X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie L4. Od wczoraj zaczęłam plamić (brązowe plamienie plus ból brzucha). Generalnie dziś idę do gina ale chciałam Was zapytać jak to jest z tym L4. Nie chcę żeby pracodawca wiedział że jestem w ciąży. Czy takie L4 dostałyście od np internisty. Wystawił Wam zwolnienie na jakim kodzie? Mówiłyście że jesteście w ciąży czy po prostu opowiadalyscie o innych dolegliwościach? Mam zamiar umówić się na teleporadę wiem że mogę tak dostać l4

Dobre pytanie, ja przed chwilą dostałam zwolnienie i nie wiem czy na nim jest coś napisane. Rzeczywiście może być jakiś kod? Kadrowa może wiedzieć, że jestem w ciąży?

Tak jak piszesz Kacha, podbijam. Wie któraś coś na ten temat?

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erica wrote:
    Dobre pytanie, ja przed chwilą dostałam zwolnienie i nie wiem czy na nim jest coś napisane. Rzeczywiście może być jakiś kod? Kadrowa może wiedzieć, że jestem w ciąży?

Jest taka możliwość. U mnie było od razu zwolnienie ciążowe

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W artykule o zwolnieniach chorobowych widzę właśnie, że jest coś takiego jak KOD B czyli niezdolność do pracy w okresie ciąży.

meraja90 lubi tę wiadomość

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erica wrote:

Jeśli jest wpisany kod B to jest to zwolnienie że względu na ciążę.

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej wiadomo od razu, takie zwolnienia są opatrzone kodem B, ciążowym, oznacza wypłatę 100% pensji w przypadku L4.

Kasialudek lubi tę wiadomość

• Bercia84 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. No ja wylądowałam właśnie na IP. Wstałam i żywa krew ze skrzepami. We wtorek cieszyłam się, ze jest serduszko a dziś czekam z dusza na ramieniu na lekarza i usg. Jestem załamana

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Witam dziewczyny. No ja wylądowałam właśnie na IP. Wstałam i żywa krew ze skrzepami. We wtorek cieszyłam się, ze jest serduszko a dziś czekam z dusza na ramieniu na lekarza i usg. Jestem załamana
    Kurcze Bercia widze, że ciągle masz pod górkę. Mam nadzieję że kropeczkę jest silny. Trzymam mocno za Was kciuki. A jak sie czujesz? Boli Cię coś?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Bercia84 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pobrany test na covid i siedzę i czekam. Nie wiem ile. Nic mnie nie boli. Chyba, ze ze strachu gdzieś tam żołądek czy coś.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Miałam pobrany test na covid i siedzę i czekam. Nie wiem ile. Nic mnie nie boli. Chyba, ze ze strachu gdzieś tam żołądek czy coś.
    Jak nie boli to dobry znak. Badz dobrej myśli.

Bercia84 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia trzymam kciuki! Będzie dobrze. Ja byłam na IP w sobotę, ale nikt mi testu na covid nie pobierał, ciekawe. Widać co szpital to inne wytyczne.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Bercia84 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo najpierw wynik, nic ze krwawię. Brak slow

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Nooo najpierw wynik, nic ze krwawię. Brak slow
    JAK ci zrobili test antygenowy jakościowy to wyniki są szybko bo do 30 min.

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Bercia84 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam. Negatywny. I nadal czekam.

• smagliczka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie L4. Od wczoraj zaczęłam plamić (brązowe plamienie plus ból brzucha). Generalnie dziś idę do gina ale chciałam Was zapytać jak to jest z tym L4. Nie chcę żeby pracodawca wiedział że jestem w ciąży. Czy takie L4 dostałyście od np internisty. Wystawił Wam zwolnienie na jakim kodzie? Mówiłyście że jesteście w ciąży czy po prostu opowiadalyscie o innych dolegliwościach? Mam zamiar umówić się na teleporadę wiem że mogę tak dostać l4
    Myślę, że możesz poprosić ginekologa, by wystawił Ci zwolnienie bez kodu B - czyli nieciążowe. Powiedz szczerze, ze nie chcesz, by pracodawca wiedział o ciąży. Lekarz powinien zrozumieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 13:59

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • smagliczka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    O rany, dokladnie jak ja - też chwilę po serduszku wylądowałam na IP z krwawieniem.
    Najwyrazniej krwiaki w tym okresie ciąży to norma.

Trzymaj się, bedzie dobrze. Miałaś bóle i skurcze, czy tylko krwawienie? Bo jak bez bólu i skurczy, to dobry znak.

Ja czekalam 3 godziny na IP, ale byla niedziela. Mam nadzieję, że u Ciebie sprawniej to przebiegnie.
    Ściskam Cię mocno. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Dzieciątko jest juz mocno zagnieżdżone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 14:24

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • martakam Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę czekałam 3,5 godziny. Ale właśnie w tygodniu powinno iść szybciej...

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Już mam. Negatywny. I nadal czekam.
    Słonko ja co 3 dni krwawię żywa krew. Też byłam na IP mam krwiaka i to on powoduje krwawienie. Dostałam luteinę dopochwowo i duphaston do tego magnez i rutinoscorbin + odpoczynek. Czekamy na wiadomość, staraj się myśleć pozytywnie 😘❤️

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Bercia84 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie. Lekarz mówi ze serce bije baaardO słabo. Dał duphospan i mam czekać jeszcze tydzień. Jeśli za tydz nie będzie bić to zabieg a jak będzie bić a nie będzie się rozwijać to chyba tez zabieg. Zdecydują za tydzień.
    Pękło moje serce 💔

• Moni* Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 wrote:
    Już jestem po wizycie. Lekarz mówi ze serce bije baaardO słabo. Dał duphospan i mam czekać jeszcze tydzień. Jeśli za tydz nie będzie bić to zabieg a jak będzie bić a nie będzie się rozwijać to chyba tez zabieg. Zdecydują za tydzień.
    Pękło moje serce 💔
    Kurcze tak mi przykro a Luteina? Może jeszcze będzie dobrze..

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Agniesia Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bercia84 strasznie mi przykro 🙁 mam jednak nadzieje, ze może jednak serduszko zacznie bić szybciej, nie trać nadziei

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