Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlodamezatka wrote:Ja tez jestem glodna od rana, ale przez mdlosci nie mam na nic ochoty i jak pomysle o jedzeniu to mi niesobrze od razu. Zoladek daje znac ze glodny, a glowa 🤢🤢 tez mialam tak ze po poludniu robilo mi sie lepiej i od obiadu jadlam normalnie ale od wczoraj to juz nie jestem w stanie zadnego posilku normalnie zjesc 🤦🏻♀️
-
Mi tez mdłości strasznie dokuczają, cały dzień. Nawet w nocy potrafię się przebudzić i jest mi niedobrze. Jedzenie mnie nie odrzuca, ale na niewiele rzeczy mam ochotę. No ciężko jest 😉
A z tym progesteronem to widzę, ze różnie to wyglada. Ja tak jak pisałam mam 19 i jeden ginekolog zalecił mi lek, ale nie będzie to najprawdopodobniej lekarz prowadzący moja ciąże. Ciekawa jestem opinii kolejnego, ale to niestety dopiero we wtorek.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie chyba najgorsze wymioty i mdlosci odpuscily. Nadal nie mogę otwierać szafki z przyprawami bo wtedy od razu lecę do łazienki 🤢 najbardziej mam ochote na kwasne i lody. W niedziele musialam zjeść kwasnice bo by mnie poskręcało 😅 senna jestem stale, budze sie na siku w nocy, susza w gardle wiec ciagle pije No i mnostwo sluzu. Nie wiem o co chodzi i czy tez tak mavie ale mam od 2 dni duzo wieksze uplawy.
-
Miluu wrote:U mnie chyba najgorsze wymioty i mdlosci odpuscily. Nadal nie mogę otwierać szafki z przyprawami bo wtedy od razu lecę do łazienki 🤢 najbardziej mam ochote na kwasne i lody. W niedziele musialam zjeść kwasnice bo by mnie poskręcało 😅 senna jestem stale, budze sie na siku w nocy, susza w gardle wiec ciagle pije No i mnostwo sluzu. Nie wiem o co chodzi i czy tez tak mavie ale mam od 2 dni duzo wieksze uplawy.
Miluu lubi tę wiadomość
-
Jest dzidziuś. Akcja serca trzy dni starszy niż od daty miesiaczki. Dała mi duphaston trzy razy dziennie mam za tydzień zrobić progesteron. Odpoczywać nie dźwigać. Kartę ciąży założona mam termin z miesieczkki 20 października
Mówiła że jak najbardziej żebym poszła na nfz i sobie zrobił wszystkie badania że po co płacić powiedzieć rodzicom. Bo z nimi mieszkam i siostrze reszcie koło 12tygmf82, Miluu, Angelka93, baljov., Mag91, meraja90, Mlodamezatka, Gosia9, szynszyl, Kkarolinaa, Kaarola, Kalina32, Dominika283, Erica, Gela093, Kasialudek lubią tę wiadomość
-
szczesciara30 wrote:Jest dzidziuś. Akcja serca trzy dni starszy niż od daty miesiaczki. Dała mi duphaston trzy razy dziennie mam za tydzień zrobić progesteron. Odpoczywać nie dźwigać. Kartę ciąży założona mam termin z miesieczkki 20 października
Mówiła że jak najbardziej żebym poszła na nfz i sobie zrobił wszystkie badania że po co płacić powiedzieć rodzicom. Bo z nimi mieszkam i siostrze reszcie koło 12tyg -
Moni* wrote:I jaka cena u dr Podsiadło? To ja też się tam umówię. Chodzi mi o to jak to wygląda czy robię badania w laboratorium i przychodzę z wynikami czy oni tam robią?
-
meraja90 wrote:Cena jakoś 300zl za samo usg z tego co pamietam. Nie mam pojęcia czy robią pappe na miejscu, trzeba by pewnie zadzwonić i się zorientować 🤷🏻♀️ Ja będę robić pappe w luxmedzie, ale nie wiem czy w dniu usg czy wcześniej, zobaczę co moja ginekolog mi doradzi 😊
meraja90 lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny, bo ja już zwariowałam... czy lekko żółte raczej wodniste lub kremowe upławy to zły znak? Poczytałam sporo forum i wszyscy piszą, że powinny być białe lub przezroczyste. Czy duphaston moze mieć wpływ na kolor wydzieliny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 14:18
-
nick nieaktualny
-
Moni* wrote:Czy ktoś ma już umówiona wizytę na prenatalne j jest z Trójmiasta? Szukam i nie mogę nic znaleźć
Ja miałam robić w invictie w Gdańsku ale poczytałam opinie o Rafaelu Gniadku i zdecydowałam się że rezygnuje.
Bardzo dobre opinie wśród moich koleżanek ma profemina w Gdyni. Ja idę do dr Chmielewskiego.
Zarówno w invictie i w profeminie test pappa robią tego samego dnia, potem USG i po dwóch tygodniach opis -
MichaLina wrote:Ja miałam robić w invictie w Gdańsku ale poczytałam opinie o Rafaelu Gniadku i zdecydowałam się że rezygnuje.
Bardzo dobre opinie wśród moich koleżanek ma profemina w Gdyni. Ja idę do dr Chmielewskiego.
Zarówno w invictie i w profeminie test pappa robią tego samego dnia, potem USG i po dwóch tygodniach opis👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Cześć dziewczyny!
Jestem w 8 tygodniu pierwszej ciąży. Jestem już pod opieką wybranej lekarki prowadzącej i jak na razie (tfu tfu tfu) wszystko gra.
Nie mam żadnych mdłości czy wymiotów, co prawda czuję bardziej różne zapachy ale nie mdli mnie od nich. Oczywiście sikam co 13 minut, mam zachcianki spożywcze, gorzej sypiam, moje stopy w ciągu tygodnia zamieniły się w stopy jaszczurki (nigdy w życiu nie miałam takich suchych stóp!) no i często łapie drzemki.
Termin mam na 8.10 i zamierzamy rodzić w św. Zofii w Warszawie - jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam.
Ponieważ jeszcze nikomu z moim Lubym nie powiedzieliśmy, staram się szukać różnych informacji na własną rękę tj. w książkach i oczywiście w necie. I jestem zaszokowana tym, że błahych artykułów "Czy w ciąży można farbować włosy czy nie?" znalazłam chyba z 600, ale nigdzie nie ma jakiegoś tutorialu "Jak rodzić w Polskim szpitalu?". Tydzień zajęło mi poskładanie do sensownej kupy informacji
- jak wybrać lekarza?
- jak wybrać szpital?
- za co trzeba płacić, a co refunduje NFZ?
- co jeśli nie masz 35 lat a chcesz zrobić testy prenatalne?
- czy w dobie covida możesz rodzić z partnerem?
Nie wiem...może ja źle szukam? Nie mam w tym doświadczenia. Jeśli macie jakieś rzetelne blogi/strony do polecenia to proszę, podajcie linki. Oczywiście rozmawiam o tym z moją lekarką, ale wiecie jak jest. Codziennie pojawiają się nowe pytania...
A tak w ogóle to czuję, że to będzie chłopak
Życzę Wam i dzieciaczkom dużo zdrowia!
Miluu, Kkarolinaa, Angelka93, Erica, Kasialudek, Gosia9, Kalina32, mf82, szynszyl, Kaarola lubią tę wiadomość