X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AminaLevo wrote:
    Hej 😊 Powiedzcie proszę, jak to jest z tymi piersiami w ciąży..dzisiaj 10w3d i obudziłam się bez bólu i ciężkości piersi..i oczywiście już stres,itd..Ostatnia wizyta była w piątek, było wszystko ok,3cm człowieka serduszko pukało, nastepne usg mam 28.03 na prenatalnych i sie stresuję,czy te piersi bolą itd ciągle czy w pewnym momencie boleć przestają czy jak to jest?! Nudności i złe samopoczucie minęło już z 10 dni temu,ale piersi były ciągle wczoraj wieczorem też, a dziś klops..cycki bez bólu..🤔
    To nie jest tak , ze coś się złego stanie i bum nagle nie czujesz objawów. Ja po zabiegu 3 tyg czułam się dalej jak w ciąży.
    Ból piersi może raz być raz nie to normalnie nie ma co panikować ❤️

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellla-właśnie nie widzę jakichś wizualnych zmian jeszcze 🤔 Pocieszam się tym że to pierwsza ciaza i to dlatego. Nawet to co mnie ostatnio klulo w okolicach jajnika przestalo i od kilku dni jest spokój. Mam nadzieję że wszystko tam jest okay i podczas gdy ja się zastanawiam czy coś się złego dzieje, dzidziuś sobie tam radośnie tancuje 😉 Strasznie mi się dłuży ten czas pomiędzy wizytami...

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AminaLevo wrote:
    Hej 😊 Powiedzcie proszę, jak to jest z tymi piersiami w ciąży..dzisiaj 10w3d i obudziłam się bez bólu i ciężkości piersi..i oczywiście już stres,itd..Ostatnia wizyta była w piątek, było wszystko ok,3cm człowieka serduszko pukało, nastepne usg mam 28.03 na prenatalnych i sie stresuję,czy te piersi bolą itd ciągle czy w pewnym momencie boleć przestają czy jak to jest?! Nudności i złe samopoczucie minęło już z 10 dni temu,ale piersi były ciągle wczoraj wieczorem też, a dziś klops..cycki bez bólu..🤔
    Mnie w pierwszej ciąży cycki bolały tylko na samym początku, potem te dolegliwości minęły. Teraz podobnie, chociaż nawet mniej je czułam
    od początku niż wcześniej. Ja się nie martwię, że objawy znikają, wręcz przeciwnie, cieszę się, bo to wszystko jest męczące.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Ellla-właśnie nie widzę jakichś wizualnych zmian jeszcze 🤔 Pocieszam się tym że to pierwsza ciaza i to dlatego. Nawet to co mnie ostatnio klulo w okolicach jajnika przestalo i od kilku dni jest spokój. Mam nadzieję że wszystko tam jest okay i podczas gdy ja się zastanawiam czy coś się złego dzieje, dzidziuś sobie tam radośnie tancuje 😉 Strasznie mi się dłuży ten czas pomiędzy wizytami...
    No właśnie mnie najbardziej martwi taki brak poczucia bycia w ciąży🤷
    Dziwne to bardzo, że to się wszystko tak zaciera i nie potrafię sobie przypomnieć jak to było za pierwszym razem.

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarzem i stwierdził że mam cukrzycę ciążowa bo na czczo mam za wysoki wynik 😔 Ehh,mam nadzieję że chociaż z moim małym człowiekiem wszystko bedzie dobrze.

• PregnancyInScience Nowa

Wysłany: 16 marca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Aż miło się patrzy, jak się nawzajem wspieracie! Poczucie, że można na kogoś liczyć motywuje do działania i przezwyciężania nawet najtrudniejszych wyzwań! Niestety często w natłoku biologicznych i finansowych wyzwań zapominamy o naszym zdrowiu psychicznym i znaczeniu nawiązywanych relacji dla jakości naszego życia, a ONE MAJĄ OGROMNE ZNACZENIE.

