Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
AminaLevo wrote:Hej 😊 Powiedzcie proszę, jak to jest z tymi piersiami w ciąży..dzisiaj 10w3d i obudziłam się bez bólu i ciężkości piersi..i oczywiście już stres,itd..Ostatnia wizyta była w piątek, było wszystko ok,3cm człowieka serduszko pukało, nastepne usg mam 28.03 na prenatalnych i sie stresuję,czy te piersi bolą itd ciągle czy w pewnym momencie boleć przestają czy jak to jest?! Nudności i złe samopoczucie minęło już z 10 dni temu,ale piersi były ciągle wczoraj wieczorem też, a dziś klops..cycki bez bólu..🤔
Ból piersi może raz być raz nie to normalnie nie ma co panikować ❤️agniecha2101 lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
Ellla-właśnie nie widzę jakichś wizualnych zmian jeszcze 🤔 Pocieszam się tym że to pierwsza ciaza i to dlatego. Nawet to co mnie ostatnio klulo w okolicach jajnika przestalo i od kilku dni jest spokój. Mam nadzieję że wszystko tam jest okay i podczas gdy ja się zastanawiam czy coś się złego dzieje, dzidziuś sobie tam radośnie tancuje 😉 Strasznie mi się dłuży ten czas pomiędzy wizytami...
-
AminaLevo wrote:Hej 😊 Powiedzcie proszę, jak to jest z tymi piersiami w ciąży..dzisiaj 10w3d i obudziłam się bez bólu i ciężkości piersi..i oczywiście już stres,itd..Ostatnia wizyta była w piątek, było wszystko ok,3cm człowieka serduszko pukało, nastepne usg mam 28.03 na prenatalnych i sie stresuję,czy te piersi bolą itd ciągle czy w pewnym momencie boleć przestają czy jak to jest?! Nudności i złe samopoczucie minęło już z 10 dni temu,ale piersi były ciągle wczoraj wieczorem też, a dziś klops..cycki bez bólu..🤔
od początku niż wcześniej. Ja się nie martwię, że objawy znikają, wręcz przeciwnie, cieszę się, bo to wszystko jest męczące.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Nattalia wrote:Ellla-właśnie nie widzę jakichś wizualnych zmian jeszcze 🤔 Pocieszam się tym że to pierwsza ciaza i to dlatego. Nawet to co mnie ostatnio klulo w okolicach jajnika przestalo i od kilku dni jest spokój. Mam nadzieję że wszystko tam jest okay i podczas gdy ja się zastanawiam czy coś się złego dzieje, dzidziuś sobie tam radośnie tancuje 😉 Strasznie mi się dłuży ten czas pomiędzy wizytami...
Dziwne to bardzo, że to się wszystko tak zaciera i nie potrafię sobie przypomnieć jak to było za pierwszym razem. -
Hej dziewczyny! Aż miło się patrzy, jak się nawzajem wspieracie! Poczucie, że można na kogoś liczyć motywuje do działania i przezwyciężania nawet najtrudniejszych wyzwań! Niestety często w natłoku biologicznych i finansowych wyzwań zapominamy o naszym zdrowiu psychicznym i znaczeniu nawiązywanych relacji dla jakości naszego życia, a ONE MAJĄ OGROMNE ZNACZENIE.
Jestem studentką 5 roku psychologii stacjonarnej na Uniwersytecie Wrocławskim 👩🎓i prowadzę badania do pracy magisterskiej, na temat bardzo ważny, bo zgłębiający powiązanie jakości relacji pary oraz jej seksualności 😈 z ciążą i jej aspektami 🤰🤱
Badanie zajmie 15 min, ale jest również świetnym narzędziem do refleksji nad własną relacją oraz do dyskusji z partnerem (informacja potwierdzona od Pań, które zaryzykowały rozmowę z drugą połówką) 👩🏻❤️💋👨🏼
👉 Link do badania: www.profitest.pl/s/45994/vcFKyqk4 👈
Serdecznie zapraszam w Szczególności Panie w ! trymestrze
-
Nattalia wrote:Rozmawiałam z lekarzem i stwierdził że mam cukrzycę ciążowa bo na czczo mam za wysoki wynik 😔 Ehh,mam nadzieję że chociaż z moim małym człowiekiem wszystko bedzie dobrze.
Miałam to samo w poprzedniej ciąży i bardzo pomogła mi dieta👍
Nattalia lubi tę wiadomość
03.03.2020 Transfer dwóch blastek, które teraz są Hanią i Grzesiem❤️❤️
03.03.2022 transfer blastki:
5dpt beta 20
8dpt beta 93
12dpt beta 517
26dpt bobo ma 0,46cm i ❤️ -
U mnie właśnie skończony 11 tydzień , jak ten czas szybko leci ;p Od 3 dni , żeby nie zapeszać czuję się lepiej , oby to dobre samopoczucie już ze mną zostało
Nattalia, mamamajeczki, PregnancyInScience lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Mam może śmieszne pytanie ale skierowane do tych co zaczął im już rosnąć brzuszek. Jak śpicie dziewczyny? Na boku? Na którym boku? Na plecach? Ja jak śpię na boku to potem mam problem żeby wstac bo jak się przewracam pomału Na plecy to mnie spina i wszystko mi się w brzuchu rusza i to takie dziwne uczucie nie wiem czy nie szkodzę Bąblowi...
