X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Ja tez jestem glodna od rana, ale przez mdlosci nie mam na nic ochoty i jak pomysle o jedzeniu to mi niesobrze od razu. Zoladek daje znac ze glodny, a glowa 🤢🤢 tez mialam tak ze po poludniu robilo mi sie lepiej i od obiadu jadlam normalnie ale od wczoraj to juz nie jestem w stanie zadnego posilku normalnie zjesc 🤦🏻‍♀️
    Pisałaś o bólu gardła. Ja polecam rozgrzewające herbaty, z miodem imbirem i cytrynka, mi pomogły jak zaczęło mnie rozkładać.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Agniesia Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez mdłości strasznie dokuczają, cały dzień. Nawet w nocy potrafię się przebudzić i jest mi niedobrze. Jedzenie mnie nie odrzuca, ale na niewiele rzeczy mam ochotę. No ciężko jest 😉
    A z tym progesteronem to widzę, ze różnie to wyglada. Ja tak jak pisałam mam 19 i jeden ginekolog zalecił mi lek, ale nie będzie to najprawdopodobniej lekarz prowadzący moja ciąże. Ciekawa jestem opinii kolejnego, ale to niestety dopiero we wtorek....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nudności rozkręcają się. Nie udzielam się za bardzo bo nie mogę długo patrzeć na komputer czy telefon. Cały weekend w łóżku, jem jak ptaszek bo na nic nie mam ochoty. Ciągle coś na żołądku leży, do tego ulewanie i zgaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba najgorsze wymioty i mdlosci odpuscily. Nadal nie mogę otwierać szafki z przyprawami bo wtedy od razu lecę do łazienki 🤢 najbardziej mam ochote na kwasne i lody. W niedziele musialam zjeść kwasnice bo by mnie poskręcało 😅 senna jestem stale, budze sie na siku w nocy, susza w gardle wiec ciagle pije No i mnostwo sluzu. Nie wiem o co chodzi i czy tez tak mavie ale mam od 2 dni duzo wieksze uplawy.

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    U mnie chyba najgorsze wymioty i mdlosci odpuscily. Nadal nie mogę otwierać szafki z przyprawami bo wtedy od razu lecę do łazienki 🤢 najbardziej mam ochote na kwasne i lody. W niedziele musialam zjeść kwasnice bo by mnie poskręcało 😅 senna jestem stale, budze sie na siku w nocy, susza w gardle wiec ciagle pije No i mnostwo sluzu. Nie wiem o co chodzi i czy tez tak mavie ale mam od 2 dni duzo wieksze uplawy.
    Te uplawy to podobno normalne że w tym tygodniu się zwiększają ale ja tego nie zauważyłam

Miluu lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dzidziuś. Akcja serca trzy dni starszy niż od daty miesiaczki. Dała mi duphaston trzy razy dziennie mam za tydzień zrobić progesteron. Odpoczywać nie dźwigać. Kartę ciąży założona mam termin z miesieczkki 20 października
    Mówiła że jak najbardziej żebym poszła na nfz i sobie zrobił wszystkie badania że po co płacić :) powiedzieć rodzicom. Bo z nimi mieszkam i siostrze reszcie koło 12tyg :)

mf82, Miluu, Angelka93, baljov., Mag91, meraja90, Mlodamezatka, Gosia9, szynszyl, Kkarolinaa, Kaarola, Kalina32, Dominika283, Erica, Gela093, Kasialudek lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Jest dzidziuś. Akcja serca trzy dni starszy niż od daty miesiaczki. Dała mi duphaston trzy razy dziennie mam za tydzień zrobić progesteron. Odpoczywać nie dźwigać. Kartę ciąży założona mam termin z miesieczkki 20 października
    Mówiła że jak najbardziej żebym poszła na nfz i sobie zrobił wszystkie badania że po co płacić :) powiedzieć rodzicom. Bo z nimi mieszkam i siostrze reszcie koło 12tyg :)
    Super 😃

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma już umówiona wizytę na prenatalne j jest z Trójmiasta? Szukam i nie mogę nic znaleźć

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Czy ktoś ma już umówiona wizytę na prenatalne j jest z Trójmiasta? Szukam i nie mogę nic znaleźć
    Ja się umówiłam prywatnie w Centrum MAM w Gdańsku do dr Podsiadło 😊 Z tego co kojarzę polecana tez jest Invicta w Gdańsku 😊

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to wygląda idę do laboratorium robię badanie i z tymi wynikami idę na USG?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaka cena u dr Podsiadło? To ja też się tam umówię. Chodzi mi o to jak to wygląda czy robię badania w laboratorium i przychodzę z wynikami czy oni tam robią?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    I jaka cena u dr Podsiadło? To ja też się tam umówię. Chodzi mi o to jak to wygląda czy robię badania w laboratorium i przychodzę z wynikami czy oni tam robią?
    Cena jakoś 300zl za samo usg z tego co pamietam. Nie mam pojęcia czy robią pappe na miejscu, trzeba by pewnie zadzwonić i się zorientować 🤷🏻‍♀️ Ja będę robić pappe w luxmedzie, ale nie wiem czy w dniu usg czy wcześniej, zobaczę co moja ginekolog mi doradzi 😊