Jestem studentką 5 roku psychologii stacjonarnej na Uniwersytecie Wrocławskim 👩‍🎓i prowadzę badania do pracy magisterskiej, na temat bardzo ważny, bo zgłębiający powiązanie jakości relacji pary oraz jej seksualności 😈 z ciążą i jej aspektami 🤰🤱
    Badanie zajmie 15 min, ale jest również świetnym narzędziem do refleksji nad własną relacją oraz do dyskusji z partnerem (informacja potwierdzona od Pań, które zaryzykowały rozmowę z drugą połówką) 👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏼

👉 Link do badania: www.profitest.pl/s/45994/vcFKyqk4 👈

Serdecznie zapraszam w Szczególności Panie w ! trymestrze :)

• NaszaHania Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Rozmawiałam z lekarzem i stwierdził że mam cukrzycę ciążowa bo na czczo mam za wysoki wynik 😔 Ehh,mam nadzieję że chociaż z moim małym człowiekiem wszystko bedzie dobrze.

Miałam to samo w poprzedniej ciąży i bardzo pomogła mi dieta👍

Nattalia lubi tę wiadomość

w57vxzkrusgf3qcm.png

03.03.2020 Transfer dwóch blastek, które teraz są Hanią i Grzesiem❤️❤️

03.03.2022 transfer blastki:
    5dpt beta 20
    8dpt beta 93
    12dpt beta 517
    26dpt bobo ma 0,46cm i ❤️
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jakaś zamulona się zrobiłam, czuje sama nie wiem co brzuch, krzyż, i to nie jakiś ból, tylko bardziej sdyskomfirt. Do tego humor taki, że bym krzyczaoa albo ruczala, a najlepiej 2w1. Zganiam to na hormony!!!🤦

• Kath Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie skończony 11 tydzień , jak ten czas szybko leci ;p Od 3 dni , żeby nie zapeszać czuję się lepiej , oby to dobre samopoczucie już ze mną zostało :P

Nattalia, mamamajeczki, PregnancyInScience lubią tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Mam może śmieszne pytanie ale skierowane do tych co zaczął im już rosnąć brzuszek. Jak śpicie dziewczyny? Na boku? Na którym boku? Na plecach? Ja jak śpię na boku to potem mam problem żeby wstac bo jak się przewracam pomału Na plecy to mnie spina i wszystko mi się w brzuchu rusza i to takie dziwne uczucie nie wiem czy nie szkodzę Bąblowi...

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Witajcie! Mam może śmieszne pytanie ale skierowane do tych co zaczął im już rosnąć brzuszek. Jak śpicie dziewczyny? Na boku? Na którym boku? Na plecach? Ja jak śpię na boku to potem mam problem żeby wstac bo jak się przewracam pomału Na plecy to mnie spina i wszystko mi się w brzuchu rusza i to takie dziwne uczucie nie wiem czy nie szkodzę Bąblowi...
    Ja śpię na brzuchu, póki jeszcze mogę ☺️ Piersi nie mam zbyt bolesnych, więc mi to nie przeszkadza, za to jak śpię na boku, to jeśli nie włożę trzech poduszek między nogi, to później strasznie bolą mnie pachwiny i mi tam strzela coś. Ogólnie w tej i pierwszej ciąży na przełomie 1 i 2 trymestru mam straszne bóle więzadeł i kości łonowej, czasem wręcz chodzić się nie da, nie mówiąc już o staniu na jednej nodze... Liczę że to szybko przejdzie.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Ja śpię na brzuchu, póki jeszcze mogę ☺️ Piersi nie mam zbyt bolesnych, więc mi to nie przeszkadza, za to jak śpię na boku, to jeśli nie włożę trzech poduszek między nogi, to później strasznie bolą mnie pachwiny i mi tam strzela coś. Ogólnie w tej i pierwszej ciąży na przełomie 1 i 2 trymestru mam straszne bóle więzadeł i kości łonowej, czasem wręcz chodzić się nie da, nie mówiąc już o staniu na jednej nodze... Liczę że to szybko przejdzie.

