Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro mam wizytę na NFZ i mam nadzieję że mi zrobi usg. Jak nie tu umawiam się prywatnie na środę. Wczoraj mi się zrobiło słabo i upadłam na pufe. Unikam sobie delikatnie bok. Niby nie było żadnych niepokojących objawów ale w głowie i tak układa się różnie.
-
Angelka93 wrote:Ja też trzymam kciuki 🙂
Ja dzisiaj znowu mam słaby humor. Cały tydzień wymiotowałam rano a dzisiaj nic. Wiem że czasem te wymioty nie muszą się pojawić ale oczywiście ja już się boję 😑
A co do kiepskiego humoru to Cię doskonale zrozumiem śmieje się a za chwilę płacze w zasadzie bez powodu. -
A ja w ogóle nie mam mdłości 😜 Mialam dwa razy wieczorem jak mnie glowa bolała.
Natomiast łapie się na tym, że od jakichś kilku dni bardzo łatwo sie wzruszam. Wzruszyłam się do łez na jakimś glupim filmie dla nastolatków 🤦
Gosia9 lubi tę wiadomość
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Witam, no więc mam kartę ciąży z fasolką ok. Krwiak się zmniejszył i to on krwawi. Leki cały czas biorę. Mdłości tragedia 🤦 muszę zapisać się na prenatalne jaki to koszt tak mniej więcej? Uff ale miałam stresa. Teraz wizyta za 4 tygodnie
baljov., Bercia84, Miluu, Kasialudek, mf82, szynszyl, smagliczka, Kaarola lubią tę wiadomość
-
Moni* wrote:Witam, no więc mam kartę ciąży z fasolką ok. Krwiak się zmniejszył i to on krwawi. Leki cały czas biorę. Mdłości tragedia 🤦 muszę zapisać się na prenatalne jaki to koszt tak mniej więcej? Uff ale miałam stresa. Teraz wizyta za 4 tygodnie
U mnie w Gdańsku w Invicta koszt prenatalnych usg + pappa 550 zł.meraja90 lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Hej dziewczyny. U mnie mdlosci koszmarne, takze przez caly dzien prawie nic jesc nie moglam od czwartku, ale dzis juz sie uspokaja chyba bo aptety slaby dalej ale przynajmniej mnie nie mdli. Piersi tez dzis odpuscily juz bo przez pare ostatnich dni bolaly jak szalone. 🤦🏻♀️ Do tego wczoraj dopadl mnie bol gardla i mocno powiekszone wezly chlonne pod szyja ale tylko z prawej strony. Ratuje sie plukanka z soli, ciepla herbata i tabletkami isla.
Oczywiscie objawy ustapily i czuje sie dzis ok i odnrazu jest mini panika 🤦🏻♀️ Wizyta kolejna w czwartek - miala byc dzis ale przeusnelam i teraz sobie w brode pluje 😅 ale nie moge latac na usg co 4 dni wiec musze sie trzymac zeby przynajmniej ten tydzien miedzy usg byl. Moze jak przekrocze granice 1 trym to bedzie latwiej.
Jak na usg w czwartek wszystko bedzie w porzadku to musze sie juz umowic na prenatalne chyba. Czas najwyzszy bo jakos za miesiac wypadaja.13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualny
-
Moni* wrote:Witam, no więc mam kartę ciąży z fasolką ok. Krwiak się zmniejszył i to on krwawi. Leki cały czas biorę. Mdłości tragedia 🤦 muszę zapisać się na prenatalne jaki to koszt tak mniej więcej? Uff ale miałam stresa. Teraz wizyta za 4 tygodnie
-
Dziewczyny,
Miałam przed chwilą konsultację z ginekologiem ws plamień. Od zeszłego tygodnia zdarza mi się, że leci ze mnie rozrzedzona krew, taka różowa. Dostałam luteinę dopochwowo i zwolnienie na tydzień do czasu USG (5.03). Miałam nadzieję, że nie po prostu uspokoi, że to się zdarza, a tu już poważne zalecenia. Jestem bardziej przestraszona niż byłam wcześniej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyErica wrote:Dziewczyny,
Miałam przed chwilą konsultację z ginekologiem ws plamień. Od zeszłego tygodnia zdarza mi się, że leci ze mnie rozrzedzona krew, taka różowa. Dostałam luteinę dopochwowo i zwolnienie na tydzień do czasu USG (5.03). Miałam nadzieję, że nie po prostu uspokoi, że to się zdarza, a tu już poważne zalecenia. Jestem bardziej przestraszona niż byłam wcześniej. -
Miluu wrote:Spokojnie, jeśli to była teleporada to lekarz zrobił wszystko co mógł w takiej formie, żeby zadbać o Ciebie i dziecko. Jak Cie to mocno niepokoi to podjedź na IP. Długo trwa już to plamienie?
Od zeszłego tygodnia zdarzyło się parę razy. Dziś rano też. Może masz rację, w sumie lekarz dmucha na zimne jak jest konsultacja na odległość.
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie L4. Od wczoraj zaczęłam plamić (brązowe plamienie plus ból brzucha). Generalnie dziś idę do gina ale chciałam Was zapytać jak to jest z tym L4. Nie chcę żeby pracodawca wiedział że jestem w ciąży. Czy takie L4 dostałyście od np internisty. Wystawił Wam zwolnienie na jakim kodzie? Mówiłyście że jesteście w ciąży czy po prostu opowiadalyscie o innych dolegliwościach? Mam zamiar umówić się na teleporadę wiem że mogę tak dostać l4
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Kacha_88 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie L4. Od wczoraj zaczęłam plamić (brązowe plamienie plus ból brzucha). Generalnie dziś idę do gina ale chciałam Was zapytać jak to jest z tym L4. Nie chcę żeby pracodawca wiedział że jestem w ciąży. Czy takie L4 dostałyście od np internisty. Wystawił Wam zwolnienie na jakim kodzie? Mówiłyście że jesteście w ciąży czy po prostu opowiadalyscie o innych dolegliwościach? Mam zamiar umówić się na teleporadę wiem że mogę tak dostać l4