzuszkiem może być ciekawiej niż z remontem 🙈😅 -
Raz, że chciałam mieć możliwość kolejnych prób w razie niepowodzenia, dwa - że czułam wewnętrznie (intuicja chyba), że na razie urodzę jedno dziecko
Ale dwójka na raz to magia. Na pewno ciaza przez to wagowo cieższa, ale za to podwójna nagroda
Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Ciążę blizniacze są szczególnie doglądane w dzisiejszym czasach. Zaopiekują się Toba podwójnieDiagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
To chyba jest tak, że jak są dwa zarodki to się wzajemnie napędzają 😉 gratulacje
-
Agniesia wrote:Dziewczyny pomóżcie jestem w ogromnym stresie. Po stosunku z mężem zaczęłam krwawić, od razu po. Jak myślicie, co mogło być przyczyna? Myślicie, ze to możliwe ze to najgorsza z opcji? 🙁13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualnyAgniesia wrote:Dziewczyny pomóżcie jestem w ogromnym stresie. Po stosunku z mężem zaczęłam krwawić, od razu po. Jak myślicie, co mogło być przyczyna? Myślicie, ze to możliwe ze to najgorsza z opcji? 🙁
-
natnatss wrote:Ja biorę acard 150mg
Ja brałam 2x 30mg dziennie , a teraz nie mogłam dostać tabletek 60mg w aptece wiec lekarz mówił ze 75mg jest ok, tylko wydawało mi się dużo , z tym ze się na tym nie znam .. -
Agniesia jak tam sytuacja?
A na co bierzecie akard? Ja mam mutacje i pai i biore heparyne 0.4 ale lekarz mowil ze nie potrzeba juz akardu.
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Ostatecznie nigdzie nie pojechaliśmy, po tej jednorazowej sytuacji więcej się krwawienie nie pojawiło. Choc nie ukrywam, ze nadal się stresuje i jestem niepewna czy to na pewno był uraz mechaniczny. Teraz mogę to stwierdzić tylko po usg? Czy w krwi tez zmiany będą już widoczne w poniedziałek?
-
nick nieaktualny