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Cena jakoś 300zl za samo usg z tego co pamietam. Nie mam pojęcia czy robią pappe na miejscu, trzeba by pewnie zadzwonić i się zorientować 🤷🏻‍♀️ Ja będę robić pappe w luxmedzie, ale nie wiem czy w dniu usg czy wcześniej, zobaczę co moja ginekolog mi doradzi 😊
    Nie robią Pappa ba miejscu. Trzeba przyjść z gotowymi wynikami zrobionymi na własną rękę. Finalnie wychodzi drożej niż w Invicta, więc ja w końcu ide do Invicty :) tan wszystko 550 zł.

meraja90 lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja już zwariowałam... czy lekko żółte raczej wodniste lub kremowe upławy to zły znak? Poczytałam sporo forum i wszyscy piszą, że powinny być białe lub przezroczyste. Czy duphaston moze mieć wpływ na kolor wydzieliny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 14:18

• martakam Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i w zeszłej ciąży i w tej mam lekko żółte i wszystko jest ok :) ot taka uroda.

Miluu lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Ja i w zeszłej ciąży i w tej mam lekko żółte i wszystko jest ok :) ot taka uroda.
    Uf, dzięki, bo się zaczęłam zastanawiać czy coś ze mną nie tak...przed ciąża miałam niewielka nadżerkę, więc może od tego?

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

Ja miałam robić w invictie w Gdańsku ale poczytałam opinie o Rafaelu Gniadku i zdecydowałam się że rezygnuje.
    Bardzo dobre opinie wśród moich koleżanek ma profemina w Gdyni. Ja idę do dr Chmielewskiego.

Zarówno w invictie i w profeminie test pappa robią tego samego dnia, potem USG i po dwóch tygodniach opis

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• martakam Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Ja miałam robić w invictie w Gdańsku ale poczytałam opinie o Rafaelu Gniadku i zdecydowałam się że rezygnuje.
    Bardzo dobre opinie wśród moich koleżanek ma profemina w Gdyni. Ja idę do dr Chmielewskiego.

Zarówno w invictie i w profeminie test pappa robią tego samego dnia, potem USG i po dwóch tygodniach opis
    Ja w Inviccie idę do dr Brzóski. Chodziłam do niej w zeszłej ciąży i byłam bardzo zadowolona.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• Moni* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam mieć między 05.04 a 15.04 i dr Chmielewskiego nie ma jest na urlopie. Czyli invicta i dr Brzuska? Meraja a to w Gdańsku jak wygląda?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Barbasia Nowa

Wysłany: 2 marca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem w 8 tygodniu pierwszej ciąży. Jestem już pod opieką wybranej lekarki prowadzącej i jak na razie (tfu tfu tfu) wszystko gra.
    Nie mam żadnych mdłości czy wymiotów, co prawda czuję bardziej różne zapachy ale nie mdli mnie od nich. Oczywiście sikam co 13 minut, mam zachcianki spożywcze, gorzej sypiam, moje stopy w ciągu tygodnia zamieniły się w stopy jaszczurki (nigdy w życiu nie miałam takich suchych stóp!) no i często łapie drzemki.
    Termin mam na 8.10 i zamierzamy rodzić w św. Zofii w Warszawie - jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam.
    Ponieważ jeszcze nikomu z moim Lubym nie powiedzieliśmy, staram się szukać różnych informacji na własną rękę tj. w książkach i oczywiście w necie. I jestem zaszokowana tym, że błahych artykułów "Czy w ciąży można farbować włosy czy nie?" znalazłam chyba z 600, ale nigdzie nie ma jakiegoś tutorialu "Jak rodzić w Polskim szpitalu?". Tydzień zajęło mi poskładanie do sensownej kupy informacji
    - jak wybrać lekarza?
    - jak wybrać szpital?
    - za co trzeba płacić, a co refunduje NFZ?
    - co jeśli nie masz 35 lat a chcesz zrobić testy prenatalne?
    - czy w dobie covida możesz rodzić z partnerem?
    Nie wiem...może ja źle szukam? Nie mam w tym doświadczenia. Jeśli macie jakieś rzetelne blogi/strony do polecenia to proszę, podajcie linki. Oczywiście rozmawiam o tym z moją lekarką, ale wiecie jak jest. Codziennie pojawiają się nowe pytania...

A tak w ogóle to czuję, że to będzie chłopak :)
    Życzę Wam i dzieciaczkom dużo zdrowia!

Miluu, Kkarolinaa, Angelka93, Erica, Kasialudek, Gosia9, Kalina32, mf82, szynszyl, Kaarola lubią tę wiadomość

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