Jezuuu mi się nic takiego nie dzieje.... Czasem mnie ścięgna zabolą lub pachwiny ale nic więcej... Mam nadzieję, że z moją Dzidzia wszystko dobrze...

• Ivi Znajoma

Wysłany: 16 marca 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę, mam stresik. Dziewczyny macie jakieś takie ogólne pytania to moge spróbować podpytać mojego ginekologa;)

mamamajeczki lubi tę wiadomość

lm9Ep1.png
  • Ivi Znajoma

Wysłany: 16 marca 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jutro miałam do zrobienia masę badań krwi, wszystkie zrobiłam. M.in miałam do zrobienia grupę krwi i na szczęście poszłam tydzień wcześniej bo okazało się ze u mnie na wynik czeka się Ok. 7 dni, pisze żeby Was przestrzec jakbyście robiły.
    Ja u mnie w miejscowości korzystam z placówki Synevo i kupuje przez internet i jest taniej. Przed zakupem dzwonię na infolinie z pytaniem czy maja jakieś promocje albo kody rabatowe i zazwyczaj coś jest, wiec polecam. Teraz jest chyba jakiś kod na 25% zniżki przy zakupie przez internet.

Elllla lubi tę wiadomość

lm9Ep1.png
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi wrote:
    Na jutro miałam do zrobienia masę badań krwi, wszystkie zrobiłam. M.in miałam do zrobienia grupę krwi i na szczęście poszłam tydzień wcześniej bo okazało się ze u mnie na wynik czeka się Ok. 7 dni, pisze żeby Was przestrzec jakbyście robiły.
    Ja u mnie w miejscowości korzystam z placówki Synevo i kupuje przez internet i jest taniej. Przed zakupem dzwonię na infolinie z pytaniem czy maja jakieś promocje albo kody rabatowe i zazwyczaj coś jest, wiec polecam. Teraz jest chyba jakiś kod na 25% zniżki przy zakupie przez internet.
    Dzięki za info jutro się właśnie mam zamiar wybrać. Za ostatnie badania w diagnostyce zapłaciłam 500 zł 😅 wiec niższe ceny mile widziane

Gwiazdeczka30
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ledwo zmusilam się, żeby wyjść córka ja chwilę na dwór. Zmęczyłam się potwornie. Leżę od 3h od.powrotu śpiąca, ale.usnac nie mogę. Jakoś ciągle.brzuch mi doskwiera cały i krzyż. Nie jest to jakiś może mega silny bol-chociaz lyknelam już nospe, ale dyskomfort. Do tego co jakiś czas zakloje mnie w różnych miejscach. Dziwny dzień, jeszcze tak nie miałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 15:23

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ja na razie śpię normalnie, mimo rosnąego brzucha mogę jeszcze spać na brzuchu. Najczęściej jednak śpię na boku z poduszką ciążową w kształcie litery C. Uratowała mi ona plecy w pierwszej ciąży i teraz zaczęłam używać jej dużo wcześniej.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Ja na razie śpię normalnie, mimo rosnąego brzucha mogę jeszcze spać na brzuchu. Najczęściej jednak śpię na boku z poduszką ciążową w kształcie litery C. Uratowała mi ona plecy w pierwszej ciąży i teraz zaczęłam używać jej dużo wcześniej.

Właśnie widziałam te poduszki! Mowisz że zdają egzamin?? Może bym sobie sprawiła...

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, te poduszki są świetne. Później do karmienia córki używałam. Niestety pozbyłam się, a też już zaczęłam spać z poduszkami, kołdrami między nogami więc czas zakupić wałeczek;)

• Juusta88 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam poduszki ciazowe to zbawienie 😁 ja mam skierowanie do poradni patologi ciazy że względu na mutacje genu mthfr i w macicy coś mam ale lekarz do końca nie wie co tam jest czy miesniak czy polip czy guz. Prenatalne 15kwietnia więc jeszcze trochę.

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