-
Paulina12345 wrote:Witajcie! Mam może śmieszne pytanie ale skierowane do tych co zaczął im już rosnąć brzuszek. Jak śpicie dziewczyny? Na boku? Na którym boku? Na plecach? Ja jak śpię na boku to potem mam problem żeby wstac bo jak się przewracam pomału Na plecy to mnie spina i wszystko mi się w brzuchu rusza i to takie dziwne uczucie nie wiem czy nie szkodzę Bąblowi...
-
Paulina Ka wrote:Ja śpię na brzuchu, póki jeszcze mogę ☺️ Piersi nie mam zbyt bolesnych, więc mi to nie przeszkadza, za to jak śpię na boku, to jeśli nie włożę trzech poduszek między nogi, to później strasznie bolą mnie pachwiny i mi tam strzela coś. Ogólnie w tej i pierwszej ciąży na przełomie 1 i 2 trymestru mam straszne bóle więzadeł i kości łonowej, czasem wręcz chodzić się nie da, nie mówiąc już o staniu na jednej nodze... Liczę że to szybko przejdzie.
Jezuuu mi się nic takiego nie dzieje.... Czasem mnie ścięgna zabolą lub pachwiny ale nic więcej... Mam nadzieję, że z moją Dzidzia wszystko dobrze... -
Na jutro miałam do zrobienia masę badań krwi, wszystkie zrobiłam. M.in miałam do zrobienia grupę krwi i na szczęście poszłam tydzień wcześniej bo okazało się ze u mnie na wynik czeka się Ok. 7 dni, pisze żeby Was przestrzec jakbyście robiły.
Ja u mnie w miejscowości korzystam z placówki Synevo i kupuje przez internet i jest taniej. Przed zakupem dzwonię na infolinie z pytaniem czy maja jakieś promocje albo kody rabatowe i zazwyczaj coś jest, wiec polecam. Teraz jest chyba jakiś kod na 25% zniżki przy zakupie przez internet.Elllla lubi tę wiadomość
-
Ivi wrote:Na jutro miałam do zrobienia masę badań krwi, wszystkie zrobiłam. M.in miałam do zrobienia grupę krwi i na szczęście poszłam tydzień wcześniej bo okazało się ze u mnie na wynik czeka się Ok. 7 dni, pisze żeby Was przestrzec jakbyście robiły.
Ja u mnie w miejscowości korzystam z placówki Synevo i kupuje przez internet i jest taniej. Przed zakupem dzwonię na infolinie z pytaniem czy maja jakieś promocje albo kody rabatowe i zazwyczaj coś jest, wiec polecam. Teraz jest chyba jakiś kod na 25% zniżki przy zakupie przez internet.Gwiazdeczka30 -
Ja dziś ledwo zmusilam się, żeby wyjść córka ja chwilę na dwór. Zmęczyłam się potwornie. Leżę od 3h od.powrotu śpiąca, ale.usnac nie mogę. Jakoś ciągle.brzuch mi doskwiera cały i krzyż. Nie jest to jakiś może mega silny bol-chociaz lyknelam już nospe, ale dyskomfort. Do tego co jakiś czas zakloje mnie w różnych miejscach. Dziwny dzień, jeszcze tak nie miałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 15:23
-
Paulina12345 wrote:Witajcie! Mam może śmieszne pytanie ale skierowane do tych co zaczął im już rosnąć brzuszek. Jak śpicie dziewczyny? Na boku? Na którym boku? Na plecach? Ja jak śpię na boku to potem mam problem żeby wstac bo jak się przewracam pomału Na plecy to mnie spina i wszystko mi się w brzuchu rusza i to takie dziwne uczucie nie wiem czy nie szkodzę Bąblowi...
-
Mama_Basia wrote:Ja na razie śpię normalnie, mimo rosnąego brzucha mogę jeszcze spać na brzuchu. Najczęściej jednak śpię na boku z poduszką ciążową w kształcie litery C. Uratowała mi ona plecy w pierwszej ciąży i teraz zaczęłam używać jej dużo wcześniej.
Właśnie widziałam te poduszki! Mowisz że zdają egzamin?? Może bym sobie sprawiła... -
Potwierdzam poduszki ciazowe to zbawienie 😁 ja mam skierowanie do poradni patologi ciazy że względu na mutacje genu mthfr i w macicy coś mam ale lekarz do końca nie wie co tam jest czy miesniak czy polip czy guz. Prenatalne 15kwietnia więc jeszcze trochę.